С Дюкан ще стана отново елегантна дама - 114 тема

• 42 542
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 225
Размисли по никое време....
Постът ми е провокиран от няколко постове на тема Е-тата и т.н.
В кратце...Всичко има или Е-та (според една директива на ЕС за храните) или хибрициди.
Дори в кафето, което пиеш с много мед.
Ако следиш малко по серизоно какво става в Южна Америка, има така наречен план Колумбия, който представлява пръскане с хибрициди плантации уж с кока. Но уви, повечето уж по погрешка американските самолети от години пръскат и плантациите с кафе(откъдето България де факто внася кафе, защото е най-евтино), както и плантациите с царевица, какао, банани и т.н.
Така че.......А, да не забравя и меда...пчелите събират мед именно от такива пръскани плантации, не само в България. А България все още ползва за пръскане с химикали, които отдавна са забранени.
Ако искаш всичко да ти е екологично чисто, замисли се дали да не се преместиш в Руанда или Куба, където според Световната здравна организация, храните са сравнително най-чисти.

Относно режимът на Дюкан- това си е режим за спортист, с малката разлика, че не се спортува и не се прави маса.
Съвсем случайно когато ходих да си търся карбо стоппери попаднах да един лекар диетолог в магазина(продават такива хранителни добавки и трябва винаги да има човек с подобно образование) за да може да те консултира.
Какво ми каза той. Режимът е прекрасен за хубава фигура и по скоро е добър за спортисти. Аз обясних, че не го правя за мускулна маса, а за по красива фигура. Той ми каза, че наистина за фигура трябва да се избягва известно време всички захари. Именно затова хранителните добавки за боди билдери са с подсладители. Така се трупа маса за боди билдерите, а карбо стоперите помагат да изхвърлиш калории. Повтарям с карбо стоппери не се отслабва, но се пдопомага отслабването и натрупването на маса.
Споровете с режима са малко безсмислени, ако имаш своя теория.
Идеята е да се намали масната маса, да не се скапва кожата по време на отслабването(затова се пие много вода) и да се разградят масните натрупвания, а не да се добавят още.
Надявам се не съм била прекалено остра, и достатъчно обективна и ясна.
Има диета с шоколад- пробвай нея.....
Сладкото вреди, а с този режим се научаваш и да го контролираш......
Ариведерчи
Амилия

# 226
  • Някъде там...
Amilia пиши по-често, поне научаваме нещо от твоите постове   bouquet

# 227
Roisin като ти видях снимките с дънките и направо smile3556 ,браво зашеметяваща разлика[smilie=smile3521.gif]
Жужолинка,човек ,когато иска да се откаже от нещо,винаги може да си намери мотиви. Пожелалавам ти успех в борбата с килограмите Peace
Полли-Уолли    хареса ми постинга ти Peace
Мма Рамотсве много се смях с "прозрението на мъжа ти за балконите и изолациите" Joy Joy Joy
Пухчо,ще го сбориш килото и още как Peace
Милена Михайлова,Бърн ,Татит (дано да не пропусна някой Confused)честито намаление  bouquet
Риен ,не само ти си трагичен случай,предишния път като бях на режима успях да си докарам хемороиди,но този път съм решила да вземам мерки овреме Crossing Arms
Ехооооооооо ,софиянки какво става със снимките Simple Smile
Амилиаотново много интересна и полезна информация newsm10
Аз също не съм мръднала и днес,а ми е ден 5-ти от ударната,чудя се дали да не ги направя 7 newsm78

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 17:50 от desi_val

# 228
Относно постта на Амилия , съгласна съм , че е  за спортисти, още повече, мъжът ми е бивш спортист в спорт, който изискава голяма мускулна маса. Та понеже ми е мъж и живея с него, знам как се хранеше допреди да спре  да спортува. Ежедневното му меню включваше  5-7 яйца всеки ден за закуска под различна форма, много млечни/естествено не обезмаслени/, месо , колкото повече толкова по-добре, изварата също беше предпочитана от него. На ден сигурно ядеше кило и повече месо наред с всичко останало, литър и повече мляко, яйца, сирене, все продукти като нашите. Единственото по различно , което консумираше беше ориз. Това много години наред, понякога се чудех чак как може. До ден днешен не се е оплакал от бъбреци, жлъчка, черен дроб и съвсем скоро при едни изследвания по друг повод, показателите му бяха много добри, никакъв холестерол или други отклонения.

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 18:07 от amsimom

# 229
  • Бургас
Здравейте милички.
Май тези дни не успявам да намеря пролука и да пиша,пазя се да не се завъртя пак в спор с някой.
Да се похваля вече съм 86кг,и се чувствам супер,само дето аз не съм много наясно какво карам,  ту 5/5,ту 4/3.От понеделник започвам сериозно вече.Има някои неща които си позволявах досега не съм споделяла но така бях решила,и затова от утре смятам да съм много стриктна и точно по режима,във формата която трябва да е,целта на предното ми хранене е постигната,а когато сваля още 6 кг започвам и леко да спортувам.
Чета всичко ядосвам се,но няма смисъл и аз да се включвам,колкото хора толкова мнения,дано докато сваля всичко да не се окаже, че в тази тема всичко е различно и само името Дюкан да ми е познато.
Бургазлийки и гостенки на Бургас давайте дата за следваща среща,много ви целувам newsm51.
Хайде отивам да пия кафе.

# 230
  • София
Беше ми супер-мега приятно, че ви видях  Hug
Само дето не можах да си побъбря с никой като хората, ама то така, на такива срещи с дете се не ходи  Crossing Arms Whistling

Страхотни сте момичета  Hug

Моля и аз в дюкански чат  Crossing Arms Whistling Whistling Whistling

Снимки на ЛС.Простете, но не висчки искат да ги изтипосам нейде из нета, а не е и редно де... Blush

Не съм писала одавна и се надявам все пка да не сте ме забравили  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За 5 месеца, резултат -13 , а можеше да е повече, ама....аз съм си виновна  Embarassed Embarassed Embarassed

Престраших се да се покажа ЦЪК и ЦЪК  Embarassed

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 18:06 от Дамаянти

# 231
  • UK
  Ха, добър ден и от мен!
  Срещата беше супер!!!!!! Естесвено пак не си поговорих със всички, но и аз съм една шматка. Да кажа, че Горда ми направи най-голямо впечатление, колко по-млада изглежда на живо. Абе наистина всички изглеждат по-малко кг, когато са от плът и кръв, а не на снимка.
  Цоци ти си сладур от класа!
ЗЕЛЕНКОТО  Hug  Hug  Hug
И на Ори една  Hug , че без нея бях увиснала без извара.
  Моля, фотографките, ще ми пуснете ли някоя снимчица? Плс Praynig
 Едит: Получих линка, но ми иска парола Sad

# 232
Дамаянти, изглеждаш супер, разликата наистина е огромна! Успех в унищожаването на останалите килца!  bouquet

# 233
Буба 64 , къде се изгуби  ?
 bdbaloni  и на теб   Hug
Желая ти много здраве,щастие и любов  Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover

Дамаянти , разликата е очевадна  . Супер си  smile3501

А бе сега ,след тези коментари, се чудя ,че ако имаше някакъв негативен ефект от
режима,би трябвало ,когато ме оперираха ,лекарите да са забелязали нещо нередно.
А вярвайте ми , почти всички органи са ми били на показ  hahaha hahaha hahaha
Ама не ми казаха нищо такова , само да не помисля 6 месеца за диети ,
а че след това трябва да направя нещо , за да се отърва от излишните  к г  .

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 18:42 от mamce

# 234
mamce, честит рожден ден! Бъди щастлива!  smile3525

Roisin, чудесно изглеждаш!  Peace

Дамаянти, поздравления   bouquet

Перле  Hug

# 235
Росин, Дамаянти, впечатляващи разлики изглеждате чудесно!  bouquet

# 236
Дамаянти и твоята разлика ме смая smile3501

# 237
  • Пловдив
Привет на всички  Hug
За ваша радост не успях изобщо да вляза в нета цели 6 дена. Едва оживях  Joy Новата тема я пуснах по телефона с братовчедка ми, а тя пропуснала дори и първата буква  Mr. Green Сега отивам да ви чета и да видя какви сте ги набъркали без мен  Crazy

# 238
Вещи,добре си се завърнала,липсваше ни определено  bouquet

# 239
  • Бургас
mamce - Честита ти Юбилейка!Много здраве,любов и успехи в постигането на желанията ти! hbday

Amilia -   202uu newsm74 - супер и полезно инфо.

Roisin - Изглеждаш перфектна!  bouquet

Дамаянти - И твоите снимки са впечатляващи!Резултатите са очебийни!  bouquet

Вещи - Добре си се завърнала!

Софиянки - снимки,снимки! Praynig- моля!

Общи условия

Активация на акаунт