Радостта ми е голяма,че АПРИЛ ще ставам мама!!

• 16 882
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
didka132, добре дошла Hug много се вълнувам като прочета, че някой чака близнаци. не знам защо сякаш е дург вид бременност, с двойно по-голяма радост.
*MILADY* искрено се надявам докторите да грешат Praynig
на моята точица също казаха, че върви 1 седмица по-малка, и аз също съм си следяла овулацията и не мисля, че греша, но просто може да се развива по-бавно.
в четвъртък съм на лекар и се надявам вече да има пулс

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 12:45 от very nice

# 121
Здравейте отново,мили дами! Hug
Благодаря за поздравите, наистина звучи невероятно,но ги видях на екрана и няма мърдане Wink Но то при мен е генетично- има в родата...така че се надявам всичко да е наред. Успех и на всички вас!  Simple Smile
Относно гаденето: не трябвада се предавате. Като ми е гадно си хапвам нещо. Научих се да закусвам- за предпочитане нещо солено и така хапвам по малко, но често. Винаги има нещо край мен и така ако ми се пригади веднага слагам нещо в устата Wink Странното при мен е че вечер ми е по-гадно,а не сутрин...но се търпи.Общо взето е на етапи- ако 3-4 дена повръщам,после 2-3 съм добре и хич няма драйфане. Така,че не се давайте!  Peace

# 122
  • Пловдив
Didka_132 добре дошла  Hug искрено се радвам за двойното щастие   bouquet
*MILADY* моля те не говори така , защото по тази логика аз трябва да съм по -зле и от теб - по мои изчисления сега трябваше да съм в 8 г.с а док ме изкара в 6-та ....няма да се предаваме ей  Naughty Ще видиш , че всичко ще бъде наред  Hug
bore_kk радвам се , че още една мама се присъединява в отбора ни   bouquet

# 123
Здравейте момичета!Поздрави на всички априлки  bouquet
Най накрая и аз да се престраша да се разпиша. И ние ще ставаме мама и тати на 20 април. Миналата седмица видяхме сърцето,не се стърпяхме и разказахме на всички,а пък от тук нататък си е божа работа.

МILADY моля се от сърце все пак всичко да се оправи при тебе Praynig

bore_kk ама как така,хич вече не трябва да пиеш фолиева ли?
Не мога да си представя да ти вреди. Аз също съм в чужбина и когато решихме да си имаме бебче,отидох при гинеколожката ми и това беше първото,което ми каза да я пия ежедневно. Взимах я 6 месеца(толкова ни трябвате да стане бебчо) и сега ми каза,че трябва да я взимам до края на бременността по едно хапче на ден.
Не знам,как стои въпроса със здравеопазването в Италия, но при нас,ако единият е застрахован,като се ожените и другия вече автоматично е застрахован,като се плаша само една застраховка. Консултирай се,дано по бързо се застраховаш!

Иначе аз съм  от щастливите бременни не ми е ставало лошо и не съм повръщала,само дето от време на време ми е адски изморено и нямам никакъв апетит.  В такъв момент искам само да лежа и изпадам в едно състояние на летаргия,като имам чувството,че ако се мръдна,ще ме заболи. Но вече му намерих майстора пия 2 кафета и се оправям.

# 124
Здравейте, мили мами. Не бях сядала от цяла вечност пред компютъра, достатъчно ми беше зле....Sad Не можах да изчета абсолютно всичко....
Иначе аз съм в 10-та седмица и продължава да ми се гади постоянно, снощи пак не можах да спя. Но има леко подобрение - ставам от леглото, раздвижвам се, даже през уикенда ходих на кратки разходки (бързо се уморявам и ми призлява, но все пак..). Това хомеопатичното лекарство против повръщане, което пия се казва "Вомитусхил", има го на капки и на свещички, аз си взех капки. Не е противопоказно за кърмачки и бременни. Помага. Имам дни и без повръщане (само съм като парцал) или 1 път на ден.
trombon беше споменала за намокряне на гащичките - и при мен се получава на няколко пъти и не мога да си обясня от какво е (въпреки ежедневната превръзка). Не е от течението, наистина все едно съм се изпуснала, но без цвят, без мирис....  newsm78
На повечето от вас благородно завиждам за секса....обикновено ми е достатъчно зле, за да не мога  Confused Вече почнах да сънувам еротични сънища.... Whistling
Дея, кучето ти е страхотно! Много ми хареса!!!
Забравих да спомена, че най-после ми пуснаха да чуя сърчицето на бебчето и дори лекарят каза на съпруга да снима на екрана на ехографа (после да гледам и аз) бебо и тупкането... Размазахме се от умиление....
Прегръдки на всички  Hug

# 125
zinaida , very nice , не се притеснявайте, момичета! При вас нещата надали са същите- нормално е точката да не отговаря съвсем на докторските изчисления, особено при по- дълъг цикъл.  Peace   Hug
При мен проблемът идва от това, че плодния сак и всичко останало отговарят точно, но ембрионът едвам се вижда на ехографа....А ову-то ми е повече от точно, защото го следих при гинеколожката. Аз съм склонна към по- песимистични мисли освен заради самите лекарки, които видимо са обезпокоени, а и защото миналата година минах вече през една подобна история с надежди и вяра и тн и тн и с ясен край. Така или иначе за сега още не съм се предала съвсем, но не си и строя пясъчни кули.
Още веднъж благодаря за стиснатите палци и куража  Hug  Heart Eyes

bore_kk , не мога да се сетя нито една причина поради която да ти спрат фолиевата киселина?!? Може би трябва пак да го обсъдите, защото тя няма никакви странични ефекти и може само да помогне. А иначе в чужбина е малко сложно с бременността преди третия месец. Изнервящо е, но после пък са доста по- внимателни от тукашните лекари (обикновено..). Успех и на теб в борбите с мед. системата там  Heart Eyes

# 126
Здравейте ,момичета !
Добре дошли на всички нови мамчета ......лека ,спокойна и усмихната бременност!
MILADY , не бива да се предаваш така .....НЯкой беше те посъветвал да се консултираш и с др лекар , аз бих отишла на поне 5 .Ако всичко останало е наред .....дори звучи страшно да направиш непоправимото.....Моля те , опитай се да излезеш от това състояние и направи всичко възможно преди да вземеш фаталното решение.....Моля те!
 Hug Hug Hug Hug Hug бъди силна и се бори до последно!

# 127
Подкрепям последните мнения - *MILADY*, аз също бих отишла при няколко доктора, за да потвърдят толкова ли е зле или е в рамките на нормалното. На мен до скоро лекарката ми пишеше с по 1-2 седмици назад от истинските и като я питах защо (понеже се бях притеснила, че нещо не е наред) не можеше да ми обясни...Аз и казвам, че трябва да съм в 9-та, тя писала 7-ма + няколко дена...И отговорът беше "Така ли?!". А нали на снимката на ехографа пише кога е предполагаемата дата - термин. До сега пишеше  15-16-ти април, въпреки че от калкулатора в интернет излиза 10-ти. И като бях преди няколко дни на преглед - бебо наваксал. Изведнъж датата е вече 8-ми април (8 дена напредък!), а за 1 седмица бебо порастнал с 3 см. Така че според мен не се предавай до последно. Ако е писано бебенцето да не се развива - ще си проличи. Но да не стане някоя ужасна грешка.... Внимавай с тия лекари....
Стискам силно всички палци!  Praynig

# 128
magdalena.savova , мила, аз няма да махна бебето просто ей така, с лека ръка! Ако се стигне до там то ще е поради това, че ембрионът не се развива (това ще се установи в хода на тази и другата седмица) и лекарите го препоръчат. Това е най- лошият сценарии и аз съвсем не искам него, но след вчера и днес и след две независими гинеколожки на които имам повече от пълно доверие (едната от които е д-р Ганева от клиниката на Щерев), че нещата никак не вървят на добре, просто се опитвам да съм реалист и да не си самонавивам, че този път ще ми се случи чудо. И на двете им трябват повече от 10 минути, за да намерят изобщо къде е точката, която може да мине за емрион  Sad
А иначе за сега си пия ф.к и Дуфастона и се моля този път да ми се даде шанс отново да стана майка.
Вече ми е страшно неудобно да ангажирам цялата тема с моята особа  Embarassed Нека не тровя настроението на всички и не притеснявам излишно други бъдещи мами- иска ми се да чета само хубави неща и се надявам да споделяте все повече такива тук  Heart Eyes   bouquet

# 129
magdalena.savova , мила, аз няма да махна бебето просто ей така, с лека ръка! Ако се стигне до там то ще е поради това, че ембрионът не се развива (това ще се установи в хода на тази и другата седмица) и лекарите го препоръчат. Това е най- лошият сценарии и аз съвсем не искам него, но след вчера и днес и след две независими гинеколожки на които имам повече от пълно доверие (едната от които е д-р Ганева от клиниката на Щерев), че нещата никак не вървят на добре, просто се опитвам да съм реалист и да не си самонавивам, че този път ще ми се случи чудо. И на двете им трябват повече от 10 минути, за да намерят изобщо къде е точката, която може да мине за емрион  Sad
А иначе за сега си пия ф.к и Дуфастона и се моля този път да ми се даде шанс отново да стана майка.
Вече ми е страшно неудобно да ангажирам цялата тема с моята особа  Embarassed Нека не тровя настроението на всички и не притеснявам излишно други бъдещи мами- иска ми се да чета само хубави неща и се надявам да споделяте все повече такива тук  Heart Eyes   bouquet

звучиш като силна и безсъмнение отговорна мама, ей ,не съм искала да звуча грубо ,ако така ,моля да ме извиниш.
Просто ми се иска да прочета хубавата новина от теб.
Аз се оптвам да си представя и болката от това да очакваш чудо и да се сблъскаш с разочрованието......
Бъди силна ,ние сме с теб и ти изпращаме само положителни мисли..............

# 130
Milady изобщо не ми тровиш настроението. Не винаги за съжаление всичко е цветя и рози. И нали смисълът на форума все пак е точно това за взаимопомощ и подкрепа. Бъди силна,стискам палци с бебчо всичко да е о.к. и на пролет да ни радва.

no_name я вярно отивай и при друг лекар. Така както  описваш твоята,ми звучи адски аматьорски.

# 131
Ей...ма много сте бързи..Кога стигнахте 7 страница само...
Привет и от мен ...Добре дошли на новите мами.  bouquet
Milady, съжалявам за лошите засега новини. Дано пък всичко се оправи, винаги има надежда!
В четвъртък най-после ще се запиша на ЖК, тогава ще ми правят всички изследвания...
На мен ми е много по-спокойно отколкото предната бременност...Преди ме тресяха нервите, шашках се...
А сега...пълно спокойствие (само свеки ме изнервя тия дни, но в неделя си заминава и ще се успокоя съвсем)..
Аз в работа само на колегите от моя отдел съм казала...Може би като минат сега изследванията ще кажа вече официално на всички..Аз съм от половин година на нова работа, но се надявам да нямам проблеми...
Моята щерка ходи на ясла, сега в понеделник тръгва пак...Стискам палци да удържим фронта с болестите до март месец, все пак й е втора година...
Хайде стига от мен. Стискам палци за всички по-проблемни бременности...Лек ден!

# 132
Здравейте момичета ! Аз май повече чета, отколкото пиша, но още не мога да се престраша да споделям. Ние още не сме казали на никой, че чакаме бебче- смятаме да го направим след изследването за ранна фетална морфология в средата на октомври. Как ще удържим до тогава не знам........ ThinkingСтрува ми се че всички колежки ме гледат подозрително, защото ходя с подуто коремче, а по принцип нямам.Честно казано не знам вече какво да облека. Мислех да ходя да си купя нови дрешки- ама какъв размер да са ???? ooooh!Иначе гаденето,което имах миналата седмица, изчезна и сега само ми се спи зверски  Grinning
Леко бременеене !

# 133
  • София
Здравейте на всички нови мами  Hug
Аз от утре започвам 9 седмица т.е. 3 месец и ми е някак приповдигнато все едно бебчо има рожден ден... утре сутрешната торта ще е от мен !

Аз си купих и започнах да се мажа с double action на mustela, ужасно е мазен този крем, хич не попива и имам чувството, че кожата ми не може да диша ама ако това ще ме спаси от стрии ще се мъча и ще се мажа !

Вие смятате ли да си направите някакво албумче на бременността? Аз вече имам 3 УЗ снимки на бебчо от 5, 7 и 8 седмици и се чудя дали да не започна всяка седмица да си снимам шкембето (не че все още имам) и да свързвам всяка УЗ снимка с външния изгледна на коремчето ми в момента.

Още едно питане - вие всички ли сте женени? Ние с мъжо всъщност не сме, заедно сме малко повече от 2 години, бебчето беше много желано и планирано ( забременях при инсеминация в клиниката на Щерев). И двамата смятаме, че бебчо е много по-голямо обвързване и символ на нашата любов от един подпис и не държим на брака. Откакто казах на родителите си обаче, те постоянно ме врънкат да подписваме и виждам, че това им пречи истински да се зарадват на първото внуче. Случайно да сте се сбъсквали с подобен проблем?
Събота и неделя ще пътуваме до родителите на таткото, за да им кажем и на тях, и се чудя те пък как ли ще реагират!

Приятна вечер Simple Smile

# 134
  • Overijse, Belgie
Момичета! Цял ден ме мъчи зверско главоболие! Знам, че мога да взема парацетамол, но честно казано не смея Sad
Има ли някоя с този проблем и как се справя?

Общи условия

Активация на акаунт