БЕБЕТА ЮНИ 32 :-)

• 13 572
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Аз мисля да си взема такава : http://shop.danet.bg/images/chicco_61735_3.jpg (тази ми изглежда най-подходяща... незнам най-добре си я представям в моите ръце...)
или такава : http://shop.danet.bg/images/chicco_70_3.jpg
(показвам ги като тип, не като марка).
В събота ще се събират "нашите" и "неговите", на първа (!) семейна среща, и смятам тогава да обсъдя въпроса за помпата с двете - майка и свеки. Направо ще идем в една аптека, и ще ми купят една помпичка  Mr. Green
Не за друго, ами все искат да се чустват съпричастни, и все си мислят, че аз ги изолирам от живота си...  Crazy

ПП: в този ред на мисли, решила съм да си жзема някакво лактогонно чайче за в болницата също; нека да се намира!

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 17:29 от offioly

# 241
Христос Воскресе!

Помпа аз няма да взимам нито за болницата нито за вкъщи. Най-добрата помпа е бебето. С Маги смятам, че помпата по-скоро ми навреди отколкото помогна.

Офиоли, дано вирусът не е достигнал до теб. Но най- добре не го мисли. Simple Smile

# 242
[ Най-добрата помпа е бебето.
Peace
Напълно така смятам и аз! Надявам се да остане неизползвана помпичката, но пък ако през нощта бебето не е при мен, вероятно ще ми е по-лесно, отколкото на ръка.  Thinking

# 243
  • Вече в моята си приказка...
Помпа и аз няма да взимам. Смятам само подходяща съдинка да си взема. За съжаление изцедената кърма в нашата болница отива в мивката...

# 244
Аз също смятам да си купя ръчната помпа на AVENT само,че с чашите.Една приятелка ми каза  да я взема защото е много доволна от нея и даже смята,че благодарение на нея кърми вече 6м..Но поне за сега не мисля да я взимам в болницата.

# 245
  • София
offioly, в болницата, където ще раждаш, доколкото знам дават и помпи за кърма еднократни май на Авент, така че не бързай да си взимаш - там ще добиеш някакво впечатление кое ще ти върши работа. Но ти изрично попитай на място ако искаш, че да не ми е остаряла информацията.

# 246
Аз още не съм си купила,но май съм се ориентирала към Авент.За болницата мисля да я взема Peace електрическата по удобна ми се струва Peace

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 18:41 от MISHAa

# 247
И аз ще си взема някоя от ръчните помпи за болницатаза всеки случай, а по нататък ако не ми
върши работа ще си купя друга, че не се знае нищо и реших че няма смисъл да давам тол-
кова пари за нещо, което може и да не ползвам.
Сега се сетих, че скоро ще ми правят и цитонамазка и микробиология. Само изпитвам страх от спекулума-не съм сигурна дали така се казваше, който се поставя за разширяване на влагалището- ми то от началото до сега секс не съм видяла Embarassed и ме е страх да не се предизвика раждане, а нали сега задържаме уш бебчето. А трябва задължително да се направи, освен по към края да помоля да ми го направят ли и аз не знам вече. Само глупости си мисля. Днес какъв рев му дръпнах ако знаете. Лекувахме гъбички и то с 2 опаковки Гино-дактарин, а течението не минава, нито сърбежа-ще се побъркам от притеснения вече. Като прочетох какво може да е в гугъл и се депресирах още повече. Имам чувството ,че имам най-ужасната и проблемна бременност-то не беше едно, не бяха 2 неща.......а постоянно все ми има нещо Sad
Съжалявам, че ви натоварвам с моите притеснения, ама поне да споделя с някой.По цял ден кисна сама в къщи- всички са заети , а аз така имам чувството, че ще се побъркам.

# 248
katentze по-добре недей да четеш в гугъл кой-какво е писал.Всичко ще е наред Peace.Може да имаш проблеми сега,но съм сигурна,че когато бебчо се появи,ще си забравила за всичко .
Ще видиш,че всичко ще е ок.Мисли  позитивно Peace

# 249
katenze, не чети из нета твърде много, че освен повече притеснения, нищо не може да ти донесе това!
За вземането на секрета... и аз много го мразя това. брррр много е гадно. Но не се тревожи, той доктора би трябвало да си знае работата! Кажи си страховете преди да започне, за да си спокойна ти.  Peace  Пък може да отидеш при друг лекар, за допълнителна консултация, да видиш той какво ще каже за гъбичките (и аз сега се опитвам да лекувам едни такива)

Ами да ви кажа за тази помпа аз още се чудя. Знам, че в болницата има. Притеснявам се, че няма да се справя с цеденето на ръка. Май ще поотложа и тази покупка, както шишетата  Crazy

# 250
Катенце, защо да е задължителна цитонамазката? В коя седмица ще ти я взимат? дали може да я откажеш?
Цитонамазка в началото по- съм съгласна. Но в края, нещо не й виждам смисъла.

А за гъбичките, като родиш сами ще се махнат. Аз така бях през първата бременност. Лекувах ги с какво ли не и не изчезваха.
Един от факторите за гъбички е и стреса. А както и ти самата пишеш, много се притесняваш. Успокой се и мисли положително. Още малко остана.

# 251
искам да питам всички, които мислят да си взимат помпа за болницата.
Вие с каква цел ще я взимате - да се цедите и да храните бебето, да се доизцеждате след кърмене или да стимулирате с по-често цедене кърмата.
Ако е цел хранене на бебето, как мислите да я стерилизирате след употреба newsm78
Че то за толкова дълго време само с топла вода няма да стане.

# 252
искам да питам всички, които мислят да си взимат помпа за болницата.
Вие с каква цел ще я взимате - да се цедите и да храните бебето, да се доизцеждате след кърмене или да стимулирате с по-често цедене кърмата.
Ами аз се замислям да си взема само за в случай, че по някаква причина бебето не е "под ръка" постоянно, и трябва да се стимулира производството на кърма изкуствено; също за в случай (краен!), че бебето по някаква причина не ще да засуче от гърдата; та за някаква такава ситуация, понеже незнам дали ще се справя само на ръка.

# 253
Да, права е offioly. Също с помпата ще трябва да се цедиш, за да не се образува мастит. Те гърдите, като са пълни с мляко и няма как, ако не кърмиш ще трябва да се цедиш. При нас искат помпа да си вземем задължително.
А това да не чета из нета такива неща го знам, ама по цял ден в една стая и няма какво да правя друго.
Цитат
Катенце, защо да е задължителна цитонамазката? В коя седмица ще ти я взимат? дали може да я откажеш?
Ми ,така зная. Ама мога да я откажа, аз първата в началото я бях отказала и трябваше да се подпиша. Ама сега ми се иска да ми направят, ама и ме е страх-  някой да не си помисли,че нещо заради мен. Въобще няма нищо такова, а заради бебето, а и лекарката ми каза, че сигурно имам разкритие и тя не смее да ми прави гинекологичен преглед, за да не предизвикаме раждане. Ама тоя ,който е по здравната каса е джаста праста и много не му пука май.А мойта лекарка сега ще отсъства извън България и не зная какво да правя.Не знам какво да предприема така. Имам съмнения, че имам нещо друго, а не гъбички- щом не са се излекували, а напротив течението ми се засили и е гъсто като пресечено и сърбежа продължаваSick
Айде стига вече с моите проблеми....
Лека нощ на всички!  bouquet

# 254
Еййй, много поводи за празнуване на 5 май  Laughing Значи правилно казвам, че е най-хубавият ден от годината  Mr. Green

smile3521 мдааа, аз пък връткам 30-те тогава - юбилейче!   Mr. Green ... еееех, остаряваме бавно...

Тези помпи на мен са ми нещо много страшно. Не знам защо. Дано не ми се налага да се цедя изобщо, само в крайни случаи. А пък електрическите ми напомнят на тези, с които доят кравите  Joy, особено има едни, дето се слагат на 2те гърди едновременно.  #Crazy Ама, нищо де, кат се наложи, ще се помпим, няма как... 

Млякото може да се съхранява по принцип в хладилни чанти до ....  ooooh! , колко време беше, забравих, но мисля не повече от 24 ч. А по принцип във фризер може и до 6 месеца да стои.

Браво на всички ентусиастки за хубавите козунаци!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт