ЮЛСКИ БЕБЕТА'08 (25та тема)

• 11 619
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Нещо не разбирам защо бременната има нужда от такава, аз пък не обичам да си опирам корема о възглавници .. newsm78
Например, защото така ми е удобно?  Laughing
Според мен така се разпределя тежеста на тялото. Мен ме боли кръста и гърба и когато си опра крака по този начин, ми е по удобно. Дори когато не бях бременна пак си опирах така крака, но ползвам мъжа ми, че за сега възглавница нямам. А и леглото ни е малко и няма къде да слагам такова огромно нещо.  

# 166
Здравейте и от мен !!! Grinning
Малко на патерици, но.... Честита Баба Марта!
На Сакси много радости ,разбирателство и дълъг семеен живот !Любовта се подразбира от само себе си  Laughing

Аз да ви се оплача.Мен ме подгониха зверски киселини и глад.Вчера си взех това лекарство ,дето го писахте за киселините Талцид и  Sick веднага след него.Та да ви питам ,като се извиня предварително ,че повтарям темата за киселините.При вас да са се появявали такива странични реакции и това лекарство Талцид, което ползвате за дъвкане ли е или за пиене,защото моето е за дъвкане.

Иначе в това хубаво време съм го ударила на дългиииии разходки, а почнаха от всякъде да ме затрупват задачки, което ми гарантира поне до 9-ти месец активен ръчен труд Laughing.Явно за това ме гони и глада постоянно.
Искам да благодаря и на мамата дето публикува таблицата с килограмите, които са препоръчителни.Оказа се че вървя още килце под минимума  Sunglasses.
А за книгата ,,Близо до бебето,, ,подарих я още миналия месец на мъжа ми ,но я прочетох аз първа буквално за няколко часа.Не зная дали са правилни много от нещата или не ,но разбрах, че написаното съвпада изцяло с възгледите ми за гледане на бебе  Wink.
За лененото масло и аз знам, че е полезно и даже съм чувала, че се дава на бебета за колики.Аз обаче не го приеман във вид на масло, а на семчици.Обичам да го слагам на салтите като добавка.
За възглавниците съм съгласна ,че е някак по удобно с тях да се спи.Аз имам една одромна пухена 80/80 и си я прегръщам активно, с риск мъжът ми да почне да ревнува от нея вече  Joy

Извинявам се за дългия пост  Hug. Лек и весел ден на всички!

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 08:28 от ekspa

# 167
Талцита който пия също е за дъвчене. Относно киселините, се наблюдавах кога ми се появяват и съм сигурна, че е от хляб, и всичко тестено, вкл. вафли и др. сладкиши. От една страна това е добра новина, защото се надявам да спра да качвам толкова бързо след като ги спра . Вчера внимавах да не ям такива неща и всичко беше наред. Но предполагам че при всеки е различно.
За лененото масло аз си бях купила едно шише около 250 г от Метро още преди да забременея, и го пробвах на салати, но не ми е вкусно. Снощи видях че има малко на дъното и го смесих със зехтин и пак на салата, но вкуса му се усеща- не много приятен.Иначе го държа в хладилника, много бързо се разваляло. Тези английските шишенца как са на вкус и по колко трябва да се пие?
"Близо до бебето " и мен много ме изкефи като я прочетох, смятам да караме с беба както пише там, пък да видим какво ще се получи. Не знам, но съм доста спокойна по отношение на кърмене, гледане и т. н.-смятам, че ще си дойде всичко на място от само себе си.
И не се сдържам и аз да се похваля, че ще си правя градинка в двора - малка е, и имаше плочки преди, но ги махнахме и днес или утре ще дойде камион да посипе малко хубава почва и после ще си насея райграс, а около стените-цветя и храсти. Още не съм избрала какво точно, ще обиколя градинските центрове, нямам търпение. Това ми е стара мечта да имам градина, но нямам никакъв опит и дано да излезе нещо от цялата работа. И на лято шезлонгите, а на беба едно хамаче ще и опъна... Хайде стига, че се размечтах много.

# 168
Добро утро!Бр-р-р,ама че време или поне във Варна.Сигурно е защото от вчера съм в отпуск и се гласях да се отдам на дълги разходки, а то сега не ми се иска да си подам носа на вън.Пожелавам лек и спокоен ден на всички!

# 169
  • Варна
Добро утро!Бр-р-р,ама че време или поне във Варна.Сигурно е защото от вчера съм в отпуск и се гласях да се отдам на дълги разходки, а то сега не ми се иска да си подам носа на вън.Пожелавам лек и спокоен ден на всички!

Добро утро,

дам, гадничко е, тъкмо на мен не ми е гадно че съм си в офиса  Laughing Купих си сок от моркови тази сутрин и ще се наливам с него ...
Приятен ден и лека работа на работещите като мен..

# 170
Добро утро и от мен  bouquet!

И в София времето май няма да става за разходки, но аз така или иначе съм на работа.

Джолити, аква аеробиката е в клиниката на Мазнейкова. Много ще се радвам да се съберем повече следващия път, миналата събота имаше само 3 бременни, вкл. мен и аз не познавах никой. Не че това ми попречи да си изкарам супер, де... Wink . Някой беше питал дали там правят масажи на бременни - попитах на рецепцията, отговориха ми, че правят. Частичният масаж струва 20 лв, на цяло тяло - 30 лв. Пратиха ме за повече информация при кинезитерапевтките, но нямах време да ги търся, защото щях да си изпусна часа.

Днес мисля да говоря с шефовете ми за отпуската. Реших да си взема от 14 до 21 март, но все още не съм сигурна дали ще ми дадат. Стискайте ми палци да ме пуснат, защтото вече се усещам на края на силите си. Особено след двете безсънни нощи, които изкарах Sad.

Мария, и мен ме заинтригува с това ленено семе Grinning. Чувстваш ли се по-различно откакто го вземаш, в сравнение с преди?

# 171
Ясно,ама защо, на бебето по-удобно ли му става?  Rolling Eyes

Веси, ами то не за бебето. На него си му е удобно вътре. Ама за майка му. Да има повече опора изтерзаното й тяло Laughing Някъде четох, че на някои бременни в един момент вече им се иска да са обградени с възглавници от всякъде, за да има на какво да се подпират, на където и да се обърнат. И аз така се чувствам когато ми понатежи повече и за такива случаи искам такава възглавница.

Мария, хубав тумбак си имаш Simple Smile

ekspa, не съм повръщала след Талцид, нямам оплаквания от него (аз не съм имала киселини скоро)... явно не ти понася. По-добре да питаш лекаря си какво друго може да ползваш. А с газирана вода пробваш ли?

Астарта, дано ти дадат отпуска без проблем!

P.S. Скапан сървър! На 17 път дано успея да постна отговора!

# 172
Олеле, как ме комплексирате с вашите тумбаци! Аз съм направо като небременна - почти без шкембе (едва забележимо е), не усещам бебето (вярно, че терминът ми е 25 юли, ама все пак е време вече май..... newsm78 ), изобщо не ме мързи да ходя на работа и мисля така да е до края....
Незнам...! На 10 март и аз съм при Марков, надявам се да каже добри неща. А и снощи сънувах едни кошмари с проблемни бебета...Уф...
Както и да е, де, гледам да не се шашкам!

Хубав ден!   bouquet

# 173
  • София
Аз не повръщам от Талцида,но не ми и помага особенно...имам ужасни киселини почти всеки ден,и нищо не помага.А колкото до възглавницата #Crazyизглежда супер

# 174
Астарта, аз питах за масажите. Много благодаря за инфото.

# 175
Олеле, как ме комплексирате с вашите тумбаци! Аз съм направо като небременна - почти без шкембе (едва забележимо е), не усещам бебето (вярно, че терминът ми е 25 юли, ама все пак е време вече май..... newsm78 ), изобщо не ме мързи да ходя на работа и мисля така да е до края....
Незнам...! На 10 март и аз съм при Марков, надявам се да каже добри неща. А и снощи сънувах едни кошмари с проблемни бебета...Уф...
Както и да е, де, гледам да не се шашкам!

Хубав ден!   bouquet
Казват,че при първа бременност се усеща към 6-я месец,а при втора около 4-я.На мен понеже ми е трета и аз бях любопитна кога ще го усетя,но джипито ми каза,че точно по средата на бременността се усеща за първи път и наистина е така.Посредата на лунарните месеци,седмици имам впредвид.Така,че брой и чакай.

# 176
Момичета, ето тук ви пускам малко инфо за лененото масло  http://www.valentine-bg.com/data/Omega-3_Flax_Oil_Final.doc
Относно вкуса му мога да кажа, че не е много приятен, но не е непоносим и няма никакъв проблем да го пия. Прилича на леко нагарчащо олио, но не искам да ви плаша......Ако на някой не му харесва вкуса, може да преглътне с малко сок или да го смеси с кисело мляко и въобще не се усеща. Аз попринцип имам малко запечен стомах, но лененото масло регулира перисталтиката на червата и сега съм много доволна, защото нямам проблеми с ходенето до тоалетна, което между другото знам, че е голям проблем при доста от бременните жени. Също регулира обмяната на веществата и предполагам, че благодарение на това не съм напълняла, а всички килца, които съм качила до сега са ми само на корема. Мъжа ми отслабна и вече няма шкембенце, а не е правил никакви диети и си хапва както обикновено. Естествено, резултатите немогат да бъдат мигновени и трябва постоянство при приемането на тези добавки. Ние започнахме да ги пием още като разбрахме, че съм бременна и честно азано се чувствам добре. Пие се по две чаени лъжички на ден по време на хранене и се съхранява в хладилник в рамките на 6 седмици след отваряне. Надявам се инфото по-горе да ви бъде полезно   bouquet

# 177
Здравейте и от мен!Сега се сетих какво исках да пиша снощи!За пореден път потвърдиха че сме с пишка така,че няма място за съмнение!Пък и мойто слонче вече не се срамува ,а гордо си показва вече гооолямата пишка Joy
А и снощи сънувах ,че имам две бебета и не мога да се оправя и да им смогна,и се събудих цялата изпотена и ревяща, че не ставам за майка! Rolling Eyes
А днес сутринта любимия ме гушна през корема и получи такъв ритник отвътре hahaha и той вика "добре де, няма да закачам майка ти" Joy
Пък в София се показа някакво слънчице и ще бързам да го използвам!Лек ден на всички!
П.П И да ви питам как сте с потенето!Аз тия дни направо вода тече от мен!Ходя по къс ръкав и пак огромни петна под мишници, на корема!Вчера нали ходих на доктор направо ме беше срам из града да се движа така!

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 12:04 от душичката 32

# 178
  • Бургас
Добро утро!Ивон4енце сложи ми моля едни розови гащи,4е днес я видяхме нашата госпожица... Laughing

Ина4е сме добре...слава богу...

Ина4е времето в Бургас се развали и е много мра4но...

Поздрви на вси4ки!  Hug

# 179
  • София
Мда и тук се скапа!

Общи условия

Активация на акаунт