Отговори
# 225
  • plovdiv
и последно- това беше съвсем скоро, маш приятел се жени. Помоли ни да му помогнем да си избере костюм. ама се оказа трудна работа- той не е особено висок, пълен е и след поредната проба продавачката малко изнервено  казва:
 - е, този не ви стои зле, само трябва малко да му скъсите рукавите и крачолите...
 А не е ли по добре да отидеш в пълна промяна?- казва дъщеря ми  #Crazy

# 226
Много са забавни тези деца. Нашия скоро беше болен и една сутрин от много кашляне взе че повърна. След няколко часа излизаме на разходка и влизаме в магазин да си купим нещо за ядене .След нас стана опашка.Дани след дълго избиране взе да вика на продавачката леличко леличко, и аз си мисля че ще пита дали нещото каето си е избрал е хубаво, а той изцепва " ОТ ТОВА ПОВРЪЩА ЛИ СЕ" и жената  Shocked Също така редовно коментира кой на какво мирише и какви дефекти има по тялото - било то пъпки, криви зъби, дебел , слаб,космат. Уж съм му свикнала, ама всеки път ми става много смешно. На една жена каза "олееееееееее  какви големи цици имаш" Embarassed. Две жени си говорят в автобуса на турски, а той доволен започва да крещи как те знаели АНГЛИЙСКИ  Laughing

# 227
На ресторант сме, вечеряме. На съседна маса седнало семейство с 4-годишно момченце. Заиграха се малките и се разприкахваха. Другото детенце, както си говореха забеляза, че Лъчи (моята дъщеря) не може да казва "Р" и започна да я разпитва. "Кажи рак"- тя "Лак",  той пак" Кажи риба"-тя "Либа" и  така се смеят и доста думи изреждат. Накрая на мойта убавица и писна, ядоса се нещо и му вика "А сега кажи ти педелас". Умряхме с баща и от срам.

# 228
Вчера бяхме с Мимито при майка ми , и докато си пием сутринта кафенце , тя се разхождаше около нас. На терасата като се наакала , понеже беше само по гащички , то паднало на цимента , и тя го носи на дядо си ... ама идва откъм гърба му , и не видяхме какво носи...
Тя му казва "дядо, ето ... " и му го подава , и той машинално го взе "Какво ми носиш , дядо..."
И като видяхме какво му постави в ръката , всички избухнахме в смях  hahaha Crazy

# 229
  • Монреал
Вчера бяхме с Мимито при майка ми , и докато си пием сутринта кафенце , тя се разхождаше около нас. На терасата като се наакала , понеже беше само по гащички , то паднало на цимента , и тя го носи на дядо си ... ама идва откъм гърба му , и не видяхме какво носи...
Тя му казва "дядо, ето ... " и му го подава , и той машинално го взе "Какво ми носиш , дядо..."
И като видяхме какво му постави в ръката , всички избухнахме в смях  hahaha Crazy

Joy Joy Joy Голям смях, милият дядо  Joy Joy

# 230
Мой познат се нарежда на опашка с 2-годишния си син.Пред тях е дебела жена облечена с панталон.По-едно време малкия я гали по задните части и говори на баща си,,Татиии,виж тази леля какво хубаво гъзенце има'' Laughing
Нещо не мога да повярвам , че двегодишно дете може да върже такова изречение  Rolling Eyes
и аз също  Peace , не че нещо се заяждам ама това ми прилича на измислица по скоро

Ооооо, моето ги връзваше, още нямаше две   Laughing Що срам сме бралиии  ooooh!
Пък и що срам ще берем с малката...
Тук в испанско "кака" (по-голяма сестра) се превежда като "ако".Та това дребното нищо, че едва онзи ден навърши 1 годинка, още отсега като ходим из улиците-сочи сестра си с пръст и вика, ама крещиииии-"Кака Яя"  ooooh!

# 231
Тук в испанско "кака" (по-голяма сестра) се превежда като "ако".Та това дребното нищо, че едва онзи ден навърши 1 годинка, още отсега като ходим из улиците-сочи сестра си с пръст и вика, ама крещиииии-"Кака Яя"  ooooh!

А вие защо учите малкото да се обръща към голямото ви дете с "кака", щом е такова значението на думата там? За "каката" не помислихте ли малко?

# 232
  • Oslo
Също така редовно коментира кой на какво мирише и какви дефекти има по тялото - било то пъпки, криви зъби, дебел , слаб,космат. Уж съм му свикнала, ама всеки път ми става много смешно. ...

Ако бях на твое място хич нямаше да ми е смешно, по скоро щях да се срамувам...

# 233
  • На морето!
Също така редовно коментира кой на какво мирише и какви дефекти има по тялото - било то пъпки, криви зъби, дебел , слаб,космат. Уж съм му свикнала, ама всеки път ми става много смешно. ...

Стига глупости, това е дете. Те са напълно откровени и доста често казват нещо просто, за да привлекат внимание, не с умисъл да засегнат някого.

# 234
  • Oslo

Стига глупости, това е дете. Те са напълно откровени и доста често казват нещо просто, за да привлекат внимание, не с умисъл да засегнат някого.

Аз също имам деца, доста по-големи вече...радвам се че никога не са привичали внимание по подобни начини, може би защото не съм се усмихвала снизходитено когато са опитвали да обидят някого заради физически недъг. И съвсем не са глупости изразените мисли в поста ми, замисли се малко.
Спирам, защото не е в тона на темата дискусията, която ще последва.

# 235
  • Варна
малката беше на около три г., идва рано сутринта в нашето легло, ( така е свикнала), Да ама до преди това сме се гушкали с тати ( да уточня- не бяхме правили нищо).те започват обичайната борба и изведнъж малката спира за миг, сочи към слиповете на баща си и много състрадателно казва:
- Татиии, ти си се наакал!!! Sick Joy

Хах hahaha!Това е адски смешно! hahaha Joy Joy Joy

# 236
  • На морето!

Аз също имам деца, доста по-големи вече...радвам се че никога не са привичали внимание по подобни начини, може би защото не съм се усмихвала снизходитено когато са опитвали да обидят някого заради физически недъг. И съвсем не са глупости изразените мисли в поста ми, замисли се малко.
Е как точно си представяш едно 3-4 годишно дете целенасочено да се опитва да обиди някого заради космите, килограмите или пъпките (аз поне не смятам, че неподдържаните хора са недъгави). Тъпо е просто да правиш забележка колко нетактични са малките дечица. И аз спирам, че веселите теми все е развалят заради разни такива коментари.

# 237
  • София
Много сладка тема Heart Eyes Преди малко я дочетох Tired
Истина е обаче, че отношението на възрастните оформя представите на децата за смешно, грозно, добро и лошо, тактичност, толерантност... И тези представи често са за цял живот Peace

# 238

А вие защо учите малкото да се обръща към голямото ви дете с "кака", щом е такова значението на думата там? За "каката" не помислихте ли малко?

Не я учим, ама това дребното се оказа много паметливо.Тук има българки , с които се виждам(няма как) и те постоянно говорят-Кака ти , та кака ти.И то детето помни.  Sick Няма лошо ще го отучим  Naughty

# 239
  • София

Е как точно си представяш едно 3-4 годишно дете целенасочено да се опитва да обиди някого заради космите, килограмите или пъпките (аз поне не смятам, че неподдържаните хора са недъгави). Тъпо е просто да правиш забележка колко нетактични са малките дечица. И аз спирам, че веселите теми все е развалят заради разни такива коментари.

Забележката не е насочена към детето, а към родителя.

Цитат
Също така редовно коментира кой на какво мирише и какви дефекти има по тялото...
Уж съм му свикнала, ама всеки път ми става много смешно. ...

След като е "редовно" използването на такива коментари от страна на детето, на майката, вместо да й е смешно, може да се замисли малко в посока възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт