"Ах каква мечта, МАРТ ще стават ЧУДЕСА"

• 13 887
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
Някой знае ли защо на бебето му се измерва на ехографа колко е дълго бедрото. Вчера моята лекарка и тя го измерва и ми даде снимка но аз не я попитах това защо го прави. Иначе бедрото на кандидат момата е 15 мм. Ако някой знае защо се прави това ще съм му благодарна да ми обясни.

Това харесва ли ви за заглавие: "Бабо Марто ти къде си, МАРТ да гушкам мъничко човече?"

# 181
  • София
Добра вечер от мен.

Elg, и аз чакам 15-ти с нетърпение

Tony_st
, добре дошла при нас!

dianaknikolova, аз съм вече на работа  Embarassed Взлизам във форума по-късничко вечер, а някои дни може и да пропускам  Embarassed А пустия Скайп нямам навик да го пускам

Nefertity, благодаря. Не ми е хрумнало, че някой може да изрови толкова стара тема  Embarassed Ще намина да се извиня  Embarassed

Да споделя дребни ситуацийки покрай мен.
Трудно ми е да ходя пеш, заболява ме кръстът ужасно - като пред цикъл... - има ли и други като мен?
Колежките ми бързат да ми поднесат за дегустация всичко, което имат намерение да хапват  ooooh! Засега успешно отбивам атаките  hahaha
А днес в автобуса  #Crazy една жена искаше да ми отстъпи място, но ние слизахме на следващата спирка... Мъж ми каза, че ми личи доста вече  newsm78

П.С. До момента не см плащала абсолютно нищо за никакви изследвания и прегледи през бремеността...

# 182
Искам да ви питам нещо- преди не обичах риба , а сега от месата само това мога да ям Embarassed. И особено маринована риба - вредно ли е? Има и друго КИСЕЛО  doh , днес едвам изържах и отворих от киселите краставички които правих миналата седмица и почти изядах целия буркан , после отворих и туршия с камби и карфиол и от нея половин буркан!!!!!!! ooooh!. Направо не знам, все кисело ми се яде- а преде изобщо не поглеждах,  даже по 1 шоколад изяждах на ден, а сега какво стана.Дали е проблем?
А при мен е точно обратното - преди умирах за риба, а сега само като ми замирише и ми се повдига. Sad Не че повръщам, но съм ужасно чувствителна към миризмите. За маринованата риба - някъде четох наскоро, че не се препоръчва за бременни, но все пак потърси информация и другаде.
За киселото - обожавам и аз, ама пак не прекалявам, защото след това ми се гади.
Я да попитам нещо и аз - догажда ли ви се от уж безобидни миризми? Преди месец сменихме спалнята и матрака ни е нов, ама миризмата направо не ми дава мира, а на опаковката пишеше, че ако има специфична миризма, то тя е безвредна и до 2 седмици ще изчезне, ама аз просто си я усещам още... Sad

# 183
Някой знае ли защо на бебето му се измерва на ехографа колко е дълго бедрото. Вчера моята лекарка и тя го измерва и ми даде снимка но аз не я попитах това защо го прави. Иначе бедрото на кандидат момата е 15 мм. Ако някой знае защо се прави това ще съм му благодарна да ми обясни.

Ми аз попитах моята докторка в понеделник - измерват и бедро, за да са сигурни в големината на плода. При нас например излезе, че по размер на главата сме 15 седмица и 6 дни, а по размер на бедрото - 15 седмиса и 3 дни, което било добре, каквото и да значи това.

# 184
  • София - Рим и обратно

По дължината на бедрото съдят за размера на бебето. То иначе няма как да знаят колко е дълго. По големината на главата също, обаче тя повече варира - ту избързва, ту се забавя. Но между двата размера (на главата и бедрото) също трябва да има някаква взаимовръзка, тоест да не се разминават тотално.

# 185
  • Стара Загора
Благодаря ви за отговорите. При мен беше точно така - 2 снимки едната на бедрото, другата обиколката на главата. А сега лека и спокойна нощ от мен.

# 186
E да се запиша и аз днес! Цял ферман сте изписали бе мами! Починете малко!

И нещо тъжно(не сте го споменали) Днес е 11.09-7години от атентата в САЩ! Нека почетем паметта на загиналите!Поклон пред паметта им! И да си пожелаем никога да не се повтаря!!!

Пловдивски мами стегнете се бе! АААААААААА много сте несериозни,ще ви дърпам ушите Naughty   Peace

# 187
  • Варна
Слънце, една приятелка я бяха наплашили, че бебето й не се развива нормално и съразмерно, точно защото не отговаряха размерите на главичката с размерите на бедрото. Оказа се просто дългокрако малко момиченце, на което всичко си му е наред и на място. Така, че дори и при разминаване, не трябва да се шашкаме. Приятелката ми е сигурно към 1,80м, а мъжът й е по-висок от нея. Е как бебето да няма дълги крачета? Иначе и моята лекарка всеки път засичаше дължина на бедро и диаметър на главичката, сега пак така.
Tony_st, ние така правихме ремонт, като бях бременна предния път. Аз не можех да търпя миризмата на новата секция в хола, само като се сетех или говорех за това и бягах в тоалетната. Мъжът ми ме обяви за луда. Е, отмина, но чак към края на четвъртия месец. Сега по същия начин ми действа миризмата на мокрите кърпички на малкия. Ще мине...

# 188
здравейте мамчета  Hug
още малко и аз се надявам да ви се похваля с хубави новини. Май от всички на 30 март, аз най-често пиша и като ви гледам вие колко сете напред с бебоците, чак ми става мъчно, че ние сме малка седмица. Дано всичко на бебо да му е ок. Ще ни записва и за ЖК и да почваме с изследвания и т.н.
Добре дошли на новите мами  bouquet леки оставащи 6 месеца. А ако има и други дето се крият- покажете се. Тук сме мсе отбор юначки Rolling Eyes
Ох, днес е петък, като рекламата на Тюламордю съм- до края на работния ден остават ...... Joy
За ремонти говорите- и ние сме в такъв. Но си имаме срок, до края на февруари всичко да е готово. То при нас е по-скоро освежителен, само банята и кухнята ще са по-грандиозни и ще сменяме мебели.
Целувки и  Hug

# 189
Хайде добро утро и от нас
Искам вече да идва другата седмица, че съм на преглед и нямам търпение да видя как расте малкото човече
Да ви питам, вас още ли ви болят гърдите, аз тъкмо си помислих, че съм се оттървала от тази екстра и от както съм станала от леглото тази сутрин .... много ме болят
И на всички пожелаваме хубав ден

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 09:30 от Nefertity

# 190
Добро утро и от мен!
Мен също още ме болят гърдите, но май вече посвикнах.
Често да ви кажа, аз съвсем се обърках с тези седмици...аз си правя едни изчисления, по разните му там калкулатори излизат други...специално този, който е на заглавната страница. Хем пише евент. дата на оплождане, а брои седмиците от датата на посл. цикъл, а това всъщност прави разлика от почти 2 седм.? Някой, ако е по-наясно, ако може да ме светне...

# 191
Добро утро и от мен!
 Хем пише евент. дата на оплождане, а брои седмиците от датата на посл. цикъл, а това всъщност прави разлика от почти 2 седм.? Някой, ако е по-наясно, ако може да ме светне...
Никита бременноста е 40 седмици от датата на последния цикъл и 38 седмици от датата на реалното оплождане, затова се получава тази разлика, и това е при положение че цикъла ти е 28 дена ако е по-къс или по-дълъг винаги има разлика, то и затова му се казва Вероятен термин на раждане
Те май отскоро тук при нас измерват бременноста в седмици, от майка ми знам че когато тя е била бременна и с мен и със сестра ми тогава са я измервали само в месеци

# 192
Да, това ми е ясно, но ето, че на лентичката ми пише 15-та седмица, а просто не е възможно бебето да е 15 седмица, то е някъде 13-та, а на УЗД се гледа размерите на коя седмица отговарят...за това се чудя.

# 193
Хайде добро утро и от нас
Искам вече да идва другата седмица, че съм на преглед и нямам търпение да видя как расте малкото човече
Да ви питам, вас още ли ви болят гърдите, аз тъкмо си помислих, че съм се оттървала от тази екстра и от както съм станала от леглото тази сутрин .... много ме болят
И на всички пожелаваме хубав ден

Здравей, снощи почнаха да ме болят и мене пак! Какво съвпадение.И аз се чудя защо,тъкмо се бях успокоила ,че спират да растят   Praynig

# 194
  • Варна
Добро утро!

Разгледах списъка и от 10 варненки само 4 пишем редовно - аз, Есме, Nagaina и Ivema. Така, че ако има среща предполагам ще сме само 4-те. Ще ви пиша телефона си на лични, ако уговорим място ще пишем и тук.

Общи условия

Активация на акаунт