
Тиквичка (парче без семенната част)
Морков
Кашкавал
Майонеза
Чер пипер, сол, по желание пасиран чесън.
Гъби (не е задължително)
В купа се настъргва морковът на ситно ренде, тиквичката на едро, кашкавалът също на едро ренде. Добавя се майонеза (аз използвам домашната "Провансал"), така че сместа да става за мазане, посолява се на вкус, добавят се подправките, хубаво се обърква всичко. Количеството продукти е според количеството принцеси. От един среден морков, парче тиквичка – приблизително еднакви купчинки след настъргването, кашкавал също горе-долу толкова или една идея по-малко, 2-3 с.л. майонеза излизат 7 филийки. Сместа се намазва на филии, слагат се във фурната и се запичат само отгоре до зачервяване. При желание, може да украсите, като върху намазаните филийки сложите тънки пластинки от гъби, намазани отгоре с майонеза. Много вкусни и сочни принцеси.

източник









Хрупкава намазнена долна коричка, вътре безподобно тесто, като пух, отхапваш и не се смачква, стои си на пластове. Трудно е да спре човек. Не правих снимки стъпка по стъпка, защото я пека за пръв път. Обикновено правя няколко проби и тогава пиша рецептата, но беше толкова вкусна, че.......Кликнете на линка към източника под рецептата, там има чудесни снимки стъпка по стъпка. 

























