Дюканството не е наука трудна, ще стана аз фиданка чудна - 101 тема

• 34 139
  • 892
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз в 101тема. При нас резултатите са страхотни. Мъжа ми още няма месец, откакто е на този режим, а вече е -13кг. Успех на всички  bouquet

# 691
  • София
Цитат от http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/05/02/%d0%9a%d0%be%d0% … 0%b0%d0%b7%d0%b8/
Цитат
Sun

И тъй като наскоро стана дума за това колко пъти можем да си позволим да пазим режима, ето цитат от книгата, който отговаря на този въпрос:
“Да отслабваш, означава да се храниш с мазнини и холестерол.
Накрая, и това е може би най-сериозното последствие, при всяка загуба на тегло организмът ви понася агресия, която малко от вас съзнават. При всеки опит за отслабване вие консумирате резервните си мазнини и когато свалите 10 или 20 килограма, то е все едно, че сте изконсумирали 10 или 20 кг. масло или мас.
През цялото време, докато отслабвате, в кръвта ви и следователно в артериите ви циркулира голямо количество холестерол и триглицериди. При всяко свиване на сърцето ви тази богата на токсични мазнини кръв нахлува в артериите ви и замърсява стените им.
Отслабването е може би много важно за психическото или физическото ви благополучие и рискът, на който ви подлага циркулирането на тези мазнини, е компенсиран от извлечената полза. Но не бива да извършвате тази операция повече от един или два пъти в живота си. Този, който неуспешно се опитва да отслабва веднъж или два пъти годишно, всеки път се озовава в ситуацията на човек, претоварен от холестерол.
Това не е опит да ви сплаша, а предупреждение за една съвсем реална опасност, малко известна както на пациентите, така и на много лекари.
Затова вие, които сте имали късмета да отслабнете, изберете единственото логично поведение - запазете скъпо струвалото ви тегло, преди да преминете към окончателната стабилизация.”

и още от http://dukanskirecepti.wordpress.com/
Цитат
Времетраене на УДАРНИЯ ЕТАП: определя се от това колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.

… в книгата Дюкан пише, цитирам: “Протал започва с мощен старт чрез ударния период, който трае според случая от 2 до 7 дни.” - стр. 43

и още: “Средната продължителност на ударния режим е 5 дни. …… Тя е най-подходяща за най-желаното отслабване - между 10 и 20 кг. …..”
“За отслабване, по-малко от 10 кг.: за подобна не толкова амбициозна цел най-добрата продължителност на ударния период е от 3 дни, след които може без усилие да се премине към следващата фаза.”
“За отслабване, по-малко от 5 кг. Когато искаме да избегнем твърде бързото начало, 1 ударен ден е достатъчен.”
При подчертан обезитет. В случаите, когато желаното отслабване е повече от 20 кг. или когато пациентът многократно и неуспешно се е подлагал на диета, ударната фаза, след консултация с лекар, да се увеличи на 7, дори на 10 дни, при изрично условие да се пие вода непрекъснато.” - стр. 78

# 692
  • София
Здравейте готини мацки,
много ви се развам за успехите, които сте постигнали. Аз съм още в началото, първа фаза, пети ден. Имам няколко въпроса по повод Дюканският режим на харнене. Първо, правите ли няккви физически упразжнение, спортуване - плуване, фитнес или нещо такова  newsm39???
Другото ми питане - няма кой да попитам друг, освен вас в момента - трабва да започна да пия едно ликарство (Сероксат - антидепресант), което има следните странични действия (и то едновременно newsm12 ) - намален апетит и повишаване на теглото. Та питането ми е дали докато правя Дюканство вместо да отслабвам аз да почна да качвам или да не мръдна от килограмите си? Ако някой е пил подобно лекарство по време на режима нека да ми пише, моля ви!!!!!  Weary

# 693
  • някъде там
Почнах да се притеснявам от яйцата,да не взема да се натровя newsm78Като гледам 2-3 ги ям на ден,вярно от утре минавам на ПЗ и ще ям повече зеленчуци...Вие колко яйца ядете на ден?
Поздрави за всички минусчета  bouquet  bouquet  bouquet

# 694
  • гр.София
tenderseducer пробвай 2 дена на П и 3 дена на ПЗ - всъщност коя фаза ти е по-голям тормозилник. Досега съм -3, но пред мен има още мно-о-о-го.

# 695
Ривера - аз в момента съм на П от което следва, че количеството мръвки които поемам трябва да ме заситят и да се чувствам натъпкана, а аз дори не чувствам, че съм се наяла. Опустоших и всякакви запаси за военни времена /консерви - тон, скумрия в собств.сос и т.н/. Днес трябва да направя отново зареждане за краен случай  Joy Joy

Росченка - благодаря ти за подкрепата миличка. Тъпо са я измислили тая реклама. За жени на които любимия мъжки екземпляр вечно не е в къщи определено действа в обратна посока. В момента в който започне и аз превключвам канала. Дори вече не съм сигурна в банката, но никога вече не я гледам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Daanitoo - браво на твоя колега. Така се стимулира жена. А и не вярвам случайно да го е казал..... Hug

tenderseducer   - пробвай ако ритъма 5/5 ти идва тежък. Не знам какъв ще е резултата, но поне ще си починеш за известно време, и ако не си доволна винаги можеш да се върнеш на 5/5  Grinning

gabka_sladka добре дошла в нашите редици. Аз ударния направих 7. Но след 5-тия ден нищо не се промени, само имах проблеми  smile3550
vili bets   - браво на мъжа ти, ааааааа и на теб браво, че си настоятелна и любяща съпруга  dancing

# 696
Здравейте момичета!
Поздравявам всички ви за чудесните резултати които сте постигнали!  smile3501
На мен днес ми е третия ден от ударния режим и резултата след първите два дни е -1,400 кг. Имам да преборя 10 кг и мисля, че това е добър резултат за първите два дни.

Хубав ден и успех на всички!  bouquet

# 697
  • София
При редуването на П и ПЗ дни трябва П да са равни (5/5; 1/1) или повече от ПЗ (4П/3ПЗ)  Peace

За спорта има тук http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/04/07/%d0%a1%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82/

Хубав ден на всички  Hug

Nelly82#Crazy аз те знам само слабичка  #Crazy Моите поздравления   bouquet

# 698
Здравейте  Flutter
Росчо , и мен такъв глад ме е подгонил от два - три дни , че не мога да си насмогвам . Много движение имах тези дни - на това го отдавам newsm78 . Кантарът ми не мърда , но обиколките падат. Вече се чувствам добре в кожата си , но искам да продължа още малко - поне 3 - 4 килца .
vili bets   радвам се за чудесните ви резултати - следя  ви ги ,  да знаете  Joy
Амери  Hug не се ядосвай , че каката не е взела медал . Сега ще е по стимулирана и ще положи повече труд , за да има резултати следващия път. Сънчето прати ли ти снимки ?  newsm78
раdmе , какво са десет килограма за нашия режим  . За два месеца ще си ги забравила.  Joy
И накрая - ето снимки от преди режима и от вчера . Дънките са едни и същи , разликата е 13 килограма.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5823252
Целувки на Насти , че ми направи колажа  Hug
Зиленкоууууу , ма и не слабичка , пак съм Убава , а ?  Flutter   Joy
АйдИ и един Джокер - имам снимки още някъде из темата. Който ги намери - печели кексче   hahaha

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 12:13 от Nelly82

# 699
  • Пловдив
Добре дошли на новичките!   bouquet
Браво на намаленията!   bouquet
Росчо, може да впишеш рекламата в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=195611.0

# 700
Здравейте  Grinning Още един новобранец в редицата..
Започнах от вчера, имам 5-6 килца за сваляне. Лошото е, че днес се чувствам отпаднала, гадно ми е едно такова.. Това нещо временно ли е и колко може да трае?
Другото въпросче за триците. Може ли да се заменят с фибри? Т.е. купих нещо, на което пише фибри, май са извлечени от цикория, изглеждат като брашно.

Благодаря    bouquet

# 701
  • Пловдив
Добре дошла. Нормално е в началото да се чувстваш отпаднала, все пак това си е стрес за организма. Пий повечко вода, ако ти е ниско кръвното пий кола лайт и айрян със сол и нещата ще се нормализират. Фибри не може, само трици.

# 702
Добър ден,

tenderseducer Значи за 1/1, и аз виждам,че някой се оплакват но при мен работи по-добре от всички редувания.Започнах с 5/5,минах през 4/3,и след дълго задържане нещата се раздвижиха с 1/1.Спазвам го 4 седмица,и резултата е -3кг.,така,че с чиста съвест казвам при мен работи и дано продължава все така......... Praynig

Нели82 Страхотна разлика,браво на теб!  bouquet

Siera Почти всички сме преминали през тази отпадналост,главоболие и нерезположение,временно е ,ще ти мине ,ако ли не трябва да се консултираш с лекар.Пий повече водичка.

опа,Вещи ме изпреварила.......... Joy

# 703
Здравейте,искам да попитам може ли да се яде мед?

# 704
  • Пловдив
А ти как мислиш? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт