Рецепти и процедури за билколечение на всякакви болести!

• 650 296
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 870
С мед и лук лекувам аз гърло, ама казваш, че мед не искаш. Това е единственото което преди ми  помагаше и успявах да стопирам с него болките и кашлицата.
Сега имам друго чудо - инхалация с масло от чаено дърво. 1-2 капки на 2-3 литра вода. Това за хрема, кашлица и трудно преглъщане е направо еликсир за мен. Нищо не ми е спирало хремата за няколко часа освен това чудо. Винаги с лекарства или без си я мъкнех 7 дена и не можех да дишам, но откакто ми споделиха за това масло, вече 3 шишенце си взимам и го ползвам за какво ли не.

# 871
  • Пловдив
как точно я правиш?Топла вода и дишаш парите ли?

# 872
Не че не искам мед, но не мога заради алергията......
За магданоза предполагам, че е заради витамин С, не се сещам за друо. Ако знам, че ще ми помогне и с мастика ще се нагълтам.. #Crazy

# 873
  • в огледалото на живота
Не че не искам мед, но не мога заради алергията......
За магданоза предполагам, че е заради витамин С, не се сещам за друо. Ако знам, че ще ми помогне и с мастика ще се нагълтам.. #Crazy
Компрес с извара опитва ли?

# 874
как точно я правиш?Топла вода и дишаш парите ли?
Да. Загрявам водата да заври, махам от котлона, слагам 2-3 капки масло от чаено дърво, покривам главата с хавлия и вдишвам парите. Маслото е много силно, затова правя паузи, че не се издържа.

Сега като споменахте компреса с извара се сетих, че свекърва ми прави компрес, ама с ракия и черен пипер. Много загрява и не всеки може да понесе. Пробвала съм 2 пъти, много ми е помагало, но откакто се разболях (хиперфункция на щитовидната жлеза) не съм слагала компреси.

# 875
  • Пловдив
 Peace

аз на детето правя от мнооого време само с ракия за гърлото.

# 876
За изварата не съм се сетила. Чувала съм за нея, но не съм я ползвала. Аз нямам сливици и си мисля, че е само при гнойна ангина и за това. Моля поправете ме, ако греша и още довечера ще се увия с нея. Мисля, че на половин литър мляко се слагаше чаена лъжица лимонтузу?
А от компреса с ракия аз лично не съм видяла полза при мен. Peace

# 877
slavena, и аз нямам сливици от 18 години, и откакто ги махнах не съм имала никакви проблеми с гърлото, но тази година юли месец направих гнойна ангина, имах бели налепи по цялата стена на гърлото  Shocked. Такова нещо не съм вярвала, че може да ми се случи, да нямам сливици и да имам гнойна ангина  ooooh! Едвам преглъщах. Оправих се с АБ и инжекции.  Confused
Така, че лекувай се да не стане по-лошо  Peace

# 878
  • в огледалото на живота
За изварата не съм се сетила. Чувала съм за нея, но не съм я ползвала. Аз нямам сливици и си мисля, че е само при гнойна ангина и за това. Моля поправете ме, ако греша и още довечера ще се увия с нея. Мисля, че на половин литър мляко се слагаше чаена лъжица лимонтузу?
А от компреса с ракия аз лично не съм видяла полза при мен. Peace
По добре си купи извара от магазина.Сложи в тензух или найлонов чорап за да не се разтича и отгоре вълнен шал или плътна кърпа/това ако решиш да си правиш компреса/
Трябва да е на стайна температура,а не студена от хладилник  Peace

Друг вариант е вместо ракиен компрес лапа от синапено семе.Една шепа ситно смлян синап наръсваш със спирт/медицински/и пак на компрес.Предварително намажи мястото с мазнина/вазелин,крем,зехтин/.

# 879
Благодаря ви!
Винаги съм живяла с мисълта, че след като нямам сливици, то не мога да имам гнойна ангина... ooooh! Да, ама не! Погледнах си гърлото в огледалото и видях налепи. А понеделник нямаше. И бегом при УНГ. Пусна ми секрет и утре ще ми изпише някакъв антибиотик май........ Tired

# 880
а нещо за премахването на лошия дъх?? Embarassed

# 881
  • Пловдив
Кажете нещо за често течаща кръв от нос Thinking Аз бях така като малка,сега и детето,на 9г. е...Тая сутрин имаше петно колкото длан,кръв по възглавницата.

За лош дъх и кървящите венци аз си направих вода за уста с чаено дърво.Джабуркам сутрин и вечер.

# 882
Давай му няколко дни витамин С.   bouquet

# 883
пак Ви питам....нещо за лошия дъх можете ли да препоръчвате??? Sad

# 884
  • Пловдив
пак Ви питам....нещо за лошия дъх можете ли да препоръчвате??? Sad
нали ти писах по-нагоре... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт