ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 41)

• 10 284
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Идвам с МИР  Laughing да напомня, че има готварски  Peace Peace Peace

Дици, за тебе знам и за Ивончето, че сте били със секцио, затова се обръщам към теб и мамите с планово секцио, кога си избрахте датата (горе долу в коя седмица се прави това) и колко време преди термина са ви оперирали?

Мамите, които влязоха в седмия, зачестихте ли посещенията при доки и какви са тези мерения на тоновете  newsm78

# 196
  • София
Приемам забележката!  Blush

Според мен мерене на тоновете означава да се чуе сърцето на бебето...

# 197
  • София
И на мен от вчера са ми се прияли черешки:) Ако цените тук наистина са 800 лв. за кг #Crazy хайде да командироваме някой от мъжете до Германия да ни назапазува Joy
Добре дошли на новите мамчета Hug

# 198
  • София
Мамите, които влязоха в седмия, зачестихте ли посещенията при доки и какви са тези мерения на тоновете  newsm78

Аз уж, още не съм в 7-ми, но да отговоря Grinning
Да, тоновете са ударите на сърчицето. Мерят се или с отзелен апарат/с едни като слушалки и ти ги слагат на корема/ или ако е по-хубав видеозона-направо през него Peace Нормелно е да са между 120-160. Не е хубаво да са по-малко от 120 Peace

За ходенето на консултация си е нормално-веднъж месечно. Като издаваха 45 дневния болничен май се ходеше всяка седмица, а накрая всеки ден newsm78 Ама нещо не си спомням как беше в момента Thinking Пфу, бременнен мозък Crossing Arms

# 199
  • Варна
Очаквах забележка.
Меренето на тоновете е с някакъв апарат, измерват сърдечните тонове на бебето. Аз писах вече  Rolling Eyes за това.
Не са ми зачестили прегледите.
Секцио не съм преживявала, но док каза, че ще го насрочи 10 дни преди термина.

# 200
  • София
Преди ходех всеки месец, а последният път ми даде час за след 20 дни.

# 201
Jollity, да е живо и здраво бебчето пък момче или момиче няма значение Hug Макар че не знам дали се превключва лесно от единия пол на другия newsm78 Аз вече поръчах роклички за моята бебка, ако се окаже момче, ще имам доста за подаряване.

Peace
Не съм купувала нищо, но и момиче да е или момче, не смятам да го обличам в розово или синъо. Харесват ми жълто, зелено, оранжево... Някак си свежи цветове са. Днес ходихме с мъжо до Прима Папа да му покажа за всеки случай Уно-то. И... много го хареса. Само недостатък му намери - нямало в синъо  ooooh! Напрво ми идеше да зарева в магазина, обаче събрах що толерантност ми е останало и му съобщих, че не желая нито синя, нито розова количка, а искам зелена  #Cussing out Абе това бебче нали си е нашето, няма значение какво е, макар че неприятната част е с настройката - първо еди какво си е, после еди какво си (не че има и трети вариант  Laughing).

Сега нещо спешно - нали днес ще нощуваме на хотел и има вана. Мога ли да вземам вана или не?

Прегледите зачестиха - във Вита от веднъж на 4 седмици, станаха веднъж на 3 седмици. А по ЗК ме викаше 2 пъти месечно, а сега всяка седмица...

# 202
  • София
В началото на бременността (около Коледа) док ми каза да се въздържам от ваните. Не знам дали още важи...
Все пак някои тук ходят на басейн.  Thinking

# 203
Приемам забележката!  Blush

Според мен мерене на тоновете означава да се чуе сърцето на бебето...

Hug

Да ясно, че за сърцето става дума, ама кога се мерят, колко често, на някого мерят ли ги вече  newsm78
нашия сърдечен ритъм е 140  Grinning Гледам, като хода на преглед, вече много бременни  Laughing моми идват да им мерят тоновете - лягат на кошетката и им слагат нещо, като ластици и стоят така около половин час  Shocked!

Ами, 80 лв. са!  newsm78 май аз съм добавила една нула, без да искам  Embarassed

Jollity, ако секрета ти е чист, не виждам проблем за ваната, но да не е много гореща!

# 204
  • Варна
Джолити, аз не бих влязла във вана в хотел бременна.
Отказа ли се от чиполиното?

# 205
  • Sofia
Ето моето инфо:
Прегледите се правят по веднъж месечно до 8 месец, в 8 месец- веднъж на 2 седмици, в 9 месец- всяка седмица.
Тонове се мерят в 9 месец- по веднъж седмично.
Ако преносиш се мерят всеки ден след термина.

Добре, че свъкърва ми направила кекс, иначе как щях да ви гърмя дето пускате тия снимки тука #2gunfire hahaha

Дуци, аз нещо не съм разбрала- как точно поръчваш от този сайт, дето си пуснала? newsm78 Аз си харесах едни нещица на GAP Sunglasses
Jolitty - ваната може да е опасна ако е гореща, понеже може да предизвика контракции.

# 206
Лелеле мацки ... пак сте изписали темата  Crazy Mr. Green

И каква стана тя, толкова Инчета тук, пък всичките под прикритие  Mr. Green

# 207
  • София
Jollity, за ваната - ако е с гореща вода не е препоръчителна, може да предизвика контракции. Аз обичам в гореща вода и поне половин час да вися във ваната и/или под душа. Сега с тези конкракции и от това удоволствие се наложи да се лиша:( За цветовете - аз също не харесвам особено розово, а пък ако бебка има моя тен няма и да и отива:) Най-любими са ми жълто, оранжево и червено. Всичко което съм поръчала става и за момченце с изключение на рокличките, но не се въздържах, толкова бяха сладки Wink

Засега не ме викат по-често на прегледи, следващият трябва да е в средата на май, но след това със сигурност ще зачестят.

# 208
Здравейте , дами    bouquet
Ние днес бяхме на пазар.... ииии се колебая м/у две колички  Shocked Джема травъл 3 в 1 на Чиполино
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/4283
и на Чико - Duo Ct 0.2 http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2829

Моля ви помагайте, кажете плюсове и минуси според вас. Таткото нещо ми пуска мисли  Thinking че на Джемата и били твърде малки и неустойчиви улейчетата,  на които се закрепят кошовете.... ooooh!

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 18:32 от Shada

# 209
Катинче, прави се около 10 дни преди термин, на мен ми го направиха 38-ма седмица, на 28.07., термина ми беше 07.08.
Ивона май по-малко от 10 дни, ще те излъжа, но тя искаше да стиска за лъв Mr. Green
Сега ако не тръгне по-рано(дано не) пак ще е около 10 дни преди това. С Пепи имах чувството, че ще пренося, сега още е рано да кажа за това Thinking
Шада, не знам какво да ти кажа за количките, на мен Чикото обаче много ми допада, а Джема не се сещам коя е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт