КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 10 - ПОДГОТОВКА ЗА СЛЕД 7 КЛАС

• 35 772
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дани, тук съм.  Hug
Моето мнение го знаете, плюс, че съм професионално пристрастна.  Laughing
Хубаво е хората да разберат, че говорът, правилният говор, е нещо много важно и нека не лишават децата си от него. Нека потърсят логопед, ако имат притеснения, че нещо "куца" в езиково-говорното развитие на детето им. Нека не се притесняват от контакта си с логопеда или да чакат детето им да се "оправи" с течение на времето.  Hug  Peace

# 166
цял ден не мога да седна да се изфукам, че при нас - в Клуба, отдавана си имаме супер логопед. В пъвите постове на всяка тема съм резюмирала съветите на Софи.
Хубавото е, че май и в повечето ЧУ и ЧДГ има. Това е нещо изключително ценно в ЧО.

Имаше тема във форума за нуждата от логопед. Това си е проблем, който може да се излекува. Понякога, нелекуването му може да доведе до затруднения в четенето и писането.
Що се отнася до реториката -   bouquet Поздравления! Чудесно е, че взимате такива уроци! Аз едва ли ще съумея да се организирам обаче.

# 167
  • София
Благодаря, Дани, за хубавите думи!   bouquet

# 168
Май, имам предложение за новата тема. Една от майките ме подсети.
Как се осъществява комуникацията между родители и учители в ЧО? Информираност на родителите за училищния живот. Партньорството училище-родители.
Ако ви е интересна темата може да се формулира и по-стегнато.
В Чуден свят, например, всеки петък получаваме едно рапортче за това, какво е било поведението на детето в обучителния процес и в игрите. Понякога от него научавам много интересни неща за детето си.
Един от любимите ми моменти е следният: Когато го попитах (учителката пита Мати) как е изкарал празника в неделя (1Юни), той каза, че е ходил в гората в тъмного, където е видял скелети, а самолетът му ги е застрелял с ракети Laughing
Всъщност на първи юни преди обяд ние бяхме в Южен парк на разходка с наше приятелско семейство и той се забавлява с тяхното момиченце, а след обяд бяхме на рожденният ден на друго наше приятелско дете, където си прекара страхонто весело.
Имам си в къщи фантазьор  Laughing

# 169
Как се осъществява комуникацията между родители и учители в ЧО? Информираност на родителите за училищния живот. Партньорството училище-родители.
В Чуден свят, например, всеки петък получаваме едно рапортче за това, какво е било поведението на детето в обучителния процес и в игрите. Понякога от него научавам много интересни неща за детето си.
Един от любимите ми моменти е следният: Когато го попитах (учителката пита Мати) как е изкарал празника в неделя (1Юни), той каза, че е ходил в гората в тъмного, където е видял скелети, а самолетът му ги е застрелял с ракети Laughing
Всъщност на първи юни преди обяд ние бяхме в Южен парк на разходка с наше приятелско семейство и той се забавлява с тяхното момиченце, а след обяд бяхме на рожденният ден на друго наше приятелско дете, където си прекара страхонто весело.

Галя, това е страхотно. Ако искаш да трупаме в следващите дни информация кой как с информира и после да пуснем анкета в новата тема?

А аз скоро разбрах, че синът ми е ходил на Северния полюс. И знаеш ли защо - там някъде наблизо била страната на Покемоните. В първия момент се стреснах здравата, че си вярва. После като разбрах, че са замесени покемони - успокоих се. Simple Smile

- Имате ли информационен лист или информационна тетрадка?
- Въобще как се осъществява комуникацията?

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 00:00 от май :)

# 170
Мисля си и друго. Сега повечето хора са по почивки и няма да се събере пълна информация. Не е ли по-добре да си направим списък от теми и анкети и наесен да започнем да ги пускаме?

# 171
Мисля си и друго. Сега повечето хора са по почивки и няма да се събере пълна информация. Не е ли по-добре да си направим списък от теми и анкети и наесен да започнем да ги пускаме?

Добро утро! Simple Smile

За темите - ние досега във вссяка тема говорим по всички тема за ЧО, не е само заложената в анкетата от течащата тема. Не е възможно да си мълчиш, ако знаеш нещо, защото сега - примерно, анкетата е ЧДГ, а ти се вълнуваш от ЧГ.
За анкетите - те оставаха отворени дори след заключване на темата. Всеки можеше да продължи да гласува. Сега с архивирането - не знам как ще е. Но може периодично да пускаме отново някои, за да следим нагласите в ЧО.
Няма да можем да сопираме пусканто на нови теми до есента, защото като набъбнем до 15 стр., трябва да пускаме нова, според правилата на форума.

Галя, както прецениш за идеята с комуникацията и начините за информираност. Но може да почнем да си говорим и от окт. пак да я повдигнем - нова учебна година все пак. Simple Smile

# 172
при нас получаваме информация от ЧУ чрез "информационна тетрадка", в която се описва всичко по основните предмети за знания, напредък, какво са учили, как се е представило детето, къде е спрямо другите. Обръща се и специално място за поведението и как общува с другите деца. Не се пестят забележки. Отделно всяка седмица ни се предоставят и всички тестове, а така също и всичко, което е изучавана в час. Имаме постоянно връзка с класната, психолога, други учители при необходимост, ръководството и разбира се, един от най-важните контакти - с шофьора на буса. Има часове за срещи с отделни учители. Има родителски срещи. За всякакви новости винаги ни информират навреме и писмено.
Мисля, че получава цялата необходима информация за детето ни.

# 173

Галя, това е страхотно. Ако искаш да трупаме в следващите дни информация кой как с информира и после да пуснем анкета в новата тема?

А аз скоро разбрах, че синът ми е ходил на Северния полюс. И знаеш ли защо - там някъде наблизо била страната на Покемоните. В първия момент се стреснах здравата, че си вярва. После като разбрах, че са замесени покемони - успокоих се. Simple Smile

- Имате ли информационен лист или информационна тетрадка?
- Въобще как се осъществява комуникацията?

Ехо, как е при вас? Simple Smile))

# 174
Момичета, вече са архивирани част от темите ни, другите са все още тук.

При архивираните обаче не виждам анкетите ни за най-добри ЧУ, ЧДГ.... , а това е най-ценното. Ще попитам модераторите дали не могат да се възстановят поне като информация и ще ги слагам в първия пост на всяка нова тема.

Ето линкове:

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 1 част
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278827.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 2 част + анкета "Най-доброто частно основно у-ще"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=280201.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 3 част + анкета "Най-добрата ЧДГ"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281630.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 4 част + анкета "Най-добрата ЧГимназия/колеж"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286564.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 5 част + анкета "Профил на родителите"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291097.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 6 част + анкета "Защо се ориентирам към частно образование за децата/детето си? 150 ПРИЧИНИ!"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293924.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 7 част + анкета "На какви занимания или игри от вашето детство бихте искали да научите детето/децата си през ваканцията/лятото?"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297145.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 8 част + анкета "СЛЕД 7 КЛАС"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305330.0

КЛУБ НА РОДИТЕЛИТЕ, ориентиращи се към ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ - 9 част + анкета "ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309102.0

# 175
Привет дами  Hug
Дано архивирането завърши успешно и цялата информация се запази, защото наистина ще бъде жалко да се попилеят нещата които събраха момичетата за няколко месеца само.
Имам и тазгодишния справочник на БАЧУ - но там информацията е доста по-оскъдна  Wink

Иначе виждам, че сте писали за една тема която силно ме вълнува. Тъй като едва от тази учебна година ще имам ученик в ЧУ и засега само съм слушала за системите на комуникация между училище / директор, учители, психолози и т.н./ и родител силно се надявам да бъдат оправдани очакванията ми в тази насока. В ПЧМГ ми казаха че всеки петък ще получавам сведения за детето, но аз не полюбопитствах как става това.
май:) това, което описваш за при вас е направо извънземно за мен, като имам предвид измъчената комуникация в училището на Боби .... И направо липсващата такава като изключа безпочвени констатации от неособено компетентни самозвани специалисти за малкия в бившето му вече училище.
Силно се надявам поне наполовина да има нещо такова и при нас на новото място.
За това обаче ще мога да кажа нещо по същество едва след началото на годината.

# 176
Привет и от мен! И аз като Лени все още не съм наясно, как точно ще става предаването на информация от училището към родителите на ученика. И ние ще сме за първа година в ЧУ, но съм убедена, че както и да се случва това, ще е доста по-често, отколкото в ДУ. Това определено е един от големите пропуски на държавните училища.

Това с архива е чудесна новина!

# 177
Нещо пак няма връзка към старите ни теми, дано да е нещо временно.

Ето нещо интересно от 4-тата ни тема с резултатите от анкетата към момента:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286564.0

АКО ТРЯБВА ДА ПРЕПОРЪЧАТЕ НА ПРИЯТЕЛ ЧАСТНА ГИМНАЗИЯ, КОИ 3 ЩЕ ПОСОЧИТЕ?

Американски колеж    - 22 (18.8%)
Френски лицей    - 6 (5.1%)
Англо-ам. у-ще    - 5 (4.3%)
“Проф. Иван Апостолов”    - 8 (6.8%)
“Братя Вълчеви”    - 0 (0%)
“Хелиос 2000”    - 2 (1.7%)
ЧПК "Бизнес и финанси"    - 0 (0%)
ЧПГ по туризъм “Св. Мина”    - 0 (0%)
“Уилям Шекспир”    - 1 (0.9%)
“Дрита”    - 1 (0.9%)
ПЧМГ    - 1 (0.9%)
“Знание”    - 0 (0%)
“Ерих Кестнер”    - 11 (9.4%)
“Евроучилище Ровел”    - 7 (6%)
“Св. Наум”    - 0 (0%)
“Проф. В. Златарски”    - 6 (5.1%)
Евростандарт    - 1 (0.9%)
“Булпрогрес”    - 0 (0%)
“Пейо Яворов”    - 0 (0%)
‘Балканика’    - 0 (0%)
‘Ал. Дюма’    - 1 (0.9%)
Частна софийска математическа гимназия    - 4 (3.4%)
“Езиков свят”    - 0 (0%)
"Меридиан22"    - 0 (0%)
"СВ. АРИАДНА"    - 0 (0%)
"ДРУЖБА"    - 0 (0%)
Д-р Мария Монтесори    - 0 (0%)
"Орфей"    - 1 (0.9%)
"ДОЙЧЕ ШУЛЕ"    - 0 (0%)
"Дорис Тенеди"    - 1 (0.9%)
ЧПГ по БДТФ    - 0 (0%)
ПГ "Интербизнес"    - 0 (0%)
"ВЕДА"    - 2 (1.7%)
"СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ'    - 0 (0%)
ЧМГ "Евклид"    - 0 (0%)
ЧПК "Иком Интелект"    - 0 (0%)
ЧПК "Делта"    - 0 (0%)
АРТ КОЛЕЖ    - 1 (0.9%)
ЧПК "Арт-Авангард"    - 0 (0%)
АВИЦЕНА    - 0 (0%)
Руско училище към посолството    - 5 (4.3%)
друго в София    - 2 (1.7%)
Американски колеж В. Търново    - 5 (4.3%)
друго в страната    - 3 (2.6%)
швейцарски колеж    - 2 (1.7%)
колеж в ЕС    - 2 (1.7%)
колеж в САЩ    - 1 (0.9%)
друг колеж в чужбина    - 0 (0%)
"Банкер"    - 1 (0.9%)
ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”    - 0 (0%)
Италиански лицей (държ.)    - 4 (3.4%)
"Джордж Байрон"-ВАРНА    - 2 (1.7%)
"Атанас Буров"- ВАРНА    - 1 (0.9%)
Частна търговска гимназия-ВАРНА    - 0 (0%)
"Екзюпери"-ВАРНА    - 3 (2.6%)
"Знание и сила"-ВАРНА    - 0 (0%)
ЧПГ ПО МУЛТИМЕДИЯ, КОМПЮТЪРЕН ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН И АНИМАЦИЯ София    - 1 (0.9%)
“Стоянстрой” - Пловдив    - 1 (0.9%)
"ЕДМЪНД БЪРК"- Пловдив    - 1 (0.9%)
"БИЗНЕС И БАНКОВО ДЕЛО" - Пловдив    - 1 (0.9%)
ЕВРОСТАР - София    - 1 (0.9%)

Общ брой гласове: 75

ТОВА Е АНКЕТАТА ОТ ТЕМА 5 към момента http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291097.0

Профил на родителите, ориентиращи се към частно образование за децата си: Вие и Вашата половинка сте завършили средно образование в ...? (ако сте от едно у-ще, можете да гласувате с втори глас за същото у-ще в дублираните примери долу)
СМГ    - 8 (7.5%)
Друга природо-математическа гимназия    - 8 (7.5%)
НПМГ (Нац. природо-мат. гимназия)    - 2 (1.9%)
Немска    - 10 (9.3%)
Английска гимназия    - 15 (14%)
Френска    - 5 (4.7%)
Испанска    - 0 (0%)
Руска    - 7 (6.5%)
Класическа    - 2 (1.9%)
Друга езикова гимназия    - 0 (0%)
Априловска    - 0 (0%)
Музикално у-ще    - 0 (0%)
У-ще по изкуствата    - 2 (1.9%)
Спортно у-ще    - 2 (1.9%)
ЕСПУ/СОУ    - 9 (8.4%)
Компютърен техникум Правец    - 1 (0.9%)
Хуманитарна гимназия    - 0 (0%)
Американски колеж    - 0 (0%)
Частна гимназия    - 1 (0.9%)
Частен колеж в чужбина    - 0 (0%)
У-ще в чужбина    - 1 (0.9%)
Икономически техникум/Търг.-банкова гимназия    - 3 (2.8%)
Френски лицей    - 0 (0%)
Руско у-ще към посолството    - 0 (0%)
Техникум    - 9 (8.4%)
Горна Баня/Ит. лицей    - 0 (0%)
друго    - 1 (0.9%)
СМГ - за др. родител, ако са от едно у-ще    - 0 (0%)
Друга ПМГ - за др. род. ...    - 1 (0.9%)
НПМГ за др. ...    - 0 (0%)
Немска за др.  ...    - 1 (0.9%)
Английска за род. ...    - 1 (0.9%)
Френска за др. ...    - 0 (0%)
Испанска за др. ...    - 1 (0.9%)
Руска за др. ...    - 0 (0%)
Др. език. гимн. за др. ...    - 1 (0.9%)
Класическа за др. ...    - 0 (0%)
Априловска за др. ...    - 0 (0%)
Музикално у-ще за др. ...    - 0 (0%)
У-ще по изкуствата за др. ...    - 0 (0%)
Спортно у-ще за др. ...    - 1 (0.9%)
ЕСПУ/СОУ за др. ...    - 3 (2.8%)
Комп. техн. Правец за др. ...    - 0 (0%)
Хум. гимн. за др. ...    - 1 (0.9%)
Ам. колеж за др. ...    - 0 (0%)
ЧГ за др. ...    - 0 (0%)
Чколеж в чужбина за др. ...    - 0 (0%)
У-ще в чужбина за др. ...    - 1 (0.9%)
Ик. техн./Търг.-банк. гимн. за др. ...    - 1 (0.9%)
Фр. лицей за др. ...    - 0 (0%)
Руско у-ще към п-во за др. ...    - 0 (0%)
Техникум за др. ...    - 7 (6.5%)
Горна Баня/Ит. лицей за др. ...    - 0 (0%)
друго за др. ...    - 2 (1.9%)

Общ брой гласове: 64

9 тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309102.0

КЪДЕ (В КОЯ ДЪРЖАВА) БИХТЕ ИСКАЛИ ДА УЧАТ ДЕЦАТА ВИ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ? ПОСОЧЕТЕ В ПОСТА СИ И В КОИ УНИВЕРСИТЕТИ.
БГ ДЪРЖАВЕН ВУЗ    - 4 (6.6%)
БГ ЧАСТЕН ВУЗ    - 5 (8.2%)
УНИВЕРСИТЕТ В САЩ    - 7 (11.5%)
УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ    - 17 (27.9%)
УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ФРАНЦИЯ    - 4 (6.6%)
УНИВЕРСИТЕТ В ГЕРМАНИЯ    - 11 (18%)
УНИВЕРСИТЕТ В ИТАЛИЯ    - 2 (3.3%)
УНИВЕРСИТЕТ В ИСПАНИЯ    - 2 (3.3%)
УНИВЕРСИТЕТ В АВСТРИЯ    - 1 (1.6%)
УНИВЕРСИТЕТ В ХОЛАНДИЯ    - 4 (6.6%)
УНИВЕРСИТЕТ В ДРУГА СТРАНА НА ЕС    - 0 (0%)
УНИВЕРСИТЕТ В ДРУГА СТРАНА НА ЕВРОПА    - 0 (0%)
УНИВЕРСИТЕТ В РУСИЯ    - 1 (1.6%)
УНИВЕРСИТЕТ В ЯПОНИЯ    - 1 (1.6%)
УНИВЕРСИТЕТ В АЗИЯ    - 1 (1.6%)
УНИВЕРСИТЕТ В АМЕРИКА (ИЗВЪН САЩ)    - 0 (0%)
УНИВЕРСИТЕТ В АВСТРАЛИЯ    - 1 (1.6%)
ДРУГО    - 0 (0%)

Общ брой гласове: 29

в тези анкети, както в тази от текущата тема, може да се гласува.

Хайде да анализираме горните анкети. 
Hug

# 178
Хм, нещо мернах, че са махнали футболното игрище на ЧУ "П. Берон" и има струпани тухли. До него има нови строежи - блокчета.  Да не почнат да строят вече съвсем близо?

# 179
Нищо чудно, Май, то не остана незастроено вече  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт