Тук сме се събрали да слабеем, все Дюканки сме и хубавеем - 97 тема

• 36 706
  • 998
  •   1
Отговори
# 705
Бачи,що намигаш,а? Rolling Eyes
Блеки,когато искаш. Hug
Ики Peace
Ори,Амери Hug Hug Hug

# 706
Вижте какво прочетох в форума на розали, излязла е статия в 24  часа за режима:
Такам...аз се връщам с вестник под ръка в офиса.  Ще дам само няколко цитата :

"Високият прием на протеини има своите рискове за здравето. Животинските белтъчни храни в повечето случаи са с високо съдържание на пуринови бази (съответно на пикочна киселина ) и могат да отключат някое метаболитно заболяване (подагра, развитие на уратни бъбречни камъни)."

"Белтъчните диети са с високо съдържание на наситени масни киселини и холестерол (млечните продукти, шарените меса, яйченият жълтък и т.н.), които от своя страна са потенциално рисковеи за повишаване триглицеридите в кръвта, на т.нар. "лош" холестерол, и да се окажат отключващ фактор за развитие на атеросклероза, съответно - нейните сърдечно съдови заболявания."

"Диетата на Пиер Дюкан е бедна на растителни влакна (целулоза, пектин и др.) и обикновенно е придружена с поява на констипациа (запек). Дефицитна е на водно-разтворими витамини (С, фолиева киселина), бедна е на каротеноиди и биофлавоноиди (антиоксиданти), подкиселява вътрешната среда на организма и при дълготрайна употреба спомага за извличане на калция от костите и екскрецията му с урината - съответно до увеличаване на риска от развитие на остеопороза."

"Свързана е с увеличаване на кетоновите тела в организма, водещо до потискане на центъра на глада в мозъка, факт, който на периода на отслабване е атрактивен и желан, но на следващ етап е свързан със загуба на активни телесни структури."

"Трябва да се има предвид, че за да компенсира липсата на въглехидрати, организмът разгражда гликоген (резервен въглехидратен запас, при което се отделя голямо количество вода) и "отслабването" в първите дни не се дължи на изгорени мазнини, а на дехидратация (обезводняване)."

"Препоръката ми на специалист е прилагането на високобелтъчни диети да не е по -продължутелно от 2 седмици, а използването само на белтъчни храни (без зеленчуци и без плодове) да не бъде повече от седмица. В противен случай се създава риск за възникване на чернодробни, сърдечносъдови, бъбречни и други проблеми"

Моето мнение : Много термини , много нещо...не са го обяснили много просто. Общо взето нещата май сме ги обсъждали, само дето не сме използвали толкова професионална терминология. Има недостатъци, но аз лично продължавам ....

# 707
  • София
Вещи, бладаря за промяната в таблицата bouquet !Днес ги побликувах и кога успя!?
Ики браво за постижението!Само,че newsm78  ... нещо 4  кг. не ти излизат.Може би си ги свалила в ударния.

# 708
Оф,само си пишат.Който не иска- да не спазва .Това вече сме го коментирали. Peace Hug Hug Rolling Eyes

# 709
Ики   bouquet Много добре изглеждаш,поздравления!

# 710
Simple Smile
и аз така мисля видяха че много хора я спазват и има резулат и айде да оплюят.
И после отдолу реклама за хапчета за отслабване Laughing

# 711
veneras,да си ги пият hahaha Joy Joy Hug

# 712
абсолютно съм съгласна , ма толкова хора се лъжат , чайове, бонбони дъвки и чакай да отслабнеш Laughing
няма ли режим, контрол на храната и спорт забрави просто загубена кауза:)

# 713
  • Варна
veneras, полезна информация все пак  Peace И не мисля , че 30 -те ми излишни килограма отгоре / вече са по-малко  Laughing / са ми много полезни за здравето.

Ики, честити 2 месеца и браво за резултата   bouquet

Вещи, така и така си се хванала с табличката, би ли коригирала и моите килограми, моля ? Сега 71 кг и до сега - 17 кг. Мерси предварително  Hug

# 714
Здравейте! Бях се включила по едно време, но бързо се отказах, местихме се и стреса и умората си казаха думата - отказах се. Но сега съм отново в отбора и то до пълен успех!  Peace Днес ми е 8 ден, свалила съм 3,800 кг., което е повече от супер и вече се отразява на дрехите.  bowuu Целта ми е да бъда 55 кг., остават ми още 6. Карах 5 дни ударния етап и поне за момента продължавам с 5П/5ПЗ. Не изпитвам нито глад, нито желание за сладкиши и тестени.

Честит рожден ден на Дамаянти и на Ривела! Много късмет, здраве и постигане на мечтите!   bouquet   bouquet

# 715
Здравейте, момичета!От известно време ви чета и все не се осмелявах да пиша. EmbarassedАз също паднах в капана на Дюкан и на 25.04.ще стане един месец от както съм на диета.До тук успях да сваля 8,700 кг.Разгледах снимките ви в албума...........нямам думи.Възхищавам ви се.А mamma na kiki  ми е направи фаворитка.Имам едно въпросче, че нещо малко се вкиснах,та става дума за това: в началото като започнах режим в ударният етап свалях по 3 кг., а в ПЗ-ият  етап от 0,600 до 0,800 кг. Днес обаче след поредният протеинов етап съм свалила само 1,100 кг. newsm78 Имайте в предвид, че спазвам всичко много стриктно и не си позволявам никакви отклонения.Принципът ми е, малко като на пияниците, без едно мога, но само с едно не мога. Grinning.момичета ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите. Simple Smile

# 716
Здравейте, момичета!От известно време ви чета и все не се осмелявах да пиша. EmbarassedАз също паднах в капана на Дюкан и на 25.04.ще стане един месец от както съм на диета.До тук успях да сваля 8,700 кг.Разгледах снимките ви в албума...........нямам думи.Възхищавам ви се.А mamma na kiki  ми е направи фаворитка.Имам едно въпросче, че нещо малко се вкиснах,та става дума за това: в началото като започнах режим в ударният етап свалях по 3 кг., а в ПЗ-ият  етап от 0,600 до 0,800 кг. Днес обаче след поредният протеинов етап съм свалила само 1,100 кг. newsm78 Имайте в предвид, че спазвам всичко много стриктно и не си позволявам никакви отклонения.Принципът ми е, малко като на пияниците, без едно мога, но само с едно не мога. Grinning.момичета ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите. Simple Smile
Супер резултат!По принцип е каано ,че след удраният етап се сваля по 1кг на 10 дни!Аз понякога въобщ не свалям по време на П,ПЗ са ми по-активни!при други е обратно !САМО 1,100кг си е цяло постижение за 5 дни!Успех  Peace

# 717
toninna, selim, добре дошли и успех!   bouquet Браво за постигнатите резултати!  smile3501
selim, здравословното отслабване е с по 1 кг на 7-10 дни. Освен това режимът действа стъпаловидно - с периоди на задържане. Подготви се психически за това. Всичко си е наред, бъди режимна, пий вода и се зареди с оптимизъм и търпение!  Peace

# 718
Нормално е да сваляш по помалко от колкото в ударния период Simple Smile Не се притеснявай и успех нататък

# 719
здравейте, някоя рецептичка за козунак да сте измислили, идва Великден Winkа, аз не мога без него

Общи условия

Активация на акаунт