Юбилейна стотна тема със Дюкан - топим 3-хилядния килограм!

• 51 249
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 480
Брррррррррръмммммммммммм afwitch
Добър ден! Hug
Кри, Аби Heart Eyes , аз съм тук - на тераската. Чета (вече не всичко Blush ) и от четене ми се убива желанието за писане в повечето случаи. Вече не знам кой кой е и за какво се бори тук, пък и изобщо бори ли се някой за нещо, щото в последните няколко теми мноооого готованки ми избодоха очите. Не смятам себе си за стара, не съм и някакъв общовалиден фактор, но започнах режима подготвена - от уважение към себе си и всички мои музи тогава, пишещи тук. Сега всеки отваря вратата с шут, крещи за внимание, иска обяснения, дава съвети... Tired Аз още не съм си позволявала да отговарям на въпроси, няма и да го правя - тепърва бера акъл за себе си, ще почна да давам след после, което вероятно ще е никога. Whistling
Като съм се разписала, поне да се изфукам. От известно време карам 1/1. Днес установих, че за седмица съм свалила кило, устройва ме идеално. Адски раздвоена съм в момента - хем вече ми се ще да се облажа в 3-та, хем се боя да не прекаля в нея. ooooh! Остават ми някакви 400 грама. Вчера качих снимки в албума, които ще заместя с по-добри при първа възможност. Вербувах и една сладунка от Видин, с което много се гордея. Пропаганда му е майката! Joy
Толкова от мен, дано не ви е дошло множко, че тая пролет... тия  женски страсти... Mr. Green
Съжалявам, че извън чата останаха любими муцунки, които ми липсват, но пък това е хубав повод и основна причина да пиша и тук! Kissing Heart

# 481
]Здравейте дами и от мен wavey,аз сега ще почвам да пия кафе,но мн ми бе гузно за това че мислех да не пиша повече,е не издържах Rolling Eyes,защото макар понякога да сме малко груби,трябва да се прощава,а мисля че и ако аз бях по цял ден тук и да тр да отговарям щеше да ми писне newsm12  Днес на моето синче му избиха две зъбчета и съм мн щастлива,като втори ден на режима не съм се претеглила,ще тр да си купя кантар.Приятен ден на всички.  smile3503

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 12:43 от eti_88

# 482
Цоци,пия много вода...толкова не съм пила през живота си,защото рядко ожаднявам.Денят ми може да премине без нито една чаша вода..........може би затова сега ме скубе-от многото литри.
Забелязвам и друго-едни гадни пъпчици са ме навестили.Дали организмът ми първо ще се пребори с токсините и след това ще започне да сваля???Каквото и да е Няма спиране,с Дюки ще пулсираме  newsm44

# 483
момичета, да се отчета и аз- кантарът определено не е мой приятел тези дни, защото почти не свалям, вероятно понеже съм в цикъл и по-точно в края... малко ми е смотано, но пък за сметка на това съм доста търпелива и не се отказвам лесно.... продължавам си по схемата 5/5 и свикнах... даже като ми свършиха 5П бях готова за още 2-3П ако трябва... и така с нетърпение чакам да продължа да свалям с добри темпове след като ми свърши днес или утре МЦ-то... а задържането при някой хора би могло да е от недостатъчно приетото количество вода...
имам книгата и почти съм я прочела, някой неща си ги знаех и от тук, но пък научих и доста други интересни неща и полезна информация Simple Smile

пожелавам на всички ви приятен почивен ден и не се отчайвайте ако не сваляте.. и за нас ще дойде светъл ден и при нас стрелката на кантара ще мръдне скоро щом сме стриктни!

# 484
  • София
Добро утро, момичета!  Hug
От сутринта съм влязла в темата и чак сега ми остана време да чета и пиша.  Laughing
Не си водих записки, реших да разчитам на добрата си памет, та дано нещо не пропусна. Laughing
Много благодаря на Креми, че ни направи съпричастни с рождения ден на Сашко.   bouquet Много хубава снимка, да са живи и здрави дядовците, страхотни са! Героя е невероятно сладък, споменах вече за супер тортата.  bouquet
Нуш Hug, на рибарката много са й оширочели гащите  Laughing Како  hahaha (от моите скромни 21 евро години), много добре изглеждаш, браво! smile3525
Сноу-Анна  Hug как си личат само тия килограми, не е истина! Страхотен резултат! smile3525
КатеДжин Hug, честита ти 7love001 smile3525
Тендър, поздравления за първия дюкански месец!  bouquetСамо така, момиче!  bouquet
Зеленко, мисля, че в Метро има по-големи разфасовки на малки опаковки. Големи опаковки не съм виждала  newsm78
Евич, как си днес на работата? Намери ли трици?
Аби, Бубе Hug Hug, появихте се най-накрая, калпазанки такива! Глоби ще събирам вече! Mr. Green
Аби, поне ще те виждам на аква аеробиката! В сряда в 18.30 почваме! И Танчето83 ще е с нас!
Наирянка Hug, мисля, че е време да се претеглиш  Laughing Може и да стане на домашния ти кантар  Laughing
Ети6, не знам някой да кара режима на Дюкан само на месо  newsm78 За вече една година и 10 дни не ми се е случвало да ми става лошо от каквото и да е било (освен от едно ходене на китайски ресторант). Имала съм периоди на липса на апетит, но не само към месо, а към всичко. Тогава се хапва по малко, макар и не много охотно, колкото да не се забави метаболизма.
Честито намаление на всички, защото забравих кои бяха  Embarassed от евро гидините ще да е. Laughing
Гуш, честит рожден ден! Здраве, щастие, късмет и любов! bdbaloni
Ети, честити ви зъбчета!  bouquet
По повод на тъпите въпроси, не въобще на въпросите, искам да уточня, че аз се шокирам не от въпроса, а от това, че някой започва нещо толкова важно като един хранителен режим за цял живот, без да се запознае възможно най-обстойно с него. И без да се старае да разбере логиката и принципите, по които е съставен. Peace
А, щях да забравя, Вещи Hug, мерси за медала, ще си го закача  hahaha
Какво ли стана с Фрактал?
Цоци  Hug

# 485
nush, рибарката, айде наште, брависимо, изглеждаш страхотно! А постът ти ми подейства балсамоподобно, имах нужда от успокоителна дума,  и го приех лично, че това задържане почва да ми досажда Hug

не, че се заяждам ама за да се научи човек да пише грамотно и правилно трябва да има не университетско образование, а трети клас.
Точно започнах да пиша почти същото изречение Peace

Цоци  bouquet Браво на теб!

Мале, Настьоооо #Crazy #Crazy #Crazy Това преди не може да си ти! Гледам и не вярвам! Сега си просто перфектна Flowers Bouquet Two Hearts

Днес в Метро нямаше кьорава пилешка пържола hahaha
И бяха останали два пакета филе пангасиус, от тези, които обикновено купувам Rolling Eyes

# 486
  • UK
 Зеленко в началото на Женския пазар, откъм Пиротска има магазин, който е само за подправки и то на кг. Оттам можеш да си купиш канела насипно в голямо пликче. За бакпулвер не знам дали продават на едро.

# 487
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Сега един сериозен въпрос към по-сериозните готвачки. Преди време се коментираше заместването на бакпулвера със сода бикарбонат. Дадоха се мнения, вкл. една рецепта за бакпулвер (публикувана е като коментар в Полезна информация в блогосайта. Който не знае, блогосайтът е ей туй: http://dukanskirecepti.wordpress.com/ ). Ами вчера спазих точно рецептата и днес с ужас установих, че тази субстанция вече представлява една бяла бучка, която със зор натроших. Тъпо и упорито употребих в закуската, но определено имаше вкус на сода. Моля, ако някой е изпробвал рецептата и е постигнал успех, да сподели   chef В противен случай ще пордължа да изкавам ангелите на продавачките в магазина, купувайки 10 бакпулвера. В тази връзка, някой да е намерил място, от където да могат да се закупят подправки в по-големи опаковки  newsm78 Няма смисъл да купуваме по 10 пакетчета канела всяка седмица (примерно, де) и само да се хабят опаковки...

П. С. Който има временни трудности с набавянето на книгата, да даде знак на ЛС.

Не съм чела нататък, само отговарям за домашния бакпулвер. Аз много рядко си купувам готов такъв, а и не виждам смисъл защото бакпулвера е сода + лимонена киселина + царевично нишесте в равни количества. 1 пакетче бакпулвер съдържа 3 чаени лъжички от гореспоменатата смес, за домашен са ти нужни 1 равна лъжичка сода и толкова лимонена киселина. До сега не съм си играла да ги смесвам, когато готвя просто слагам лимонената киселина, разбърквам добре да се разтвори и тогава добавям содата, разбърквам да шупне и  до сега не съм имала проблеми. Ако нямам случайно сода или ме мързи да отварям нов пакет например ползвам оцет, ама го ползвам на око и вкус, та количества не знам.
 Та така, в домашния бакпулвер няма никаква чак такава философия.
 Големи опаковки подправки, желатин и тн. има в Метро, а предполагам и в големите вериги магазини.

Сега прочетох рецептата за бакпулвер в блогсайта, там просто лимонената киселина е по-малко затова ти мирише на сода, аз слагам повечко лим кис защото предпочитам киселото, а да ти стане на камък сместа не знам как може, освен някой от продуктите да ти е бил леко влажен.

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 14:05 от Не съм

# 488
Добър ден,

Днес стават две години от нашата сватба,незнам кога минаха,сякаш вчера бях пухкава и бременна булка........... CrazyТа по този повод лека черпня.............. Mr. Green

Не намерих по-малки снимки,а повода си струва Wink

Аби Много се радвам да те видя,  Hug оказа се,че 65кг. е било мираж,но и 66кг. не е лошо.............. Mr. GreenПиши по-често!

# 489
Здравейте и от мен дами,
аз днес официално правя 2 месеца с Дюкан
и точно днес получих първия си комплимент  Embarassed Embarassed Embarassed
Ми ще ви разкажа/малко ме е срам/
Та. Днес съм на работа, и идват двата стари колеги, и аз радостна от неочакваната среща, и те развълнувани, че ме виждат  dancing
И в емоционално откровение единият съобщава " Хей, какво си направила със себе си бе момиче, навеждаш ме на похотливи мисли, май ще забравя приятелските ни отношения......." Ми зачервих се на секундата, обзеха ме смесени чувства и много приятно и доста страшничко.
НО ОПРЕДЕЛЕНО СЕГА МИ Е ДОБРЕ
Аз вчера ви дадох отчет как вървя с кг. - да не се повтарям пак
Snow Anna - забележителна разлика
Renewal - как няма да смееш да се радваш - това си е успех
Nush - ми ти просто си девойче  newsm10
Катя джин - бурни  smile3501 smile3501 smile3501
Гуш -  nbirthday  Gift newsm38

# 490
Snow Anna, nush, бравооо!   bouquet

ЧРД, Гуш! Много здраве!

Честита годишнина, Елена82   bouquet

# 491
Най-напред да се похваля, че си купих трици току-що от едно магазинче за здравословни храни на Шишман, което се намира срещу аптека Ремедиум! В Ремедиума нямаше, а за въпросното магазинче ме светна Пилето!
Благодаря на всички за инфото къде да намеря триците!

Работя на смени и няма празник и делник и за това съм на работа, момичета!

Много ми харесаха снимките на момичета с намаленията! Аз ненавиждам да се снимам и затова няма какво да ви пратя, но може да се видим и запознаем! Аз също мога да се похваля с намаление от 16-17 кг - от 77 - на 60 , но момичета при мене стана много бавно почти за цяла година и то комбинирано със спорт, така че мойто не е за хвалене!
По въпроса за търпението и упористта - те са задължителни за нас, а и не се надявам на някакви бързи резултати! Реших от ниско-въглехидратна да мина на Дюкан, проагитирана от моя приятелка, която има супер резултати и от това, че почнах да задържам! Дано има полза!
Старая се максимално да чета, въпреки че съвсем не съм прочела всичко!
Е, ако все пак ми се наложи, ще попитам!
На Зеленкото да пиша за подправките:
1. Бакпулвера съдържа сода за хляб и лимонтузу - почти по равно, малко по-малко от содата, защото иначе сладкиша мирише яко на сода и не е приятно и освен това става тъмно жълт!
2. Зеленко - от Метро съм купувала бакпулвер и ванилия на отделни пакетчета по 100, сложени в един прозрачен пластмасов буркан! Това е, което мога да ти кажа! Ако разбера нещо от майка ми ще ти пиша!
И сега , вече имам един въпрос - за днес съм си желирала пилешко, имайки предвид от какво се прави желатина, може ли да го ям, още не съм го яла! Аз съм на първата фаза - 3 протеинов ден?

# 492
Започвам с рожденничката, Гуш , много здраве и късмет ти желая.
Росчо , гоним се с теб(утре и аз правя два месеца)Честита ти втора месечинка newsm51
Елена 82 , още 50години по две и само хармония и любов да ви спохожда Two Hearts
Ети 88, честити нови зъбчета на малчо , много е вълнуващо нали sling
Насти , промянатати е забележителна , няма какво да ги чакаш тези последни грамчета , минавай в трета там ще паднат smile3501
Нуш , рибите май вече няма да те познават и ще можеш да риболовстваш под прикритие , страхотен резултат smile3525
Сноу-Анна , промяната  ти е очевидна , браво smile3525
Катеджин , браво успя да ме изпревариш на пейката на 7-чките , но аз ще те догоня (надявам се да е скоро) newsm51

# 493
Здравейте момичета!  Hug
Аз доста време поотсътствах! Признавам си без бой ,че имам да чета 4 теми горе-долу ,ама не обещавам кога ще наваксам!  Embarassed Много ми залипсвахте! Аз да се отчета ,че по празниците съм СТРОГО режимна - спазвам си и П и ПЗ както му е реда!Никакви прегрешения и съм много горда от себе си!
А няма да ви кажа какви реакции имаше като се прибрах - всички бяха ето така  Shocked Ама и аз вече виждам по себе си ,че съм се променила в сравнение с преди!Мисля за 2 месечинка да ви покажа и снимки!Имам минусче , но като се прибера в София ще видя на моя кантар,тъй като нашия показва различно колко пъти се кача ( мой набор е  hahaha ) . Вече ми поизчезнаха и любовните дръжки и възглавничките на гърба  hahaha А за старите дрехи......  ooooh! ами аз май трябва бая да сменям,че просто  не се тръпи да ходя с провиснали дънки като клошарче  hahaha
Имам още 5-6 кг за сваляне и вече се замислям за 3 фаза,ама още месец ще изчакам   bouquet
Радвам се,че ви открих!   bouquet Вие сте  най-големият ми стимул!Ако не бяхте вие,щеше да е доста различно всичко  Hug
Лек ден на всички!  Hug

# 494
Привет на отбора   bouquet
И аз съм Дюканка, но до сега само чета тук от време на време (напоследък не ми остава ред да се разписвам). За Дюкан разбрах от моя колежка, видях и резултата при нея и се запалих. АНЕЕЕ, МНОГО ИСКРЕНО И ЛИЧНО МИЛЛЕ ГРАЦИЕ   bouquet  bouquet  bouquet .
Ето и скромния ми отчет:
Започнах на 28.02.2008. Тежах  Embarassed 94-95 кг. (при височина 168 см)
Днес 04.05.08 съм 85 кг (тия дни варирам между 84.800 - 85.300)
В началото бях супер стриктна, но след 12.04.08 я олабих здраво - тогава има ЧРД, после Великден...абе сегиз тогиз посягам и към шок. бонбон и към някоя хапчица баница, някоя и друга глътка вино или бира...абе много прегрешения. Даже и никакъв режим в момента не спазвам. Цял ден карам на П и вечер лапвам по някоя и друга вилица от салатата. Но и по време на прегрешенията пак свалях. Трябва да се стегна, ама...лошото е, че съм наработа и нямам време да си приготвям разнообразна храна и взе да ми писва да ям само пилешки пържоли и овесени палачинки  Laughing  Обаче е много готино някой, който не те е виждал поне месец и да възкликне: "Ауу, много си отслабнала. Как стана?"  Mr. Green
Снимки ще кача малко по-нататък.
Цел: 70 кг.
Заветна мечта: 60-65 кг.
Ми...това е за сега. УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЛАБЕЕЩИ!   bouquet  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт