Отговори
# 240
Здравейте, момичета!
Виждам, че тук се е заформил някакъв спор, който смятам, че не полезен за никой. Нека се опитаме да спазваме добрия тон, за да може всеки да се чувства добре във форума ни  Peace Peace Peace

trixy, добре дошла отново! Как мина пътуването до Виена, добре ли си отпочина?

sunny_77, аз вероятно ще работя до края на август, ако разбира се не се чувствам прекалено преуморена и неспособна за работа. Честно казано ми се иска да изляза по майчинство по-рано, но ще трябва да поработя повече заради осигуровките ...

# 241
Здравейте мамчета!

И аз се завърнах от "голямата почивка", освен че обикаляхме Германия ходихме и до Прага за 4дни. Навъртях 1500км за 10дни с кола, затова искам да кажа че не мисля че е проблем пътуването с кола. Ако се правят почивки и не е дълго. Аз се чувствах добре, най-дългата отсечка ми беше 350км.

Както гледам се увеличава мъжкия отбор. Честито на всички.

Аз също мисля че усещам бебчи, не ме интересува какво казва лекарката, че било рано Grinning . Усещам потрепване, понякога като си легна вечер или като седна, 100% не съм сигурна дали е това, ама ще стане ясно.
Коремчето вече си ми личи и толкова се кефя и си го пъча и обличам тесни блузки, абе много е готино.  newsm53

# 242
  • ПЛОВДИВ
Здравейте и от мен!
Днес макар и малко дъждовен е хубав ден,нали все още е почивен!
Напрежението не води никога до нещо хубаво, така 4е Peace.
Аз тези дни активно си починах,надявам се и за всички вас да са били
толкова релаксиращи ,колкото и за мен.
Хубав ден на всички мами!

# 243
  Исках да ви питам вие колко често ходите на консултация,че мен ме викат веднъж в месеца и досега съм ходила само веднъж.
 Лек ден на всички Simple Smile

И мен ме викат веднъж в месеца.

Нямам търпение да усетя бебето Simple Smile Момичета, какво се чувства в началото?

Поздрави и лек ден   bouquet

# 244
Аз ходя на консултации веднъж на всеки три седмици.
Сигурна съм, че усещам бебето и то поне от 2 седмици, но и моя доктор ми каза последния път, че било рано.
Но такива усещания не съм имала никога досега и знам, че е то. От няколко дни вече съвсем се разграничава и е най-вече вечер като си легна. Много е приятно като усещане. Simple Smile

# 245
Здравейте момичета!
Тези дни го бях отдала на разходки и мързел и чак сега влизам тук  Grinning Радвам се, че сте добре  Grinning
Искам да ви се похваля най- офицялно,че вече усещам бебока  Heart Eyes като си сложа ръката на корема го усещам както се усеща пулса само че по-изразено и маалко по-силно  Heart Eyes не мога да опиша точно какво усещам,може би като леко побутване ...не искам да ви подведа сами ще разберете  Hug като го усетя и почвам да му приказвам - може да ви е странно ама ми е толкова кеф  Heart Eyes Сега следващата стъпка е да разбера мъжко или женско краче ме потупва  Grinning
Сега ви казвам лека нощ и утре пак  Hug

# 246
Аз също ходя на прегледи веднъж месечно, като понапреднем малко с бременността ще ходим по-често.
Забравих да ви кажа, че в четвъртък си взех "Най-важното за бебето" на Д-р Спок и една книжка с гимнастика за бременни, майки, бебета и деца. Втората много ми хареса, защото освен упражнения и съвети, свързани с гимнастиката има и две много полезни и интересни (поне за мен) таблици - едната показва как трябва да расте детето ( в килограми и сантиметри) от 0 м. до 7 г.; а другата  описва в коя седмица след раждането бебето започва примерно да гука, да произнася някакви звуци, да лази и т.н. На мен лично ми беше много интересно да ги изчета тия неща. Книжката на д-р Спок също не е лоша, като цяло има доста общи приказки, но има и неща, които със сигурност ще са ми полезни.

Да ви питам вие как сте с нощното пишкане? Аз до скоро ставах редовно всяка нощ, даже понякога и два пъти, а последната седмица май само веднъж съм ставала нощес. Странно ми е, че с напредването на бременността не само не ставам по-често, ами въобще не ставам нощно време да ходя до тоалетната  newsm78

# 247
Severinka аз досега не съм ставала да пишкам през ноща,като изключвам случаите,когато се будех към 2-3 и не можех да заспя до 7  Sad иначе сутрин като ставам много ми се ходи до тоалетна,но за сега не се будя. И аз ходя веднъж в месеца на консултации.

# 248
  • Варна
Северинке, аз в началото пишках по 3-4 пъти през ноща, но сега вече  не ставам. Мислех че трябва да е обратното, но днес в една книга прочетох че е в началото и после отшумява. Все пак имам спомен от първата си бременност, че и в 9тия месец много пишках. А при вас намаляха ли оплакванията? При мене сякаш вече прилошаването намаля, имах едни болки в краката и кръста които изчезнаха.Гаденето също изчезна и общо се чуствам доста добре.

# 249
Пуканка, благодаря ти, наистина не знаех, че по принцип повече в началото и края се пишка.
Иначе мойте оплаквания отдавна изчезнаха, само от време на време някои храни са ми неприятни и съвем леко ми се  повдига. Иначе напоседък даже мога да забравя, че съм бременна, само по-голямото коремче ми го припомня

# 250
Здравейте мацки:)
и аз да кажа  Laughing
Аз също не ставам вечер от известно време.... но си зависи... ако вечер съм прекалила с течностите не издържам до сутринта и ставам Simple Smile
Аз винаги съм си усещала пусла на корема и като легна ми се вижда.... за това сега съм много объркана дали усещам бебо или си усещам пак пулса Sad Единия ден бях легнала и се виждаше къде е бебо защото лявата страна на корема ми беше по-надута и таткото си беше слойил ръката и си говорихме и той по едно време вика... усетих го.... все едно се шмугна нещо (т.е. не като ритник а все едно се е обърнало) ... не знам дали наистина го е усетил или му се искало....
Да ви се похваля... предадох си дисертацията вчера, много съм щастливаааа Simple Smile Сега остават само 1 курсова и няколко изпита Simple Smile искам вече да завършвам  Joy
Иначе аз мисля да бачкам до когато трябва Wink Като гледам доки ми смята термина все за 24-26 септември, следователно ще ми даде тези 45 дена по от рано, мисля да си пусна преди това отпуската, която ми е останала и така... май ще се окаже, че ще съм до края на юли... аз искам да работя до когато мога.... но си представям какво ще е лятото в София... и за бебето ще е по-добре... в офиса на климатик хич не е хубаво.... не знам вече, като му дойде времето ще се взимат решения  Crazy
Сев, а тази книжка на Спок е за бебета вече, така ли? защото аз докато имам време да чета книги, почти ще съм минала бременността и няма смисъл да си купувам книги за бременността...
тя майка ми каза, че била много интересна книгата на Спок и че и тя като ни е гледала я е чела (ама дали е същата) Simple Smile та ми препоръча да си я взема и следващия месец, ще търся ) може и на таткото да дам задачка закачка  hahaha

# 251
Добро утро момичета Simple Smile Как станах толкова рано днес и аз не знам  smile3503
Severinka и при мен ситуациата с пишкането е като при теб. В началото ходех през половин час, и денем и нощем.  Сега си ходя нормално през деня и нощем ставам най-много веднъж, а може и да не стана Simple Smile Честно казано и аз често се питам дали съм бременна, нищо не чуствам. Всички симптоми от началните седмици сякаш постепенно изчезнаха.  Всички казват, че между 4 и 6 месец е най-хубавата част  smile3503
Утре съм на БХС и ми е малко изнервено. Честно казано като знам колко се неточни резултатите съжалих 1000 пъти, че изобщо се записах. Да не говорим, че и мъжа ми утре ще идва за първи път с мен и това също ме напряга.

# 252
  Добро Утро момичета!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!  bouquet
  Аз да ви кажа от снощи вече мога да кажа че усещам бебчо.Бях се притеснила защо не шава,но снощи ми се втвърди една бучица от едната страна на корема(сякаш беше нечия сладка малка петичка Grinning) и като си сложих ръката там то се шмугна сякаш навътре.Много беше мил момента Joy.Припомням си позабравени чуства,баткото риташе доста,но не стана футболист де.
  Аз през нощта не ставам да пишкам,ама сутрин едвам издържам докъм 6-7 часа и тичам към тоалетната.Предната бременност последните 3 месеца вече ставах и през нощта,бебо беше много голям,много ме риташе и ми притискаше пикочния мехур,та ходех буквално през 1 час до тоалетната Joy
 Лек ден на всички и весел празник ви желая!Мойте момчета ги пратих да гледат парада на войниците,а аз съм на работа Sad

# 253
  • София
Добро утро, момичета!!!  Grinning

Честит празник!!! Пожелавам МНОГО, МНОГО здраве и усмивки на всички именници !!!  smile3525

# 254
Добро утро  и от мен.
 За пишкането и при мен е така , вече не ставам по 2-3 пъти през нощта а само 1 Embarassed ,всичко отшумява и накрая към 9 месец пак започва зачестеното пишкане.
От 2 седмици усещам  нов прилив от енергия ,малко по подвижна съм и не се изморявам така лесно ,даже се замислям дали да не се върна на работа  за малко.от самото начало на бременността съм си в нас  .
 Такааа и аз да се похваля ,че усещам бебока като се замисля поне от две три седмици -нищо , че  ми е първа бременност и съм пълничка Embarassed
Искам да ви питам дали е нормално да го  усещам само от едната страна ,в случая само от ляво newsm78 не е ли нормално и от двете страни да е така newsm78.
Другата седмица ще ходим на доки и ми се иска вече да се види какво е мишмурочетоооо.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ  baloni smile3525 newsm51   
Това е от мен засега   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт