Отговори
# 75
На късмет сте ми-намерих си колието-под спалнята....е,не е каквото си мислите.. Embarassed   Но и аз не знам как се е озовало там...Сега,като си го  сложих,се чувствам по-добре...
Да Ви питам-носят ли се при Вас онези гривни,дето се свързват с пръста,не знам добре ли го обясних...мисля,че основно в арабските държави се носят,ама може и да бъркам...Много ми харесват,въпреки,че тук най-вероятно,ако нося такава,ще ме гледат като изкопаемо...Голяма мечта ми е мъжът ми един ден да ме заведе в Ориента и да ми купи златна гривна от тоя модел...И да ида в Египет и там пък да ми купи златен Анх....
Сори за отклонението...!

# 76
  • по пътеката
имортел, това което описваш аз най-ве4е свързвам с индийците, те имат такива сватбени украшения! тука не се носи всекидневно имам предвид! но пък коконите ,дето имат  прислуга и не мият, и готвят  непрекъснато покрай 4аветата, може  да не си махат  златото! но мисля,4е пове4ето се ки4ат като излизат на пазар и по мероприятия за да се оцени капиталовложенията  и заможноста, глезенето и угаждането на мъжа към жената! голямо мерене и какви погледи си хвърлят, спокойно стават за  рентген на митницата! Mr. Green

# 77
Марси много си права за златото и тук В Алжир е така, колко повече толкова по-добре, по зле от коледни елхи са и като си наван постоянно в ръцете ти гледат да видят кво ти е подарил мъжа.Традициятя тук е че той трябва да пръстена да ти подари и отделно колие, гривна и обици. Имортел за това което питаш е  индииско .

# 78
  • София
Здравейте дами,
Деси, мерси за пояснението относно постоянното. Ама явно не е универсално приложението на този закон, тъй като преди време един Йорданец след 2-3 години престой в Аман реши да се завърне тук, на границата му взели изтеклата лична карта, пуснали го все пак ,но го накарали да се яви при пристигането си в София на Мария Луиза.Там набързо  му забили един черен печат в паспорта с официална подкана в 7 дневен срок да напусне окончателно страната..Е и да иска, как да набере нужния 6-месечен престой за да си възстанови правата?! newsm78 А колкото до пубертета - напълно си права, нас ни тресе от вече почти цяла година..Наивно си мислех, че в арабските страни нещата стоят малко по-иначе с оглед на това, че децата не са ежедневни свидетели на престъпления, разврат и т.н..и съответно този период настъпва малко по-късно.Ама май съм се излъгала.Тя акселерацията не пита къде пребиваваш.
Шехи,покрай близнаци има и още по-смешни случки..Като отглеждах моите като бебета, в градинката до нас имаше още една двойка близнаци, ама еднояйчни, наистина като две капки вода.Много ревяха въпросните момченца нощем.Та един ден таткото решил да замени мама, хранейки ги нощес с адаптирано мляко в шише...Ама в просъница ще да е дал манджаре два пъти на едно и също лапе, тъй като ревът посред нощ край нямал...А на сутринта пищящият юнак изгълтал шишето на екс и после спал непробудно 5-6 часа.. Party PartyПросто много й помогнал човекът, тя цяла нощ го дундуркала, давала му водичка, капки за колики и т.н, мислейки че е нахранен..

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 15:01 от sarated

# 79
Мерси за инфото,аз пък мислех,че са арабски...

# 80
Весиии, зло да те забрави! Как сте вие с Тарико? Готвиш ли се за новата учебна година  Simple Smile

Дина, бе то си е смешно с колелото, само дето ми трепереха мартинките  Simple Smile

Лили, да, мисля за Рамадана и ме е доста страх  Embarassed  Сега като ставам в 7 за работа и до 9 вече съм гладна като мечка стръвница. А без кола не мога, с това пусто ниско кръвно, само тя ме спасява . Иншалла, дано господ ми даде сила.

Лили, на Памела фередже можа да й наденем, ама ситиен едва ли, пак ще си разбябва пресестите, не могат да се озаптят  Joy

Аааа, Марси,споко, не ме е изоставило злото в лицето на родата  Mr. Green  Лошо, май вече почвам да им свиквам,,,,,   Laughing

Да ви кажа, много ми е трудно днеска, добре , че няма нищо спешно за момента. Не знам откъде да започна и затова не започвам отникъде  bowuu
Иначе добре мина отпуската, неусетно. Но чудно зашо, не се чувствам отпочинала  Laughing
През деня нямахме вода, защото някакви багери копаят за тръбопровода и газопровода. Сутрин от 8 вечер до 5  имаше адски шум.   Вечерта пускаха водата и започваше едно лудо запасяване във всевъзможни легени и кофи. Тока също спираше често. Незнайно откъде се появиха глудница бездомни кучета, преброих 19!!! и по цели нощи лаеха и виеха. По улицата не може да се мине заради разкопките, прах и камъняци.   Мила родна картинка!!! 

Кръстихме племенника /те са сега дойдоха да живееят при мама/. Около него се суетим всичките. Обаче да си призная, на мен ми омръзва. Сладък е , забавен е, радвам му се, но за повече от половин час ми става тегаво  Blush  newsm78 .
Радвам се, че компютъра е в стаята на брата и снахата, та се ограничих, само с 2 сядания и то трябваше нещо служебно да свърша Simple Smile и по-добре, защото в противен  случай пак бих висяла денонощно с подути очи. Иначе прочетох една-две книжки. Доших едно гобленче и започнах "Мелницата на Бушер". Ох,,  поне 5 години ше го шия сигурно.

# 81
  • сред маслини и портокалов цвят
Деси, ще стоим повече от 6 месеца, което значи, че ще се наложи да се подновява постоянното. А това си е разправия. Могат да улеснят поне тези, които са женени. Да не говорим, че винаги очаквам да променят някой закон и да се окаже, че мъж ми не може да влезе в страната.
Не знам защо не отпадне това изискане за 6-те месеца поне за тези, които имат брак с български гражданин.
Както и да е...
Не знам с коя фирма ще пътуваме, но най-вероятно със Зейтуни, щом имат вече нови автобуси. Нас обикновено ни чакат на границата, щото нито една от фирмите не вози до Латакия, уви. Simple Smile

Теди, аз зимен кош нямам, защото ми е лятно бебето, иначе щеше да е добър вариант. Пък и нямам намерение да я взимам количката. Там колички да искаш, имаме десетина подрастващи племенника, все ще се намери една количка за наш Каруми. Mr. Green

Дина, знам че няма да е все така кротък като порасне. Simple Smile Че няма на кой да се метне. Mr. Green Ама да са живи и здрави.

Веси, Тарик голям хубавец станал. Ти докъде стигна с езиците?

# 82
Честит Рожден ДЕН на вече порасналата Сара !
Щастливо детство , здраве и късмет в живота !

# 83
Индийски,ама защо оная Жади (ли беше каква беше) от сериала,ходеше с такива  newsm78 Голямо изказване направих,но дано се сетите за какво говоря - изобщо не помня името на сериала и не съм гледала повече от 5 серии и то преди време,та не мога по-компетентно да се изразя.
Теди, аз за близнаци и други истории знам,ама хайде няма да разправям...Преди много години ходех с един, който имаше брат-близнак.Та покрай тях...
Кате, както го обясни положението, нищо чудно, че не се чувстваш отпочинала  Crazy

# 84
Ами да,това е любимият ми сериал-Клонинг.Щото има много арабско в него.Латифа имаше такава гривна,Мохамед и я беше подарил-мн.беше хубава...А те бяха мароканки... newsm78

# 85
  • София
Шехи,Филмът с тази Жади май се казваше "Клонинг", ама оттам насетне и аз съм  пълен гьон..
А за еднояйчните близнаци на възраст 20-30год.  -било  момчета или момичета- се носят славни историйки за умишлена размяна, що сюжети на филми и  романчета се основават на подобни изпълнения...Да не би преди време и теб да са те изиграли в тази насока Mr. GreenМайтап, скъпа, с който обаче се  надявам , че не съм те засегнала. Grinning Heart Eyes
Ясмин,хич не съобразих с това че Каруми е раждан в началото на лятото..Но пък и количките тогава бяха еднотипни - всичките имаха подобен кош, окончатлното махане на който водеше до превръщането на количката в лятна.А иначе и ние не сме носили цялата количка , а само коша.Но не защото там щяхме да получим примерно друга, а защото в Аман са едни пусти възвишения,едни стръмни пътища , по които ако тръгнеш да буташ количка,лошо ти се пише, скоро изплезваш език от умора..По тази причина хората масово разнасят бебоците в кенгуру, рядко виждах колички. newsm78
Гледам, че днес по-неусетно ми е минало времето в офиса.Станало е почти 5 часа.По този повод ви черпя с лека следобедна закусчица.

Апропо, днес след работа отивам в студиото да взема готовите записи в CD аудио формат на щерката,любопитна съм да чуя крайния продукт Mr. GreenАко не пробива тъпанчета , ще го споделя с вас. Joy hahahaМежду другото има ли сред вас някой занимаващ се с музика?

# 86
И аз гледах  Колнинга , заради шаренииките, пък и артистките бяха хубавелики, ама са толкова мароканки, колкото и аз  Joy  
Сериалчето си е просто сериалче, сълзи и любов,цуни-гуни. Не може да се долови духа на Мароко. Единствения реален кадър бяха ваните за боядисване Simple Smile  Иначе танци-манци, шарении, цигании, фантифлюшки и фразата Алаху Акбър, изречена на лош арабски  за щяло и нещяло , това е Колнинга  Sick  

А тази гробна , за която говорите да не е гривна и пръстен, свързани със верижка Simple Smile  И аз ги харесвам и мн им се радвам. Ама според моя човек били долнпровни  Joy

# 87
Теди, не си ме засегнала хич даже  Naughty Мен не могат току-тъй да ме метнат,ама знам за други пострадали  Mr. Green Пък и изобщо много смешно-откачени работи се случват покрай такива хора, особена ако са с чувство за хумор  Crazy
Вярно,че Клонинг беше онуй чудо.Как помните  ooooh!, аз забравям на момента.Наистина бяха големи измишльотини.
Кате, коя "гробна" точно визираш  Mr. Green Шегувам се - да, за същата гривна говорим май.
Теди, туй, дето си го сервирала е английския чай в 5ч.Мерси много - съвсем същите неща хапнахме в един тузарски клуб на джентълмените на Pall Mall.Иначе може да се пробва и в скъпите хотели.По принцип са на 3 реда - най-долу малки сандвичи,на втория ред разни петифурки и прочие и на третия ред разни кремчета и сметанки.Мерси много!! bowuu  chef

# 88
  • In a surreal moment!
Привет !
Честито на младите момичета и поздрави за смелите им мами !
Аз попаднах на нещо много мило и красиво и реших да го споделя с вас .
http://www.vbox7.com/play:bbf17518

Дина здравей !

п.п. Децата отлетяха , да . От една седмица няма никой в гнездото .
Имаше страхотни моменти , дописки във вестници , засилен интерес от чужбина .
Пуснаха изпадналото щъркелче на едно прекрасно водоемче с още няколко отгледани от клиниката в Ст.Загора . А там има и др. чудесни животни - пеликана Грую и женка му са постоянна атракция , патето Ангъч и много щърклета .
Изобщо , само хиляди благодарности към Вердад и съпруга и - направиха ни съпричастни на едно чудесно начинание. Сега ни готвят изненада и съм в очакване ... Който иска да разгледа всички видиа и снимки трябва да се регне в   http://www.stamb.net/portal/e107_plugins/forum/forum_viewforum.php?39

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 21:02 от Другарче

# 89
Привет,момичета Simple SmileВсичко най-хубаво желая на  двете рожденнички
Шилан,,теzи дни гледах едно проучване,според което германците очакват с нетърпение края на отпуската,zа да се върнат на работа Shocked
Беzсмъртна Hug,аz също бях фен на сериала "Клонинг" и точно там zа пръв път видях такава гривна и се влюбих в нея.Миналото лято моята половинка ме иzненада с такава,родителите му ми я пратиха от Ирак Simple SmileНе мисля,че са типично индийски тоzи тип бижута.Самата гривна има раzлични раzновидности.
Аz пък не съм чула zа теzи 7zнаци,явно целият свят zнае,само аz не Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт