ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 42)

• 11 824
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мене от кога са ме информирали, че ще вземат отпуска като се роди бебето, ехеее. И аз обмислям как да отбия атаката, май най-добре е да си кажа директно и толкоз. И без това детето сама ще си го гледам ЖЗ , бабите не са в София, така че не мисля да разчитам на тях занапред много. А най-новото инфо от свекито е, че щяла да запише детето на градина при тях  #Crazy #2gunfire Чак не можах да се озъбя подобаващо, толкова ме потресе с това си изказване.  Sick Вярно е че всеки се радва на внучета и т.н. и не мисля да им отнемам правото на щастие, но не и за сметка на моето право на спокойствие.  Mr. Green Някакси ще се разберем, старая се да не го мисля от сега.

# 136
  • София
Купих си две комплектчета на Джордж и Картърс, ама довечера ще кача снимки. Мале откачам от кеф, много са сладки Heart Eyes

# 137
Тониии, ако знаеш какъв зор е с градините, направо й го давай да го записва отсега  Joy

# 138
  • София
Тониии, ако знаеш какъв зор е с градините, направо й го давай да го записва отсега  Joy

Сигурно е решила и в кое училище ще учи, какво ли знам аз  Joy

# 139
  • Sofia
Ketito, показвай бързо какви са тия комплектчета Praynig
Аз днес след тежката дума на Марков вече се поуспокоих и живот и здраве тази събота и неделя пазара почва smile3508

Katinche
, и аз мислих доста за гледането. От една страна наистина от хранене, будуване и грижи по бебето поне в началото мисля, че поне за чистене, готвене, пране и прочее ще ми трябва помощ.
От друга страна мога да си представя как човек е изнервен от недоспиване и ако ми се пречка някой направо не знам кво ше става, бунт сигурно. Иначе свекърва ми е чудесна, досега проблеми не съм имала, не се меси и е много тактична, но се познавам като съм нервна как всяко малко нещо ме дразни.
Така че още в началото поговорих с мъжа си и му казах, че искам първите няколко месеца да сме при майка ми. Нея поне мога да я строявам и да и се карам, така че няма да ми е притеснено. Моя мъж май няма да може да вземе отпуск и не ми се иска да оставам сама, така поне ще си имам помощ. При нашите има достатъчно място така че това е решено вече. След няколко месеца като посвикна с бебето и си изградим режим се отделяме самички да се оправяме.
Така съм го измислила пък да видим как ще я караме newsm78

# 140
Като родих Пепи, майка ми седя до погачата да ми помага, при положение, че имаме жена, която чисти и глади.
Но майка ми я чувствам близка и имах нужда повече от другарче като че ли, отколкото от помощ. Аз кърмех, така че не ставаше някой да ме замества. Понякога тя дондуркаше малкия, за да поспя Thinking Хаха, спомням си прибрахме се от болницата, мен ме е налегнала лека следродилна тъга, лежа си в кревата с бебето, гледам майка ми и приятелката ми се суетят нещо около мен, толкова мило ми стана, че зароних кротко сълзи Blush
А след последния път, дето се изпокарахме...не знам сега как ще е, тя пак ще седи тук около месец Rolling Eyes Но пък ще имам нужда някой да се занимава с Пепи чат пат. Ще поживеем, ще видим дето се вика Simple Smile

Оффф, боли ме зъба Crossing Arms

# 141
  • Sofia
Ама какво правите с тези зъби бре хора Rolling Eyes
Какво е това кървене, какви са тия повреди newsm78
На мен нищо не ми кърви, що така (пу пу пу пу пу)
Витамини пиете ли? А млекце хапвате ли? На мен постоянно ми се пие мляко.

# 142
  • София
Как да им кажа, че трябва да ограничат достъпа на животното поне до едната стая  Crossing Arms

Директно, това е най- добрият начин, особено като става дума за детето ти!

kupa, честит рожден ден! Да си жива и здрава и прекрасно бебче през юли!   bouquet

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 23:40 от elen@

# 143
Леле, мъжът ми купи една аларма, която я монтира познат. Човекът се старае, ама все работи и май кротко на едно място не може да седи...Днес от 6 до 23 се опитва да я програмира и още не става.. Май пак ще идва... Уфффф - тъпа тъпа аларма.... #Cussing out

Освен това имаме жаби  #2gunfire Тъй като кооперацията ни реално е в двора на малкия Хранков, където има неработещ и незакрит външен басейн, който дъждовете са напълнили с вода. Завъдили са се ужасно много жаби, които крякат ли крякат....Ужас просто - като видя онази реклама с Део и жабата направо превключвам канала. Това ме навежда на един въпрос за лятното бебе - нощно време може ли да се отваря прозорец, когато е топло. Може ли да се ползват машинките на Райд за комари в стаята с бебето? (ако жабите не са ги изяли  Wink)

Относно кървенето на венците - най-много помагат конците за зъби. Те каляват венеца и е по-трудно да прокърви освен това премахват и храната, която може да раздразни венеца или да причини кариесчета.

# 144
Ех, каква тема сте подхванали за майки, свекърви, топла-гореща за много хора. Simple Smile Просто ми е любимо как някой ще се самопокани в къщата ти да помага. Помощ насила не се дава, ако е така - егати помощта.

Моята свеки не се занимава с нас, живее си живота, кара си втората младост, пътува си където й е кеф, прави ни хубави подаръци и ни глези с хубава храна в неделни вечери. Готина е, харесвам я и нека така да си остане. Живее близо до нас, но се виждаме само с предварителна уговорка. Аз съм доволна, най ни е добре така. За помощ - ако заминаваме и е свободна, гледа ни котката и изпълнява всички препоръки както са й обяснени Simple Smile

За първите седмици като родя, мъжът ми ще си вземе отпуска и заедно ще се учим на родителство. Хич не ме е страх, всичко помня от сестра ми. Бях в гимназията когато се роди. И памперси съм сменяла и съм я гледала от бебе... От тая гледна точка нищо не ме притеснява. А и винаги се доверявам на инстинкта си и вярвам в него, така ме е учила моята майка. Ако когато мъжът ми започне работа, имам нужда от чистене, готвене и помощ, майка ми няма да откаже. С нея сме на едно мнение що е то гледане на деца, кърмене, захранване и всичко. Пререкания няма за какво да имаме, от малка не ми налага мнение за нищо. Нямам за какво да се дразня още от сега и слава Богу! Но съчувствам на всеки попаднал в неизгодно положение...

Иначе в случай на планове от страна на свекърви и майки, които си правят сметките без кръчмаря - най-добре е "право, куме, в очи", казват се нещата да са ясни. Не мога да си представя да съм в подобна ситуация и да стискам зъби. Мението ми по този въпрос се знае от околните. Когато става въпрос за моят живот и моето семейство, след като сме пълнолетни и се издържаме сами, думата имаме само ние. А относно помощта, тя е най-желана и адекватна, когато самият човек я пожелае и помоли за нея. Обратното е просто егоистично натрапване.

# 145
  • София
Ето ги комплектите:

http://ketito.multiply.com/photos/album/6#8
Бялото е на Картърс-25лв. Плюшено е пише 6 месеца, но ми изглежда по-малко Thinking  За Септември -Октомври, ще ми свърши работа. Ще го дам първо на  снаха ми да го подносят Wink
Другото пак не е червено а Малиново. Нещо не ми излизат цветовете от тая светкавица Thinking На Джордж-15лв, 0-3месеца. Пак е плюшено, но е тъничко, за летни вечери Peace

Намерих си и изостанало шишенце на Авент в един магазин за 7.50лв Heart Eyes

Уфффффф, много ми е гот. Мисля , че съм пристрастена към детски дрешки ooooh!

Баси , колко теми обсъждете ooooh! забравих какво да пиша.
За бебето Може да се гледа от 2-ма човека Peace Аз не исках никой да ми го пипа, сама си се справях.
Мъжа ми и свеки го искъпаха първите 3-4 дни, защото мен много ме боляха шевовете и не можех да стоя права. Страх ме беше да не го изпусна. От  5-тия ден все ние си го къпем Peace
Натискала се е свеки за много неща, ама аз режа като нож Whistling

# 146
... На четвъртия ден се разделихме по живо-по здраво. Няма да се впускам в подробности, просто аз бях нервна и исках нещата да стават, както кажа и когато кажа. 
Нещо такова и при мен се получи  Blush майка ми дойде с голямата кошница планове, и си тръгна в състояние в което почти не си говорихме двете ooooh! помня как като ни изписаха на 1.1., и весели с таткото се обаждаме на бабите да кажем че вече сме си в къщи, на нашите реакцията беше - нещо от сорта - ама вие луди ли сте, защо не чакахте в болницата майка ти да пристигне - тя на 3.1. чак се донесе - ами че вие бебе знаете ли как се гледа, тц тц... какво смешно има...тц тц... толкова безотговорни значи да сте, я викайте майка му да идва да гледа бебето - тя тогава живееше на 100км от нас... Като дойде майка ми и заяви че е поне за месец дошла - това беше изненадата й за нас... лошо ми стана...
Този път организирах нещата предварително, за да няма място за изненади  Sunglasses каката заминава със свеки за бг, тя пък там се организира да има среща и с другите си внучки, с един куршум - всички зайци... на море да се ходи, а останалото време при нашите ще е...
И двете баби готвят различно от мен - на взаем много не си одобряваме кухните, и двете са с различни мнения за гледане на бебе ... е мерси, та за едното чистене тормоз... айде нема нужда...

# 147
  • Sofia
Ето ги комплектите:
http://ketito.multiply.com/photos/album/6#8
Бялото е на Картърс-25лв. Плюшено е пише 6 месеца, но ми изглежда по-малко Thinking  За Септември -Октомври, ще ми свърши работа. Ще го дам първо на  снаха ми да го подносят Wink
Другото пак не е червено а Малиново. Нещо не ми излизат цветовете от тая светкавица Thinking На Джордж-15лв, 0-3месеца. Пак е плюшено, но е тъничко, за летни вечери Peace

Уф, пак съм назад с материала Confused Какво е сега това Картърс и Джордж, магазин ли е, що ли? newsm78

# 148
Това ме навежда на един въпрос за лятното бебе - нощно време може ли да се отваря прозорец, когато е топло. Може ли да се ползват машинките на Райд за комари в стаята с бебето? (ако жабите не са ги изяли  Wink)
Изпитвам ужас от плъхове и никога не отварям прозорец без комарник. Вие пък жаби имате наоколо ooooh!
Това за Райда го бистрихме онзи ден, ама айде, ще повторя какво каза Пухтулка, има някакви съоръжения на Чико, действат с ултразвук, гонят комари, малко хлебарки, може и жабите да прогонят Laughing Мойта приятелка, дето роди февруари ми купи от Бебелан такова за 18 лв., на другите места са по 22, но още не съм си го взела от нея и не знам как действа.

# 149
Добро утро!Не съм само аз от ранобудните Wink!
Колкото до свекито,тя е в чужбина,даже не знам дали ще си дойде за раждането,а и не ми трябва.Майка ми е на близо ,трябва ли ми ,ще помагаНо хора покрай мен ,с излишни съвети,бързо-бързо ще разкарам!
Хайде наспинкайте се и на разходка,че от  утре го дават да вали! Sad

Общи условия

Активация на акаунт