СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 702
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз съм съгласна с marissha, че беше редно класирането да бъде изнесено заедно с часа на кандидатстване, за да е прозрачността 100% и да няма скрито-покрито.Аз лично смятам,че системата ни подлъга много.Например за една детска градина аз имах добър час и входящ номер 42, но тъй като местата са 25 реших,че нямам никакъв шанс и я пратих на трето място.Детето на моя приятелка е прието на първото класиране във въпросната градина с входящ номер 90!Ако часът на къндидатстване бъде изнесен до името на детенцето, което е резерва родителите ще могат да си направят сметка евентуално къде имат най-голям шанс и да разместят по този начин желанията си!
Другото, което бих искала да попитам господина от kg.sofia.bg е каква е вероятността списъка изнесен пред съответната детска градина да се различава от този в сайта и на какво би се дължало?

# 691
  • София
Аз съм съгласна с marissha, че беше редно класирането да бъде изнесено заедно с часа на кандидатстване, за да е прозрачността 100% и да няма скрито-покрито.Аз лично смятам,че системата ни подлъга много.Например за една детска градина аз имах добър час и входящ номер 42, но тъй като местата са 25 реших,че нямам никакъв шанс и я пратих на трето място.Детето на моя приятелка е прието на първото класиране във въпросната градина с входящ номер 90!Ако часът на къндидатстване бъде изнесен до името на детенцето, което е резерва родителите ще могат да си направят сметка евентуално къде имат най-голям шанс и да разместят по този начин желанията си!
Другото, което бих искала да попитам господина от kg.sofia.bg е каква е вероятността списъка изнесен пред съответната детска градина да се различава от този в сайта и на какво би се дължало?
ами реално ако тези 90 човека са били реално второ и трето желание и са приети по първо....ама пак с толкова заден номер ми е малко нереално....

# 692
  • София
Няма значение кое подред ти е като желание. Ако ти си с по-преден час от приятелката ти, ще класират твоята кандидатура (ако тя няма други предимства). Явно, че тя е успяла преди теб да се включи.

# 693
  • София
Няма значение кое подред ти е като желание. Ако ти си с по-преден час от приятелката ти, ще класират твоята кандидатура (ако тя няма други предимства). Явно, че тя е успяла преди теб да се включи.

Без предимство е, часът й е около 12,а моят е 10,58 и аз не роптая срещу това, защото и на първото желание, по което сме приети аз съм много доволна!

# 694

Ако има някаква шашма именно в този списък, си зависи от директорката. Поне моето мнение е такова.
Списъка е сайта и списъка пред нашето ОДЗ, където записах Стефан е 1:1.

Странното е, че все още има само 3 записани деца от 25 /пише свободни 22 в сайта/. Никой явно /освен аз и моята приятелка, дето са ни заедно децата/ не се е юрнал да си записва детенце, прието на ПЪРВО желание. Много странно! Crossing Arms

# 695
  • София
Мерси, kg. sofia!

Значи ли това ,че от есента ще започне новото кандидатстване за догодина?

Mисля, че да - за децата, които не са кандидатствали тази година. А тези които са кандидатствали - си запазват регистрациите и класирането до момента.

Аз попитах за кандидатстване за догодина на вече регистирани деца в по-горна група /1-ва при нас/ или в ЦДГ, за което нямахме право тази година!

Века, ти си приета по първо желание и затова не си приета във въпросната градита, която ти е по-ниско желание!

# 696
  • София

Без предимство е, часът й е около 12,а моят е 10,58 и аз не роптая срещу това, защото и на първото желание, по което сме приети аз съм много доволна!
Честито за приемането! Аз не съм разбрала явно, мислех, че тя е приета, а ти не си.

# 697

точно там е ключът от палатката -  ти си приета на ПЪРВО желание
т.е. няма как да те приемат на третото и така са още много деца и затова дете с кандидатура от около 12 часа се е доредило до въпросната градина

# 698
  • София

Ако има някаква шашма именно в този списък, си зависи от директорката. Поне моето мнение е такова.
Списъка е сайта и списъка пред нашето ОДЗ, където записах Стефан е 1:1.

Странното е, че все още има само 3 записани деца от 25 /пише свободни 22 в сайта/. Никой явно /освен аз и моята приятелка, дето са ни заедно децата/ не се е юрнал да си записва детенце, прието на ПЪРВО желание. Много странно! Crossing Arms

не е толкова странно - аз също още не съм го записала. едно, че време има и местата няма да изчезнат.
И второ - понеделник, ходих да питам какви док искат, и се оговорих с док да ни направи, днес ходих да ги взема, утре ще записвам...мен пък ми става странно как някои се записаха още в събота или в понеделник в ранни зори...ама ....

# 699
kg.sofia.bg, нали на сайта бяхте писали, че промяната на данни от профила, по-специално предимствата, ще бъдат активни след 12:00 часа на 3.06?
Няколко часа след това е, а все още не са...
Може да се избира само предимството:Родител с увреждания над 90%
Моля Ви, поправете грешката в системата си!

# 700
  • София

Века, ти си приета по първо желание и затова не си приета във въпросната градита, която ти е по-ниско желание!

Много бих искала да четете преди да се изказвате, моля!Аз казах само,че е редно да се сложи до имената на класираните деца часа на кандидатстване!Аз лично за себе си бих искала да видя къде имах шансове да ми бъде прието детето!
Детето ми е прието по първо желание и това беше най-желаната от мен детска градина!

# 701
...мен пък ми става странно как някои се записаха още в събота или в понеделник в ранни зори...ама ....

Колкото по-бързо разкарам този кошмар с приема от главата си, толкова по-добре.
Няма какво да чакам и да се "успокоявам", че има две седмици още.
Свърши се! Hug

# 702
  • София
Извинявам, ако въпросът ми е повтори, но не разполагам с достатъчно време да прегледам последните страници.
Питането ми е към господина от kg. sofia-какъв е проблемът да се покажат часовете на записване на децата и да бъдат видни на всички. Това е единственият начина да има прозрачност на това класиране и да сме сигурни, че няма набутани деца с връзки или спонсорство. Времената са нещо като балове, както може да се класира по успех. Така вместо да подреждате приетите и чакащите деца по азбучен ред, бихте могли да ги подредите по:
1.предимства, сила на предимствата и време на подаване на документите
2.време на подаване на документите на децата без премиства за 1-во желание
3.време на подаване на документите на децата без премиства за 2-во желание и така нататък.
Където и да кандидатсваш- в училище, ВУЗ, курсове и т.н., можеш да видиш и оценките и бала на всички кандидати.
Вторият ми въпрос е следният-преди около 1 месец в групата на едно наше другарче в 1-ва група е постъпило  ново дете. Как точно е кандидатствало това дете, как се е класирало и защо аз лично е трябвало да кандидаствам за тази група от интернет и да чакам общото класирене от 31,05,2008 и преди това не е имало възможност да си запиша детето?
Третият ми въпрос-ще има ли проверка, кога и от кога на директорките и приема на деца с предимства.

Да допълня за втория въпрос. Какъв е контрола да не се случват такива постъпвания през задната врата?
В централна ДГ, за която има близо 200 кандидатури за 25 места, от няколко седмици по групите постъпват нови деца като не се спазва никаква възрастова граница (3-годишни в 4та група! и други подобни). Тези деца явно после ще се появят по "заварено положение" в първа група, за която в момента родителите се избиват, за да си запишат децата.
Необходим е контрол, възможност да се подават някъде оплаквания и да се правят проверки на директорите.

# 703
  • София

...мен пък ми става странно как някои се записаха още в събота или в понеделник в ранни зори...ама ....
[/quote]

Какво странно има в записване в понеделник в "ранни" зори. Достатъчно нерви изхабихме с кандидатстване, чаааакане, класиране. Опитвам се да спестя малко нерви от стоене пред директорката

# 704
  • София

Аз попитах за кандидатстване за догодина на вече регистирани деца в по-горна група /1-ва при нас/ или в ЦДГ, за което нямахме право тази година!

И аз зададох същият въпрос, ще чакаме да видим какво ще отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт