Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 511
  • 1 075
  •   2
Отговори
# 495
Ние имаме на Мулинекс. От някаква пластмаса е. Към 100лв беше. Стават много вкусни нещата в него. Simple Smile

# 496
 Получих отговор за SKK.
Тиганите са произведени от безвредни алуминиеви сплави(без тежки метали) и са сертифицирани по ISO9000. Тези примеси не съдържат никел гарантират 100% антибактерялност. Съдовете се препоръчват за хора алергични към метали. Не съдържат тефлон.
Има и прикачен файл,в който се обяснява какво е PFOA (тефлона),защо е вреден и т.н.
Казва се и ,че незалепващото покритие се прилагат технологии на водна основа(нямам си никаква идея какво ще рече това newsm78)....
SKK дори изпреварват изискванията на EPA(Environmental Protection Agency) на САЩ за опазване на околната среда,както и всички европейски стандарти....
Пише че се препоръчват дори и за хора с алергии-всички материали отговарят на най-строгите изисквания за приготвяне на храна наложени от Федералната агенция по храните и лекарствата(FAD)и Министерството на здравеопазването на Германия.
всички продукти са сертифицирани по ISO 9000,TUV и GS.
Това е общо взето...ако някои се чувства компетентен може да коментира.Ние вече казахме,че алуминия е вреден....а как тогава препокриват всички изисквания и са сертифицирани????

# 497
Норчи, няма проблем с алуминия, ако не се допира до храната. Т.е. не пречи съдовете да са от алуминиева сплав, но с добро покритие. Те и Силит ги пишат антибактериални, ама това освен да го чета като "супергладка повърхност", без пори, където да се гнездят и множат бактериите, не си го обяснявам инак.

# 498
 Ами ето го моя уред http://www.tefal.bg/All+Products/Cooking+appliances/Steamers/Pro … /Vitamin+Plus.htm
съвсем стандартен, водата стига за 20-25 мин, след което трябва да се долива. Това обаче не е никак сложно.
Идеята е да е по-мощен, защото бълва повече пара и нещата стават по-бързо и можеееее би се запазват малко повече витамини, но това е под въпрос. За цената не съм сигурна, но беше над 100 със сигурност. Нещо 160 ми се върти, но може и да е по-малко. Може да се провери по онлайн магазините.

Много моля някой ако има идея от съдовете на Монета Керамика да даде малко повече инфо, по-евтини са от Силит, а като гледам пак са на този принцип - с керамично покритие отгоре.

Мег , твойте съдове на Силит залепват ли при готвене, по-скоро за нещата на тиган питам, при варенето е ясно. Харесах един голям тиган, който не е на невероятна цена Simple Smile

# 499
Моите наблюдения са, че Силит отстъпва само 1 идея в "незалепването" на Тефал (примерно). Но, пък ако нещо се залепи, почустването не е идеално, в смисъл, че остават като петна по дъното, които постепенно избледняват. Иначе на пипане е гладко. Примерно, като изсипеш пакет замразени зеленчуци, те си имат малко вода (лед) и при разбъркване, няма да залепнат (за без мазнина, говоря).

# 500
artexa, по-напред в темата бях писала за Керамика Монета. Това, което в тях не ми харесва е, че покритието е направено с нанотехнологии.

# 501
Благодаря ви момичета, още не съм изчела цялата тема. Май ще си взема един тиган на Силит - ще пробвам, пък после малко по малко ако толкова ми харесат Simple Smile

# 502
Цитат
Мег , твойте съдове на Силит залепват ли при готвене, по-скоро за нещата на тиган питам, при варенето е ясно. Харесах един голям тиган, който не е на невероятна цена 

Колко парички е ?

# 503
На Силит нали само Салиган и е30 са ок?

# 504
artexa колко време е нужно горе-долу за да направиш картофи на пара и какво количество.А знаеш ли на каква температура работи.Този на Нук май го дават около 95-100 градуса.
Аз се чудя,дали аз нещо бъркам,уреда ли не е в ред,картофите ли newsm78,уж от тях готвя и ми харесват.
Слагам един среден картоф нарязан на ситно и 200мл вода(около 40мин) и ....горе-долу бива,а в указанието дават да се прави с 200мл(около 20мин),двойно по-бързо #Crazy
Морковите ги дават,че стават най-бавно(40мин)..представям си аз тогава трябва да ги правя за час и половина и то някакво мизерно количество.
Чудя се с какво друго да пробвам-някакъв зеленчук,който не се яде суров...за да мога да преценя дали това чудо бачка.

# 505
  • Пловдив
Абе, nor4y, що трябва да спазваш няква рецепта чак толкова и що трябва да е на пара задължително?!

Слагаш един обелен нарязан картоф в емайлирана, най-обикновена тенджерка, покриваш с вода, слагаш на котлона. Като почне да се разварява, го махаш и пасираш докато е топъл, като добавяш малко от водата, в която е врял /като пюре да стане/. Опитваш преди да дадеш на бебето. Картофът трябва да е добре сварен.

Моите вече са големи, но доколкото си спомням, така съм захранвала...Нищо чак толкова сложно... Wink

ПП: моите съдове са предимно емайлирани, български, на Брацигово: http://www.kaomet.com/

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 12:12 от Бенджи2710

# 506

Силарган се казва материалът.

nor4y, наистина, защо се мъчиш с този уред? 40 мин. за един картоф и то наситно нарязан?!?!

# 507
Бенджи2710,Grace' какво да ви кажа...иска ми се да приготвям това,което не може да се яде сурово на пара,за да се запазват повече от витамините,полезните в-ва.Пък при варенето много от тях попадат във водата(може би и заедно с доста от химикалите)и не знам кое по-добре-тя да се ползва или да не се.Не че не знам как да го сваря...пък и в крайна сметка защо сме ги давали толкова пари(беше към 140 май),стерилизирала съм 5 пъти сигурно и ако не мога и да готвя????А вие не готвите ли на пара?А някои ползвал ли е решетка за тенджера и от какъв материал(май има и силиконови)?
А по принцип само при варене ли се премахват част от нитратите?

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 23:11 от nor4y

# 508

Силарган се казва материалът.

Да де  Laughing Аз вчера ходих да чистя в нашия апартамент и видях, че йенската ми тенджера е на Пирус. Но никъде не пишеше, че е без олово. Надявам се и преди 1г. да са ги правили така, а само надписа да слагат от скоро  Simple Smile

# 509
  • София
Дайте мнение за тези
http://porcelainbg.eu/bg/product-list/3.html
Имат доста голямо разнообразие на форми.

Общи условия

Активация на акаунт