АПРИЛ месец вече наближи, бебчетата идват, по вода ще ни върви!

• 12 609
  • 318
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, колко тежат вече вашите бебоци? Днес моя доктор каза, че бебето тежи 2300г. а преди месец беше 1800, т.е. качило е само половин килограм . Притеснявам се да не върви мъничко Rolling Eyes Имам още пет седмици до термин.

# 211
Момичета, колко тежат вече вашите бебоци? Днес моя доктор каза, че бебето тежи 2300г. а преди месец беше 1800, т.е. качило е само половин килограм . Притеснявам се да не върви мъничко Rolling Eyes Имам още пет седмици до термин.
Ние от самото начало си вървим с две седмици по-големи.Днес бях на преглед и бебчето е вече 2450,а съм в 34г.с.Мисля,че при теб размерите са добре,доки какво каза?

# 212
Ей, добрах се и аз до форумчето отново.
Ами какво да кажа - честито на мама Маринела Фло, много да ги слуша бебокът и да расте добро и послушно дете!
п.с. Искааам и аз!

# 213
  • Русе
Честит МЪЖ на мама Маринела   bouquet   bouquet   bouquet Да са живи и здрави !!!

Аз да ви се оплача-мъжа ми е болен  #Cussing out .Направо ми иде да го  #2gunfire .Явно е пипнал някои вирус,защото само повтаря,че му е студено и колко го боли стомаха.Имал и разтройство.А тази вечер за капак и мен ме хвана "рядкото щастие"  Embarassed .Много се притеснявам да не се разболея баш накрая .Дано да ми се размине  Praynig

Лека вечер на всички   bouquet

# 214

За педиатъра - първият преглед със сигурност се плаща и то между 20 и 30 лв. И моята така ми обясни и всички приателки с които съм говорила по въпроса.

Няма такова нещо, ако педиатъра е ДжиПи-то на детето. Ако посещавате частен лекар-да.
Всяко посещение на детето при педиатъра е безплатно  Peace (пак казвам, не става въпрос за частни д-ри.)

Ние днес си резервирахме места за морето  newsm44 newsm44 Даже другата седмица ще предплащаме 100%  newsm78 Малко рисковано, ама дано всичко е наред  Praynig Mr. Green

Честито на Маринела!    bouquet  bouquet  bouquet

# 215
Маринела, честито синче! Да ти е живо и здраво и много щастливо!

# 216
ven j - Честит рожден мила! Бъди много здрава, щастлива, красива и обичана!  Hug   newsm59
Честит мишок на Маринела фло - Да й е жив и здрав и голям мъж да порастне!   bouquet
ivane, baby artois - Добре дошли при нас!  newsm51

baby artois - за избора ти на болница, както си прочела днес, тук има много мами, които препоръчват горещо и са раждали или ще раждат в Тина Киркова, даже като чета какъв купон си правят момичета със записите на тонове, започвам тайничко да им завиждам  Embarassed Аз съм с наблюдения за Токуда - не ти я препоръчвам   Naughty Наистина обстановката е ОК, все пак става въпрос за болница на 2г., но обиколих почти всички АГ-та в тази болница и както съм споменавала на момичетата, не съм особено впечатлена (меко казано) от тях, макар всички да са бивши кадри на МД в София. Ако не се бях хванала вече на хорото с тази болница, честно да ти кажа сега едва ли щях да раждам там ....
stefinka - къде си тръгнала да завиждаш на barbie (ние за нея одавна си знаем, че е манекенката на Априлките  Wink) като я си погледни твойте краченца - направо ще се счупят под това тумбаче  Joy Иначе снимката ти е суперска!  Peace
Vanyivan - много благодаря, че сте се сетили за мен на Софийската среща  Embarassed много мило от ваша страна!  Hug И аз искам много да ви видя най-накрая, изтървах всички срещи на софийските мами  Sad, вече съм в болнични, е ходя от време на време до офиса, ама не всеки ден ....
Момичета искам и аз да ям КЕКС! Ама като му кажа на гуфи, той се прави на ударен, щели сме да навредим на бебето..... представяте ли си  Rolling Eyes , само чакам и аз да вляза в 9-я и тогава и аз ще почна да го изнасилвам като вас  Wink
ВаняМ - кви са тия завистливи хора, дето те гледат странно, че си бременна с 3-то бебче!!  #2gunfire
Аз пък толкова ви се радвам на теб, Вени и Ясмина!   love001 И аз винаги съм искала да имам 3 деца! Само, че много укаснях с първото, за второто ще трябва да побързам, а за трето... май ще стане много късно... не знам  newsm78
Целувки на всички тумбачета!  Heart Eyes
Поста стана дълъг, ама така е като пишете много, а пък искам да отговоря на всички!  Wink

# 217
  • Варна
ВаняМ Досега не съм чувала някой да подмята, че не "сме се опазили" или сме луди. Всеки, който ме познава, знае, че при мен случайни работи няма.  Peace Напротив, много ни се радват всички, и роднини и приятели. А пък някои май откровено ни и завиждат.  Wink
Между другото около нас има доста приятелски семейства с по 3 деца, така че скоро май това ще стане нормална гледка и никой няма да се чуди.

И трите деца са планирани, с тази разлика, че при първите две правехме целенасочени опити, а пък третото стана малко изненадващо, защото го бях предвидила за юни, а не за април.

А пък най-честата реплика, която чувам, след като кажа, че чакаме момиче, е: "ама вие как сте ги наредили: момиче, момче, момиче. Сигурно четвъртото ще е момче."  На което аз отговарям: "А, стига толкова", след което следва "А, не казвай голяма дума!"

galivo хич не си закъсняла, не се излагай

Варненки беше ли интересна лекцията днес? Много ли изпуснах?

# 218

За педиатъра - първият преглед със сигурност се плаща и то между 20 и 30 лв. И моята така ми обясни и всички приателки с които съм говорила по въпроса.

Няма такова нещо, ако педиатъра е ДжиПи-то на детето. Ако посещавате частен лекар-да.
Всяко посещение на детето при педиатъра е безплатно  Peace (пак казвам, не става въпрос за частни д-ри.)

В моя случай и в тези за които знам НЕ става въпрос за частен доктор, а за педиатър, работещ със здравната каса. И става въпрос за заплащане на първо домашно посещение. Goldie добре  го е описала. Между другото дори посещенията вкъщи на GP-тата за възрастни официално се плащат.

Все пак явно има изключения от тази практика и браво на майчета, които са намерили подобни педиатри  Hug

За педиатрите - безплатни са наистина прегледите за деца, но при личния лекар. Ако водиш бебо на частно се плаща. Но изборът на личен лекар става с ЕГН и докато бебето няма такъв, наистина прегледите се плащат. Друг е въпросът, че могат да си затворят очите докторите. Аз на сина ми си му плащах консултациите докато не взехме акта за раждане. После едни дружки ми казаха, че не трябвало да плащам, та питах в здравната каса Rolling Eyes Там ми обясниха това, което писах горе. Остава вероятността да са ме излъгали в ЗК newsm78

И аз искам три дечицаааа:)))) Браво и евала на смелите майчета вече (почти) постигнали  това щастие!   bouquet

# 219
Tiffany, Sisee, благодаря ви много за инфото Hug Hug
Изобщо не знаех,че склада на "Кикиморско царство" се намира в Ловеч.Разбира се,че ще им звънна! Благодаря ви още веднъж! bowuu

# 220
  • София
Goldie какво пиеш да те почерпя, че се изчервих цялата  Embarassed Embarassed Embarassed  beer

Анабана, как беше пътуването? правихте ли почивки и как се чувстваш сега  newsm78

За дечицата, и аз много се радвам на мамите с по 3 Simple Smile даже и ние с моя приятел искаме 3, ама нека първо се роди това, живот и здраве, пък после пак ще си говорим  Mr. Green че то на мъжете им е най - лесно Simple Smile "Ще се напънеш там два три пъти, ще те боли един час и готово" - поне моя така казва Simple Smile дано да е така де ама се съмнявам  Laughing

# 221
Варненки беше ли интересна лекцията днес? Много ли изпуснах?
[/quote]
Ясмина, какво да ти кажа, на мен лично предишната лекция ми беше по-интересна. Днес говориха за къпането на бебчо и за тоалета му, нищо ново не чух, за теб със сигурност щеше също да е така Simple Smile А, това, което ми направи впечатление беше мнението на акушерката да даваме на бебето да яде през нощта, ако се събужда. Дуните и бяха: абе хранете си ги бебенцата през нощта.  А аз с дъщеря ми съм спазвала правилото: след 12 часа никакво кърмене ooooh!И тя така плачеше милата, а аз така не спях Tired Вече се чудя кое е правилно. Мами, споделете опит.
Лека нощ от мен на всички тумбачета!

# 222
  • София
А, това, което ми направи впечатление беше мнението на акушерката да даваме на бебето да яде през нощта, ако се събужда. Дуните и бяха: абе хранете си ги бебенцата през нощта.  А аз с дъщеря ми съм спазвала правилото: след 12 часа никакво кърмене ooooh!И тя така плачеше милата, а аз така не спях Tired Вече се чудя кое е правилно. Мами, споделете опит.

И друг път сме обсъждали темата май...Може и да не е правилно, но аз моите и двете си ги хранех и нощем. С първото бебе в началото се опитах да спазвам съвета на педиатрите нощно време да давам само вода ако детето плаче, но то си знаеше какво иска милото. С второто въобще не ми е минало и през акъла аз да отказвам нощното хранене. Хранехме си се и нощем, и денем на поискване. Никакви такива "хранене през 3 часа". Ама то вярно, че от кърменето нощем по-лесно няма, виж ако трябваше да ставам да топля води, да бъркам млека...едва ли щях да съм толкова ларж Simple Smile

Знам ли дали съм права, може би стомахчетата действително имат нужда от почивка, но пък и насила хубост не става.

# 223
  • Разпиляна във въображението
Аз също кърмех Вики постоянно - денем и нощем, когато тя си поиска.

# 224
  • Пловдив
Добро утро, момичета Grinning
И аз се възхищавам на мамите с по три дечица. Това си е Божи дар, както и да го погледнеш, стига да са желани, разбира се. Като гледам около нас колко семейства имат проблеми и не могат да имат дечица, или имат едно и второто не става и не става...... Sad  Ние сега до две да го докараме, че и бебката ако се окаже Дзвер като баткото Crazy Иначе искаме трички, но по-нататък, живот и здраве Heart Eyes Все си правя сметки, че имам време докъм 38-40 години newsm78
galivo, защо да сте закъснели? Аз първото родих на 30, сега второто  на 32, има време  Party
За храненето нощем-според мен има разлика между кърмените бебета и хранените с АМ. Това с почивката за през нощта важи с пълна сила за АМ, но не мисля, че е валидно за кърмата. Пък и както казва нашето педи- Я остави режимите за след 2-3 месеца, което напълно подкрепям Peace  Обикновено за този период бебето си налага собствен режим, който в общи линии съвпада с общоприетия и не е необходимо да се изтезаваме взаимно Grinning
kalli, много смело това за морето Sunglasses. Аз мисля да изчакам поне да се родим Laughing

Общи условия

Активация на акаунт