СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 732
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 705
  • София
benighted няма за какво   bouquet

STASII  няма от къде да видиш часа на кандидатстване за съжаление, дори и директорките не могат да видят часа. Пиши във формата за обратна връзка за подозренията ти и конкретно с имена или пиши тук ако можем да проверим

аз съм сигурна, че могат, в нашата градина имаха такова инфо.

В нашата пък ми казаха, че не нямат  newsm78

# 706
  • София
Отговорили са ми веднага, но отговора е толкова безмислен, че по-добре да си го бяха запазили за тях:

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2008-06-03 14:49:34 вашето запитване:
Кога ще мога да кандидатствам за ЦДГ и първа група в ОДЗ, за следващата година (09.2009). Засега тези групи са недостъпни за мен (детето ми е набор 2006).

Нашият отговор:

Проверявайте на сайта. Датите за класиранията се изнасят там.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

Какво общо имат дадите на класиранията с възможността да се кандидатства в определена група или градина? newsm78

# 707
Анна, аз разбирам какво питаш, повярвай ми, те още не знаят мила...
уж наесен ще има нови критерии, ала бала...
но кога ние ще имаме достъп за новото кандидатсване и по какъв регламент...ами ако се освободи място в 1 група ще можем ли да кандидатсваме с текущ прием... или за есента- но откога...ей тез нещ апитам от февруари, ама...отговорите са все толкова смислени  Crossing Arms

# 708
  • София
А при това автоматично разпределяне на децата по групите в зависимост от възрастта им, без да се взима предвид желанието на родителите, как едно дете ще може да тръгне на 6 години на училище? Нали няма да е стигнало до предучилищна група?

# 709
  • София
А при това автоматично разпределяне на децата по групите в зависимост от възрастта им, без да се взима предвид желанието на родителите, как едно дете ще може да тръгне на 6 години на училище? Нали няма да е стигнало до предучилищна група?
Ако имаш това желание, предполагам ще трябва да си го запишеш на предучилищна в училище.

# 710

Странното е, че все още има само 3 записани деца от 25 /пише свободни 22 в сайта/. Никой явно /освен аз и моята приятелка, дето са ни заедно децата/ не се е юрнал да си записва детенце, прието на ПЪРВО желание. Много странно! Crossing Arms

чак странно Sunglasses.
И аз не съм записала моите- и в1ера, и днес съм на работа до 19 ч, карти не съм си купила, джипката не съм издирила- по-рано от другата седмица не виждам да успея.
Срокът е 14 дни, а не 48 часа, все пак Peace

# 711
  • София

По незнам коя наредба децата трябва да тръгват на чулище в годината, в която навършват 7 г

# 712
  • София

Странното е, че все още има само 3 записани деца от 25 /пише свободни 22 в сайта/. Никой явно /освен аз и моята приятелка, дето са ни заедно децата/ не се е юрнал да си записва детенце, прието на ПЪРВО желание. Много странно! Crossing Arms

чак странно Sunglasses.
И аз не съм записала моите- и в1ера, и днес съм на работа до 19 ч, карти не съм си купила, джипката не съм издирила- по-рано от другата седмица не виждам да успея.
Срокът е 14 дни, а не 48 часа, все пак Peace

И аз не мисля,че е странно. Вчера ходих до личната за документите, ходих и до ОДЗ-то да питам какво точно трябва и утре мисля да отида да подам документи.

# 713
  • София
Анна, като те чета - ние сме с теб в сходна ситуация: първо дете, излязло от градината, в която си вложил много/вкл. и емоции/, второ набор 2006, неприето още никъде и най-вече в желата градина!

А по въпроса за отговара им - явно незнаят още!

# 714
"Трябва ли да се регистрираме пак за 2009 г.?

Ако детето ми не се класира никъде за 2008г., трябва ли отново да го регистрирам и кандидатствам за 2009г.?

Регистрацията на всички деца е постоянна. Няма нужда от нова регистрация. Кандидатурите за детски градини също се запазват. Винаги може да ги размествате като желания, да добавяте нови кандидатури или да деактивирате стари. Системата ще актуализира номерата в списъците на чакащите ежеседмично.

В момента се работи по нов регламент, който да реши въпроса как да се подреждат децата в списъците на чакащите през 2009 г. Когато този регламент бъде приет, списъците на чакащите ще бъдат пренаредени в съответствие с новия регламент"

# 715
>>>Аз съм съгласна с marissha, че беше редно класирането да бъде изнесено заедно с часа на кандидатстване, за да е прозрачността 100% и да няма скрито-покрито.

Данните за класиранията бяха проверени от комисия с участие на представителите на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" и Асоциация "Родители". Подреждането се извършва от алгоритъм, който гарантира, че няма кандидатствания с по-ранни часове, които пререждат други.

Освен проверките на самия алгоритъм за подреждане, базата с класиранията бе проверена от външни, независими програми за проверка. Тези програми за проверка бяха активирани пред комисията и кода им бе предаден на представител на Сдружението. Следователно, абсолютно сигурно е, че времената и подредбата са верни и няма „скрито-покрито”. Ако желаете, заповядайте пак в нашия офис за проверка. Просто се свържете с представителите на Сдружението и Асоциацията, за да уговорите удобно време.

>>>Аз лично смятам,че системата ни подлъга много. Например за една детска градина аз имах добър час и входящ номер 42, но тъй като местата са 25 реших,че нямам никакъв шанс и я пратих на трето място. Детето на моя приятелка е прието на първото класиране във въпросната градина с входящ номер 90! Ако часът на кандидатстване бъде изнесен до името на детенцето, което е резерва родителите ще могат да си направят сметка евентуално къде имат най-голям шанс и да разместят по този начин желанията си!

Погрешно мислите, че системата Ви е подвела. Подредбата на желанията *не* се отразява на подредбата на опашката пред отделните градини. Желанията се взимат предвид единствено, ако детето се класира в повече от една градина. В този случай се избира градината с по-добро желание. Ако е било възможно системата да Ви класира в градината, която сте посочили на трето място, тя би го направила. Детето на Вашата приятелка е прието с предимство, затова е преди Вас. Абсолютно съм сигурен в това твърдение – питайте я дали са заявили предимство.

След класирането, всички списъци на чакащите имат актуални номера. Тези номера отразяват реалната подредба на опашката пред всяка градина. Те ще се актуализират ежеседмично.

>>>Другото, което бих искала да попитам господина от kg.sofia.bg е каква е вероятността списъка изнесен пред съответната детска градина да се различава от този в сайта и на какво би се дължало?

Няма такава възможност. Списъците са статични. Те се пазят и при нас, и в Столична община. Промяната на тези списъци ще стане единствено при второто класиране.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

# 716
Кой точно пише от името на kg.sofia.bg ?

# 717
  • София
Благодаря ви, kg.sofia.bg!

Въпреки всичко аз смятам,че е редно в списъка на класираните деца и на първите 10 резерви до името на детето да стои часа на кандидатстване, за да има 100% прозрачност!

# 718
Отговорили са ми веднага, но отговора е толкова безмислен, че по-добре да си го бяха запазили за тях:

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2008-06-03 14:49:34 вашето запитване:
Кога ще мога да кандидатствам за ЦДГ и първа група в ОДЗ, за следващата година (09.2009). Засега тези групи са недостъпни за мен (детето ми е набор 2006).

Нашият отговор:
Проверявайте на сайта. Датите за класиранията се изнасят там.

Поздрави,
Екип на kg.sofia.bg

Какво общо имат дадите на класиранията с възможността да се кандидатства в определена група или градина? newsm78

Анна, аз разбирам какво питаш, повярвай ми, те още не знаят мила...
уж наесен ще има нови критерии, ала бала...
но кога ние ще имаме достъп за новото кандидатсване и по какъв регламент...ами ако се освободи място в 1 група ще можем ли да кандидатсваме с текущ прием... или за есента- но откога...ей тез нещ апитам от февруари, ама...отговорите са все толкова смислени  Crossing Arms

Отговорът от екипа за поддръжка е смислен, макар и неточен – трябвало е да кажат „кандидатствания”, не „класирания”.

Кандидатстванията за 2009 ще бъдат възможни едва при приемане на новия регламент. Такъв все още няма, защото е много сложно да се балансират всички възможни фактори и да се изгради универсално справедлива система за подредба на кандидатурите - без да зависи от точното време на кандидатстване.

Следователно, най-добре е да проверявате съобщенията за новия регламент и процедурата за кандидатстване за 2009г. на сайта. Очаквайте информация след септември месец.

Опашките за групите с текущ прием също се актуализират постоянно. Всички кандидатури, които не са класирани сега, ще бъдат прехвърлени автоматично към групите за текущ прием след септември. При освобождаване на място, системата ще подава следващия класиран на директора. Забележете, че дори да сте 1-во място в списъка на чакащите, това не Ви гарантира, че на следващото класиране ще бъдете приети. Междувременно може да се появи дете с предимство или с начален час на кандидатстване по-рано от Вас, което да Ви измести по-назад в списъка на чакащите.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

# 719
1. Моля да напишете кой точно отговаря на въпроси от името на столична община!
2. Аз, както и другата потребителка, се интересуваме кога ще влезе в сила новият регламент и кога точно, в кой момент нашите деца ще могат да кандидатсват за 1 група, а не за ясла 2!Дали от септември, дали когато навършат три годинки?защото в момента моите кандидатури са за ОДЗ, но аз не желая да съм в никое от ОДЗ-тата, а искам да съм в ЦДГ и трябва нова кандидатура, която автоматично ми е забранена.Искам да знам в кой момент ще имам право да кандидатсвам...все пак ако решите да запазите фактора време, ще ми е важно!Става въпрос за децата, родени 2006 г.
В момента, а и другата година, децат анабор 2006 г са в доста неизгодна позиция
3. Щом сте решили да отговаряте тук, съобразете се, че не всички майки четат този форум, препратете от вашия сайт към тази тема!

Общи условия

Активация на акаунт