Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво препоръчват лекарите за намаляване на отоците в ръцете и краката?
Какво да правя, ако бебето ми не получава достатъчно кърма?
Какво да правя, ако бебето ми плаче само когато е гладно и голо?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво препоръчват лекарите за намаляване на отоците в ръцете и краката?
За намаляване на отоците в ръцете и краката, лекарите препоръчват да лежите повече с повдигнати крака, да правите масажи на засегнатите зони и да избягвате продължително стоене или седене. Освен това е важно да носите удобни обувки и да се консултирате с лекар за персонализирани съвети въз основа на вашето здравословно състояние.
-
Какво да правя, ако бебето ми не получава достатъчно кърма?
Ако бебето ви не получава достатъчно кърма, опитайте се да стимулирате гърдите чрез изцеждане с помпа на всеки 1-2 часа. Можете също така да дохранвате с изцедена кърма, ако е необходимо. Имайте предвид, че бебетата често са мързеливи в сукането през първите дни, но обикновено се подобряват след втората или третата седмица. Препоръчително е да се консултирате със специалист за персонализирани съвети въз основа на вашата конкретна ситуация.
-
Какво да правя, ако бебето ми плаче само когато е гладно и голо?
-
Какви теми се обсъждат в публикациите?
-
Какви теми се обсъждат във връзка с бременността и раждането?
.
, макар че всички казват, че ще се прибере малко. Даже съм инструктира мъжа ми да ми купи голям букет специално за корема, та да изглеждам добре на снимките
Казвам това, което научих на курса за подготовка - че при 6-7 см започват първите усещания за напън, но те не са "реални" и не трябва да се напъва. Трябва да се чакат тези истински напъни при 10см! Е тогава се ражда за 5 минути
А аз дори не бях виждала отворен такъв уред. Ужас! Застреляха ме с тази задача. И естествено наградата беше за този, който е и най-бърз. Ами наредих някак си шишетата и бибероните, обаче се оказа, че нещо не съм изпълнила както трябва. Т.е. аз ги наредих шишетата надолу с гърлото, а бибките махнах от капачките и ги наредих отгоре. Оказа се, че капачките на шишетата си остават върху биберонките и по този начин се стерилизират. Сега, на път за къщи, се замислих - защо най-откритата част на шишето, а именно биберонката, остава покрита с капачка? Незнам принципа на работа на стерилизатора, признавам си, че не съм ползвала. Обаче ми се струва, че бибероната на шишето най-старателно трябва да се стерилизира! 
На следващата визита ще поразпитам моя доктор аз, да видим дали ще наклони везните нанякъде
Не че толкова ме е страх от секциото, но искам да родя нормално, искам да ми падне тапата, да ми изтекат водите, да усетя контракции.. Иначе някакси имам чувството, че ще изпусна много от това, което природата е нагласила да се случва
, и аз съм с такива болки вече няколко поредни нощи. Събуждам се от тях и място не мога да си намеря... За жалост, ще чакам до четвъртък, когато ми дойде реда за консултация и тогава чак ще видим какво е положението.