Някой изследвал ли е детето си за олово?

  • 118 523
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 048
Силит имат и инокс,които са без никел и са сравнително по-евтини.Мнение за тях?

# 511
  • София
  • Мнения: 7 582
Получих отговор за SKK.
Тиганите са произведени от безвредни алуминиеви сплави(без тежки метали) и са сертифицирани по ISO9000. Тези примеси не съдържат никел гарантират 100% антибактерялност. Съдовете се препоръчват за хора алергични към метали. Не съдържат тефлон.
Имам такъв тиган - можеш ли да ми пуснеш отговора, ако е на английски. Може и на лични.
Благодаря!  bouquet

# 512
  • Мнения: 2 282
Ммм, прекрасно, благодаря ти! Като цяло съм чувала само хубави неща за тях! А откога си търся голяма стъклена тава...

Преди 2 дена си купих негледжосан съд (като гювеч, но без капак, ще го ползвам като тава) от Враца - беше 8 лева. Производителите са от Троян, взех два телефона. Можем да си поръчаме и други негледжосани, доколкото разбрах (не говорих с майстори, а с търговци). Та се чудя сега ли да ви пусна телефоните на баш майсторите, или като разбера, че гювеча не тече Simple Smile
Имаха и страхотни сачове от 2 различни вида керамика - стандартна и една доста светла. Казаха, че и двата стават за котлони, но светлата била перфектна и за по-резки промени в температурата, например за газови котлони. Не си купих сач, само защото се колебаех какъв размер да си купя. А и друго - една приятелка ме предупреди, че сачовете не са идеално равни отдолу и съответно не били подходящи за керамични котлони. Та се замислих - ако си купя сач, дали ще го ползвам за фурната (тогава ще ми трябва максималния размер), или за котлон. Всъщност, имам само една тенджера с перфектно дъно (Силита), та вече съм им разкатала фамилията на котлоните, май няма какво да го мисля. И само мисълта, че им имам телефоните ме спря да си взема един размер "на око". А, и това, че нямах пари Simple Smile Сачовете също не са гледжосани, имат поставки за сервиране. Цената им беше между 18 и 22 лева с поставката. Не се сетих да питам дали може без, но се сещам, че имаше един сложен отстрани, без цена. Апропо, цената сигурно е надута, защото хората са се вдигнали от Троян да носят нещата на панаир...

# 513
  • Мнения: 2 755
...Та се чудя сега ли да ви пусна телефоните на баш майсторите, или като разбера, че гювеча не тече Simple Smile...
                           Мен ме интересува как ще ги почистваш  Blush. Гладки ли са отвътре?

# 514
  • Мнения: 2 282
Мен ме интересува как ще ги почистваш  Blush. Гладки ли са отвътре?
Ще разберем тези дни Simple Smile

Общо взето, думите на чичкото за сача вероятно ще важат и за гювеча - "можеш да го миеш, но не е задължително - колкото повече готвиш, толкова повече миризми поема и манджите стават все по-вкусни"  Mr. Green

# 515
  • Мнения: 585
Да ви кажа това, което аз знам за негледжосаните съдове. Преди да за почнете да си ползвате се намазват хубаво с мазнина и се слагат във фурната за няколко часа. Така се получава филм, за да не пропусла глината към яденето. Може да се направи и няколко пъти за по-сигурно.

# 516
  • Мнения: 585
Получих отговор за SKK.
Тиганите са произведени от безвредни алуминиеви сплави(без тежки метали) и са сертифицирани по ISO9000. Тези примеси не съдържат никел гарантират 100% антибактерялност. Съдовете се препоръчват за хора алергични към метали. Не съдържат тефлон.
Имам такъв тиган - можеш ли да ми пуснеш отговора, ако е на английски. Може и на лични.
Благодаря!  bouquet

Може ли и на мен отговора от ССК, сега се колебая между тях и Силит - иска ми се един тиган да си взема, много се блазни незалепващото покритие на ССК, но не знам да не се издере в един момент, както става с Тефлона. НЕ знам дали се заблуждавам или четох по-назад, че на някой се беше обелило покритието на СКК тигана, имате ли спомен?
Не ми се минават пак 35 страници.

Норчи, моя сид за готвене на пара има функция Витамин плюс - започва с много пара на 2000 вата докато се постигне добра температура не знам колко точно, и после намалява на 800 - така се запазвали витамините по-добре, защото не е толкова продължителна обработката. НО, за детски пюрета не е най удобно, така или иначе после добаваш течност, иначе ставам гъсти, така че си ги вари в малка тенджерка с малко вода и готово.

# 517
  • Мнения: 2 282
Да ви кажа това, което аз знам за негледжосаните съдове. Преди да за почнете да си ползвате се намазват хубаво с мазнина и се слагат във фурната за няколко часа. Така се получава филм, за да не пропуска глината към яденето. Може да се направи и няколко пъти за по-сигурно.
Няколко часа?! Отиде ми идеята за вечеря... Много ти благодаря, имах нужда от такова упътване. Човечеца, от който го купих, спомена с половин уста нещо такова, но каза, че било за сачовете, а аз допуснах, че вероятно важни и за гювеча.

# 518
  • Мнения: 2 761
Аз си купих са4,но о6те не съм го ползвала.Майстора -грън4ар ми каза,4е трябва да го намажа обилно с мазнина и да го обгоря във фурната 2 пъти.Освен това са4а не се мие,а само леко се забърсвал .По принцип са4а даже не е за фурна,ами за открит огън-камина примерно,но поради липса на такава 6те ползвам фурната.
Питах го за оловните бои.Каза,4е ве4е по4ти не ползвали такива(или може би той не използва?),а ако изоб6то се ползвали, били вредни за самия майстор,а не за употреба.Съдовете се изпи4али по4ти до 1000 градуса и по този на4ин изгаряли отровите.Не знам дали е вярно,така ми каза той.

Имам въпрос,може и да сте коментирали...В някой съдове от керамика използват нанотехнологии.Аз 4естно казано не съм никак наясно с какво вредят тези нано4астици.Ако някой има идея да ме светне с 2 приказки.
Освен това нали вси4ки казват,4е бъде6тето било в нанотехнологиите.А имам съмнеж,4е тези технологии са били използвани ве4е в миналото...но това е друга тема.

# 519
  • София
  • Мнения: 7 582
Получих отговор за SKK.
Тиганите са произведени от безвредни алуминиеви сплави(без тежки метали) и са сертифицирани по ISO9000. Тези примеси не съдържат никел гарантират 100% антибактерялност. Съдовете се препоръчват за хора алергични към метали. Не съдържат тефлон.
Имам такъв тиган - можеш ли да ми пуснеш отговора, ако е на английски. Може и на лични.
Благодаря!  bouquet

Може ли и на мен отговора от ССК, сега се колебая между тях и Силит - иска ми се един тиган да си взема, много се блазни незалепващото покритие на ССК, но не знам да не се издере в един момент, както става с Тефлона. НЕ знам дали се заблуждавам или четох по-назад, че на някой се беше обелило покритието на СКК тигана, имате ли спомен?
Не ми се минават пак 35 страници...
Аз имах този проблем - имам тиган и тава на СКК - тавата ми е оребрена и покритието отгоре се обели, сама съм си виновна за това, защото бърках в нея с метална лъжица за хранене, с тигана нямам проблем, но него го пазих повече и използвам само дървена лъжица /или такава за тефлонов тиган/.

# 520
  • Мнения: 1 048
artexa напиши ми e-mail-a си на лични и ще ти пратя отговора,макар че както казах и на Olive(ако не ти го е пратила тя вече Wink) ,аз съм написала най-важното.Но пък може,ако искате и вие да ги питате нещо.
М/у другото  Olive сега виждам,че си написала да ти пратя отговора,ако е на английски(аз ти го пратих,а той не е).Но това ме навежда на мисълта,че може би щеше да е по-добре да питаме директно производителите.Как мислите?

# 521
  • Мнения: 2 282
Майстора -грън4ар ми каза,4е трябва да го намажа обилно с мазнина и да го обгоря във фурната 2 пъти.
Ужас някакъв! Пуши, та се не види! Това няма да го изтърпя за няколко часа... ще опитам за час, и по-нататък, като няма други хора у дома, може и да се затворя в друга стая.

# 522
  • Мнения: 4 392


Имам въпрос,може и да сте коментирали...В някой съдове от керамика използват нанотехнологии.Аз 4естно казано не съм никак наясно с какво вредят тези нано4астици.Ако някой има идея да ме светне с 2 приказки.
Освен това нали вси4ки казват,4е бъде6тето било в нанотехнологиите.А имам съмнеж,4е тези технологии са били използвани ве4е в миналото...но това е друга тема.

Ом, за кои съдове точно говориш?
Наночастиците са опасни с това, че поради малкия си размер преминават безпрепятствано през кожата и циркулират в организма, като стигат дори до мозъка. Абсолютно непредвидими са! Все едно да седиш върху бомба.
Най- грубо казано: Ако дадено вещество Х притежава тези и тези физични и  химични свойства, знае се как реагира с тези и тези вещества, в нано- формата си се "държи" по коренно различен начин, "полудява". Tired

За мен нанотехнологиите са точно толкова опасни, колкото и ГМО. Смята се, че променят ДНК- то.

Има области, в които са полезни/ в соларните инсталации ги има/, но да си ги мажем по лицето или да ги ядем с кечтупа..по- добре да бягаме надалеч.Sick

Защо мислиш, че ги е имало преди? Я ме препрати да чета, ако има материал. Hug

# 523
  • Мнения: 1 048
А иначе както вече казах,искам да приготвям зеленчуците на пара,защото така се запазват повече от ценните в-ва...но пък се замислям дали заедно с тях не се запазват и повечето отрови(аналогично от варенето newsm78)Нали при варенето много от витамините отиват във водата,същото се случва и с по-голямата част от отровите.Вие като варите,после ползвате ли водата?

# 524
  • Мнения: 1 048
само да споделя какво чета за керамичните продукти за домакинството http://dome-tech-bg.com/index.php?option=com_content&view=ar … id=74&lang=bg
споменава се прословутата нанотехнология...за която Грейс е изписала сумати кофти неща.Не знам колко общо има м/у тази технология в производството на козметика и на домакинска посуда,но ми намирисва..
СпирОлина това е инфо,коеот намерих,четейки за керамичните прибори.Но стигнахме до изводи,че тъй като става въпрос за прибори би трябвало да не е проблем

Общи условия

Активация на акаунт