АВГУСТовското човече личи в корема отдалече

• 13 155
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
Айде, аз тръгвам за болницата - стискайте палци!  newsm17

# 271
Ей, ама колко съм бърза - от отговор до отговор успях да отида и до болницата.
Отчет: 100% мъж, снимахме пишката да я носа на батко му, че още не вярва  Laughing Пусна ми изследвания за кръв и урина, които ще направя в понеделник. Също ще изследваме и антителата, защото съм с отрицателен резус фактор. Спря ми фолиевата киселина, не ми предписа никакви витамини засега, а за кг. каза че не са чак толкова фатални нещата, за да има основание да се притеснява за някакъв здравословен проблем и ме посъветва да мина на плодове, зеленчуци и белтъчини - не че не ям това основно, ама явно ,както каза и той си е до организъм и склонност към пълнеене. Ами,  Thinking това е с две думи   love001

# 272
Здравейте,
бъдещи мами на принцеси с полички  4470
и на разбойници с колички  smile3540

Мен онзи ден доктора ме нахока едно хубаво, че съм +4 кг за един месец ! чак на мъжа ми му стана криво и се опита да ме защити, като вметна, че първите 3 месеца бях +0.
И така на другия ден се сдобих с кантарче, от ония дето подмолно индикират дали си качил/свалил мускули или мазнини  Embarassed

Това да беше...Оказа се още, че шийката леко се е модифицирала, нищо алармиращо за момента според доктора, но ме посъветва да го ударя на мързел и лежачка.

Е, как да индикира после кантара, че съм качила мускули  Animal Pig

По незнайни за мен причини ФМ ми е насрочена много отдавна чак за края на април. Та до тогава ще си стоя със зелена пеперудка. Е, и тя е симпатична.

Пожелавам на всички само окуражаващи резултати и приятно реене в розово-сините облачета  smile3531

# 273
Здравейте!Хайде и аз се присъединявам към августовските мами.Иначе си имам едно ноемврийче,едно юлче и едно априлче.Леко бременеене на всички момичета!Децата са най-хубавото нещо !

Добре дошла и извинявай за въпроса, но четвърто бебе ли чакаш?
Не се притеснявай за въпроса  - ама ДА.Четвърто е ,а се вълнувам като всички мами.

# 274
Здравейте!Хайде и аз се присъединявам към августовските мами.Иначе си имам едно ноемврийче,едно юлче и едно априлче.Леко бременеене на всички момичета!Децата са най-хубавото нещо !

Добре дошла и извинявай за въпроса, но четвърто бебе ли чакаш?
Не се притеснявай за въпроса  - ама ДА.Четвърто е ,а се вълнувам като всички мами.
страхотно!   bouquet  добре дошла при нас!   bouquet

аз от няколко дни започнах да пия Центрум Матерна и фолиева продължавам да пия, поне още няколко дни докато ми свърши опаковката. между другото, на училището за бременни ни обясниха, че трябва да се пие фолиева през цялата бременност. аз затова поднових приема. като си свърша опаковката продължавам само с матерната, в нея има достатъчно количесто фолиева. Simple Smile
моето бебче е спокойно, само дето започва да се сърди, когато пия кафе или кока-кола  Laughing а вчера се разрита, докато гледах снимките на бебечета, родени през януари  Laughing не знам дали ревнуваше нещо или си хареса мома  newsm78  Laughing Laughing Laughing 
хайде чао от мен, че поех един спешен превод. стискайте палци хем да го довърша, хем да си поспя  Party

# 275
mi6imadi Добре дошла при нас! БРАВО на теб ти си истински смелчага!
Да са ти живи и здрави дечицата и много да те слушкат. Пожелавам ти лека бременност и живо и здраво августинче. С каква разлика са ти дечицата?

# 276
Mi6imadi свалям ти шапка   Hug Няма по-голямо щастие от това да имаш пълна къща с дечица. Да са ти живи и здрави дечицата и Вие с татито да ги гледате!
Както има една приказка - Говорила си си с Господ ти Simple Smile

П.П. Кажи си моля термина да те отразя в новата тема

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 15:10 от Asija

# 277
Здравейте, мами!

Добре дошла на mi6imadi! Голям герой си! Поздрави за куража ти!

Момичета, да ви питам нещо:

Като чета как си записвате часове за ФМ за след седмици и месец даже, се чудя аз утре на какво отивам. Записах си днес час за утре в 8,30 ч. за 4D във ВМИ Пловдив /където са най-добрите специалисти в града/. Нали това е ФМ? Извинете за глупавия въпрос, но ... нямах проблеми с часа... и то след двете предавания по БТВ за вродените аномалии тази седмица от тези специалисти. И цената е 70 лв.

CD аз ли да си нося или ще ми дадат от там? Каква е практиката?

Искам да взема с мен дъщеря ми и мъжа ми. Дано не ги изгонят. А, защо да ги гонят като им плащам толкова пари? Смятам, че за дъщеря ми /която е в оная красива възраст-14 г./, ще е много добре да види движещ се бебо и си мисля, че това ще я накара както повече да ме глези /миейки и чистейки/, така и да се превърже повече към очакваното братче. Става ми мило като си представям как след години му обяснява какво извънземно е бил, ужасната му глава и т.н. Даже се усмихвам като пиша. А за таткото-и той има нужда. Като чета по форумите как мъжете оглупяват барабар с жените си и се чудя дали моя знае, че чакаме дете!!! Никаква треска не го тресе. Разправям му как двойките вече се оглеждат за колички, легла, дрехи ..., а той ми вика, че било рано още и сега наред е ремонта, да не го затормозявам толкова, че щял да се побърка. Класически мъж!!!

Само се моля да не кажат нещо страшно и да чуе и дъщеря ми. Стискайте палци. Всичко ще си кажа утре /живот и здраве/. 

# 278
Valeni, ние скоро се нанесохме в нов апартамент и ако имаш затруднения, питай, може пък да се окажа полезна, още повече че сме почти градски.За детска стая на мен лично най ми допадна цветни стени от вар- всяка с различен цвят+вертикални щори, но в мосю бриколаж има страхотни тапети в комплект с пердета.Като се отчиташ моля те кажи колко време беше прегледа.
През първата ми бременност качвах много и избягвах хляба и сладко  и сега съм решила да си наваксам. Simple Smile
Да ви попитам, смятате ли да ходите на басейн, на мен много ми се ходи, но ме е страх малко защото моята док каза не, но това беше преди месец.

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 16:29 от меви

# 279
Привет и от мен!
Честито на всички които разбраха пола на бебчето,и наистина взе да напредва отбора с розови гащи Laughing
Аз цял ден се шматках,ходих да ми изпишат желязо ,взеха ми и малко кръв,и накрая ме притеглиха......... Embarassedеее не са много 63 килца съм  #Crazyно ми става много интересно как така все качвам по 1-2 на месец а съм с същите дрехи newsm78.Нестава ли поне един месец да идя на консултация и да не съм качила нито едно ,или само 500грама Mr. Green
Но сега и бебчо почва да тежи и да наддава ,така че хич вече ми казаха да не се надявам да не качвам на месец,ще почна от сега да качвам сериозно(ако се храня нормално)Здраве да е ,ще си ги свалям после.
mamadona   може да задрържаш вода и затова да качваш така сериозно,защо не го накараш да ти пусне албумин,и това се среща доста често,дори и да не си отекла и подута,задрържаш вода и трупаш килца.
gitsa не си носи диск,те си имат хората!И няма да ви изгонят,мисля  че разрешават.Една позната ходи скоро там и ми каза че е била с мъжа си и майка си в стаята и не са им се скарали. Hug

# 280
Здравейте от мен!
Аз току що се връщам от консултация,бебчето е добре много шаваше по време на прегледа,постоанно ме риташе,и отново ми потвърдиха,че ще е момче говорихме за раждането,ще бъде планово секцио със спинална упойка,лекаря ме посъветва въобще да не опитвам за нормално заради проблемите които имах с първото раждане!
Това е засега от мен хайде тези които днес са на ФМ да пишат как е минало!

# 281
Какво е ставало вчера тук? Дъжд от розови бебета май е имало?!?  Laughing

Честито на всички мами, които са разбрали вече пола!

И аз като eya кротко чакам 9.04 за да ми кажат какво е моето бебе. Но се надявам на розово вързопче. Така, че eya, ако то се падне на теб може да си ги сменим.  Mr. Green

# 282
здравейте, да ви кажа изобщо не помня днес писах ли не писах ли тук newsm78 мног съм изкуфяла, ако не съм писала- добре дошли на новите мами и поздравления на отчелите се със здрави бебчета:)
аз след няколко часа- 2 съм на ФМ при Марков..явно толкова съм се притеснила че съвсем изкуквам..всичко ми трепери отвътре..а освен това и бебо не се обажда...

да ви питам нещо - гледам че всички давате кръв и урина на поразия - не мен никой нищо не ми е искал.. newsm78 моята докторка от ЖК ми каза чак в края на април че ще ми вземе кръв, а гледам всички сте минали скоро...да не пропусна нещо?

и още нещо - 2 вечери подред, а и тази сутрин ми тече кръв от носа, не е съвсем случайно, в смисъл скоро след като съм си го духала защото съм малко хремава и руква една кръв  Shocked
дали е нормално?
а и аз да се отчета- изтръпват ми яко ръсете всяка сутрин рано, ту едната ту другата без значение как съм легнала..идиотск аработа, много е гадно

ох стискайте ми палци за ФМ. не знам защо ме гони тва  шубе.. Confused

# 283
Хехе, Соня - много си сладка!!!
Благодаря за възторженото приемане на моята дама  Heart Eyes - сега надникнах на 1ва стр.  Mr. Green

Абе, къде се затри Диди?

Бубка, спокойно, мила. Това с кървенето от носа е относително нормално, както и изтръпването. По принцип се прави по 1 изследване на кръв и урина във всеки триместър. Нищо няма да пропуснеш. Ако усещаш слабост или замайване, поискай да ти взмемат кръв малко по-рано, за да видите дали ти е в норма хемоглобинът.

Абе, не знам какво да ви кажа... аз си мислех, че ФМ не е чак такъв голям стрес, а то си се оказа ебаси гадната тръпка... наистина им завиждам на тия в Хималаите, дето не са и чували за ехограф... Чудих се какво да правя с тая "особеност" на моята бебка и накрая реших да му тегля на всичко една майна и повече да не се втелявам. Да е жива и здрава, дано. А в крайна сметка, дори и да не е, пак ще си я гледам.

# 284
Здравейте и от мен  newsm51 Днес ходих на преглед отново и всичко е нормално поне до колкото можа да види доки, то малкия палавник през цялото време не спря да шава  newsm68

Не се притеснявай [b]malkabubi[/b] всичко ще мине нормално и аз преди всеки преглед се чуствам по този начин  newsm17
За прегледите за кръв и урина са задължителни и ти ги отпускат от здравната каса от 1до 3месец веднъж и после 5,7 и 8 месец нещо подобно беше, аз засега съм правила два пъти тези изслезвания! Хубаво е да си ги направиш трябва да кажеш на доки да ти ги пусне! Когато бях настинала и аз непрекъснато имах кръв в носа, но четох някъде че било нормално по време на бременност!Пускам ти част от статията!

Запушен нос и кървене от носа

По време на бременност лигавицата на респираторния тракт е по-кръвоснабдена. Това повишено кръвоснабдяване предизивква усещане за запушване на носа или кръвотечение от носа. В допълнение малки кръвоносни съдове лесно се пукат поради повишеното кръвно налягане и това предизивква кръвотечение.

Общи условия

Активация на акаунт