Да можеше тъй на шега, септември да дойде СЕГА!

• 13 914
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Шейли-и аз бях притеснена SadНяколко дни ме рита,та чак ме стряска,при това редовно и изведнъж-затишие....Чаках,чаках и се ошашках SickВсе пак добре,че отидох,за да съм спокойна.Знам си аз,че е рано,някои дори не усещат никакви движения.....ама-на-загубената ми глава ги сътворява все едни психо-трилъри JoyТо ние сме за бой #Cussing outАма ти по кое време пишеш?Не съм те засичала в тези часове Hug

# 196
  • София
Съншайнче, нямам обяснение наистина, при положение че на искането, което ми даде Док днес пише изрично, че след 36 год. амнио се препоръчва, дори и при нисък риск при оценката. Предполагам, че да се води, че сме имали по-голям избор дали да направим или не амниото? Ти имаш ли хипотеза?
Аз не разбрах - с какво прегледът при Марков ще промени твоето решение - то на УЗ ще види чудесно това, за което си е ФМ, но генетични заболявания предполагам, че дори не могат да се заподозрат там newsm78. Не съм запозната, но така си мисля newsm78
Оф, съвсем се ошашках Sad
Уанде, мерси за инфото. Трябва ли да си нося пресни кръвни изследвания и изследване на кръвна група? Така пише...
А за притеснението ти днес - напълно те разбирам. Аз ако не бях днес на консултация, щях да откача, както не усещах нищо 4-ти ден Shocked И ти да видиш - като застанах пред АГ кабинета и направо си ме заритаха - ама баш ритане си беше, каквото досега не бях усещала. Heart Eyes Май има още някой за бой от наборите Wink (а най-вече от майките им Wink)

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 21:30 от irinaradeva

# 197
Ирина, първо хубаво си помисли дали се налага амнио. Аз го направих защото съм на 37 и 5 мес., а плюс това резултата от 2-рия скрининг ми беше на ръба!

Ако все пак се решиш само кажи и ще ти напиша подробно за цялата процедура в МД на лични. Имаш достатъчно време, аз бях в края на 18 седмица. По-добре да е след 16-та защото има повече амниотична течност. Освен това сега има бърз ДНК анализ и не се чака за резултатите толкова много (това важи за МД, за другите клиники не зная)

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 21:57 от unique_v

# 198
Специално синдром на Даун може и да се диагностицира на обикновено УЗ... Е, не съвсем от тези, които са по поликлиниките, но Марков примерно би могъл да даде предположение Peace Обикновено тези деца са и със сърдечни проблеми, и с осезаемо по-къси крайници. Имат и някаква лицева специфика, която добрите специалисти могат да видят на УЗ-то.
Така че ако има нещо със сигурност добрият диагностик ще препоръча и изследване Peace

# 199
 Hug Прегръдки на всички!

Аз днес се поуплаших малко, а сега като се замисля не е имало за какво. Не беше някакъв велик удар, просто забравих да гледам назад, когато карам назад  Embarassed ooooh! а съм много добър шофьор, който не слиза от колата... Аз колан винаги слагам, а в моята кола, който се вози също е с колан.  В работата дори се шегуват с мен, че който иска да го возя, трябва да търпи колан дори на задната седалка.

Мариам моята застраховка изтече преди седмица и от лекаря тъкмо отивах до застрахователния агент .... абе ужасен ден  ooooh!  Добре, че човека като ме видя, че съм бременна и не ми вика въобще. Набързо снимах личната си карта и му дадох телефоните си и като взех да хълцам, немога да се успокоя ... откога плача така незнам...

А сега няколко думи в защита на човечността и това, че тя все още съществува: Момичета аз къто блъскам кола, блъскам хубава, лъскавка - очаквах сериозна сума, но човека отишъл при познат да си оправи колата, като нищо не е сменил с ново а само са му е изчукали за да е по-евтино и ми излезе 150 лева  Shocked  smile3525

Честито на всички, които си разбраха щъркелите!  Grinning

# 200
Джанис, има ли кой едно куршумче да ти лее? Ще е добре да ти кажа. Уплахата си е уплаха. И според мен минава като се лее куршум. Виж за друго може да ен вярвам, но за уроки и куршуми - 100% вършат работа Peace
И наистина има хора на тази земя и човеци има. Добре, че такива моменти ни припомнят това Hug
Забравих да ви се оплача - страшни киселини ме тормозят днес. Аз още ги трая. ама наред с магнезия май ще стартирам и Талцид. Че просот на моменти не се издържа Whistling
Минават ми малко от шоколад. Ама то може ли само на шоколад да карам Laughing ooooh!

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 22:11 от Асенцето :)

# 201
Съншайнче, нямам обяснение наистина, при положение че на искането, което ми даде Док днес пише изрично, че след 36 год. амнио се препоръчва, дори и при нисък риск при оценката. Предполагам, че да се води, че сме имали по-голям избор дали да направим или не амниото? Ти имаш ли хипотеза?
Аз не разбрах - с какво прегледът при Марков ще промени твоето решение - то на УЗ ще види чудесно това, за което си е ФМ, но генетични заболявания предполагам, че дори не могат да се заподозрат там newsm78. Не съм запозната, но така си мисля newsm7

И аз нямам логично обяснение защо не ни пращат директно на амнио.. Rolling Eyes Защо да имаме избор като априори се приема, че сме в рискова група ....Все пак нали това е целта на генетичната консултация....  Да ти кажат имаш или не индикации за инвазивна процедура....А ти да вземеш съответното решение на база на липсата или не на показания...newsm78 Аз лично се срещнах и с професора и с доцентката. И двамата казаха, че няма такива индикации....Даже чух, че доцентаката на отворена врата повиши тон на една бременна, която все повтаряше.."ама възрастта ми..."...и й каза..."стига с тая възраст, бе госпожо...нищо ви няма на възрастта.."... Ако мислиш, че не се терзая за тия нули....Но да не забравяме, че и при Янкова софтуеъра изчислява риск на база на определени параметри! Вярно е, че този ранен скрининг е новост в Бг, но защо не се замислим, че скрининга в 16-19 г.с е с доста фалшиво-положителни резултати, а пък този рания може да си е точен, а? И аз не знам какво да мисля вече...
А за Марков...ами все пак и тогава се мери някаква нухална транслуценция /май тогава нормата е до 5мм./, пак се вижда носна костица., предполагам има и други индиректни данни.....Да си призная не съм АГ , държавния изпит по АГ си взех със 6 при доц. Щерев, ама това беше преди 13г. и доста неща съм позабравила..... newsm78  Embarassed Embarassed Embarassed
Съгласна съм с  Асето, че добрия УЗ специалист може не малко неща да види! Peace

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 23:21 от sunshine3

# 202
Специално синдром на Даун може и да се диагностицира на обикновено УЗ... Е, не съвсем от тези, които са по поликлиниките, но Марков примерно би могъл да даде предположение Peace Обикновено тези деца са и със сърдечни проблеми, и с осезаемо по-къси крайници. Имат и някаква лицева специфика, която добрите специалисти могат да видят на УЗ-то.
Така че ако има нещо със сигурност добрият диагностик ще препоръча и изследване Peace
Aсе,при цялото ми уважение към познанията ти-категорично грешиш тук.Можем много да си говорим за синдром на Даун....Изобщо не е задължително да има анатомични изменения,дори сърдечната дейност може да е в норма.Това са т.наречените селентни Дауни.И никой доцент,или професор не може да ги "види"и на най-перфектната апаратура.Казвам това,за да не се заблуждавате,че една фетална морфология може да ви даде спокойствието,че бебто е наред.Разбира се,че е задължителна/за други отклонения в развитието/,но специално Даун-не може да диагностицира!
И нухалната транслусценция дава най-точни резултати само в 11-13с!След това е напълно излишно да се гледа.

# 203
  • софия
здравейте Simple Smile
извинявам се, че "нахлувам" така в темичката Ви , но сте ми много сладки Simple Smile
аз също чакам първо бебче на 10ти септември Simple Smile
ще се радвам да се запознаем(макар по нет-а :Д)?
и бих искала да Ви попитам как да Ви коремчетата, порасатнали или не? или пък много ?
моят започна да личи в 3ти месец и така си седи, имам  чуството , че не расте , затова питам Simple Smile
съжалявам ако не е тук мястото :/

# 204
  • София
Дидишонче, как да не е тука мястото?!  Тука ако не е, къде ще е??? Я бързо идвай при нас, септемврийке!  Hug

# 205
  • софия
много си , мила Simple Smile
благодаря, ще се престрашавам вече да пиша , а не само да, Ви, се радвам на написаното   bouquet  bouquet  bouquet

# 206
И нухалната транслусценция дава най-точни резултати само в 11-13с!След това е напълно излишно да се гледа.

Но съм сигурна, че и на по-късен етап пак я мерят /визирам Марков/ и се правят съответните  изводи.

# 207

[/quote]
Но съм сигурна, че и на по-късен етап пак я мерят /визирам Марков/ и се правят съответните  изводи.
[/quote]о,да-мерят.Но няма тази достоверност,която е в 11-13с.Аз лично не бих разчитала на измерването в по-късен етап. Peace
Дидишонче- welcomeточно тук е мястото Peace

# 208
о,да-мерят.Но няма тази достоверност,която е в 11-13с.Аз лично не бих разчитала на измерването в по-късен етап. :peace

[/quote]

Уанде, изобщо не споря с теб за достоверността на измерването в 11-13г.с. Naughty Ясно е, че диагностична ст-ст има точно в тези седмици.
А при теб какво показа УЗ при предходната бременност? Всичко в норма ли?  И кой те гледа тогава? В коя седмица?

# 209
Предната бременност пропуснах този така важен преглед в 11-13с.Отидох чак в 16.Ходих при двама от най-добрите специалисти в града,единият е доцент,с доказани възможности в ехографията,а другият гинеколог-диагностик,с мн.добра апаратура.След много обстойни прегледи и при двамата-нямаше проблем/анатомични отклонения,или сърдечни/Но гинеколога ми каза,че ехографията не може да даде 100% точност на това дали бебето не е със синдром на Даун/и ми обясни за тази селентна форма/Препоръча амниоцентеза,като единствената точна диагноза за хромозомни аберации.И макар,че риска ми/бхс/беше граничен-направих амнио.............нататък знаеш......... Sad
И,моля те-не спорим HugИ през ум не ми е минавало/точно с теб Party/

Общи условия

Активация на акаунт