Ето и Април дойде , нека много радост да ни донесе и по едно сладичко дете !

• 22 756
  • 447
  •   1
Отговори
# 375
  • София, "Младост 3"
Ясна, за да не се травмираш до др преглед моля те иди при друг гинеколог
не пречи
при тях едно си баба знае, едно си баб бае
аз им казвам кога съм заченала те си бърборят тяхното си
за формата дори тук е писано - някъде назад - не помня кой кого успокояваше, но много е малък процента с проблеми при неправилна форма на сака
така че успокой се
те тея лекари или нищо не виждат или като почнат да си изсмукват от пръстите някакив глупости!!!!!!!!!!!!
ей много се ядосах, много!

# 376
Абе то имаше една стажантка ли  при него и той явно взе много да издребнява. Но за второто мнение съм съгласна с вас. Ако неуспея утре ще отида във вторник.  Hug

# 377
  • София, "Младост 3"
не е спешно защото съм убедена че всичок е както ти казваш
то е за тове спокойствие, защото знам едни думи как могат да травмират човек

# 378
Тъй, имам си козунак (макар и вече наполовина изяден http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=35
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=36

Имам си и бебок с начална фаза на отит - та сега ще капем капки и ако и утре е с висока температура, колкото и да не ми се иска ще пие антибиотик. Надявам се да не се стига дотам. Ама то не може 1 месец да боря хрема и да не се справя, а докторите да ме гледат умно....... Уф!

# 379
  • на дъното
 smile3501  добър   chef  личи си Anichka направо ми потекоха слюнките  eat а малкия е голям сладуран да те радва много и да оздравява бързо

# 380
Не й втасвал козунака. Ти на това невтасал козунак ли му викаш? Казвай бързо рецептата и аз да разбъркам един!  Понеже с яйцата вече приключих, бавно, но славно с едно прекъсване за кърмене ги намацах. Не са чак произведения на изкуството, но стават.
Съвсем сериозно кажи рецептата /или пусни линк ако е от готварския/.

Ясна, всичко си ти е наред. И на Ритка формата беше по=странна според доктора, и на Мецаната също. За по-късното забременяване... Аз си бях направила едно изчисление с калкулатора- понеже си знаех точния ден на забременяване и го направих така, че "дата на зачеване" да е този ден. Оттам ми излезе датата на ПРМ. И оттам най-вероятния термин.  АКо идеш при друг лекар може да му кажеш направо тази дата на ПРМ и ще видиш как изведнъж всичко ще си излезе в норма. При мен според ПРМ термина ми беше 13.03,а според моя калкулатор- 25.03. И в повечто случаи бебка си отговаряше на 25.03. +/- няколко дни. И сигурно щеше да си откара до тогава, понеже на 12.03 изобщо нямаше никакво намерение да се ражда.

До сега рязах бебешки нокътчета:)) Дано да няма драскотини по лицето в следващите дни:)

Ей,планинарките, забавлявате ли се?

# 381
  • София, "Младост 3"
Тъй, имам си козунак (макар и вече наполовина изяден http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=35
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=36

Имам си и бебок с начална фаза на отит - та сега ще капем капки и ако и утре е с висока температура, колкото и да не ми се иска ще пие антибиотик. Надявам се да не се стига дотам. Ама то не може 1 месец да боря хрема и да не се справя, а докторите да ме гледат умно....... Уф!
жалко, че ес налага
то не всяка хрема прави отит...ние сме се влачили по един месец и слава богу нищо но бе май поради зъби
ако не можеш да се справиш почвай АБ че си е гадно
и следи детето след това - понякога като отключат....и ако малок продължи по-така хремата и оп айде пак отит
а ако твъред много зачести - при моята приятелка се оказа от трета сливица....
не се плаши, то АБ-то все пак не е отрова...ти знаеш де второ е ама бързо с забравя де....

# 382
  • София, "Младост 3"
АНИЧКА, моооля за рецепта боже какъв козунак...ама ти сигурон си готвиш хубаво...
трябва ми нещо лаишко

# 383
Благодаря за похвалите, но наистина се бях притеснила за втасването. Реално първо втасване така и не стана пълноценно. Бързах заради дребния и почнах да меся.....
Рецептата е от готварския, ама не помня коя от всички. Но на лист си записах продуктите (че в кухнята няма място за лаптоп).
1кг брашно (ползвах ОЛА на София Мел - имам приятелка, която работи там и според техния технолог, най-доброто им брашно за козунаци и сладки пити е ОЛА, след това е Екстра и накрая най-обикновеното)
6 яйца
250мл прясно мляко
300гр захар (току що мъж ми опита козунака и каза че е трябвало още захар да сложа)
1 ч.л. сол
2 пакетчета ванилия
2 пакетчета суха мая
около 200гр маргарин (поради съмнения в уменията ми, ми досвидя да сложа масло  Joy)

В един съд обърках с миксер яйцата, захарта и затопленото мляко и солта и ванилията. Маята обърках с брашното. В кладенчето полека изсипвах въпросната смес и забърках. Като извадих тестото от купата почнах да меся с малко от маргарина - намазнявах плота и ръцете. След първото втасване продължих да меся и да "бия" тестото с остатъка от маргарина, докато малкия се разрева. По съвет на Ники второто втасване беше на по-силна фурна. Намазах с жълтък, поръсих със захар и пекох около 50 минути. Първите 15 минути на 200 градуса и после на около 170. Това е.

Сори за спама.

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 18:40 от Anichka

# 384
Здравейте момичета! За да не ме мислите - добре сме с бебка... Светле Hug
Не пиша защото се смахнах нещо след прегледа. Щях да се претрепя удома с тези ремонти. Паднах между стълбата и бюрото и така се ожулих...
Добре, че няма нищо сериозно, но се изплаших.
Лека вечер на всички!  Hug

# 385
  • Варна
Anichka козунака е страхотен, аз такива неща не мога да правя, само майка ми прави домашни козунаци. Ето моите яйца, много си ги харесах  Grinning http://img521.imageshack.us/img521/3195/41580289yi5.jpg

# 386
  • София, "Младост 3"
Лили пази бебчо
я кажи какво се смахна сле дпрегледа нали всичко е ок?

# 387
Лили, пази тумбачето! Hug
Ясничка, на този с неправилното сакче му кажи да си гледа работата. Моето неправилно сакче кротко спи и чака да стане 2 часа през нощта да помрънка на воля.
Аничкаnewsm20 и аз се подреждам така  eat
Светле, на имения ден нямаше нищо интересно, че татко ни беше на работа и се забавлявахме самички на разходка из квартала.
Великденски поздрав - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=119214&photo=164
Шерче, снимките ви са страхотни. Колажът от село ми напълни сърцето.

# 388
Мече, твоя "козунак" ще си остане ненадминат.
Фивър, яйцата са много красиви. Винаги много се кефя, когато някой си поиграе да направи хубави яйца - аз нещо съм по бързата процедура - само едноцветни и без ефекти.....
А дребчо ме събуди преди час и не ме оставя да заспя - добре поне, че е спокоен, а не пищи кат вчера. Явно лекарствата са почнали да действат.

# 389
Добро утро на всички! Много неправилно съм се изразила по-горе. След прегледа си бях много добре, спокойна... Когато се прибрах и започнах да правя бели се скапах, (а и поста на Злато...) Първо паднах, после се изпръсках с горещо олио и накрая реших, че не ми е ден и по-добре да не правя нищо и така вече 2 дни - мързелувам. По-късно ще се върна ви изчета, че бях много разсеяна.
Много Heart Eyes  и Hug

Общи условия

Активация на акаунт