"Мартенските мами - доста шик и все засмяни"

• 14 178
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета! Ад съм Вили - мартенска мама - 13 г.с. Вместо биохимичен скрининг си направих "скрининг на първия триместър", това е най-новото изследване прави се от 11 до 13г.с. единствено от д-р Янкова в центъра и в 14 поликлиника, тя е ученичка на проф.Николаедес от Лондон и работи по неговата методика, това изследване дава най-голяма точност от досегашните до 95% сигурност на резултатите спрямо БХС. Представлява коремна ехография с продължителност около 15-20 мин. Изследва се нухалната транслусценция,носната кост,трикуспидалната клапа и дуктус веносус.Също така се гледа череп,мозък,гръбначен стълб,предна коремна стена,стомах,пик.мехур,ръце,стъпала,плацента и околоплодна течност дали изглеждат нормално.Всичко това ,заедно с още няколко фактора-възраст,тегло,височина,вредни навици на майката, се обработват от софтуерна програма.Резултатите стават веднага и се определя риска от хромозомни заболявания и генетични синдроми.Обсъжда се ,в зависимост от резултата дали има нужда от амниоцентеза например. Някой от Вас правил ли е това изследване.
   Относно изчезналите снимки, вярвам, че не е умишлено. Отдавна чета форума, но рядко пиша, тъй, като не ми остава време, тези дни се заседях в къщи и се включвам. Мисля си, че не е редно пускането на новите теми да зависят от умението, оформлението, мнението, свободното време на един единствен човек. Първо според мен всички трябва да имаме равни права и вярвам, че всяка от нас има много идеи и теми, които да споделим заедно. Второ, не отричам труда на Слънцето, но кому е нужно един човек да се натоварва с всичките тези задачи? Необходимо ли е  и всяка нова тема  всеки път да се предшества от списъците с имената ни, предишни теми, допълнителна информация, не отричам красиво е, но не затормозява ли и забавя цялото това тежко оформление ефективността при пускането на новите теми, в крайна сметка е по-важно съдържанието и какво има да си кажем. По-този начин, акцентирайки върху съдържанието, ако всяка от нас когато има предложение за нова тема има възможността да я пусне свободно и с лекота, без изтощителното оформление на темата отнемащо поне цял един ден, смятам, че този форум би станал по-богат, одухотворен и многообразен. Ако някой има желание и време разбира се, може да се постарае и в оформлението разбира се. Очаквам, Вашето мнение!

# 106
  • София - Рим и обратно
Здравейте момичета! Ад съм Вили - мартенска мама - 13 г.с. Вместо биохимичен скрининг си направих "скрининг на първия триместър", това е най-новото изследване прави се от 11 до 13г.с. единствено от д-р Янкова в центъра и в 14 поликлиника, тя е ученичка на проф.Николаедес от Лондон и работи по неговата методика, това изследване дава най-голяма точност от досегашните до 95% сигурност на резултатите спрямо БХС. Представлява коремна ехография с продължителност около 15-20 мин. Изследва се нухалната транслусценция,носната кост,трикуспидалната клапа и дуктус веносус.Също така се гледа череп,мозък,гръбначен стълб,предна коремна стена,стомах,пик.мехур,ръце,стъпала,плацента и околоплодна течност дали изглеждат нормално.Всичко това ,заедно с още няколко фактора-възраст,тегло,височина,вредни навици на майката, се обработват от софтуерна програма.Резултатите стават веднага и се определя риска от хромозомни заболявания и генетични синдроми.Обсъжда се ,в зависимост от резултата дали има нужда от амниоцентеза например. Някой от Вас правил ли е това изследване.

Аз си правих точно такова изследване при същата докторка, със същия софтуер, но си му викаха Ранна Фетална морфология  Whistling

# 107
  • Стара Загора
Така.......... АЗ СЛАГАМ КРАЙ НА ТЕМАТА ЗА АЛБУМА

dobro_nastroenie с риск да не те обидя, ще ти обясня най подробно как стоят нещата при пускането на всяка една нова тема, но си личи че не ти е ясно това. Значи зора е първият път. Тогава когато пишеш със скриптове цялата информация, която се вижда на 1 страница. От там нататък тази информация се пази в поста на човекът, който е пуснал темата - в случаят на моят пост. При всяка корекция докато изпишем 15 страници аз си отварям първият пост и само нанасям корекцията) след което я запаметявам така както искаме да бъде и цялата информация пак си остава в моят начален пост. От там изписваме 15 страници и идва време за нова тема. Копирам всичко от този първи мой пост и го слагам в новата тема, като единственото нещо което добавям към новата тема е, поредния номер на старата тема, където пише тема9,тема10,тема11 и т.н
Ако ще се сменят картинките м/у датите за термини, тогава е играчка защото триеш на всяка дата старата картинка и слагаш скрипта на новата, или другата играчка е със въпросните малки снимчици които аз вчера сложих. Надявам се да съм го обяснила, така че да ме разбереш. И така със всяка следваща тема. Копираш старата информация, слагаш я на новата и добавяш само 1-2 неща.

# 108
   Относно изчезналите снимки, вярвам, че не е умишлено. Отдавна чета форума, но рядко пиша, тъй, като не ми остава време, тези дни се заседях в къщи и се включвам. Мисля си, че не е редно пускането на новите теми да зависят от умението, оформлението, мнението, свободното време на един единствен човек. Първо според мен всички трябва да имаме равни права и вярвам, че всяка от нас има много идеи и теми, които да споделим заедно. Второ, не отричам труда на Слънцето, но кому е нужно един човек да се натоварва с всичките тези задачи? Необходимо ли е  и всяка нова тема  всеки път да се предшества от списъците с имената ни, предишни теми, допълнителна информация, не отричам красиво е, но не затормозява ли и забавя цялото това тежко оформление ефективността при пускането на новите теми, в крайна сметка е по-важно съдържанието и какво има да си кажем. По-този начин, акцентирайки върху съдържанието, ако всяка от нас когато има предложение за нова тема има възможността да я пусне свободно и с лекота, без изтощителното оформление на темата отнемащо поне цял един ден, смятам, че този форум би станал по-богат, одухотворен и многообразен. Ако някой има желание и време разбира се, може да се постарае и в оформлението разбира се. Очаквам, Вашето мнение!

Супер как точно ми го обясни какво всъщност е БХС.
Благодаря ти dobro_nastroenie   bouquet

# 109
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
ох, с тоз албум  ooooh!  кофти, че е бил изтрит, но това е риска на ползването на обща парола ... за това парола+потребителско име са лични

Много моля да не се цитират толкоз големи мнения, само темата се задръства  bouquet

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 14:46 от vesel4e

# 110
Да възможно е, повечето изследвания си имат по няколко имена  Laughing, казаха ли ти да отидеш  в 20 г.с  вече за по-прецизна фетална морфология, тогава повечето   органи  и системите на плода ще са се развили напълно, то е по желание разбира се, но аз си мисля, че тези двете са най-важните изследвания.

# 111
  • Ееей тук!
Мисля, че малко се превъзнасяш мило слънце. И с този си пост желая да сложа край на "одисеята" с албума, защотоооо  #2gunfire
Слънце, верно не ми споменаваш ника, но пък изрази от сорта: "Гузен негонен бяга"........ мисля, че са неуместни! Предполагам добре ти е ясно,че идея си нямам на кой си и на кой не си помагала с именуването на снимките му! На мен ми помогна (за което ти благодарих) и край! А за това, че не съм чела постовете на    поли24 и Никита, които също като мен не разбират предлагам да БЪДА НАКАЗАНА с ПУБЛИЧНО ПОРИЦАНИЕ, а ако не ти е достатъчно може и на  бой с камъни. Кви са тея работи тая желязна дисциплина,която се опитваш да наложиш е малко в повече за ТУК!!!  В крайна сметка тук ни обединяват красиви неща и мисля ролята ти на "старшината на ротата" ...еееее меко казано неуместна.... Rolling Eyes Не прави теми ДОБРЕ,никой нищо не ти е казал, темите ти са хубави, ноооо решила си спираш и готово,друг ще ги прави! Peace НЯМА ПРОБЛЕМ просто и това е от мен!!!  
Всичко добро ви желая  Heart Eyes

# 112
На мен пък ми харесва ,че има допълнителна информация и линкове към старите теми и други теми или статии,защото на някой може да са му нужни! Аз много неща съм чела точно от тези "линкчета ".
Наистина не  нужно да се копира цяло изказване -пулни се темата! По мое мнение не е нужно да се слагат и картинки с кафета,понички и сокове,защото пак се заема много място,но щом ви харесва не ми пречи-не правя аз новите теми!
Ако всеки си изказва предпочитанията може да стане и кавга.Има неща които просто може да премълчим...

# 113
slancetoo, дали съм те разбрала или не за технологията на темите няма абсолютно никакво значение, важното е че, всички сме с равни права и има още много други майки, които искат да пуснат своите предложения за теми, не обсебваш ли интернет пространството? Joy

# 114
Аз също ходих на такова изследване, но не разбрах как точно му казват - беше на 3D ултразвук, гледаха ме около 40 мин. и всеки орган поотделно - бял,черен дроб,пик.мехур,камерите на сърцето, мозък и т.н. Бях в 13-та г.с. Към 20.та пак е желателно да отида - значи сигурно е същото.Изчисляват риска - възрастов и не знам си какъв/два показателя имаше. Но пък ме пратиха и на биохимичен скрининг/ с взимането на кръв/, в сряда чакам резултатите. Защо на всичко, не знам, но реших,че по-добре да отида.

# 115
  • Стара Загора
слънчоглед колко и да продължаваме да я дъвчем тази тема за албума.... само си хабя нервите. на теб може да не ти пука за това - защото не полагаш труд и усилия да ги създаваш - но пък мен друго ме хваща яд........ всички ме нападнахте заради острият ми тон и т.н, всички сте доста добре информирани и осведомени относно темите ни а никоя от вас не каза "Слънце другата тема аз ще я пусна", но така е по лесно като има кой друг да я върши работата. Затова се паля най много. И другото дай сега едните да се стараем темите да изгеждат добре и да са полезни на всички - дай да правим албуми че да знаем коя как изглежда и да добием някаква представа - а пък ще се намерят и такива които да недоволстват и да трият наред. еми не става така.
пак повтарям - никой не съм искала да засегна или обидя, но вчера сутринта от 10 до 17.00 си играх да ги правя тези снимки и накрая някой да ти се подиграе - е няма да стане тази...... нали се сещаш.

# 116
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета, с риск да ме линчувате, ама стига с тез изследвания, тоз албум ... препирни караници и висок тон   bouquet  
Тук сме в един друг свят, нека е розов и ни е хубаво, забавно   bouquet
Естествено, ако някоя има терзания - здравословни, емоционални и има нужда да ги сподели на нейно разположение сме, но таз тема ще се превърне в НЕ полезна ако продължаваме така.
Има 3 почивни дни, как ще ги изкарате?
Аз се прибирам в дълбоката родопска провинция да заредя с чист въздух   bouquet

# 117
Е, все пак мисля, че изследванията са важни...

# 118
  • София - Рим и обратно
Да възможно е, повечето изследвания си имат по няколко имена  Laughing, казаха ли ти да отидеш  в 20 г.с  вече за по-прецизна фетална морфология, тогава повечето   органи  и системите на плода ще са се развили напълно, то е по желание разбира се, но аз си мисля, че тези двете са най-важните изследвания.
Да, записаха ми даже дата отсега. А и за още някакво изследване, което е за другия ден, нещо от сорта на кардиограма на плода. Пак е по желание.

# 119
Е  vesel4e , чак пък да не си говорим и за изследвания, все пак ще ставаме мами, това най-много ни вълнува. *Nikita* да не би да става дума за доплер?

Общи условия

Активация на акаунт