БЕБЕТА ЮНИ 32 :-)

• 13 572
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
  • И аз не знам къде...
За помпата - на мен доки ми я написа в списъка за болницата, но каза да си взема от евтините, а пък ако имало нужда и ако съм имала много кърма тогава да купувам скъпа.

In4oka, мерси за успокоението за болките и дишането  Hug! Не че е хубаво и на друг да му е гадно, ама нали знаеш, човек се успокоява като разбере, че не е сам  Confused! Егоизъм  Embarassed!

За цитонамазката и микробиологията - и на мен доки ми каза, че на следващия преглед ще ми взема проби и за двете. За микробиологията знам, че ако не е чиста не се препоръчва нормално раждане. За това се взема. Същото важи и за цитонамазката.  Ако има проблем с тези изследвания и раждането е нормално, може да има проблем за бебчо. Аз така знам  Blush!

# 256
katentze ,не се шашкай с това течение и сърбеж-това е най-малкото което може да сполети една бременна fingerscrossed
А относно предстоящите изследвания-нищо страшно няма а са задължителни и аз дори ще настоявам да ми ги направят-те са важни не толкова за нас а за бебко.А и резултата ще определи точното лечение.Успех Flowers Four Leaf Clover
  Аз пък нещо съм се сдухала тая вечер-без причина ( всъщност има една ГОЛЯМА причина Laughing) и сега тъпея из нета.
  Ех, блазе ви за всичко мислите от рано-помпи....и т.н аз още се ослушвам,като че ли ще раждам след 5 месеца,но се надявам да се активирам през май-дотогава ще събирам инфо от по-опитните мами.

Лека нощ и пухкави сънища  smile3524

# 257
като гледам няма други кукундрели като мен...  Sick аз такива силни киселини цяла вечер имам че се скъсах до сега да повръщам  #Puppy dog Rolling Eyes ама като гледам май не съм приключила с разговора по големия бял телефон... sweating  Scream Tired Face ужас..... ох, тоалетната ме зове

# 258
Кака Мая, разбирам те много добре  Hug. На мен това ми се случва вече няколко пъти и дори ме е страх вечер като си лягам - да не се случи отново. (А до скоро не знаех какво е това киселини). Стискам ти палци да издържиш още малко.
С тези близначета явно ти е двойно по-тежко отколкото на всички нас, но пък си представи как и радостта ти ще е много много по-голяма след това.

Бюти, макар и със закъснение - благодаря ти за рецептата за козунак. Аз не съм от най- сръчните, но пък майка ми (която ни гостува в момента) реши да се пробва и се получи страхотно. Мъжът ми иска отново да се прави козунак. (Това май не е чак толкова добре)

# 259
Днес аз съм кукуряче Simple Smile Аз съм с 1 час назад от вас. Добро утро!  Hug

Оле, мамчета, като ви чета как страдате заради тези киселини, искрено съчувствам! Като по-малка имах много. Сега също се появяват от време на време, но някакси са по-други, ужасно гадни...  Всичко е заради намаленото пространство и отпуснатите мускули между стомаха и хранопровода.  Sick

Не се ли продават някакви сиропчета против киселини в БГ аптеки? Много е гадно да страдаш за нещо и да няма лек... Sad Пишете, щото ако няма, ще направим един внос-износ на местните сиропчета - много са добри! Аз дори им викам вълшебни (действат за няма и 2 мин).

ElinaMD, много се радвам, че и вашият козунак е станал сполучлив!   bouquet
Аз още си го хапвам, дори сега за закуска пак козуначе ще хапна и после отивам да доспивам...  smile3524
Малката фъстъчка отсега ме приготвя за ранното ставане. Като стане 5.30 и започва едно ръчкане в ребрата, направо...  ooooh!

Приятен ден на всички! Няма да черпя с кафе, щото е много рано още. Първо ще си доспя и тогава  Joy

# 260
Добро утро!
От вчера си имам гостенче - 5 год. ми племенник и мама. Супер си изкарваме  Mr. Green Обаче си имаме и проблемче - до миналата седмица си нямаше на представа, че съм бременна, а сега горкото ме гледа едно странно и го е страх да се гушне в мен - много ми бил голям корема и това бебе щяло да бъде "300 килограма", да излизало по-бързо, щото било голямо... и такива ми ти приказки  Laughing Разбира се му обясних, че има още 2 месеца и тогава, ама той си иска старата леля сега!
Хубав ден на всички   bouquet
Мамите от Русе да не забравят - днес от 15:00часа пред сладкарница Неделя - задължително условие: Всяка да си носи тумбачето!  Hug

# 261
Добро утро! Hug

Кака Мая това с повръщането е много гадно Sick

Аз обаче тази нощ на всеку кръгъл час съм ставала до тоалетната. Е как не пропуснах един кръгъл час само! Shocked Като по график се движех....много гадно....и сега съм страшно недоспала, но не мога и да заспа вече  #Crazy

Лек ден на всички! Kissing Heart  food010

# 262
Добро утро! bye
Аз все още ставам около 2 пъти вечер до тоалетната, рядко и 3 Mr. Green Ама вече свикнах и не ми прави впечатление.
кака Мая , ти наистина си герой. Сигурно и много ти тежи, а тия бебчета ти опират стомаха и как няма и да повръщаш. Една позната разказваше как в 9тия месец след като се наяде и бебето я изритва в стомаха и айде в тоалетната и всичко връщала.Доста неприятно!
То май и аз ще полегна пак, че ми е едно заспало Rolling Eyes

# 263
  • Miami
Добро утро  Hug

И аз имам много киселини и си купих от аптеката едни хапченца и ми минава от тях  Peace Понякога пия и сода.

Мамите от Русе да не забравят - днес от 15:00часа пред сладкарница Неделя - задължително условие: Всяка да си носи тумбачето!  Hug

И аз ще се постарая да дойда Simple Smile

# 264
Добро утро  bouquet!На мен за киселините си ми помага киселото мляко само.А сода и газирано просто не мога и да помириша, че имам гастрит и още по-зле ми става.

# 265
Здравейте и от мен!

А някоя от вас ориентирала ли се е към сутиени за кърмачки? Че аз ги разглеждам по он-лайн магазините и се чудя кой е най-практичен и удобен  newsm78

# 266
Здравейте Simple Smile И аз тая нощ не можах да спя,направо се задушавах ...заспала съм чак към 5ч.
Катенце не се притеснявай,аз имам същия проблем като твоя,с това гадно течение.Преди почти 3 месеца го лекувах с гиназол и из4езна и сега пак се появи,но док ми каза че ще трябва да си купя пак гиназол каято вляза в деветия ,за да ме из4исти.Така 4е не се притеснявай ще се оправим  Peace
За срещата-там сме със щерката Simple Smile пред Неделя Simple Smile И кори гледай да дойдеш  Hug Simple Smile Рали и ти.Да не ме оставите сами4ка Simple Smile

# 267
Добро утро, мами!
Как сте?
Аз чета сравнително често и днес реших да се обадя.
Аз също си купих стъклени шишета - двечки, на НУК, едното от 100 и нещо мл, другото от 300 май. Мисля да не ги ползвам докато кърмя, но може да се наложи, а и биха ми влезли в употреба по време на захранването, ако не сега. Да има. Взех си от Пигис Хаус - по девет лева и нещо едното. Стъклото изобщо не е нито тежко, нито тънко, виждат ми се доста надеждни - казвам, защото на няколко човека споменах за стъклени шишета и ми се облещиха - ама как, те били опасни...Както и да е.
Иначе си взех и помпа за кърма на Авент - ръчна и с контейнери. Не се бях замисляла как ще я стерилизирам в болницата, но мисля да я взема за всеки случай. Предполагам там ще има начин - ако не - мъжа ми или свекъра ще ми я взима, стерилизира и носи обратно, ако трябва. Автоматичната и на мен, като на Слийпинг Бюти, ми навява асоциации за доене на крава, затова се отказах от нея. А и с ръчната не се ДОИШ реално, не си пипаш гърдите, така че е ок. Предпочетох на авент, защото контейнерчетата са отвовени отгоре, като кутийки, и освен за замразяване на кърма, могат да служат и после при захранването, за замразяване на храна. Или за детска кухня...Бях харесала едни помпи на Medela, но техните контейнери бяха като бутилчици, и ме отказаха.
Иначе се сдобих с една нощница, две бебешки бодита (всичко от майка ми), както и с някои дребни консумативи - две памучни пеленки за горен чаршаф или лека завивка, пакет хартиени гащи...такива неща.
Премислих се и за леглото - дървено ще е, от боров масив. Реших, че е доста по стабилно. Само че мисля за 120 на 60, защото за после имаме голямо - ще му сложим една преграда ако се налага и готово. И аз така съм била, а и брат ми - значи няма проблеми.
Купих си и спални комплекти - засега два броя, после ще вземем и още.

Това е - отчетох ви се  Grinning Хубав и спокоен ден на всички!
ПС. И аз се интересувам от сутиените - все още си ходя с моите си с банелите, или с един спортен, тип потник. Дори сега нямам особено големи гърди, а всички, които съм виждала са за едни надарени жени, ум да ти зайде. Чувала съм от приятелки, че след раждането и с идването на млякото, гърдите се увеличавали още повече - ами ако си взема сутиен сега, може ли после да ми е малък...? Много се чудя за това.

# 268
Добро утро и от мен!

На мен пък доки само секрети ми взе предния път с едно такова тампонче, като клечки за уши, не е споменавала цитонамазка, ама аз не се и натискам Mr. Green. На 12.05 ще си взема резултатите и ще я питам дали цитонамазката е задължителна #Crazy.

Така като гледам май аз няма да вземам помпа за родилното. Ще разучим с мъжо откъде трябва да търси подобно нещо и ако стане напечено, да търчи.
Аз доколкото знам, в началото кърмата не е толкова гъста, че да се налага допълнително изцеждане с помпа, ама пак информацията ми е от втора ръка ooooh! Peace.

Хайде момичета, малко остана Heart Eyes.

# 269
  • Miami
Чувала съм от приятелки, че след раждането и с идването на млякото, гърдите се увеличавали още повече - ами ако си взема сутиен сега, може ли после да ми е малък...? Много се чудя за това.
И аз поради тази причина още не съм си купила сутиен за кърмачки. Не знам колко по-голям да го взема  newsm78 Моля мами с опит да информират  Simple Smile

Така като гледам май аз няма да вземам помпа за родилното. Ще разучим с мъжо откъде трябва да търси подобно нещо и ако стане напечено, да търчи.
Аз доколкото знам, в началото кърмата не е толкова гъста, че да се налага допълнително изцеждане с помпа, ама пак информацията ми е от втора ръка ooooh! Peace.
Гали и аз мисля така да процедирам Simple Smile Една позната, дето ще ражда сега второ дете,  също ми каза да не вземам в началото помпата.

Общи условия

Активация на акаунт