С Дюкан ще стана отново елегантна дама - 114 тема

• 42 552
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 195
ами аз честно казано се обърках....
фруктоза разрешава ли се или не в крайна сметка?
Някой ми беше казал в предни постове да си взема фруктоза.....стафидите в частност прясното грозде имат най-много фруктоза ,може да са сладки ,но не е захар ,а фруктоза.
Ей сега четох книгата ,пак....вече се обърквам от четене.
Няма да си кисна стафиди,няма да ползвам степчета,от подсладителите трябва да си сложа по 6 хапченца минимум ,за да получа желаното подслаждане на кафето.
А кажете какво да ползвам?
(имайте предвид,че кафето го пия обичайно не кафе с мед,а мед с кафе  Embarassed ...поне е полезно за сърцето)Като споменахме сърцето знам доста интересно нещо,но няма да кажа,защото пак ще ме обезкостят .....то вече кокал не ми остана  Joy

И не се притеснявайте ,не се обиждам аз лесно,ако се обидя то ще се чуе  Mr. Green

# 196
Добър ден!
Танче,благодаря!
Малииии,каква красота видях newsm20 smile3501Всички от софийската среща сте превъзходни! Hug Hug  love001  love001
Да се явите и на 27.07 Naughty hahaha Joy Joyда ви видя на живо и да ви пипна.  love001  love001  love001

# 197
Жужолинка, не мога да разбера какъв ти е проблема, честно казано Rolling Eyes . Разбира се, че не е заради степчетата. От няколко дена пишеш за нережимностите, които консумираш и не даваш дума да ти се издума за това, че не е правилна тая твоята. Естествено, че можеш да интерпретираш режима по какъвто си желаеш начин, никой не оспорва правото на личен избор. Проблема тук е, че влизайки в темата, много е лесно някое ново момиче да се заблуди, че в режима са позволени мед, сирене, фруктоза и... Да, ама не са. И това, на което искрено се надявам е, че четейки за тези нережимности, въпросните нови момичета няма да пропуснат и фактът, че задържаш и не сваляш "по книга". Нали не очакваш да се спази "обещанието" на Дюкан за 10кг за 2 месеца, без да спазваш стриктно режима? Не ща да се заяждам и да ми приемеш погрешно поста, защото ако го направиш просто ще прекратя дискусията. Мир в душата, вятър в косата и благи думи изпод пръстите си пожелавам Mr. Green .
 Сега за Стевията да кажа на теб и Пухчо: първо, ето линк http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/03/14/%d1%81%d1%82%d0% … 0%b2%d0%b8%d1%8f/ . Значи аз имам течна такава. Наистина подслажда, но имайте впредвид, че има доста специфичен вкус и много от мацките тук не го харесват. Освен това другият основен минус е, че след топлинна преработка губи сладост Tired . Иначе ако реште има я в течно състояние, таблетки и листа, от които се прави отвара Peace

Насти Уич, много си готина, отъркай се в мен, та да прихвана Laughing (много искам и аз така да не ми се търкат кълките Tired ). Супер си, поздравления Peace

EDIT: Катя*, повторила съм те, без да чета Embarassed
EDIT 2: Жужолинка, сори, че ти сбърках ника Embarassed

# 198
Поли Уоли, така е ясно че мислим еднакво, а и ти по-добре си го написала Hug

# 199
[Жужолинка, не мога да те разбера, честно
на този режим си само 4 ден
а си личи, че май не си чела достатъчно напоително
инвестирай малко време, плс
иначе пишеш интересни коментари, ама този мед ... хич не му е тук мястото
и триците щом чак сега ще ги взимаш (дано тук съм разбрала неправилно) ... ми те са за всеки ден ... до гроб дето се вика

ами аз съм зодия Телец и на мен ми е присъщ мързела,чревоугодничеството и лакомията ,та затова така се движа в колебания относно външната ми обвивка.
Иначе изобщо не съм фен на овеса (да не съм кон) ,ще ги взема профилактично ,а не ,че имам нужда.Нямам запек,от години се храня разделно и получавам всички необходими за физиологията ми вещества.Може и да са полезно ,но са  Confounded , та тях ги ям само с кисело мляко и мед ,иначе умирам.
Приела съм режима насериозно ,но в книгата никъде не пише ,че трябва да ям всичко което пише вътре.Все пак мога да си избирам. Peace

Аааа, моля, моля Naughty и аз съм Телец, но нито ме мързи нито съм лакома. Еее, чревоугоднича, но от 15 дни си го правя с режимна храна. Ползвай подсладител. Направи си палачинка с овесените трици. Никак не са Confounded. Аз даже после си я мажа с желирано степче. голям кеф ми е да ям режимна храна.

# 200
Така....да се върнем на стевията...от разните му линкове разбрах доста неща,
само ми се ще да попитам, от къде може да се купи - оставам с впечатление, че
го има само по магазини за диетични храни. Освен това отнякъде дочух, че
фирмата вносител не е получила съответните разрешителни и вноса временно
е спрян newsm78

# 201
ами девойки,вижте сега...
понеже в момента уча език и имама нужда от мозъка си ,а с таз диета той липсва,поради факта ,че изпитвам нужда да спортувам,а нямам и грам енергия ,и поради многото ми различия в мнението на научна основа с Дюкан,ще се оттегля от режима докато е време.
Всеки си познава организма,но това в момента не е моят,не се чувствам добре ,ще мина на спортен тип хранене,което ме удовлетворява при положение и ,че спортувам.
Приятно ми беше,ако някой има въпроси ще отговоря.
Четох,четох таз книга ,мислих и освен ,че е чисто комерсиална и има някой дребни различия ,мога да кажа ,че се основава на разделното хранене .
Успех на всички пишещи и отслабващи,а на отслабналите да задържат теглото .Гледайте да не сте само слаби ами и здрави.
  bouquet

# 202
Чудех се, дали да не отговора на Пухче на лични за да не оспамвам форума, но май ще тръгне спор  дано този път бъде спокоен, без емоциии ползотворен та ще пиша тук.
Само да предупредя, че Стевия има "особен за нас вкус", но вкуса се възпитава  Mr. Green и когато знам, че правя нещо полезно и добро за себе си, за здравето си много лесно свикнах и я заобичах. Според мен не и се губи сладостта след термична обработка Peace
http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/03/14/%d1%81%d1%82%d0% … 8%d1%8f/#commentsса коментарите от Дюканския блогосайт както и снимки http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/%d0%bf%d1%80%d0%be … %82%d0%b8/page/2/ на най-често срещания продукт в аптеките и диетичните магазини.
Ето и малко информация открита с Гугъл:
http://biozona.eu/index.php?main_page=index&cPath=30
http://www.pokazatel.net/index.php?option=com_content&task=v … 290&Itemid=34

Този пост го пиша вече 2 часа, дано когато го постна да е все още актуален   Mr. Green

newsm78 Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора. Даам, явно спора се е разгорял.

Подкрепям на 100% Поли Уоли  Peace. Всеки има право да интерпретира режима спрямо собствените си разбирания и организъм, но трябва да мине доста време с режима 3-4 месеца за да може да знае как действа той върху НЕГОВЯ организм.

Пухче, аз съм на режима 1,5 вече от 3-4 юни, но кърмя и съм в трета олекотена фаза за кърмачки. Според мен , постигнатия резултат до тук - 7 кг е великолепен!

Roisin   smile3501 изглеждаш великолепно! Ето такива снимки ми дават сили да забравя всякакви греховни помисли за нережимности и с бодр крачка да се отправя към чинията със скумрия  Mr. Green

Редактирах  Peace извинете ме, тач пада ми тотално е откачил пак.

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 14:50 от маграт чеснова

# 203
jujolinka,  успех с отслабването, каккъвто и режим да избереш! Със сигурност всеки познава най-добре себе си
и въпроса с правото на избор е наистина лично решение...

# 204
маграт чеснова, не искам да те разстройвам Wink, но първите два линка не се отварят...

# 205
  • София
Здравейте и от мен!Днес съм още -500 гр,ей голям кеф! newsm44 Момичета направих снимки към днешна дата да ме видите и няколко снимки със старите дънки,които носех преди 5 години,когато бях 86 килограма http://www.snimka.bg/album.php?album_id=263222 не е за вярване,нали?По този повод искам да вдъхна търпение на всички момичета,кото задържат за момент-резултатите рано или късно ще дойдат.Самата аз не вярвах,че ще изкарам пет месеца и половина,а сега се сраснах с този режим.Чувствам се перфектно,щастлива съм,че постигнах този резултат,имам страхотно самочувствие...Благодаря ви,че ви има!!! newsm51

# 206
Жужи, не съм го написала напразно
видяла съм реакциите тук към постове като твоя и само лееко те предупреждавам какво ще последва от утре, все пак е неделя сега, че и лято
иначе аз съм от кротките тук, много рядко си позволявам да пиша, какво остава да чета морал
ако прочетеш темите от март насам, ще го разбереш

за езика -  аз съм в чужбина, през цялото време ми се налага да уча и не само език, а и технически термини - почнах работа като инженер съвсем малко преди да започна режима, а там езикът няма нищо общо с този на улицата или в книгите, вярвай ми
и въпреки трудния първи месец оцелях и оживях и се справих

та както казват някои: "оправданията са като заднците, всеки си има"

сори за грубия тон, но това е цитат все пак

на теб успех с твоя режим

за Стевия  - аз я купих от аптека, течна, за 6.80лв

# 207
Mma Ramotswe Благодаря ти  Hug , но аз пък през просото направо та пратих линка на моята приятелка, а подарък друг ще й направя  newsm78 Crazy Laughing
Аз със ужас установих,че в крайна сметка не 50-51 килограма съм дошла в Норвегия , а съм била 48,та какво се получава - трябва да съм 45 за да се чуствам Недебела  Sad
Няма надежда за мен скоро да мина в трета с моето темпо на сваляне,не прегрешавам,ама пък бая си хапвам  Blush Mr. Green Laughing
Няма да си поправя целта на табличката,че така по тежко ще ми е на душицата  Laughing
Лек и отпочиващ ден ви желая   bouquet

# 208
Жужолинка, съвсем не искам да се заяждам или нещо друго, но ако наистина както казваш - храниш се разделно от много години, само със здравословни неща, не смесваш храни, които не трябва и т.н. започвам да се чудя - 1. откъде са дошли излишните ти кг (макар това да не по-важния въпрос, причините може да са много и да не зависят от теб) и 2. защо не са си отишли там, откъдето са дошли? Докато хората тук, които спазват "комерсиалния" режим имат огромни постижения и ги задържат...но защото са били стриктни. И слюнообменящите действия като гушки,филюдки и други са не за друго, а за поздравления точно за тези резултати и за подкрепа!
А иначе смятам, че 3-те кг, които си загубила за няма и седмицa са си чудесен резултат, на фона на всичко, което хапваш - режимно или не (според Дюкан, разбира се). Пожелавам ти успех с новия начин, към който си се насочила - доколкото разбирам спорт и разделно хранене - той също е успешен, докато се спазва, но спреш ли го....ненапразно 1-2 поста преди моя се отбелязва, че с Дюкан след време започваш да се храниш без спазване на ограничения като видове храна, но резултатите си остават!

Софиянки, чакаме снимки!

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 18:15 от summer_girl78

# 209
Привет, аз съм крайно недоволна от срещата.
Мдам, и то защото бях с детето и не се насладих на общуване и на кафе. Мъкааа, мъка. Друг път няма да сбъркам  Mr. Green
Радвам се, че се запознах тези от вас, които или не познавах или не помнех с дюканския ми лишен от -ОЗИ мозък.
Голямо браво на Горда.  Flowers Four Leaf Clover
Зеленку- не о4аквах такова лъ4езарно и добродушно лице, а по-скоро една леля , ама сбърках.  Mr. Green
Кри - както винаги много ме вдъхновяваш и отрезвяваш.  Two Hearts
Замислям се дали не трябва да "отлъ4им" Орелия - тя е един скелет с убийствени очи и тен, и няма място тука, а в Бухенвал Simple Smile според моите критерии.
 boo
И от Очите на Цоци съм здраво впе4атлена и как мига да знаете, по4ти като на аватара.

Сега ме извинете отивам да  kaffeetrmker_2

Общи условия

Активация на акаунт