По-рано ние сме родени, но с късмет сме надарени

• 21 717
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
 Като сме недоносени ни следят невролози. И когато те ти втълпят,че примерно:до 9-тия месец трябва да седи самостоятелно,до11-да лази и т.н. малко или много започваш да се вглеждаш твърде много в това дете. И ние имаме познати ,чието дете се е научило да лази много късно.И то лази като ранен войник Wink,но на детенцето нищо му няма. Но ако при нас се получи така веднага ще ни вкарат някакви витамини,че нещо не й е в ред ,че има нужда от рехабилитация и т.н. Може би и аз май доста се притеснявам,но аз по принцип се притеснявам за всичко,а щом е за бебето-то...... Embarassed

# 196
P4eli4ka_maia,не се тревожи за нищо Hugдетето ще се научи да лази, и ще проходи.Всичко с времето си PeaceЖоро скоро се научи да стои стабилно на дупето си ,а е голям вече.Също така лази и той като ранен войник Laughingмного е смешен.Освен това, дечицата ни са родени много малки,под един килограм.Правите ли гимнастика у дома?

# 197
  • София
Мен не са ме пращали на невролог. Педиатърката каза, че заради "намален мускулен тонус" в епикризата трябва Алекс да се следи. Но май няма проблеми.
На следващата консултация ще питам.

# 198
Ан Мари-то и според нашата педиатърка Мимето си е ок.А и Алекс е роден много по-голям от нея.Не ,че в клиниката не съм се нагледала и на случаи ,в които уж всичко е било ок(големи бебета,на термин),ама и те там-на рехабилитация.Стискам палци поне при вас всичко да е наред Praynig Hug. Гери-до сега правехме гимнастика само в клиниката ,но мисля да продължавам да правя и у дома -за всеки случай. На 2.10 сме на контролен преглед-до тогава-стрес Sad.Стискайте палци Praynig Praynig Praynig

# 199
  • София,
Ан - Мари благодаря, страхотни идеи наистина. За чантите на Уинкс тя мисля че има две, а миналата година и бях взела един несесер. Но чантите наистина са супер, аз и на Вероника съм купила една тип раничка, от тези от джинсовия плат - тъмно розова или по скоро цикламена и пасва супер с лятната ни количка, която няма чанта към нея. Доста голяма е и удобна и ще си я носим много време Hug Може да и купя едно портмоне, ще видим

# 200
P4eli4ka_maia,правете гимнастика у дома тя ,няма да навреди на Мими HugМасажирай  ходилцата, гръбчето, дупето.Вие с понижен или повишен мускулен тонус сте?Жоро беше с повишен тонус и благодарение на масажите, гимнастиката и игрите във водата във вид на гимнастика, всичко сега е наред!Успех на прегледа  bouquet

# 201
  • София
На Алекс в епикризата пише "понижен". Но аз лично като го наблюдавам не виждам такова нещо. Все пак ще направя консултация с невролог, без да споменавам епикризата.

Dundurela не можах да намеря снимка на портфейла на Дияна по нет-а. Като си открие нейният ще го снимам Simple Smile

http://www.igra4kite.com/advanced_search_result.php?keywords=win … ort=3a&page=1
http://papagal.net/index.php?zenid=b553eaffe7d228052a6e98587dc6c … x&x=0&y=0
http://www.kasidabg.com/advanced_search_result.php?keywords=winx … ort=3a&page=1

Дияна и чадър иска, с думите "трябва да ми купиш" Simple Smile

Алекс комуникира  Joy (mp3) От днес откри колко е хубаво да пищи Simple Smile На моменти прилича на котешко мяукане Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 02:19 от AnMary

# 202
Здравейте и от мен. Моят син Коки също не може да пълзи, просто лежи по коремче и се дърпа с ръцете, ако има за какво да се хване. Но пък за сметка на това се движи като фурия местейки се от гръб по корем. Късно започна да седи сам, защото имаше голяма ингвинална херния, която му пречеше. Ходили сме два пъти при доктор Тонев да ми показва упражнения и масажи, тъй като не сме от София и нямам възможност да пътувам всеки ден. От 3 месеца, обаче намерихме една жена баба Рени - рехабилитатор - масажист, която идва всеки ден у дома и направи чудеса с него. Тя не ми разрешаваше да го слагам в проходилка до скоро. Сега вече ни разреши. Тя ни донесе една дървена стоялка, в която го слагахме, за да се научи да има правилна опора. Сега се движиме и с проходилката и няма вече недостъпни места. 

# 203
GERI844 Честита ви двойна радост!!! Да са ви живи и здрави бебоците  Hug  bouquet
hellche Честито ви ходещо момченце  Hug  bouquet Браво на Дани, много целувки на него и на Лора от нас , много им се радвам  Hug и много скоро и Лора да го последва  Hug
Dundurela Малките принцеси наистина са полудели по Уинкс. Аз също подарих на дъщеричката на една приятелка - комплект за ученика + портфейл на Уинкс - видимо беше доволна  Mr. Green
p4eli4ka_maia
Аз правих на Вики гимнастика и масажи всеки ден вкъщи  до преди два -три месеца, вече трудно го улавям... Crazy но  си мисля, че страшно много му помогнаха и той имаше повишен мускулен тонус
Вики също наскоро се научи да пълзи и да си стои на дупето. Продължавай с гимнастиката и масажите в къщи, сигурна съм че всичко ще е ОК на 02.10.   fingerscrossed Hug /за мен тази дата е знаменита  Peace/

# 204
  • София,
Здравейте момичета, аз послушах съветите и купих една много сладка блузка и ед но портмоне на Уинкс от новите, дънковите, което се носи на вратлето и е за телефон и парички, и каквото си реши да си сложи детето. Надявам се, че ще и харесат!  Hug
Днес ходихме малко на пазари да Ви кажа трудна работа ни за единия обувки, ни за другия  Mr. Green На баткото краката му големи и все нямат обуки като за него, представяте ли си на 7 години е и носи 36 номер  Mr. Green едвам намерихме едни, които да му станат, не са много хубави, ама поне му станаха. На Вероника по същия начин - харесах едни на Капчица в кафяво, зелено и оранжеви цветенца, обаче докато намерим такива, които да и станат обиколихме три магазина, а нейните ги взех по принцип с един номер по големи, мерих  и ги върху ватирани чорапки, че да ги носи по дълго време. Преди две седмици и взех едни розови и сега едвам и ги обувам и то върху тънък чорапогашник, а за чорап отгоре изибщи не става! Изведнъж крачето и порасна много и от летните обувки нищо не и става Hug
hellche сега да ти кажа нещо малко да се посмеете, запознавам Вероника с Дани и Лора, показвам и снимките и и обяснявам кой кой е, а тя се смее и пищи и иска да ги хване на монитора! А вчера и купих две малки куклички - братче и сестриче, едната е в розово костюмче, а другата в синьо и си ги кръстихме Дани и Лорка и тя много си ги обича и си ги гушка двете заедно и ги разнася навсякъде със себе си, а ако изпусне някоя и почва да реве! ГОлям смях е с тези кукли! Joy

# 205
на 02.10.   fingerscrossed Hug /за мен тази дата е знаменита  Peace/

smile3501 newsm44

Разбирам те напълно !
 И за мен 25 ти Ноември е знаменита дата !
 Вече никога нищо няма да е същото т.е. няма да забравя този ден !

# 206
Между другото аз рядко ви чета и рядко пиша вече ..
Просто не ми остава време за компа както преди .
По цял ден се занимавам с малката Мими и сега вече е уча да ходи .
Все още и е трудно и се усуква , но пък има желание и аз се отзовавам .
Стига вече с тази проходилка - време е да се научи и самичка .

От една седмица явно сериозно е мъчат зъбките и иска да пие само мляко .
И аз реших да не се притеснявам за това, че отказва кухнята и пюретата - важното е да яде - няма значение какво ще е / ако ще да са пържоли / Пък като излязат зъбките тогава ще му мисля .

Мога да се похваля, че вече пляска с ръчички като кажа " Бравооо !" и " Пляс, пляс ръчички !"
Другото, което се е научила да прави е като й се приспи и отива с паяка в спалнята и започва да мрънка ...

Целувки на всички и весела вечер !

За пореден път разбирам, че децата са голямо богатство и с нищо не може да се сравни тази радост.

# 207
  • София
hellche сега да ти кажа нещо малко да се посмеете, запознавам Вероника с Дани и Лора, показвам и снимките и и обяснявам кой кой е, а тя се смее и пищи и иска да ги хване на монитора! А вчера и купих две малки куклички - братче и сестриче, едната е в розово костюмче, а другата в синьо и си ги кръстихме Дани и Лорка и тя много си ги обича и си ги гушка двете заедно и ги разнася навсякъде със себе си, а ако изпусне някоя и почва да реве! ГОлям смях е с тези кукли! Joy
Сладурана е тя  Hug Дани и Лора й пращат много целувки  Heart Eyes Крайно време е да се видим, че те ще порастант докато се наканим. Хайде сега като се върнем от турция (това ще е на 3.10) ще се организираме. Тамън ние ще сме хубаво оздравяли, вие да се пазите   Wink

Браво на малката Мими!  Hug А за яденето не се тревожи и ние имахме подобен период, само че Лора не искаше и шишето, а само искаше да суче, но отминава.

# 208
  • София,
ДА Усмивка не се тревожи, това е временен период, ще се оправите, много бързо! Hug А може и зъбче да Ви избие!
hellche, научих я да казва "ДАНИ", а тя казва нещо като ДАНИе и се смее! Да ще се видим като се върнете непременно! Hug ЦЕлувки на мъниците. А те наистина са много сладки, вчера поразгледах доста от снимките, обаче имаше на едни от рождения Ви ден мисля и други близнаци пак момченце и момиченце нали, и те са много сладки! Hug

# 209

Мога да се похваля, че вече пляска с ръчички като кажа " Бравооо !" и " Пляс, пляс ръчички !"
Браво на малката принцеса  Hug Hug Hug  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт