3-та магрибска - съдържателна, многословна и

• 42 364
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Марси и Кате - преди един месец близки ми споменаха за този филм и аз веднага писах във форума -на арабските мами за него.Дори  линкове пуснах ,ако си спомняте - питах някой гледал ли го е ? Не писа никой че го е гледал,дори че го знае!Е,аз го гледах-   bouquet  Няма нищо общо с Магреба-действието се развива в Кайро-а танците са от типични Белис Денс изпълнения .Потърсете по -усърдно в Нета-има го вече..не е толкова нов!   bouquet

Най-искренни и чистосърдечни поздравления за красивата булка Мента  bouquet
И благодарности че побликува снимките си ,като по този начин ни направи съпричасни с това неповторимо събитие в живота си!
Нека Господ благослови това младо семейство с много радост !

Невена- прекресни дечица имаш-Да са ти живи и здрави!Ама синчето ти гладна няма да те остави-...поздравления за алжирската питка  Hug ...Кулинар ! Отдава му се значи това изкуство да готви.Да не е наследено по майчина линия  Heart Eyes

# 121
  • Paris, France
Здрасти Кате,

На мене тия дни не ми се пише, ти бълваш като печатарска машина доста инфо наведнъж, без снимки, карти или някакъв нагледен материал който да помогне в ориентацията. Аз в темите за кино не мога да се включвам, защото не гледам телевизия и кино. Виж, за гривни и дрънкулки, пиши ни с Екатрин Laughing първи.

Ама много сте красиви вие! Как иначе? И сме работливи. Само е малко мръсно, разхвърляно и надраскано у нас, ама пък дано да случат на сватове и да попаднат при грижовни, чисти и проспериращи хора, които да се грижат за тях. Това е мечтата на всяка майка-орлица, каквито сме се събрали тук. Вече си представям някоя добричка свекърва как носи кафенце в леглото на моето Кате още при първата прозявка на събуждане, тоест в 1 часа след обяд. И ми става едно мило Grinning. Или как тъста подбира и закупува хубаво просторно жилище в почтен квартал за Сашко и избранницата му, докато те си почиват от житейските кахъри на Малдивите. Joy

Екатрина много хубава, пу пу, Сашко и той, а със пижамите сте неотразими!- да хубава е, и талантлива, само се подстрига, милото, също и брат си, че и мене! Това докато спим. Златни ръце има.

За снимки от мойта ми ти сватба - аз не правих, има някои само, но като мине още малко време и сме повече заедно, ще си определим 4-5 снимки, които да можем да показваме.- ами продължавай да издевателствуваш над нас с разкази за ками и коне от които да ни текат лигите, тогава! Ми то докато определите 4-5 снимки и ще е време за бебешки албуми...или за снимките от празненството за пенсионирането, като гледам в какъв темп действуваш.

За съжаление, сега не ми е възможно да пускам по интернет .... не се приема ентусиазирано. Абсолютно съм убедена, че ще се приемат повече от ентусиазирано от всички нас, които със затаен дъх ги чакаме и ще предизвикат форумно брожение подобно на очакването на сватбените снимки на Лала Хасна и Лала Мариам през 80, когато цяло Мароко само това чакаше. Все пак, берберски сватби не гледаме всеки ден. Имай милост бе, човек! за 4-5 снимки да чакаме толкова. А на снимките кой ще е- само вие, в смисъл официален портрет или и коня newsm78?

# 122
невена големи сладури са  Heart Eyes,да се запиша първа в сватосването за Сашко
Даяна я има на сника в подписа-4аровна,работлива и тя е със златни ръце подстригва котараците наволя-те пък седят и стои4ески понасят вси4ко,и най важното-заралии сме  Grinning

# 123
Дала, вярно, че беше писала за този филм! Ама и аз как пропуснах, но и наскоро го гледах аз, а и при 4 човека в салона, едва ли скоро ще повторят прожекцията.

Невена, имаме едни снимки от така наречената категория famille propre et respectable - порядъчно и добро семейство, на които сме с джелаби и аз - дори с открита коса и така снимани, че апетитни части на тялото да не се очертават. Имаме и двамата на коне, ама се виждало - ами в профил как да не се вижда тялото?

Охо, вече почва сватосването.  Hug Hug  Съгласна съм Даяна на Деси е много чаровно карамелено детенце и очите - едни живи маслинки. Повече ми допада от каките, които също са красавици. А за подстригването докато спите - уникално, супер! Как не сте се усетили!   bouquet  bouquet   

А аз така си мечтая моите деца да рисуват по стените. Моят конник каза, че това и от липса на внимание - децата така правели, но според мене, да се изкага като един виден рисувач от детските години - по стени, килима в хола, парапета на терасата, няма нищо по-хубаво от рисуването по стена! Конникът щялда купи дъска и там да рисуват.... Ама къде къде е по-хубаво на стената!!           

Последна редакция: нд, 21 сеп 2008, 23:09 от akhyal_katya

# 124
  • Paris, France
невена големи сладури са  Heart Eyes,да се запиша първа в сватосването за Сашко
Даяна я има на сника в подписа-4аровна,работлива и тя е със златни ръце подстригва котараците наволя-те пък седят и стои4ески понасят вси4ко,и най важното-заралии сме  Grinning

Да, аз вече си ги представям ръка за ръка на Аязмото или как отиват на опера, ама сега там е разкопано и да не вземат да паднат в някоя дупка Joy. Или си пийват кафенце във Верея или квото сега е на мода........докато ние готвим и чистим. Само не знам как ще се лангъркам до Сирия с дисагите със туршии и и рачел от тиква. В момента разполагаме с празно просторно тухлено жилище на бул Ленин (сега май името е друго), тоя с липите. Ако за снаата Заарата не е по вкуса, гледам сирийските президентши и министерши повече из Лондон и Париж се моткат, може да дойде в Париж. Малък проблем- Сашко знае само френски, засега. Ще трябва като мъжа ти да го образоваме, в ИчС ли беше и съществува ли все още? За котараци- само това ми е кусура, слава Богу все още нямаме.

# 125
е те операта я оправиха ,виж как стана,пък и целия град са го стегнали  Grinning

ние пък сме зад икономи4еския -пак на централно място,а ИчС още го има,Даяна е 2ези4на-арабски и бг-зна4и трябва да накарам каките да я понау4ат на френски Thinking,а мислех да запо4вам от догодина с английския

виж за туршиите до Сирия няма да се налага-мога да правя,пък и има готови  Grinning,остава младите да се разберът къде ще живеят

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 17:12 от dtti

# 126
  • Paris, France
Кате, Екатринке,

Невена, имаме едни снимки от така наречената категория famille propre et respectable - порядъчно и добро семейство, на които сме с джелаби и аз - дори с открита коса и така снимани, че апетитни части на тялото да не се очертават.- Моя милост и , убедена съм, останалите участнички тук със затаен дъх очакваме твоите сватбени снимки. Никой, повярвай ми, абсолютно никой не се интересува от джелабите ви, косите ви и апетитните части на телата ви, които, както се сещаш, също си имаме Grinning. Повечето от нас, начело с негово Величество Мохамед 6 (мароканския крал) също сме в категория "famille propre et respectable". Когато в днешно време едно събитие се очаква с трепет, раздува се, описва се в подробности и се коментира е нормално тълпите да очакват албум, както с принцеса Даяна и М6 (жаргон за Мохамед 6). Аз никога не съм виждала мароканска сватба от юга. Повечето ми контакти там вече не правят помпозни сватби, камо ли коне и танци с ками.

Имаме и двамата на коне, ама се виждало - ами в профил как да не се вижда тялото?- виждало се, кое се вижда? тялото на коня заема по-голямата площ от снимката. Ми вижда се, то затова е снимка, да се вижда, не да се чува!

Държиш ни в шах тука с месеци. Я виж Мента и вземи пример от нея.

Кога точно ще видим прословутата берберска сватба?

Искам дата и час, така както направи Мента.

Кате, става дума за снимките от сватбения ден, не видео от сватбената нощ, ей!

Моят конник каза, че това и от липса на внимание - децата така правели,- дай ми адреса му да му ги пратя да им обърне внимание, пък аз ще отскоча до Сирия да си накупя бельо и да се заредя с енергия и сушена мулухия.

# 127
  • Paris, France

е те операта я оправиха ,виж как стана,пък и целия град са го стегнали  Grinning

http://img265.imageshack.us/img265/1553/imgp0361ld7.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/5493/imgp0362oo4.jpg

ние пък сме зад икономи4еския -пак на централно място,а ИчС още го има,Даяна е 2ези4на-арабски и бг-зна4и трябва да накарам каките да я понау4ат на френски Thinking,а мислех да запо4вам от догодина с английския

виж за туршиите до Сирия няма да се налага-мога да правя,пък и има готови  Grinning,остава младите да се разберът къде ще живеят

http://img265.imageshack.us/img265/1553/imgp0361ld7.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/5493/imgp0362oo4.jpg

Хубаво, че сте на централно място да си не троши мерджана из Трита чучура. За туршиите- отсега може да ни пращаш, да свиква. Grinning
Като нашта Заара, нищо че е като мене стара, втора няма, нъл тъй!

Здрасти Дала, Салю шери (здравей мила)

Невена- прекресни дечица имаш-Да са ти живи и здрави!Ама синчето ти гладна няма да те остави-...поздравления за алжирската питка  Hug ...Кулинар ! Отдава му се значи това изкуство да готви.Да не е наследено по майчина линия - мерси за комплиментите. Ти хареса ли си нещо, че сме и наблизо? Едва ли е по майчина линия, алжирската кухня, ъ, май от портиера идва, той е алжирец, но не знам дали готви Joy

Марси и Кате - преди един месец близки ми споменаха за този филм и аз веднага писах във форума -на арабските мами за него.Дори  линкове пуснах ,ако си спомняте - питах някой гледал ли го е ? Не писа никой че го е гледал,дори че го знае!Е,аз го гледах-  bouquet  Няма нищо общо с Магреба-действието се развива в Кайро-а танците са от типични Белис Денс изпълнения .Потърсете по -усърдно в Нета-има го вече..не е толкова нов! - Да, разбирам, че си гледала филма, начетена си и си на върха на вълната с културните мероприятия. Снимките, които пусна на бижута ме накефиха максимално. Линковете, които пусна към алжирски песни са безценни и ги слушам и до днес и използувам случая да ти благодаря отново. Обаче, тоя филм май само вас с Катето интересува. Въобще не прочетох какво е писала за него, както и повечето от сухото историческо инфо. Твоите писания и излияния за филма и тях, слава Богу, не съм ги чела, защото, ако много ме интересува, просто ще ида да го гледам. Та твоята и на Катето са:

"Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша"

Дала, тези, които пишем тук знаем къде да намерим в нета къде е учил Бутефлика, колко жени има, колко газ помпат на ден от Сахара и какъв е броят на населението в Тлемсен или Анаба. За мене Алжир е най-интересната страна от Магреба, но бих искала, особено от тебе, да чуя лични впечатления за живота там. Точно това е ценното. Не да се превежда коя е столицата и как се казва бабата на президента. Ето какво ме интересува, атакувам те директно, като разбира се, не си длъжна да отговаряш.

Френския език-маняци ли са като в Мароко, където, както Свеар каза научават марокански със прислугата? Всички ли знаят френски?

Цените на месото- вярно ли е, че е 60 евра килото?

Памперси- все пак сме майки. Има ли ги, както в Тунис ли са скъпи? Ползуват ли ги масово като в Европа.

Детски градини- има ли? Къде държат малките деца (по мои спомени на пода, вързани за крака на рамката на леглото)? Имат ли врати в къщи?

Доволни ли са от живота си, защо все към Франция драпат?

Ей такива, Дала, неща от реалния живот.

Съдейки по лични бележки, които получавам от дами, които явно ги е срам да питат тук-

Запознанство с алжирец- къде да намерим тези безценни съкровища (и как да се отървем от тях, това е втора серия

Цени на билети, евтини чартъри за Алже, какво да се носи на родата за да се харесаме, как да се обличаме и държим за да се стигне до:

Брак с алжирец- документи, визи, покани, сватби, итн. Кое се признава и кое не, колко кила злато и какви подаръци получава щастливата избранница и как се изпраща всичко това в България.

След брака- къде да живеят, за памперси вече питах, какво е медицинското обслужване, колко струва раждането и къде е по-добре да родим?

Права на втора и следваща съпруга в Алжир и звън него- признава ли се брака в България? Във Франция? Има ли смисъл от такъв брак ( във Франция, например в някои случаи, социалните помощи са по-високи и ако се интересувате ще го разясня)

Хайде, виж колко писане се отвори! Те това с нетърпение го чакат алжирските кандидат-снахи.

# 128
Уау, НЕВЕНА много сте готини всичките. Simple Smile А интересното е,  че моя син е на същата дата , месец и година като твоя ..и на всичкото отгоре си приличат леко, ее айде ние ви бием малко в боичката Grinning  

# 129
  • Paris, France
Уау, НЕВЕНА много сте готини всичките. Simple Smile А интересното е,  че моя син е на същата дата , месец и година като твоя ..и на всичкото отгоре си приличат леко, ее айде ние ви бием малко в боичката Grinning  

Пусни една снимка да го видя, де! Моят се роди ужасно недоносен, 111О грама, трябваше април да се роди, да е жив и здрав.  Беше тъмночервен, ама и на русата англичанка в кувьоза до нашия беше такъв. После дойде мъжът и, една двуметрова Ямайка (карибски остров с предимно чернокожо население) Laughing

# 130
е не.. Joy и моя се роди недоносен, 1,700 месец и нещо по раничко...  снимка ей сега след малко . Peace

# 131
  • Paris, France
е не.. Joy и моя се роди недоносен, 1,700 месец и нещо по раничко...  снимка ей сега след малко . Peace

Моят пък се роди в Англия smile3534 Хайде, чакам снимките на двойника!

# 132
  hahaha еми и моя  в англия , хаха.  На лични провери. Peace

# 133
  • по пътеката
невенке, какво за Тунис  ша питаш, докато не съм заминала да си признавам! утре съм по магазините да не би някоя  кандидат булка да се обърка и вземе и пристане насам! заплати да пиша ли, а колко дават за жената и детето помощ за героя дето си е създал семейство! искай цени и вадя дебелите книги, имам цените от как съм дошла до наши дни за да се мери инфлацията и до коя риза е стигнала  мизерията!тоест кой ,колко е свалил и дали ве4е не е наголо 4ифте пищови! Mr. Green
въх къде е  60 евро месото? няма да ходя натам!  newsm78

# 134
  • Paris, France
  hahaha еми и моя  в англия , хаха.  На лични провери. Peace

На това, Хариет, нашта Марси му вика мактуб, или съдба, орис, каквото ти е писано.

Марси, нямам какво да питам, съседките тука ме ориентират и съм, както се казва "a la page"- в течение, на първа страница. Цени- знам, че памперси, сухо мляко и алкохол се носи оттук. Хайде, като съм те хванала, да питам:

Има ли нещо интересно на плажа в Джерба- нов спасител, младичък пазач, нещо такова?

Ще легализират ли полигамията?

Как върви цената на тревата (пушенето) в Монастир?

Има ли вече пресни рожкови?

Общи условия

Активация на акаунт