Септември на вратите чука!Трeтокласници,желаем,Ви сполука3!

• 24 568
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
Видяхте ли прогнозата за времето? Май ще трябва да приготвим чадърите за понеделник Sad umbrella

# 151
Пуснах си отпуск за 15.09- ще го водя с колата, че той с едната ръка... ама не ме иска магарето, аз само ще го пусна до училище и ще му кажа къде ще го чакам на скрито място. Няма да вадя чадър, направо на колата ще разчитаме.  Laughing Снощи сложихме ортеза- като ръкавица без пръсти е за китката, с алуминий отдолу за обездвижване и се стяга с репейчета. Сваля се при къпане и можеш да се почешеш даже, като те сърби.

Нашият хербарий е от растения, Коко никак не може да набоде насекомо, аз- още по- малко. Иначе в моето училище имаше много красиви. Учехме в кабинета по биология, класната ни преподаваше биология, затова. Та когато и мен са ме карали едно време си правех с растения, така и не можах да се пречупя за насекомите. Инак уж не се броя за чувствителна, ама то едно е отвън, друго- отвътре.  Grinning Та се спряхме на растенията, еделвайсът стои в документите на баща му, имаме и други неща в една книга- съхнат си там.
Сетих се за тез албумчета като ми ги обясняваш, gargamela, на обяд ще отскоча до "Офис 1" и до "Пингвините", ще се разтърся. Аз много харесвам "Земята и хората", като студентка често ходех там. Сега къде се намира музеят? Синът също харесва камъни, но не ги събира /все още  Wink/.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 09:22 от Judy

# 152
  • Майничка
Judy, намира се зад НДК, по посока хотел "Хемус", но от страната на НДК.
А тези албуми по-скоро търси по фотоателиетата.

Така и не ни огря родителска преди началото на учебната година. Днес ще мина да проверя от колко ги викат. И ще подготвя от утре 2 варианта за тоалет - дъждовен и не, че знам ли какво ще ми сервира ситната в неделя вечер и понеделник сутрин. Поне със ставането няма да има проблеми, при жив будилник с децибелите и мелодията на пожарна кола. Joy
Вали, не вали, ние сме пешеходци. Количката си има дъждобран, ние си имаме чадъри и якета...

Напомням ви да не забравите за бележките от личния лекар (там където ги искат). Laughing

# 153
 Grinning хербарий може да е само от растения (herba е трева на латински) Grinning

# 154
Дали ще го нарече "хербарий" или "колекция от насекоми", аз ptica я разбрах.

Едно време когато правехме нашите хербарии, понеже, както си е редно, бяхме забравили да си събираме листата и цветовете и да ги сушим прилежно, с една приятелка ги "изсушихме" набързо с ютията  Laughing, даже пукнахме стъклото у нас, бе кой ще ти пази, нали се бърза. Въобще аз нещо не го докарах моя хербарий, ама не го правих по собствено желание, а по поръчение за домашно през лятната ваканция. Сега синът го прави по собствено желание и няма да ползваме ютия.  Laughing

# 155
Джуди,радвам се,че си ме разбрала! Hug
В 8.45 трябва да сме в двора на училище!
След откриването на уч.година,ще се качим в класната стая.
И ще се разбере за какво иде реч! Peace
Най много ми хареса,че ще сме с униформи. Wink

# 156
При нас пък се започва с родителска среща в 8 сутринта Shocked Това било, защото ще сме първа смяна. След това е откриването май от 9ч. А род.среща на втората смяна щяла да е след него. Малко ми е необичайна тази организация, но не е зле. Поне ще научим някои неща веднага.

Пожелавам на всички ви чудесен предучебен уикенд, хубав празник в понеделник и успешна година  bouquet

# 157
  • гр.София
 Вълничке, точно научих от майка на 5-окласничка,че пишело на входа. Ошашках се и утре ще ида лично да прочета какво и как.
 Ама много рано,бе! Като знам,че ще влача и малката плюс чадърите  ooooh!

Успешни приготовления на всички и от мен Hug

# 158
Ние вече имахме родителска среща и имаме нови учебници за 3 клас. Днес започнах с подвързването им, надявам се утре да приключа, че и другите двама чакат.
 Успешно започване на учебната година!
 По- малко тревоги за майките,
 повече усмивки и шестички за децата!

# 159
Нашата родителска среща е на 16.09(вторник)от 18 часа,след часовете им;втора смяна ще учат първия срок.Учебници ще им раздадат от 13 ч. в първия учебен ден.Очертава се да не се засичаме много с моята третокласничка,аз ще съм първа смяна  Confused.

# 160
blanc, ние също научихме от една майка на съученик. Надявам се инфото й да е ок. Няма да ти е лесно май. Не можеш ли таткото да пратиш от 8 на родителска, а вие после за откриването направо?

silviacv, прегледахте ли учебниците? как ви се струват? и на кое издателство са? Много ми е интересно сега като са безплатни, как ли избират по кои да учат. Дали учителите са имали право на избор?

# 161
Здравейте,първо искам да пожелая успешна учебна година на всички третокласници и техните родители!Както и на всички ученици,разбира се!И да попотам дали някой е чул,че учебниците ще са безплатни,но всички учебни тетрадки ,по всички предмети трябва да си ги набавяме сами.Мои приятели от различни градове като Първомай и Велико Търново са били неприятно изненадани!

# 162
Успешен старт на новата учебна година!Много здраве,знания и шестици за третокласниците ни!

# 163
Вълничка,учебниците и всички помагала и сборници,ги избират учителите.
Те решават с кои издатели да работят.
А дали са безплатни ще разбера утре.
Имам спомен от миналата,година,че плащахме някои помагала.
Но тая година,ще е различна. Peace
Успешна,учебна година и от мен на всички Третокласници от нашата тема! HugА на нас,скъпи ми,съфорумки,много разбиране съчетано с много търпение.Тепърва ни предстои трудното,аз вярвам,че ще се справим с всяка трудност представена пред тях. Hug  bouquet

# 164
Успешен старт и от мен!
Много емоции да има тази година, все хубави да са!

Общи условия

Активация на акаунт