Дюканки отзивчиви - нежни, любезни, внимателни и мили - 103 тема

• 43 808
  • 1 063
  •   1
Отговори
# 780
  • my own world....
За изтъняване на червата от триците явно съм го прочела някъде, ама не помня от къде.... Embarassed Сигурно не я е болял корема майка ми от липса на магнезий....а тя не е и с лениви черва. Със сигурност не е ок да се превишава дозата от 3 суп.л., не и с много.  Hug

# 781
  • Universe
Lady_A ,  ето го отговора на Дюкан за коремобола на майка ти Peace

Как да използваме овесените трици?

Овесените трици нямат вкус, нито мирис. Често ги обвиняват, че се лепят за небцето, а дозата от 3 супени лъжици на ден може леко да раздразни през първите дни някои свръхчувствителни черва. Затова трябва да се научите да си служите с тях.

• Обичайната предпазна мярка се състои в постепенното въвеждане на овесените трици в дневното ви меню, като започнете от една супена лъжица, за да стигнете в края на седмицата до дозата от три супени лъжици.

# 782
Бирена мая , приемам вече месец и половина - по 2 таблетки сутрин и 2 вечер. Не съм забелязала да напълнявам от нея , нито ми се е повишил апетита. Преди 5-6 години ,  също ми бяха предписали биреня мая , като допълваща лечение и отново нямам спомен да съм качила килограми - даже си бях кльощава  - 52 53 кг . Убеждавам се , че уж е по - здравословна от химиията на другите витамини, особено разтворимите  hahaha

# 783
  • София
Вярно е, че в БЪЛГАРСКАТА книга пише, че са разрешени постни свински колбаси (стр. 84).  Peace
Още  в началото го видях, но понеже противоречи на смисъла на режима, не обърнах внимание. Реших, че е грешка при превода. Ето цитат от английски сайт:

Basically you can eat, only:
1.  Veal and Beef: steak, filet, ground beef (<10% fat)... well almost everything except T-Bones. You can't use butter or any fat to panfry, so be creative: use a non-stick pan, grill, bbq or roast the meat in the oven. You can cook it the way you want but, for your information, the more the meat is cooked, the less grease will remain, ence getting closer to pure protein.
2. Poultry (except duck and goose). Try to eat the white meat first and avoid the dark meat and the crispy skin in roasted chicken. Sliced smoked turkey are convenient if you travel and extremely lean.

т.е. разрешените меса са телешко, говеждо и пилешко. Никъде не пише  колбаси, още по-малко пък свински.
И понеже се коментираше пак и сиренето, един цитат за разрешените млечни продукти.
3. Fat free dairy (milk, plain yogurt or cottage cheese)

В края на краищата всеки сам избира, наистина.  Hug

# 784
Здравейте на всички дюканки!
аз съм ново във форума и може би първо трябва да се представя-на 17 години съм,от месец и половина съм на режима на Дюкан,започнах от 68кг.,вече съм 60 и ми се иска да сваля още 6-7кг.
за първият месец свалих тези 8кг и от две седмеци не съм мръднала въобще а съм си напълно режимна.ще напиша едно примерно мое меню и се ще ви помоля,ако имате някакви забележки да ме поправите:
сутрин-2с.л. трици с 2,3 л.кис мляко(0.1%)
обед-200гр пушено пуешко филе,100 гр извара и 1 сварено яйце
вечеря-1 кофичко кис.мляко(400гр)със малко степче и евентуално някое парче пил.шунка
благодаря предварително за подкрепата  bouquet

# 785
Не ми се струва здравословно на 17 години да пазиш диета. Още растеш!
По-добре спортувай!

# 786
  • София
Предполагам, знаете, че тази добавка всъщност е костно брашно. Това от екарисажите.

С животниско браншо се хранят и кокошките и пуйките,че и свинете и телетата. Използва се като добавка вьв смеските. Така че ако това ще те отказва от хранителни продукти,май ще тряба да станеш вегетарианец.
Вегетарианец няма да стана, почти съм сигурна. Колкото до използването на костното брашно като състав на хранителните смески за животни - знам, че се ползва, разбира се. Но в млякото е някак по-натурално  Simple Smile

# 787
Момичета, искам да ви попитам нещо.

Тъй като вече посвикнах с режима и се чувствам страшно енергична и с тонус, бих искала да си купя степер или велоергометър.
Има ли някой от вас, който тренира, как протичат тренировките, кой от двата уреда е по- добре за отслабване, не за стягане. Имам още доста да свалям.

# 788
Момичета, искам да ви попитам нещо.

Тъй като вече посвикнах с режима и се чувствам страшно енергична и с тонус, бих искала да си купя степер или велоергометър.
Има ли някой от вас, който тренира, как протичат тренировките, кой от двата уреда е по- добре за отслабване, не за стягане. Имам още доста да свалям.
Аз през цялото време ходя на Пилатес. Но аз съм ходила доста преди началото на режима. И за момент не съм се чувствала зле, напротив- с повдигнат тонус и настроение

# 789
  • Universe
polishanka , днес написах, че като си качвах снимките, установих, че за 40 дни съм свалила 8 кг /старт 67кг/ и за още 40 #Crazy #Crazy #Crazy - още 1 кг. Не пия кола лайт, пр. мляко не ползвам, млечни - до 600 /няма и толкова/, подсладетел - много рядко. Явно последните трудно се дават /виж в книгата за паметта на организма и съпротивата срещу свалянето/.
Прегледах ти менюто - много малко количество консумираш  Naughty Да ти припомня, за да се отслабва, трябва да се яде Hug
И, според мен newsm78 , предвид възрастта ти Peace -  за твоя подрастващ организъм  е препоръчителна трета олекотена фаза за бременни и кърмачки   bouquet

Byrne , едно време като фитнесувах, от степера направих крака като на римски пехотинец  Embarassed Embarassed Embarassed. По-добре вело, а най-добре - кростренажор Peace Нали знаеш, че Дюкан препоръчва спорт едва в ІІІ фаза /може би за оформяне на вече достигнатите кг, иначе има опасност от натрупване на мускули, а те тежат Laughing/

# 790
На 28.05.  ще съм в Плевен, ако има плевенчанки желаещи да се видим -  да свиркат. Simple Smile

Мамка му, аз съм от Плевен и точно на 28 съм на Априлци.

# 791
И аз спотрувам от началото на режима. Един ден само тичам или карам колелото средно по около 30 мин а на другия ден си правя силова тренировка за оформяне и стягане. Не съм се чувствала и за миг уморена , напротив прекрасно се чувствам , а кг намляват. Според мен спорта е невъзможно да пречи. Единствено може да помага. А за това за качване на мускулна маса , която повече тежи - според мен няма как да стане за 2-3 5 месеца. Хората цял живот тренират на направят мускули. Така че спокойно.

# 792
  • гр.София
мога ли да ги замествам със смлени овесени ядки? newsm78 Hug Wink
 bouquet  love001

Предполагам, че са ти отговорили, но на първа страничка на всяка тема пише, че овесените ядки НЕ могат да се ползват и не са режимни, триците се получават от смилането само на шушулката, която обвива ядките, поне така ми обясниха. Има онлайн магазин и можете да го ползвате за доставка с куриер.

# 793
Здравейте, момичета!  bouquet

dilu, аз се шегувах за овесените ядки  Hug , но е хубаво, че обстановката явно е спокойна, щом се намират хора, които да отговарят на такива въпроси  Simple Smile Peace Че днес като се прибирам и от вратата една съседка/дето от 2 месеца я навивам да почне режима, че определено има нужда/  ме подметна  как тази сутрин говорили за диетата на Дюкан по телевизията и колко била вредна  #2gunfire Беше ми на устата да й кажа "Ми стой си дебела тогава", но се въздържах като една нежна, любезна, внимателна и мила дюканка  Laughing
Аз днес съм на протеини, че вчера се отклоних на голямо разстояние от режима. Признавала съм си и друг път, че за разлика от втората фаза, където бях много стриктна и примерна  bowuu , в третата си правя всякакви вариации. Тегля се всеки ден или през ден и ако видя тенденция към покачване, карам един протеинов ден. Понякога ми се пада 1 протеинов ден на 9-10, друг път- на 4-5 Rolling Eyes Засега формулата работи  Grinning . Да не помислите, че подтиквам някого към дивотии от този род, само споделям  Embarassed Hug

Хубава вечер и добро настроение!  bouquet И повече минусчета, че стана време за тънки дрешки  Wink

# 794
  • гр.София
В нашият град има магазин за диетични храни ,но няма трици. Дано скоро да заредят. Мога ли засега да карам на Хуск.?
Някъде по-начало в темата пишеше, че може да се заменят с български пектин, а иначе много момичета са на Хуск, но четох и че няма кой знае какъв ефект. Може да ги поръчаш с куриер през онлайн магазин.

Общи условия

Активация на акаунт