Отговори
# 30
Рени, да ти кажа досега не го бях чувала това име, много необичайно някак ми звучи. Чувала съм някакви странни (за мен) имен от Смолянския край, но Доминика не бях чувала  Blush

# 31
  • Пловдив
Здравейте момичета! Интересна тема е тази за имената. Ние дядовци нямаме, а и двете баби проявяват разбиране и си мислим имената сами, но ако бяха живи дядовците 100% щеше да има сърдити и нацупени физиономии. За първото дете мислихме няколко месеца имена, като определено искахме да е нещо кратко, обаче тя малко ни изненада, та в крайна сметка решихме за името по телефона -аз в болницата след като се роди, мъжа ми вкъщи и естествено много кратко - само 8 букви  Laughing Laughing Laughing
Сега все още не сме видели какво е, но си мисля че ако е момиче по ще можем да измислим нещо, все пак имаме запас от предния път, но за момче ще видим зор.
Извинявайте за многословието и целувки

# 32
 Здравейте! За стриите, и аз с първата бременност нямах проблеми, но сега започнах да се мажа с мама Дона на Чико и с ужас установих след известно време, че въпреки това на някои места са ми се появили стрии, корема отскоро започна да ми личи, не съм пълна, така, че явно нещо този крем не ми понася. Веднага спрях и сега започнах да се мажа с чист натурален зехтин и смея да твърдя, че ще овладея ситуацията...
за името, още не знаем какво ще бъде, но тъй като за малкия аз избрах името сега е ред на таткото, но разбира се само с мойто одобрение. Ако не ми хареса избора ще се боря със "зъби и нокти"Simple Smile При нас има6е проблеми с името на Алекс, защото не е кръстен на никого, та и сега ще има проблеми ако и второто не вземе поне буквичка от свекитата, но каквото сабя покаже.
Severinka, в родилното го записват двамата родители, така, че все трябва да сте стигнали до някакъв консенсус.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 15:05 от DEZIRELA

# 33
Моя следващ продук против стрии вероятно ще бъде на Galenic . Доста нахвален продукт и от близки, и от не чак толкоз близки момичета. Като си го взема ще дам отзиви, пък ако някой тук го е ползвам може да сподели впечатления.

# 34
Хич никой не може да ми каже как да си кръстя детето. Лошото е че и аз не мога да се спра все още на имена. с моя мъж си говорим по темата, имаме някакви идеи, но нищо конкретно.

# 35
  • Попово
хайде и аз тук Simple Smile

# 36
Момичета, може и да не сте обърнали внимание на въпроса ми, но аз пак да попитам как усещате матката ? Повечето споделихте, че ви личат коремчетата, но дали не усещате матката малко под пъпа, някакси по-твърда. Не знам, ново е за мен това усещане и затова питам.

Благодаря!

# 37
  • София
На мен не ми харесва Атанас и това си е....не искам никой да обидя.
Онзи ден пак спорихме и аз пак се разревах, абе ужас

# 38
От тази книга ако не си изберете име  http://www.sourcebooks.com/cart/shopexd.asp?id=1078  Simple Smile

# 39
BaleHTuHa, аз усещам от време на време едно втвърдяване, но не знам дали това е матката или мърдане на бебо, затова ще питам доки на следващия преглед  Peace

# 40
  • София
Валентина, вчера четох в книгата ми за бременни, че матката трябва да се усеща точно по този начин - с напипване, нещо по-твърдо под пъпа. С моите тлъстинки не напипвам нищо, но при теб може да е по-ясно изразено.

Изводът ми от цялата сага за името е, че трябва да  се правят компромиси с някои страни в споровете, за да може всички да се радват на малкото човече, когато се появи, а не да има сръдни. Пък и представете си удоволствието, което ще доставите на близките си и най-вече на любимия човек ако се съобразите с неговото мнение. Забелязвам, че мъжете държат на някои неща дори повече от нас и радостта и признателността им са големи.

# 41
Здравейте, много хубава темичка си имаме Simple Smile
ninka maslinka и нашия татко се бори за Александра на него... но на мен ми се струва много дълго Александра Александрова... иначе много ми харесва името Simple Smile също харесвам Ивана (не не ме кефи, че на галено е Ваня), харесвам Екатерина, Анастасия, Виктория, Ивайла, София (но пак кофти галено - Софи), и адски много харесвам Ния, след като четох Талев (8-9 клас) съм луда по това име Simple Smile ама "мъжо" не дава и дума да се каже.... само Александра приема Simple Smile
а момчето аз съм го решила... обожавам името Константин и така мисля да се казва ако си имаме момченце Simple Smile
Сев да не те мъчат с имена на български ханове и князе? Аз си мислих, че Кубрат е измислил Simple Smile
mimisofia много хубаво, че всичко е ок Simple Smile
Енигма ние това с имената го говорихме веднъж с приятеля ми и техните идват и той им вика, измислихме имена на децата... Константин и Александра... майка му, лека и пръст, тогава така ни изгледа... вика "Александра хубажо на Сашо, а Константин на кого и откъде го измислихте ТОВА?" лелееееее идеше ми да се развикам... само я погледнах и казах " на него си" и се прекрати по темата... няма да е нито Петър, нито Димитър, не са ми сред най-любимите имена, нямам нищо против тях, нооооо...
Сега приятеля ми вика, а не искаш ли момичето, щом няма да е Александра да е нещо с П на татко... само му ударих един убийствен поглед и се свърши по темата... не ми харесват Пламена, Петя, Памела, Павлина и т.н.
renni79 леле милаааа, а аз за Петър и Димитър се притеснявам... стискам палци да е със сини гащи бебо  Hug
trixy, защо не кажеш, че ще ползвате първите букви само М на найка ти и А на баща му... ако си харесваш мъжко име с А
BaleHTuHa ми аз понеже не съм много наясно кое какво усещам, затова не съм отговорила... замислих се над въпроса ти... но установих че не знам кое какво е  hahaha аз съм с коремче, но от спорта си имам мускули на корема... та винаги ми е бил твърд корема след малкия слой мазнинка  Joy и не знам защо и какво ми е твърдо  #Crazy newsm78

# 42
Еличка, то само Кубрат не му е идвало на ум, ама има време  Laughing

# 43
 Привет и от мен в новата темичка!
Аз днес бях на ЖК,бебо като видя баща си и като взе да размахва ръчички Joyбеше много забавно.Тежим 300грама вече и всичко си имаме.Обърнало се е надолу с главичката и стабилно си ме подритва в ребрата.Ама нищо,това да ни е проблема ще го преживеем.Доктора каза,че според него е момиче Praynig(много се надявам да е така),ама от тази позиция на бебето неможел да е 100% сигурен.Затова чакам с нетърпение 21-ви май и дано тогава Марков ме зарадва с едни розови гащи.
Да ви кажа и аз съм от тия със сърдитите дядовци заради името на детето.Аз исках да си кръстя детето Алек и моя мъж много го хареса,ама никой не ни е питал как ще го кръстим.Като ни изписаха и моя свекър разбра как сме го кръстили(на никой) не ни говори 3 години и подминаваше детето през целия този период.Накрая му мина де,ама представяте ли си 3 години как съм обяснявала на детето кой е тоя човек дето не ни говори а сме в един двор JoyАбе ужас,жалка история.Сега неможем да се споразумеем за името,понеже аз искам да е с В на свекърва ми и на баща ми,ама каквото и да предложа се отхвърля от моя мъж и незнам май тоя път ще има война.
Аз първия път нямах стрии,засега нямам нищо,но започнах да се мажа с едно бебешко олио всеки ден след баня.Пък ще видим,каквото дойде,дано и тоя път ми се размине.

# 44
Привет на всички и от мен.
Надявам се сте си починали през тези дни.

Радвам се за всички мами, които вече знаят пола на бебока.  Hug
Аз много искам момиченце.  Praynig

По темата за имената - аз съм си намислила и за момче и за момиче.
Мъжа ми казва (поне засега), че той няма претенции, но изчаквам да разберем
точно какви гащи ще носим и ще уточним името.

Светли, аз също съм навита за курсове за бременни,
така че като решиш кога ще ги посещаваш може да се разберем нещо.

Общи условия

Активация на акаунт