СЕПТЕМВРИйско бебче мило в мамино коремче се е скрило!

• 11 254
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Сладка Дидка, Шейла го е написала най-добре това за силиконовите зърна. Аз си бях купила, но в периода когато още ме наболяваше процеса кърмене, детето ми още се учеше и то, и ако му бутнех силикон - съвсем щеше да се обърка  Rolling Eyes Всъщност синът ми така и не прие нито биберон залъгалка, нито шише. На 7-8 месеца направи първите си глътки от чаша. Кърменето при всички положения е успешно, когато на майката й е приятно - ти сама ще си усетиш как е най-добре. А по отношение деформация на гърдите и по-конкретно на зърната - при мен няма. /въпреки че от напомпването и спадането формата не е същата, но затова пък има "частична промяна", от която сигурно ще се възползвам след някоя и друга година  Laughing Laughing Laughing/

# 241
  • София
  Много ви благодаря момичета! И аз така разсъждавах, без да съм била мама до сега. Сега серадвам че мисля правилно. И аз се чудех дали изопщо да давам биберон залъгалка на бебето. Тоест то май от самото дете си зависи..но....

# 242
Здрасти на всички Simple Smile
Аз вчера бях на консултация и бебо не спря да си мърда ръчичките. Голямо е сладурче, сякаш ми махаше за поздрав Simple Smile  Докторът малко се притесни като му казах, че съм била болна и ще продължавам дуфастона, още 20 дни и после край, надявам се. Най-интересното е, че не съм качила нито грам, напротив - половин кило надолу съм... А не е да се лишавам от хапване...
Вчера ходихме с майка ми да си избера рокля за сватбата и слава богу харесах си една, пробвах, малко стегната ми беше на корема, та затова другата седмица ще ходя да пробвам същия модел, но с 4 см по-широка; не мисля, че за 1 мес. може повече да ми порасне корема, дано успея да се побера в нея на сватбата, че...  Mr. Green

П.С. Гледах снимките в албумчето и някои липсват ( моите също ), да не би някой погрешка да ги е изтрил... Ще ги кача пак утре + новички Simple Smile Лек и хубав ден!

# 243
  • София
моарейн като си била на преглед, не казаха ли случайно пола на беби? Поздравления че си избрала рокля! Hug Ще чакаме снимки!

# 244
Дидка, ами не са ми казали пола още... май ще трябва да почакам още 2 месеца, лекарят каза, че чак в 6-тия ще се види... Може би заради ехографа не може да го видим още, незнам дали е 2Д или 3Д... Но със сигурност в Търново не съм чувала да има 4Д ехограф... Другия път на консултацията ( началото на април ), ще питам, защото много искам да разбера какво е... Надявам се на момченце... и така си го усещам, даже като си говорим за бебето с моя приятел и все в мъжки род... Отсега ще му купува мотор, моля ти се...   Mr. Green

# 245
Забравих...не мога и аз да видя предаването от Нетъра. Иска ми абонамент. Дали защото сме от чужбина? Ех как ме хвана яд.
Да като гледам всички мами дето сме в чужбина, трябва да си плащаме да гледаме. Исках да гледам по BTV но пишеше, че услугата се полза само от България. Ако някой разбира от тези работи и качи предаването на страницата на Vbox ще можем и ние да го гледаме.

Желая ви приятни почивни дни. Дано да е при вас толкова слънчево колкото тук. На всички именници днес (Тодоров ден е) да са живи и здрави и най-прекрасните бебета на есен да им се родят.
ние се отправяме към Рим за няколко дена. Ако видя папата, ще го поздравя от вас.

newsm18

uanda честито за момиченцето.
При мен изказаха предната седмица съмнение за пола, ама не се потвърдили, та ами ще трябва да чакам чак до края ма април когато е следващия ултразвук.  А аз съм от малцинството май дето иска  stork-boy . Нещо не намерих по подходяща икона за момченце  newsm12

# 246
И на мен ми е време да се впиша септемврийската редица  Grinning. Термина ми е 18 Септември. Досега не сам имала никакви проблеми с бремеността, с изключение на едно леко прокървяване в 5 седмица, надявам се и нататък нещата да са все така. Утре съм на консултация и искам само хубави новини. Мисля, че вече усещам бебето, колкото и всички да ми казват, че е рано. Поздрави на всички Мами....

# 247
Jesuse_Nelly, добре дошла при нас Simple Smile Аз също онзи ден мисля, че усетих бебето. Нещо пропърха и избълбука, някакво странно. И на мен не ми вярват, че го усетих, ама вчера като го видях как се движеше на ехографа, то ще е, няма начин!
petka80, теб на какъв УЗ те гледат ?

# 248
Много спя бе хора. Вече се плаша от себе си. Вечер в 8 съм в леглото и заспивам само да подуша възглавницата. Незнам при другите как е , ама аз само ходя на работа и спя. Crazy

# 249
  • София
Sweetkids_mamma, Деси, при мен следродилната депресия беше по-силна втория път от първия  Cry (но моите са с много голяма разлика - 12 години - и сигурно това има значение). Сега са минали само 5 години от второто и се надявам да е по-поносимо Wink

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 15:57 от irinaradeva

# 250
  • София
Много спя бе хора. Вече се плаша от себе си. Вечер в 8 съм в леглото и заспивам само да подуша възглавницата. Незнам при другите как е , ама аз само ходя на работа и спя. Crazy
И аз съм така. Случва ми се събота и неделя да съм на крак сумарно 6-8 часа за цялото денонощие. Добре, че Павчо е вече голям (за Мони да не говорим Wink) и си става и си закусва, пък и тати го извежда, а мама спииии Embarassed. Ужас, а вкъщи едвам се справям с елементарни домакински задължения Sad Ето, и сега съм  smile3507

# 251
оооооооооо за "непосилната тежест" на домакинскат аработа мога да напиша роман... Днес в момента, в който се разбра, че гостите отпадат, и аз "отпаднах" обратно в леглото. Сега тр вече да се надигна и да поизчистя  ooooh!
Моарейн
, така наречения 4Д ехограф естествено не измерва някакво четвърто пространство. Наричат го така защото по някакъв начин е ускорен до реално време фактора време. Така ни обясни някакъв док миналата бременност. А като цяло за ваше инфо да знаете, че феталната морфология се правия на мнооого добър специален 2Д апарат /те имат и опция за превключване на 3Д, но то се включва по скоро за кеф на родителите и не дава важната информация за състоянието на отделните органи, функционирането на системите и т.н./
Аз следродилна депресия изобщо не знам какво е, но видях по моя позната... Sad Иначе и ние си гледахме напълно сами детето докато не започнах да го захранвам и тогава да го оставям по 1-2 часа. Мисълта ми е, че не помощта опеделя това състояние. Дано ни се размине  Praynig Praynig
Jesus Nelly, добре дошла!

# 252
  • София
Иначе и ние си гледахме напълно сами детето докато не започнах да го захранвам и тогава да го оставям по 1-2 часа. Мисълта ми е, че не помощта опеделя това състояние.
Ооо, ако мога да направя някакъв аналог тук, при второто, когато имах много повече помощ, депресията ми беше много по-силна. То има и логика донякъде. Иначе се мобилизираш повече и нямаш време  Simple Smile за такива неща Simple Smile

# 253
И аз съм така. Случва ми се събота и неделя да съм на крак сумарно 6-8 часа за цялото денонощие. Добре, че Павчо е вече голям (за Мони да не говорим Wink) и си става и си закусва, пък и тати го извежда, а мама спииии Embarassed. Ужас, а вкъщи едвам се справям с елементарни домакински задължения Sad Ето, и сега съм  smile3507
Ама все едно zа мен говориШ.Ето и сега цял ден се мотая,а мислех да иzлеzем с детето,времето е хубаво..Но явно няма,Ще го пусна сам навън,а аz пак Ще блуждая..Дори нямам желание да се раzмърдам.Не си спомням,кажете кога Ще мине това неЩо??
Ох,Иринче,недей така,аz пък бях сиурна,че втория път трябва да е по лесно,zа депресията говоря Confused Ама ето,колко е индивидуално..първия път не са ми помагали почти,само майка ми понякога,но тя винаги е работела.А сега няма да имам и толкова помоЩ,съвсем сами Ще сме.Затова се надявам по лесно да бъде,че ако полудея,както съм сама #Crazy ??Не,ти може би си права,тогава сигурно се мобилиzираШ,няма как.Но колкото и да си говорим сега,Ще раzберем септември,живот и zдраве Wink

# 254
  • Бургас
 Hugвечерните мами, довечера да сте тук, че не сме се събирали от доста време newsm44
До всички: Моля разкажете за вашите следсватбени пътешествия, за вашия меден месец. Постнете снимки! По този повод, една мама, която беше дала линк за снимки от Майорка, това от сватбеното ли пътешествие е или? Нека и бъдещите булки да споделят къде биха искали да отидат след сватбата, вече подготвят ли пътуването или това ще го пропуснат. Защо месец след сватбата е само меден?Simple Smile Не може ли законно да е поне една година..хихи?! Ми да, хем ще бъдем полезни за обществото, ще можем да сме концентрирани и прочие. А около сватбата и след това вятър ни вее на бела кобила. Е вижте, че само два дена давали отпуск преди сватбата, а след нея сигурно ще е пак 2 дена, егаси..Мрън!:)Зарад вас мрън, аз съм айляк. Дайте да вдигаме стачка! И да си извоюваме права, правата на младоженците, правата на мамите. Нека всеки помисли какво иска от държавата като институция. Щото съм боец и рипам веднага, ако е за добро! Мислете и за това да си направим и ние предаване.  Може да е и радио предаване. Но защо не и тв. Активистки от всички градове и чужбина, обединете се! Joy

Общи условия

Активация на акаунт