Дюканските теми на брой летят, а килограмите се топят - 119

• 45 963
  • 922
  •   1
Отговори
# 90
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Е нямате спирка ей! Не мога да ви изчета!

Само ще кажа, че видях Тонито26!
Миличка, какви са тез работи бре. Аз очаквах да видя кой знае какво! А ти си си съвсем прекрасна!

И каква косаааааа  Hug  bouquet

Отивам да си чета поне таз тема!

П.С. Я имаме новички - Център и Пафльо! Добре дошли момичета! Ама четете бе - стига питали само  hahaha Joy hahaha

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 16:48 от Tatitt

# 91
  • Пловдив
Кас, аз надебелях година след раждането на второто си дете, след като спрях да кърмя. Тъй като бях дебела - 68 кила почнах разни плодови диети и така докато стигнах с течение на годините над 90 Sad По време на третата бременност качих 5-6 кила, като бебето беше 4. Така че не сам надебеляла от бременностите, при мен поне те нямат значение за килата.

# 92
Здравейте, чета ви всички и стриктно спазвам режима. Има само един проблем - ям 3 пъти повече от преди и пия вода с литри. Колегите ми твърдят, че на това ядене не мога да отслабна  hahaha. Не знам ще овладея ли малко глада си или е нормално  newsm78
Честито на всички с минуси  Hug
Кас , не се притеснявай - имам три деца и най - малко наддадох с третото  Rolling Eyes Всичко е много различно, но и да наддадеш, знаеш как да отслабнеш, а децата наистина са богатство  Hug
Заслужава си, така да знаеш  bowuu

# 93
чочосан масажите се правят по посока на лимфния поток а именно: от ходилата към коляното, от коляното към дупето. По същия начин се прави и на ръцете. Масажа на корема се прави с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка, движенията завършват в спираловиден ред при пъпа. Имай в предвид, че този тип масажи са доста болезнени, но пък от друга страна действат страхотно за активизиране на кръвообращението Peace

Аз пак да си кажа: Фотографките и Кри моля ви пратете ми снимки от срещата ни baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 94
Не мога да смогна с четенето...  Embarassed
Първо - Честито на всички, които имат поводи!!!   bouquet
И да попитам - от известно време имам някакво странно главоболие, дали е провокирано от режима?  newsm78

# 95
Благодаря на всички за плцестискането (саричка, Дочестер, Духи-пуху, Бейби-дол, Музичка, смайлис и когото съм пропуснала).
Мисля, че положителната енергия даде ефект (поне на мене ми се стори, че мина добре). До 7 дена ще ми кажат минавам ли във втора фаза (интервю). Аз като се замисля при намирането ми на работа досега все е като Дюкан по 4 фази (интервюта), но в тази работа няма доживотна.

Сега се връщам да чета - имам 1/2 час достъп преди да се върне мъжо. Ей, от 1 седмица и той се запали по форумите и за мене вече няма комп. Но тази вечер играе Левски и ще имам цели 2-3 часа за четене.

Целувки за всички

# 96
orkud, моя глад е на приливи и отливи (напоследък само на прилив седи  Joy ) но се тъпча предимно с пилешко и риба и седмиците с най-голямото тъпкане са били и тези с най-голям резултат. Тъй че яж си, щом ти се яде, само да е режимно!

Саричка, за спортуването много се е писало, и няма еднозначен отговор, всеки си преценя за себе си. Дюкан препоръчва през 1-ра и 2-ра фаза да не се спортува от една страна физически причини - 1. при голямо тегло ставите се натоварват и може да се стигне до някакви контузии 2. дебелия човек няма толкова енергия и съответно качва пулс много бързо, натоварва сърцето и т.н. Психически - 1. ако съчетаеш ограничението в яденето, което е неприсъщо за нас, с усилени тренировки е много възможно просто волята да не ти стигне и да зарежеш всичко и 2. при активните тренировки трупаш мускулна маса и резултата в сваляне на кг може да се забави или да е никакъв, което отново сломява волята. Такааа, дотук добре. НО - ако по принцип спортуваш, нямаш огромно количество кг за сваляне можеш да продължиш със порта. Или просто да ходиш повече, или да се практикува напр. каланетика - където няма голямо аеробно натоварване.
Ако се притесняваш, че ще увисне кожа и ще си отпусната - няма да стане, именно заради протеините (поне това споделят всички третофазнички, дори и тези, дето са смъкнали почти по един човек от себе си). Затова може да си чакаш 3-та фаза и тогава да правиш някакви упражнения, за доизкусуряване тук-там Simple Smile
Моя опит показва, че в момента изглеждам доста по-добре от преди - не само заради по-малкото кг, но най-вече на корема - много видимо се прибра, а беше станал нещо неописуемо след раждането, и стриите по него също доста се заличиха. Физическата ми активност се състои във вървене от вкъщи до колата, седене в офиса, и плюскане  Crazy
Но, както казах, всеки си преценява според собствения си организъм  Peace

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 17:05 от summer_girl78

# 97
За спорта.
Моето лично решение е, че ще правя леко кардио в ПЗ дните и по-леки, по-скоро разтягащи упражнения в П дните.
Не всеки ден.
И без това в събота и неделя обикновено излизам да поиграя баскетбол.
Без раздвижване не мога, макар че никога не съм била от чак спортна натура. Бях спряла всичко в Ударния период и сега не ме свърта. Катеря стълбите на работа, чудя се от къде до къде да ходя пеша, за да се раздвижа  Rolling Eyes

# 98
summer_girl78 , благодаря ти много! Hug Знам, че е писано по въпроса, а днес по-рано изчетох пак теорията в книгата...общо-взето ми е ясно защо не се препоръчва активно спортуване, докато не се свалят желаните килограми. На мен самата кг. ми пречат да тренирам - тежат ми, та и аз смятам да ги посваля първо, пък после да хуквам по фитнеси, както съм писала newsm78...
По-скоро ми беше интересно, чисто практически какво и как правите - само по-леките форми на гимнастика ли се практикуват най-често (Пилатес, каланетика, йога, танци), или има момичета, които се повлияват добре от аеробика, тае-бо и фитнес (като по-натоварващи). Сега, докато пиша се сещам, че някой скоро се оплакваше от треньора си, който освен тежки тренировки предписвал и разтоварващи дни на плодове Laughing...
В действителност ми стана чудно, че се свалят килограми с такова добро темпо, без да има нужда от спорт newsm78. Намирам тази особенност на режима за прекрасна Crazy Joy...
Откакто съм на режима често споря с мъжа ми (който тренира от 15 години във фитнеса, без да ползва добавки), че няма нужда от спорт в началото, а той все ме тика към фитнес-залата Laughing  ooooh! Е, сега поне мога да му покажа, че не само на теория (накарах го да прочете книгата по този въпрос), но и на практика, повечето момичета не спортуват в началото Wink Peace...

Биборана, стискането на палци продължава във всички фази на интервютата Wink

Наистина си мисля, че положителната енергия помага, макар и от дистанция! Peace

# 99
Саричка, ако чустваш, че ти тежи, според мен все още не почвай. Когато бях на пика на килограмите си (т.е. точно когато започнах режима) бяха започнали едни много гадни болки в колената и много се бях стреснала. Сега вече изчезнаха, за което съм много щастлива, но мисля, да си слушам устава и да не спортувам засега  Peace

# 100
  • София
И така и так сме започнали да говорим за спорта искам да попитам - не се ли притесняват откровено по-дебеличките като мене от влизане във фитнес зала? С какво точно се занимават там?  Blush

# 101
summer_girl78 Hug, пак мерси - точно така смятам да постъпя Peace
ЛориХю , притеснявам се, разбира се Embarassed и много се дразня Twisted Evil, ама мъжа ми ме завличаше почти насила досега ooooh!...Какво правех - "мъкнех" се по час на бягащата пътечка, с темпо - бърз ход. Честно да си кажа - след 7-та-8-мата тренировка се чуствах много добре, но все става така, че ходех по месец, месец и нещо и го зарязвах. Сега съм много мотивирана да сваля тези килограми и да се стегна, затова отрано и подробно разпитвам кое - как, че да си направя някакъв план, който да следвам в това отношение. Wink
Та плана, който се оформя е следния - отслабвам само с Дюкан -> купувам си ел. пътека в къщи -> намъквам клин, като на Zvezdopad...и те така! Crazy

Хубава вечер на всички Hug...

# 102
И така и так сме започнали да говорим за спорта искам да попитам - не се ли притесняват откровено по-дебеличките като мене от влизане във фитнес зала? С какво точно се занимават там?  Blush

Според мен няма място за притеснение. Фитнеса е за всички. Самият факт, че си там значи искаш промяна.
Ако попаднеш и на свестен фитнес ( а не мнимогъзарски ) ще ти дават съвети и ще помагат.

Все пак внимавай с протеиновата диета и фитнеса. Задължително първите пъти с треньор и подробно му обясни какъв ти е режима на хранене. Много е важно.

# 103
Здравейте момичета и Тунинг   bouquet
Аз си стоя закована на 60 и тва е  ooooh! , поне не вървя нагоре, слава богу. Карам си още на втора и май ще е голям зор тия 2 кила да ги разкарам. Всъщност нямам реален спомен кога последно съм била 60 кг. и за колко време, помня само, че в осми клас бях 57 кг. и си мислех че съм пълна  Joy е сигурно съм била малко по-ниска тогава де, ма около мене се някви кльощи и аз така се бях сдухала  Mr. Green тинейджърска му работа ...
Сори за отклонението...
Мисля да карам и тази седмица на втора и после ще минавам на трета - (минус) т.е. трета без тестени, картофи и може и без гали, ако ми издържат ангелите, че ще ходим на море и не съм много сигурна в волевите ми способности относно сладоледа  Laughing... може пък да се изненадам приятно от себе си.
Специално поздравявам tonito26  за постовете и за мотивацията...  и за косата Wink
На всички свалили поздравления!
_KIARA_ и за теб специално поздрави за дългоочакваното минусче.  Simple Smile

п.с. Да кажа и аз за фитнеса. Зимата си ходя редовно 2-3 пъти седмично, но лятото нищо не може да ме накара да са завра във фитнес зала, предпочитам да се разхождам. Така че ако на човек му е приятно и не чувства отадналост е добре да тренира кардио или нещо друго не толкова натоварващо, но за мен поне за този момент алтернативата е разходки, разходки и пак разходки....

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 18:18 от Elanor

# 104
  • София
добра вечер, момичета и момче...

Аааа, чакайте, че се сетих нещо.Една доФторка си съсипала черният дроб и холестерола от нашта диета, която спазвала....3 дни.Тва ми го каза една позната с цел да ме предупреди, че да не зема да умра.А аз като чух щях да се гръмна.

таквоз... моят холестерол е малко ПОД нормата  Embarassed

Орелия, ако ни четеш, не ти ли мина, мила, липсваш ми  Praynig

radius бравас   bouquet

ЛориХю потърси фитнес само за жени  Peace

Общи условия

Активация на акаунт