БЕБЕТА ЮНИ 30 :-)

• 11 380
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Аз винаги съм имала мн болезнен цикъл,а мн аулини ина4е няма оправия ,а раждането ми беше наистина мн леко.Болките бяха по слаби от тези при цикъл,даже акушерките ми се 4удеха 4е са ми сложили система а аз си кротувам и звук не издавам:)
След като родих продължиха всеки месец менструалните болки.Но при всеки е разли4но.Успех на вси4ки Simple Smile

# 256
като говорите за менструални болки и аз да попитам: След секцио как стои въпроса с менструалните болки? Усилват ли.......намаляват ли newsm78?

# 257
и още едно въпросче имам: След като родим-от болницата в която сме родили се издава болничен-той колко дни е? Колко се заплаща-80%, 90% или 100%? След този болничен се издава друг от педиатъра........или........-колко дни е той?На 30дни ли се издават?

# 258
Здравейте моми4ета и от мен...аз цял ден бях на вън,да се похваля днес си купих не6тата необходими за болницата и няколко блузки за6тото сум станала в гурдите Embarassed..ни6то не ми става....и аз май доста кг съм ка4ила ама какво да права в на4алото бях на инжекции и май от там тръгна вси4ко..ама после 6те сваляме,важното е беб4ета да са здрави, panterkata66,In4oka  спокойно аз съм 13 кг отгоре... Embarassed..ве4е ходя като пате...ама наистина никои и на мен не ми вярва,4е съм намалила храната..ама пак си ка4вам..какво да правя  Embarassed.Трънче, дано скоро ти се оправи рамото.  bouquet.Моми4ета да ви попитам,извинявам се за невежеството,ама като попитах днес в един бебе6ки магазин дали имат комплекти за исписване на бебето ме изгледаха малко странно newsm78,казах им 4е 6те се ражда края на ЮНИ и те ми дадоха една блузка с 4орапки и не6то като къси панталонки,а преди това ми предложиха рокли4ка #Crazy..няма 6ап4иц,ританки,блузка,одеалце newsm78 или аз много не съм в 4ас или тук процедират по друг на4ин...само да вметна,4е не съм в Българя...в Италия съм.Вие какво 6те ме посъветвате да взема? Предварително ви благодаря  bouquet хайде за сега 4ао от мен  и честито и от мен на именничките    bouquet

# 259
Ееее Гали80 ако бях прочела по-рано за срещата можеше да дойда...Нищо - другия път.
А за контракциите и менструалните болки и аз съм от отбора на тези които се надяват да е само мит  Praynig - аз обикновено нямах такива. Е вярно първите дни обикновено чувствах голямо напрежение ниско в корема и в кръста но чак болки като за лекарства - рядко. Но пък се замислям за това - възможно е и да няма връзка между родилните и менструалните болки. Просто хората с по-болезнени цикли са свикнали с "по-високо" ниво на поносимост на болката.  newsm78 И в крайна сметка както някой вече каза всеки организъм си е индивидуален - процесът на раждането - също.

# 260
  • София
dari7 тук можеш да видиш какво съдържа едно такова комплектче за изписване
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=2&prod … e1ff58f94ae351723

Можеш просто да си вземеш 1 боди, някакво гащеризонче, шапчица, чорапки или има едни много сладки бебешки обувчици (или по-скоро терлички), ръкавички (много си драскат личицето в началото) и въпреки, че ще е края на юни пеленка - не се знае дали пък точно този ден няма да е по-хладно и да вали например.

# 261
  • София
Аз си мисля, че трябва да има връзка между менструалните болки и контракциите, защото то всъщност матката прави контракции и в двата случая, но не съм сигурна. А и аз си мислех, че след раждане край на цикличните неразположения, ама ето че не било така - жалко. Пък и ние "секционните" като няма да има контракции не може да се надяваме на облекчение - но както и да е, свикнали сме.
Веднъж обаче съм пила хапчета за спиране на цикъла, бях на някаква екскурзия - и тогаваааа - е това беше БОЛКА. Тогава си представях как глутница гладни кучета ми ръфат корема. Но в крайна сметка се понася, даже без крещене Simple Smile. Ако се е доближавало до родилните - спокойно, преживява се. След като ме отпусна спах сигурно най-сладкия и спокоен сън в живота си:)
А да питам dari7 - казваш, че инжекции са ти били в началото. Понеже на запад слушам как оставят зародиша в началото на естествен подбор - в смисъл до 12-та седмица ако нещо стане докторите не реагират да го задържат, явно в Италия е различно. Просто чисто любопитство. По принцип много жестоко ми се струва този естествен подбор и затова питам.

# 262
Благодаря ти  InaD    bouquet,това имах предвид и аз като попитах ,т.е. за такъв комплект но явно нямат така ,4е 6те се наложи да си купувам отделно не6тата.По повод естествения подбор marvele ,4естно да си призня незнам,От скоро съм тук и нямам много наблЮдения и затова не мога да кажа,но аз втория месец бях с мого силни контракции и в продължение на 10 дни бях на легло и ми слагаха PRONTOGEST (progesterone) и отделно све6ти4ки Spasmex.Моята лекарка е позната на мъжа ми и може и затова да ми предписа инжекции,но на мен съ6то ми се струва много жестоко този естествен подбор.

# 263
  Да се изкажа и аз за менструалните болки. Преди да родя първото си дете бях със страшни болки. То течен аналгин ли не беше, после Аулин и така всеки път. Бях хидила и на лекари и те ми казваха като родиш ще се оправиш и наистина така стана. След като родих вече почти не усещах кога ми идва и свършва. Излязох една от щастливките. Но доколкото знам от други майчета не при всички е станало това. Така че е строго индивидуално. Даже някои ми казаха, че е възможно сега като родя второто тези болки да се възобновят. Дано не стане.

# 264
  • София
Даже някои ми казаха, че е възможно сега като родя второто тези болки да се възобновят. Дано не стане.

Само това ми трябва  ooooh!. Дано не става, тъкмо мислех че съм се оттървала завинаги  Thinking

# 265
 Здравейте момичета,
някой бебоци още малко и ще стигнат 2 кг, а нашият е с 2 седмици назад в началото на 29 г.с беше 1050 гр. док каза че не е фатално ама мен нещо взе да ме притеснява.
Weary някой от вас има ли отоци по краката, тъй като се местим в нов апартамент и ми се налага почти да не сядам през деня краката ми вечер са ужасно подути
По темата за страха от раждане аз по принцип съм ужасно страхлива но още от началото ме е обзело някакво спокойствие  Sunglasses
Честито на всички които имат повод да празнуват днес и утре  Hug Heart Eyes

# 266
  • Miami
Добър вечер мацки  Hug

Аз имам едно питане: как лекарите ви казват точно колко килограма тежи вашето бебе  newsm78 По размери ли, как, направо не мога да си обясня? Аз като питам моята лекарка(даже и като ходя на частно при друг док) тя/те  ми казва, че горе-долу за тези седмици би трябвало еди колко си да тежи бебето. А и двете лекарки, които посещавам са добри професионалисти.

magi_bs колко трябва да тежи бебето в 29 г.с.?(погледнах в сайта mamaibebe и там пише, че за 29 г.с бебето трябва да тежи 1150 гр.) Как така изостава с 2 седмици? Има ли някаква точна закономерност? Всички бебета ли са еднакви? Аз мисля, че не по килограмите съдят, че изостават бебетата, а по размерите и то най-вече на главата. Не съм много сигурна, но така мисля!

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 22:27 от Kory

# 267
И аз знам 4е съдят по размерите на главата.....както казва Кори

# 268
  • София
Kory от последната ми консултация в петък отговора на лекарката беше - няма да го мерим с ултразвука, защото не бил точен апарата и щял да го изкара по-малко като тегло. Самите апарати доколкото разбрах имат такава функция - изчисляват теглото според измерените размери. А според размерите май точно на главичката каза, че е една седмица по-голямо.
Имат някакви таблици и от там ми каза, че за тези седмици трябва да е 1600гр и около 40 см. Ама дали е точно толкова  newsm78.
А и какво толкова голямо значение има - само да са здравички. Все пак накрая всички порастват и се раждат с различни мерки. Само си представи на фона на 3-те килограма какво е разлика от 500гр...

# 269
До колкото знам, теглото на бебетата е приблизително и го изчисляват според размерите му.
Наистина пише, че в 29-та седмица тежат около 1150г., а на мен в 29-та и 2 дена ми казаха, че тежи 1330г., и че е съвсем нормално, нито по-голямо, нито по-малко от колкото трябва  Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт