Отговори
# 285

Точно това искаме за нашата кухня, но ме притеснява дали ще мога да сложа от тези тръби металните, по които се закачат разни неща newsm78 И предварително ли трябва да се разпробиват дупките за тях  Rolling Eyes
Мисля,че по-добре да са пробити предварително,но аз не ти препоръчвам да си слагаш тръба защото:
-неудобно е да си миеш гърба,трябва всичко да махаш от тръбата
-като готвиш,всички закачени неща се омазват или просто се омазняват от парите/аз ги мия всичките поне веднъж  в седмицата/
-демоде са от няколко години/въпрос на вкус/

Никога вече няма да си сложа тръба,ако имам място за принадлежностите. Peace

# 286
  • София/Осло
mentolka - кой модел ти е мивката /интересуват ме размерите /и този смесител е с душчето нали  Thinking, а тази другата джаджа за верото ли е?
Гледам, че и на Анни мивката е подобна  Wink
Бо- инкосова ще ми е фурната, хладилника и микровълновата.Миялната и пералнята ще са вградени
ДесиХ2 - а къде да си сложа домакинската хартия,  фолията и подправките...аз такаво чудо си бях харесала , сега ти ме разби  ooooh!

# 287

ДесиХ2 - а къде да си сложа домакинската хартия,  фолията и подправките...аз такаво чудо си бях харесала , сега ти ме разби  ooooh!
Е,стига де... Embarassed Flutter ,ако ти харесва си сложи,естествено.Хартията аз си я държа на стойка,стояща,подправките с кутии/за подправки/и в шкафа.За фолията имам 2 специални кутии в едното чекмедже.В новата ми кухня няма да има нищо на плота,ни стойки,ни хартии.Всичко в шкафа...

# 288
Хм...странно, че са демоде закачалките...В последният каталог на Nolte Kuchen освен закачалките и дрънкулките, на всеки гръб има сложен и допълнителен мини-бар(с осветление в повечето случаи)-поставка за бутилки и т.н. Doimo cucine от Selamore също са с много джунджурии по гърбовете на кухните. Друго е като стане въпрос на вкус, фунционалност и лесна поддръжка:) Аз също съм за минимализма по отношение на виждащите се аксесоари, и за мързеливото поддържане най-вече:)

# 289
  • Пловдив
ДесиХ2, благодаря ти!
То и аз не съм много въодушевена от разни предмети отвън, обаче в моето миниатюрно боксче 2 на 2 всеки сантиметър ще е ценен  Embarassed
А имаш ли идея как се закача такъв стъклен гръб - със силикон няма ли да се вижда самия силикон... или пък с онези метални малки хващачи  newsm78

# 290
Пак съм Деси, не ДесиХ2, ама ще кажа от опит-стъкленият гръб трябва да е от дебело стъкло, по възможност термоустойчиво. Ако ще има дупки за контакти и т.н.=поръчайте си ги пробити. Ако ще има осветление зад стъклото-на метални хващачи. А ако не-може да се залепи-има лепила и силикони, във всяка стъкларница ще ти препоръчат. Обаче при неплътно залепено и осветено отзад стъкло, с течеие на времето почват да се събират мушици, прах и всякакви гадории, които као светне лампата не са красива гледка. Друг проблем е оскъпяването на стъклото заради размера и транспорта(на мен хич не ми върза сметката). И все пак е стъкло....красиво и чупливо, освен ако не е специално стъкло за кухненски гърбове-има такива, Нолте Кухен ги предлагат, ама цените са брррррррррррр....

# 291
  • Пловдив
Благодаря, Деси   bouquet
Оскъпяването само заради осветлението и размерите ли е - защото нашето помещение е много мъничко и този проблем отпада, пък и ще бъде без осветление отзад  Peace
Всъщност най-големият размер е 2м..... Ох, ще видим, защото и на нас ако кажат много висока цена, ще трябва да се откажем  Embarassed
А виждала ли си оранжев полиран гранитогрес - полиран все виждам в бежово-кафява, сиво или черна гама  Rolling Eyes

# 292
  • София/Осло
 Joy Joy Joy Еми то аз съм си ги купила тези закачалки вече..особено много се кефя на една магнитна такава за ножовете..ще си ги закача пък  Crossing Arms  Joy Joy Joy

# 293
Хм...странно, че са демоде закачалките...В последният каталог на Nolte Kuchen освен закачалките и дрънкулките, на всеки гръб има сложен и допълнителен мини-бар(с осветление в повечето случаи)-поставка за бутилки и т.н. Doimo cucine от Selamore също са с много джунджурии по гърбовете на кухните. Друго е като стане въпрос на вкус, фунционалност и лесна поддръжка:) Аз също съм за минимализма по отношение на виждащите се аксесоари, и за мързеливото поддържане най-вече:)
Е две фирми тенденция не правят Peace.Стойките и аксесоарите винаги са присъствали в каталозите на фирмите за кухни,но като цяло последните години отсъстват всякакти закачени неща по гърбовете,изключая класическите кухни.Това е въпрос на вкус,не е нужно да се следят тенденциите.Аз съм имала в 3 кухни такива стойки и не ги понасям.Последно си махнах стойката за ножовете/може да я видите по-нагоре на снимката/,поддръжката на гърба ми е ужасно трудоемка с тези джаджи.

http://www.leicht.de/web/home/content/e/e_content_leicht_modern_ … _lg1_detail2.html
http://www.leicht.de/web/home/images/294m-120fg-j04p42.jpg
http://www.dadaweb.it/dadanew/html/dada.htm
http://www.poggenpohl.de/it/index2.php
http://www.ernestomeda.it/index_flash.asp
http://www.minotticucine.it/index.asp?myRecord=ITALIAN_CHL005_CHL011_CHL001

# 294
  • Варна
deata, това е точния модел размерите са 86 х 50см. Има и по-големи, но на мен тази ми е добре. Разгледай и другите. Смесителят е с душчето - също много удобно, другото е за веро. Тези мивки се продават с бутон за отваряне и затваряне на сифона в комплекта, но аз съм го оставила да виси долу в шкафа а на неговото място сложихме дозатора за веро. Ако поразгледаш снимките от 1-ва страница ще видиш, че доста момичета имат такива или подобни мивки, не съм чула някой да се оплаква.

За закачалките - това че са демоде, няма да накара производителите да спрат да ги произвеждат щом се купуват Wink Истината е че са практични и ако не държиш толкова на модата - защо пък да не си сложиш. Аз лично нямам. Реших да поизчакам с тях, да ползвам кухнята известно време и така да реша какво точно ще ми е нужно - е оказа се че не ми липсват. Имам само от кутийките за подправки, но и без тях бих минала.

# 295
[
За закачалките - това че са демоде, няма да накара производителите да спрат да ги произвеждат щом се купуват Wink Истината е че са практични и ако не държиш толкова на модата - защо пък да не си сложиш. Аз лично нямам. Реших да поизчакам с тях, да ползвам кухнята известно време и така да реша какво точно ще ми е нужно - е оказа се че не ми липсват. Имам само от кутийките за подправки, но и без тях бих минала.
Всъщност,като се замисля,демоде са именно окачените прибори над котлоните.По-скоро ги извадиха от употреба заради това,че не е много практично да висят там,обясних защо.Иначе хартия,подправки,сройки разни,но не над котлоните е приемливо,не се цапат толкова.Има мног красиви модели от тях.

# 296
[
Всъщност,като се замисля,демоде са именно окачените прибори над котлоните.По-скоро ги извадиха от употреба заради това,че не е много практично да висят там,обясних защо.Иначе хартия,подправки,стойки разни,но не над котлоните е приемливо,не се цапат толкова.Има много красиви модели от тях.

# 297
  • София

Благодаря ти за изчерпателния отговор   bouquet
Много жалко, че гърбът ще е до горе (за мен де Simple Smile ). Исках да почерпя идеи, защото искам при мен да е така, като на твоите снимки, но не мога да реша в горната част какво да е - само боя някаква, по-устойчива, или някакъв друг материал...

Може да е стъкло,а отдолу да е боядисана стената в цвят или самото стъкло.Стои мн.готинио.

Мда, и аз мисля, че стъкло ще стои добре, но половинката нещо е скептично настроена за стъкло...
Но пък може като е само на половината, да го навия.
Иначе мисля, че контакти може да се сложат на долната половина, а пък за тръби с окачени неща - хич не съм им фен, точно поради причините, които си изброила - за лесното цапане и т.н
А и искам кухнята ми да е максимално изчистена от към детайли - даже мисля горните шкафове да са без дръжки. Ама да видим дали ще стане както си го представям аз.

Благодаря ви, момичета, за идеите.   bouquet

# 298
Колкото до закачалките по гърба на кухнята - за мен си струва, дори и да е само заради кухненската хартия. Още нямам такава тръба на стената и страшно ме дразни ролката с хартия, която непрекъснато се мандахерца по плота и пречи. За мен е немислимо да я натикам в шкаф, защото нали смисълът й е да е винаги под ръка, когато ръката ти е омазана и имаш нужда да се избършеш бързо. Че ако е в някое чекмедже и се налага през минута да бъркам вътре с мръсната ръка, то ще трябва да чистя чекмеджето /или шкафчето през 2 секунди/.

# 299
Иначе мисля, че контакти може да се сложат на долната половина, а пък за тръби с окачени неща - хич не съм им фен, точно поради причините, които си изброила - за лесното цапане и т.н

Контактите може да се сложат и на дъното на шкафовете,за да не се виждат.Има лампи,с контакти за под шкафове,специални конзоли с осветление и контакти/на които може да се закачат аксесоарите за хартия,подправки,..тн./,но те са скъпички.

Общи условия

Активация на акаунт