Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 669
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 315
  • най-шареното място
Много ти благодаря.
Аз имам само алпака и йенски тави и определено ще ползвам основно дълбоката - за хляб. Ще гледам да намеря инфо и ако успея ще пиша.
Много ми се иска да е ОК и да не губя място, защото няма как да намеря подходящ размер тава иначе.

# 316
Аз също основно готвя в йенско стъкло и много ми се ще да попитам дали на всички марки (полска, турска)можем да се доверим или и тук никой нищо не може да гарантира? Когато си купувах съдовете се опитвах да чета по кутиите им какво пише, но никъде не видях гаранция че нямат например олово.

# 317
  • най-шареното място
Моите всичките са чешки - симакс.
Някъде назад в темата май пишеше, че като е силикат няма от къде да дойде оловото ако специално не го добавят.

# 318
aaa на Симакс има отгоре един надпис Lead and Cadmium FREE Simple Smile)

# 319
Мег, и ние имахме таква печка. ВЪтре идеално пасват тавички от йенско стъкло. Има с различни големини. Може би само ако печеш сладки, ще ти идва по-малка от алуминиевата тавичка.

# 320
Виви, мерси   bouquet
От едно друго място добих идеята за хартия вместо фолио и то направо върху решетката на печката. Миналия ден пробвах така за кюфтенца от елда и беше супер!

# 321
Мег, хартията за печене чудесно замества алуминиевото фолио. Примерно, така правя риба - увивам в хартията и слагам в йенска тавичка.

Иначе, за тавичките във фурната - преди бях гледала, че някои производители на печки предлагат и каменни плочи за печене на хляб и подобни. Май точно на Горенье съм виждала. Но са твърде тежки и не знам дали се продават отделно.

# 322
Момичета къде се продават тези чешки йенски съдове.Достъпни ли са в търговската мрежа - имам предвид магазините за домашни потреби.
Или във специализирани фирменни магазини да ги търся newsm78
Малко повече инфо ако може да ми дадете Rolling Eyes
Аз сега пека едно агнешко под фолио Sick.Голяма грешка.Май ще ми е за последно Sick
А за кориандъра прочетох нещо newsm78 но не разбрах Rolling Eyes

# 323
[/quot

Стига бе, основно готвя в йенски съдове. То май не остана в никакви съдове да готвим.

# 324
Не знам коментирали ли сте за старите пломби (амалгама)? Те от какъв материал са и изпускат ли нещо в организма ни?

# 325
Другата седмица ще правим такъв тест на детето.
Откриха олово във вътрешни пластове на боята ( стените ) в детската градина където ходи. Сега всички родители са длъжни да си тестват детето.

Виви, точно за амалгамите беше доказано преди години, че водят до множество заболявания, като почнеш от алергии и мигрена и стигнеш до сериозни болести. Още преди 10 години си смених всички амалгами в устата с бели пломби и като по чудо мигрената, от която страдах от години, спря. Може да е било случайност, но е факт, че оловото е изключително вредно.

# 326
Другата седмица ще правим такъв тест на детето.
Откриха олово във вътрешни пластове на боята ( стените ) в детската градина където ходи. Сега всички родители са длъжни да си тестват детето.

А как стана така, че да я открият?? Да не е била блажна боя? Ужас, представям си тук какво е тогава. Ама кой ти се занимава да изследва?!

# 327
Ами явно са правили контрол. Става дума за стари пластове, които се намират под новата боя, но градината все пак затваря в края на юни и ще бъде реновирана. И това е заради оловото. Но едва ли децата са натоварени с олово, тъй като не ядат парчета от стените, но бяха длъжни да ни кажат, че е добре за всеки случай да направим тест. Градината обаче не е в Бг., идея нямам какви етюди се правят там по въпроса.

# 328
Не знам коментирали ли сте за старите пломби (амалгама)? Те от какъв материал са и изпускат ли нещо в организма ни?

Живак+други метали.Излъчва се в организма.Мисля,4е проблeма се задълбочаваше при реакция с флуорида от пастите за зъби.

# 329

Стига бе, основно готвя в йенски съдове. То май не остана в никакви съдове да готвим.
това не значи, че в другите йенски съдови със сигурност има олово и кадмий

Общи условия

Активация на акаунт