Всеки излишен килограм топим не с вълшебна пръчка, а с Дюкан - 104 тема

• 45 871
  • 966
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
163 см.

# 46
  • София
ДОбра вечер на всички   bouquet

Кой питаше за лекарства? Оказа се, че има доста без захар. Като питах за първи път в аптеката, мислех, че ще ми се изсмеят, но после си викам: Ами те и диабетиците са хора, и те се разболяват. Мечка срам - мене - не. И питах. Ами имаше например Фервекс без захар и прочие. Просто имайте предвид, че не във всяка аптека се предлагат и понякога е нужда повечко упоритост в търсенето.

Да поздравя нашия мъж Геро, който според мен  hahaha намеква за неочаквани приложения на режима  Joy И да му препоръчам да прегледа блогосайта за рецепти с трици... Таман ще има повод да досажда на някоя симпатична съседка с микровълнова (най-бързите рецепти), ако си няма  hahaha

Имах и друго да казвам, но то не е важно толкова. Ще спомена мимоходом, че няколко примерни менюта ми се сториха невероятни. Яжте, бре, момичета, яжте! Какво е това малко рибка за обяд и две яйчица за вечеря (да ме прощава който го написа, че не цитирам подробно, но малко на тагадък изгледах темата, а и ми се бъгна няколко пъти ПЦто за късмет  ooooh! ) Това е някаква измислена диета, не е никакъв Дюкан.  Naughty

Цитат
1) За да се отслабва, трябва да се яде
2) Не става само с ядене, трябва и Дюкан

Търпение и кураж на инвеститорките като мен и приятна вечер на всички   bouquet

# 47
Момичета, кажете ми нещо повече за това Ескимо... Прегледах миналата тема, но честно казано нещо нищо не разбрах... За какво е? Съжалявам, ако досаждам.

# 48
Ескимо е рибено масло от дълбоководни морски риби.

За лененото семе:
ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да си набавим въпросните омега-3 е като консумираме семето СМЛЯНО - в противен случай то си преминава невъзмутимо през червата и пак се връща на воля в природата. Wink

НЕ Е ВЯРНО, че е нужно смляното ленено семе да се държи в хладилник - то запазва качествата си до 6 месеца при стайна температура - то съдържа лигнани, които са мощни естествени антиоксиданти и съответно, НЕ Е ВЯРНО, че печива, съдържащи смляно ленено семе, нямат активни Омега-3.
ВЯРНО е, че лененото олио трябва да се държи на студено след отварянето му, защото то не съдържа естествените антиоксиданти, които са в цялото смляно ленено семе.

ЛЕНЕНОТО СЕМЕ се взима в количество не повече от 1, 2 супени лъжици на ден! Обаче говорим за СМЛЯНО ленено семе!
Важно е да се знае,ч е организъмът не може да усвои Омегите(Омега-3, Омега-6 и Омега-9), ако лененото семе е цяло. Трябва да бъде счукано, смляно или каквото там си решите, важно е да бъде сцепено самото семенце, за да се извлекат от там Омегите. Иначе чисто и просто ядете трици, които не могат да се смелят от стомашно чревния тракт ПО НИКАКЪВ НАЧИН, освен това НЕ СЕ УСВОЯВАТ ОМЕГИТЕ и просто ги ядете напразно! Самите семена са много, ама изключително твърди и се мелят доста трудно.

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 21:24 от Орелия

# 49
Аз помня,че някой беше казал,че трябва да се смила непосредственно преди употреба, вярно ли е или може и да си смелиш наведнъж за известен период?  Rolling Eyes

# 50
Евала Ори! Peace

# 51
Орелия, благодаря за информацията.   bouquet Hug Наистина е хубаво да има хора, които да ни показват пътя!!!

# 52
  • Universe
Допълвам информацията за Ескимо-3 с нещо, важно за режима ни  Peace Peace

"...Приемът на  Eskimo-3 води ли до повишаване на телесното тегло?
НЕ! , Оmega-3 мастните киселини в Eskimo-3 всъшност подпомагат процесите на изгаряне на мазнини в тялото, тъй като регулират метаболизма.
Така, че хора с наднормено тегло, които приемат Ескимо-3 могат да очакват дори понижение на телесното тегло, вследствие нормализиране на обмяната.

Вярно ли е ,че жените имат особено голяма нужда от Омега-3 киселини, каквото са в  Eskimo-3?
ДА. Повишаване нивата на триглицеридите в кръвта е важен рисков фактор за исхемична болест на сърцето, особено при жените..

Какво е влиянието на  Eskimo-3 по отношение на кръвните липиди?
Наблюдава се значително намаление на нивата на триглицеридите , важен рисков фактор за CAD

Нали и при нас триглицеридите са повишени, според Дюкан  Wink

Цялата информация за Ескимо-3 - http://www.helsonbg.com/faq_omega3.html
Най-евтино е в аптека "Марешки" /според моя филибелийски маркетинг Wink/, след отваряне - да се държи в хладилник Peace

За лененото семе - меля го в кафемелачка, затварям в тъмен буркан и го държа в хладилника. Вземам по 1с.л./дневно+3с.л. овесени трици.

"...Лененото семе  съдържа до 45% масло, в което частта на омега-3 достига 55-60 %, омега-6 до 15%, омега-9 - 10% и само 10% на наситените мазнини. Помните ли, че ви казах, че природата обикновено се стреми да защити от окисляването на кислорода мастните киселини необходими за зародиша, добавяйки в семето антиоксиданти (вит. А, Е, С). В 100 гр. ленено семе се съдържа 120 мг.(!) витамин Е. Налага се впечатлението, че основната роля на този витамин в живите организми е защитата на "незаменимите". Семената са много богати на белтъчини - до 23%(!). В месото има само 17-18 %. При това белтъчините съдържат 18 от 22-те човешки аминокиселини. И което е особено, но извънредно важно- всичките 9 "незаменими" (!), т.е. тези, които не могат да синтезират клетките на човека! Въглеводорода е само до 13 %!
Направо идеален продукт за отслабване. Освен указания по-горе витамин Е в ленените семена могат да се намерят витамините - А, В1, В3, В6. И цял букет от микроелементи - цинк, мед, манган, магнезий, хром, желязо, бор и др. Лененото семе се продава в аптеките и отдавна се използва в медицината, но за съжаление само част от неговите достойнства.
Предлагам преди употреба механически да се разруши обвивката на семето, например с помощта на кафемелачка. И ако след това го добавите към мляко - вие ще получите не скъп, но буквално скъпоценен за вашия организъм продукт..."

Извадка от - http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content& … id=16&lang=en /д.м.н.Ал. Наумов- ръководител на Лаборатория по аналитична биохимия на Държавен университет по медицина в Гродно, Белорусия/ .По-нататък можете да прочетете и достойнствата му за коса, нокти, лице.... Peace

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 23:35 от lenny_pld

# 53
mariaid, то съдържа толкова мощни антиоксиданти, които го държат свежо, че не виждам  основателна причина да се мели непосредствено преди употреба. Ама пък от друга страна прясно смляно сигурно е по-вкусно.
Аз няма как да си смеля, тъй като не съм кафепиеща, баща ми си го дъвчеше някога, когато имаше зъби tooth
Та ще разчитам на капсули ленено масло. Кога ли най-сетне ще си ги купя #Cussing out

# 54
Преди години предписваха на баща ми Ескимо 3 за намаляване на холестерола,тогава се намираше много трудно по аптеките, имаше ефект, но след спирането му се покачваше наново, въпреки че спазва хранителен режим за вредния холестерол и триглицеридите  Rolling Eyes

# 55
привет!
Честито на всички с намаления! Hug
Катяджин, радвам се за теб! честита ти твърда 7-ца!   bouquet
Нелка, браво, опасна си! 59 килца...тц тц тц Hug
Орелия Hug и аз благодарско за изчерпателното инфо!
Аз днес нямам минус, но нямам и плюс(вчерашният е изчезнал). ей, все си казвам-няма да се меря често и все не издържам  Close
Относно мастните киселини и антиоксидантите Peace Аз ги приемам отвреме на време(когато имам пари) под формата на таблетки-хомеопатия. препоръчвам! Peace

# 56
ехо,  Hug за днес удрям рекорд с два поста (почти съдържателни ). но все пак темата дори и да не пиша 4есто трябва да ми излиза в 4етени. Simple Smile

# 57
Момичета, аз ли нещо не мога да видя продуктите от блог сайта  newsm78

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 22:13 от РЕНЕ

# 58
Привет и ат мене в новата тема Heart Eyes
Благодаря, момичета, за пълните обясневия за лененото семе и ескимото newsm10 утре още ще си ги купя.
Лека вечер на всички luvbed  Simple Smile

# 59
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Добър вечер дами!
 Мерси за инфото за лененото семе   bouquet

Днес пробутах тъй наречената пуешка шунка на нашите, защото аз изобщо не можах да я ям - не стига, че е безумно солена, ами е и гадна, абе отврат  Sick Явно вече съвсем съм свикнала на чисто и безсолно месо, та това не ми понася, а и нали съм в ПМС имам нужда от качествена храна.

Честито на месечинките и на свалилите, на задържащите и леко покачилите - дръжте се, няма да се даваме, ще ги преборим гадните килца!
 И сега и аз да се похваля - дънките които зимата ми бяха по тялото сега ми висят като торба, направо ми седят ужасно. Много се радвам и искрено се надявам все по ужасно да ми стоят дрешките, а другия месец да висят не като торба, а като чувал!  Peace

Лека и отслабваща вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт