Редки и изчезнали парфюми

• 218 726
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 990
Имам един приятел с цял шкаф парфюми - казва, че нищо не го кара да се чувства така,, както  One Man Show  навремето.

Мога само да предполагам какво се е произвеждало за износ. Веднъж ми подариха две червила, произведени за чужбина - няма да ги забравя никога.
Бяха прекрасен цвят, в перлено розови метални флакони, с чисто розово масло и ухаеха просто божествено.
Аз търсех под дърво и камък една Ида 121, която се намираше рядко и  с кибритена клечка остъргвах до последно.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 00:57 от silver pearl

# 991
Леле, това с кибритената клечка и мен ме върна в детството. Май всички мами и баби покрай мен така правеха.
Аз да продължа пак с питанките - помните ли Нивеа кога се е появила? Моята баба цял живот ще я запомня с уханието от кремовете на Нивеа.

# 992
  • Балчик
Идата беше 121. Всички се избиваха за нея.

# 993
  • София
Идата беше 121. Всички се избиваха за нея.

И, да. Като запазена марка за всяка жена. Червилото беше много хубаво!

От доста време се мъча да се сетя името на един парфюм на Живанши. Много отдавна го спряха. Беше страхотен!

# 994
Много хора не могат да разберат емоцията, която ни кара да говорим и да търсим поне снимки на любими и не толкова любими парфюми и дезодоранти от едни други времена..
Толкова мило ми стана от снимките на старите дезодоранти - дори и да не ги помня като аромат.

Отделно, наистина е жалко, че все отричаме това, което е българско..

Между другото, това връщане към стари марки -отпреди 30-тина и повече години - и за хранителни продукти, и за други - не е случайно.
Но както и да е.

# 995
  • София

От доста време се мъча да се сетя името на един парфюм на Живанши. Много отдавна го спряха. Беше страхотен!

Опиши как е изглеждал и аромата му. Може да помогнем.

# 996
Имам един приятел с цял шкаф парфюми - казва, че нищо не го кара да се чувства така,, както  One Man Show  навремето.

Мога само да предполагам какво се е произвеждало едно време за износ.Веднъж ми подариха две червила, произведени за чужбина - няма да ги забравя никога.
Бяха прекрасен цвят, в перлено розови метални флакони, с чисто розово масло и ухаеха просто божествено.
Аз търсех под дърво и камък една Ида 21, която се намираше рядко и  с кибритена клечка остъргвах до последно.
[/quote
Ида,-та беше 121, а и 123 много се търсеше, бяха хит! ,😜

# 997
  • Истанбул
В 6.клас в прогимназията ни бяха дали лятно поръчение за правим хербарии,но не от растения и цветя ,а от насекоми ,пеперуди,бръмбари.То не е лист или клонка да я сложиш между страниците на книга.Забождах ги с карфица върху парче стиропор и за добра консервация на препарата обилно пръсках с дезодорант "Жасмин".😏

# 998
Ха-ха, значи "Жасмина" почти е оставял трупове след себе си:stuck_out_tongue_closed_eyes:

А някой да има представа от "Ятаган" - че мъжът ми все за него ми говори, като стане дума за стари парфюми.
Мяркала съм го в сайтовете, но ако е от сорта на https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Terre-d-Hermes-17.html, няма да ми е приятно.
И вероятно новият "Ятаган" е доста по-различен от стария.

Между другото, от мъжките парфюми - за моя вкус - Dune  е ненадминат - https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dune-Pour-Homme-235.html.

Преди 2-3 години купих от един от сайтовете за парфюми, но скоро не съм се сещала да проверя дали още го има. Общо взето, пак си е така хубав.

Иначе дамският Dune не можах да го оценя - интересен е, но някак не е моят тип и не бих го носила и тогава, и сега.

# 999
Ятаган ползваше братовчед ми, но аз съм била на 7-8 години, той е доста по-голям от мен. Знам как се захласвах по парфюма, звучеше ми много екзотично с това име. Сега не знам дали е същия, но едва ли... А и не съм го виждала по сайтовете.

# 1 000
80-те години мъжете масово миришеха на Корсар ( сега като се замисля мускусът му идваше в повече)

# 1 001
Нямам спомен за този Корсар.

Баща ми например ползваше:
https://www.fragrantica.com/perfume/Antonio-Puig/Agua-Brava-12673.html - оригинален, донесен от Испания.
До началото на 2000 г. стоеше шишето в банята.

От любопитство купих такъв на мъжа ми -  приятен ежедневен одеколон. Но пак имам чувството, че новата версия не е така интензивна, както старата.

# 1 002
80-те години мъжете масово миришеха на Корсар ( сега като се замисля мускусът му идваше в повече)
Баща ми носеше Барбон и Деним по това време. Корсара не го понасях, направо беше резачка!

# 1 003
Ятаган съм го засичала по парфюмерии и след 2000 г., мирисала съм го, помня че имаше силно застъпена нота на... марихуана. Силен и тежък.

# 1 004
  • някъде под слънцето...
Ятаган е парфюм с харакрер.Съпругът ми го ползва рядко, не усещам марихуана.
Друг с характер

Мъжката Вендета, М7(винтижа) , Гучи и Сахара Ноар  си ги е скрил , за да не му ги ползвам.
За лятото харесва мъжката Рома   и Минотавъра на Палома Пикасо.
Други скрити от мен са
този Екипаж  

и това
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Macassar-5148.html

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 12:17 от sl

Общи условия

Активация на акаунт