Ларедутска машина за хляб !!!

  • 31 228
  • 314
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 11 198
Здравейте, искам да си направя типово хлебче, но за втори път се опитвам и става сбито, едно такова никакво. Дайте някоя изпитана рецепта моля.  Wink

Аз четох в една тема за машини за хляб, че вадят перката след втасването, ама явно не целнах точно за какво пищи машината  и като я извадих, тя започна пак отначало програмата и вместо за 3 часа, правих хляб за 4. Така, че вече хич не ме дразни дупката  hahaha

И мен не ме дразни  Laughing

# 151
  • Мнения: 1 111
жгмъц и при мен не се получава хляба само от типово брашно.Вече правя полутипов хляб-1чаша типово и 1 бяло брашно.Става чуден хляб.

# 152
  • София
  • Мнения: 11 198
Калисто, ще пробвам така да видим...   bouquet
Щеше ми се нещо по здравословно да пека в машината, че да не станем 100 кила.  Wink

# 153
  • Мнения: 2 631
Искате да кажете, че като оставите малко хлебчето и ще се извади лесно..ами ще чакаме и ще точим лиги над приятния аромат  Crazy   bouquet

# 154
  • София
  • Мнения: 1 744
Вярно е, снощи се опитах да го извадя топъл и направо го намлях  Cry
Аз се присъединявам към въпроса за коя програма се пече кекса  Praynig

# 155
  • София
  • Мнения: 11 198
Искате да кажете, че като оставите малко хлебчето и ще се извади лесно..ами ще чакаме и ще точим лиги над приятния аромат  Crazy   bouquet

Аз го вадя почти ведага хлебчето, само малко му помагам с една дървена шпатулка и после обръщам, тръскам и то излиза.

# 156
  • Мнения: 2 631
И ние го накъсахме снощи на коматчета, за да го изкараме 5 мин след като се беше опекло хлебчето, аз му помагах с дървената шпатула, а половинката го тръскаше, но нямаше полза  Laughing Нищо де, пак си беше вкусно, ама кексчето като реша да правя да има вид удобен за рязане  Grinning

# 157
  • Мнения: 240
Ами аз го пека на бързата. Става си перфектно и пак да напомня, че помагам малко на бъркалката за отлепването на брашното от ъглите  Mr. Green

# 158
  • Мнения: 240
Нова рецептичка за кекс - много вкусен става.
10 с.л. брашно - с връх
6 с.л. кисело мляко
6 с.л.л олио
8 с.л. захар ( аз сложих 6 обикновена и 2 кафява )
1 ч.л. сода
1 пакетче бакпулвер
1 яйце  Blush  Blush  Blush
Това за сега ми е най-сполучливата рецепта.

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 09:56 от anninca

# 159
  • Мнения: 2 433
Кекса без яйца ли е???? newsm78 Винаги съм свързвала кекс с яйца...


За хляба - аз снощи направих хляба на мъжът на Сън, но понеже беще много късно и съм задрямала.../ама вчера получих машината и нямах търпение Embarassed/
та така, като се разсъних посред нощите хляба беше готов и се извади без да се разкъса - хич. Остана само дъпката и лек процеп от бъркалката. Това ме наведе на мисълта, че може би малко трябва да поистине и се вади много лесно. Въпреки че не беше студен . Беше топъл - но не горещ

# 160
  • София
  • Мнения: 11 198
Кекса без яйца ли е???? newsm78 Винаги съм свързвала кекс с яйца...


За хляба - аз снощи направих хляба на мъжът на Сън, но понеже беще много късно и съм задрямала.../ама вчера получих машината и нямах търпение Embarassed/
та така, като се разсъних посред нощите хляба беше готов и се извади без да се разкъса - хич. Остана само дъпката и лек процеп от бъркалката. Това ме наведе на мисълта, че може би малко трябва да поистине и се вади много лесно. Въпреки че не беше студен . Беше топъл - но не горещ

Аз ще експериментирам и ще сложа и 1 яйце, пък да видим  Wink
JuliS, хляба ти е бил топъл, защото машината го подгрява час след като се изпече...

# 161
  • Мнения: 2 433
направих кекса - сложих 2 яйца... Mr. Green Добре стана.
Единствено на дъното остана брашно - доста, което пък ме кара да се замисля дали да не разбърквам предварително сместа в друга купа. И още нещо - не се запича отгоре достатъчно - няма златна коричка. На хляба снощи също нямаше... newsm78

# 162
  • София
  • Мнения: 11 198

Kекса стана супер Simple Smile
В момента похапвам от него ... ммм  Heart Eyes

Сега правя втори, сложих 1л. какао и към края на печенето мисля да ръсна малко шок. пръчици.


Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 11:39 от жгмъц

# 163
  • Мнения: 240
Много се извинявам, пропуснала съм яйцето  ooooh! аз слагам едно. Това е една стара рецепта за кекс на баба ми  Mr. Green . Тези дни мисля да му добавя и една лъжица сладко от портокали, мисля, че ще стане добре, ако искате пробвайте.

# 164
  • Мнения: 2 631
Козуначето е суперрр. Сега си хапвам 1/4 с кафенце, ммм. Разкош!  Grinning Само че следващия път ще сложа от всичко х 2, че сега от страх да не излезе от съда, съм си направила 1/2 козуначе.  Joy И плодовете ще ги сложа още по в края на процеса, защото всичките са паднали на дъното сега. Ето снимки:
http://media.snimka.bg/0584/007423529-big.jpg
http://media.snimka.bg/0584/007423530-big.jpg
http://media.snimka.bg/0584/007423528-big.jpg
http://media.snimka.bg/0584/007423531-big.jpg
Рецептата е от гърба на пакета готова козуначена брашнена смес на ТЕХРА (аз сложих от всичко по 1/2, но другият път ще спазя рецептата точно):

400 г козуначена готова брашнена смес
20 г мая (препоръчва се пресована мая)
40 г маргарин
130 мл вода
аромати (ванилия, лимон и др.)
сухи плодове или ядки

Налива се първо хладката вода. Добавя се брашнената смес, маята, маргарина, ароматите. Стартира се програмата (BASIQUE). Към края на месенето се добаят плодовете. 1 час след началото на програмата се поръсва с кристална захар.

Sun, би ли написала колко е захарта?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт