Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 449
  • 350
  •   1
Отговори
# 150
Май от добрата слава на у-щето са останали само красивата сграда  и местоположението.....
Много точно казано...
С идването на новата директорка нещата много се промениха. Тя внесе своите странни педагогически методи и похвати на управление. Още първата година се опита да "внесе ред" като разпореди децата да си правят помежду си злепоставящи снимки, които да изтипосват на табло за назидание /папарашки похват за озаптяване на непослушните/- дори раздаде служебни фотоапарати, после дойде ред на едни тефтери, в които пак децата описваха дисциплината на своите съученици - естествено ефектът беше ескалиране, вместо потушаване на лошото поведение. После дойде ред на един порой от заповеди за наказания, които назидателно бяха връчвани на родителите срещу подпис. До тук нищо градивто и нищо поощрително за учениците, на добрите постъпки никой не обръща внимание.
 Влиянието на директорката се отрази и на учителския колектив. През последните две години има едни изключително дълги отсъствия на учители /по болест за себе си, за гледане на болни роднини.../, много свободни часове за учениците, непреподаден материал до края на учебната година - по история, химия, физика, биология, английски език. Но то пък няма и нужда, защото така или иначе, накрая всички седмокласници завършват с 5 и 6. Прехвалената преподавателка по биология не си е сменяла изпитните тестове поне от 5г. Дори не изключва от тях и въпросите, които се разминават със съдържанието на ползвания от училището учебник.
Училището може да няма сайт, който да е в услуга с подходяща информация за родителите, но когато и да влезете при директорката, тя винаги „работи” на РС-то, най-вероятно върху страничката си във Фейсбук, която просто е уникална...
Веселбата е голяма... Поздравявам родителите, които са се ориентирали към други училища навреме.

# 151
 ooooh! , а аз планирах да се запишем точно в това училище , от чиста носталгия по "моето" време в него .

# 152
# 153

Да, вече имат. Жалко, че някой неграмотен  e имал възможността да публикува първи - в две изречения откривам няколко правописни и граматически грешки.  Ако това е директорката-филолог, щастлива съм, че не е преподавала на детето ми.

Цитат от официалната страница:
"Пожелавам Ви много успешна година, пълна със хубави оценки и положителни емоции! Много скоро очаквайте тук и на официалната страница в Facebook на 38 ОУ "Васил Априлов" ще бъде сложен списък на учителите и много друга информация. Успех!"

# 154
Излезнаха списъците с началните учителки за 2012/2013 учебна година, моля дайте ми информация ако някой има наблюдения върху учителките - Рускова, Николова, Андреева и Влайкова, имате ли лични впечатления или изобщо някакво инфо ... благодаряяяяяя

# 155
Аз имам наблюдения за Попова, тя води сега 3ти клас и е учителка на моя близка. Това е класът с най-висок успех, което е добре, но това, което преживях преди 2 години не би могло да бъде заличено по никакъв начин.
След 1-ви клас децата отидоха на море, на лагер в Обзор(с тях отиде и моето, което беше с 1год.по-голямо). Оказа се, че една част от децата ходят на плаж, а който не иска, остава сам да си играе в лагера, без надзор. Така някои деца се бяха засилвали и скачали от една люлка в движение. Децата на няколко пъти бяха пускани в Обзор без надзор, едно  отишло на ресторант, други-на автоматите за игра, трети по магазините...А ако някое го бе блъснала кола или бе изчезнало? Нашите деца господ ги опази, помислете си на кого ще доверите вашите!

# 156
Аз имам наблюдения за Попова, тя води сега 3ти клас и е учителка на моя близка. Това е класът с най-висок успех, което е добре, но това, което преживях преди 2 години не би могло да бъде заличено по никакъв начин.
След 1-ви клас децата отидоха на море, на лагер в Обзор(с тях отиде и моето, което беше с 1год.по-голямо). Оказа се, че една част от децата ходят на плаж, а който не иска, остава сам да си играе в лагера, без надзор. Така някои деца се бяха засилвали и скачали от една люлка в движение. Децата на няколко пъти бяха пускани в Обзор без надзор, едно  отишло на ресторант, други-на автоматите за игра, трети по магазините...А ако някое го бе блъснала кола или бе изчезнало? Нашите деца господ ги опази, помислете си на кого ще доверите вашите!
Много неприятна история наистина ....  #2gunfire
Г-жа Попова обаче няма да води нито един първи клас догодина Sad((

# 157
Аз чух,че едната от госпожите на 4 клас ще се пенсионира, значи на нейно място ще има нова учителка, но коя ще бъде тя?

# 158
Училището е много добро! И учителите също! Има много кандидати да учат децата им в него,но за съжаление не всички успяват.

# 159
Конкретни наблюдения:
Директорката е авторитарна, глупава и алчна. Ръководи училището по безумен начин, от деца не отбира.
Сред началните учители има доста свестни хора, благодарение на които до 3-4 клас се търпи. Нататък не знам.

# 160
Конкретни наблюдения:
Директорката е авторитарна, глупава и алчна. Ръководи училището по безумен начин, от деца не отбира.

Споделям напълно, дори мисля, че определението "глупава" звучи като комплимент за посочената персона. Тя е много простовата, а методите й са не само вредни, но и много опасни за учениците. Очевидно в работата си се ръководи от девиза "Въображението има по голямо значение от фактите", който барабар с правописната грешка е изтипосала публично във виртуалното пространство.
Мнението ми за основния курс - 5-7 клас: нещата особено се влошиха в седми клас. Много добри са впечатленията ми от учителката по математика г-жа Боева. По-голямата част от останалите учители май с нетърпение очакват пенсионирането си, за да отърват и себе си, и учениците от взаимно изтезание. В часовете по география е по-шумно, отколкото в междучасията. Мисля, че политиката на управление на директорката демотивира учителите, поради което нещата особено много се влошиха. Слава Богу, че моето все пак "изкласи" някакси.

# 161
Обръщам се към родители на сегашните първокласници: Моля кажете след като официално обявения срок за подаване на молби за 1 клас е в първите дни на месец май, приемат ли се свободно молби /освен на тези с връзките/ преди този срок. Не ми се иска да чакам до м.май и да се окаже, че сме извън одобрената бройка, защото повечето родители вече са подали молби за децата си.
Питам родителите на сегашните първокласници, защото имат най-пресни впечатления и опит.
Благодаря на всеки, който сподели преживяното от него.

# 162
  • София, откъм тъмната страна
elica2005 миналата година срока за записване беше след 3 юни или юли доколкото си спомням. Преди това не се приемаха молби. Ние отидохме да се запишем 2-3 дена след след тази дата, подадохме документите, даже нямаше опашка. Но ние сме в квартала на училището и аз изрично попитах директорката какъв е шанса и дали трябва да подаваме документи и в други училища в случай, че останем извън класацията. Тя ни обясни, че няма такава опасност щом това ни е кварталното училище. Така че не сме имали проблем със записването в училището изобщо.

# 163
 Благодаря за информацията  Lord of the Dark. Даде ми глътка въздух . Simple Smile И ние сме в квартала. Ще спазим срока, пък каквото сабя покаже. Дори да има една паралелка с връзки все за някоя от останалите три се надявам да се класираме. Само дано децата набор 2005 от квартала не са повече от 90-100. За всеки случай ще подам и в 112 у-ще.

# 164
Излезнаха списъците с началните учителки за 2012/2013 учебна година, моля дайте ми информация ако някой има наблюдения върху учителките - Рускова, Николова, Андреева и Влайкова, имате ли лични впечатления или изобщо някакво инфо ... благодаряяяяяя
Присъединявам се към молбата за инфо Praynig 38 училище ми е в списъка за наесен и естествено най-много ме интересуват учителките, които ще поемат 1 клас  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт