СЕПТЕМВРИ вече отминава, мама без корем остава!

• 15 837
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Беба, моите и двете деца спят по гръб. Сияната не можех да я накарам по никакъв начин да стои на страна. Любо дори не се и опитвам. Той си спи по гръб с главата на една страна. Това също възпрепятства спонтанното повръщане.
Акитата обикновено изглеждат или като бъркани яйца, или като горчица с намачкано сирене вътре. Съжалявам за кулинарните описания, но това е най-близко до истината Hug

# 151
  • София
Мами да питам как услявате да задържите бебетата в странично легнало положение? Макс го подпирам с голяма възглавница но от 2 дена го намирам все по гръб обърнат. Сложих още една възглавниза да "укрепя" малко ама той пак си  намира начин да се обърне нормално ли е? Не е ли малък да се върти така? И да го оставям ли по гръб като се завърти или да го обръщам пак настрани?

Беба, първите дни и аз по спомени слагах Галинка да спи настрани, като й подпирах гръбчето с едно навито одеялце, за да не се обръща....но после четох една много сериозна статия, в която пишеше, че всъщност правилното положение за сън е по гръб, поради опасността бебето да се захлупи по лице от страничната позиция. За да не ляга всеки път на една и съща страна, просто сменяй посоките в леглото- няколко пъти слагай от горната страна, после от долната. Бебетата обикновено извръщат глава към стаята (светлината), и така главичката ще лежи на различни посоки.

# 152
Здравейте и от нас Hug
Мама тази нощ спа като агънце FlutterА свеки се е занимавала с Монката! WhistlingЕ разбира се ядохме в 1 и после в 6 но свеки каза че е мрънкала и към 3 но тя и дала от водичката с копър и анасон и милата като видяла че няма да и се усмихне късмета с манджа и заспала!!Не съм много за да прави така ама щом е заспало детето свеки няма да е на гилотината ТОЗи път!! Mr. GreenИначе много ми помага вчера даже по едно време ми стана жал че се умори ама тя настоява да тича при всеки звук издаден от Симона ooooh!
За акото и нашето като изтича е едно течно и после като попие в пампата си е зърнесто!Явно е нормално!Ние започнахме да акаме по 2 пъти максимум на ден!!Нощем не ака вече!!Не зная защо така! newsm78С термометри и мушката не бъркам и не смятам да бъркам!!Няма да си свиквам детето така!Лично мнение!!Аз съм била все с термометри в дупарата и ето сега съм си хронично запечена!!Мисля,че това е причината!И за това детето само ще си ходи ако ще и 3 дни да не ака!!
Задави ли се спирам манджата обръщам я и я тупвам по гръбчето!Аз съм чувала че по добре това с което се е задавила да излезе отколкото да продължи пътя си навътре както става ако само я изправя-не го изплюва и се дави още повече!Не съм допускала до сега да затаява дъх и да "замръзва"след задавяне!
За позите Монката заякна много и както и да я сложа тя все се извърта #Crazyнаправо ме смайва каква сила има в нея!!Набира се и се гърчи докато си застане как и е кеф LaughingНикакво настрани вече не помага тя се обръща по гръб без проблеми!Но се дразни че не е на нейната си поза!А главичката винаги е настрани!!
За храненето Нищо не ям TiredИ мляко не пия и шоколад и сладко не ям и нищо газирано!Само съгрешавам сутрин с едно малко кафенце!!Мисля до 40 ден да я карам така и после малко по малко ще си вкарам в менюто всичко забранено!Ако даде реакция-спирам!Не мога да изкарам иначе по тоя начин!А и както са забранени всички цитросови плодове-те са зимните все пак!От къде витамини...банан как ми се яде..а киви..ооо а лимон ooooh!И да ви кажа един казан с боб директно с черпака ще изям!!Па нека после се осере детето ако иска Joy hahahaЕй аз не ги обичам тея яденета ама като са забранени и някак си ми се услаждат hahaha

# 153
Здравейте! Честито на всички мами и бебоци!!!!!!!!!!!!   bouquet

Ние вече сме си вкъщи.
Раждането бе по естествен път, но с много усложнения. Няма да разказвам, защото както и да го украся, няма начин да го представя добре. Убедих се, че е трябвало секцио, въпреки че още не искам да си го призная, и се обвинявам за случилото се, но важното е, че бебчо вече е добре. Пуснаха ни едва на 8-я ден, защото вече се бе оправил, но пак ще ходим на контролни прегледи.
Както и да е - ЗДРАВО ми е бебето и сме си вкъщи вече  Peace Тати много ни помага - може да прави всичко, без да е чел книжки и гледал филмчета. Дори изкъпа бебчо още първата вечер вкъщи, което съответно бе много одобрено и от тримата.

БЛАГОДАРЯ на Асето и всички опитни мами за съветите относно кърменето и полезността на кърмата. Да ви кажа честно, освен ползите и изпитаното на собствена "гърда", кърменето може би ускори процеса на оздравяване на моето дете - който каквото и да ми каже, аз съм сигурна че всичките системи, антибиотици и прочее неща, които пое, не са били толкова от помощ, колкото кърмата на мама. БЛАГОДАРЯ ВИ!   bouquet Hug

Целувки на всички! Ще гледам пак да се включа скоро!  Hug

Снимчици: http://www.nelinacheva.snimka.bg/

# 154
И само да кажа че бях с "ненормално" раждане-секцио.
  Laughing

pupipol, видях едно бебе Ники в папка Нашите бебчета. Твоето Ники ли е? 
Сложих снимката на първа страничка.  Simple Smile

# 155
Привет, мамчета!

Зайка, и аз понякога взимам Калоян да спи при мен през ноща. Гледам да го приспя и после го оставям в неговото легло, че да си призная малко ме е страх като заспя да не го затисна нещо. Мисля, че малките душици имат нужда от топлата ни прегръдка, едва ли така ще ги разглезим.

Дидиди, тази ваша лекарка как така прецени, че бебка няма да стане манекенка.  newsm78

Жожо, моля те да дадеш повече инфо за тези чайчета за колики - какви са и как се приемат. Че аз два дена не давам на Калоян капки, защото го запичат. Но пък за сметка на това коликите му се засилиха.

Мариям, честита радост и на сестра ти и на теб Simple Smile Жива и здрава да е Наталия и много да ви радва! Честити рожби на мама novi4ka , на мама tintpv, на мама Мона и на мама Бони! Само радост у дома! Да са ви живи и здрави дечицата! Simple Smile

Juliko  Hug. Ами то си е радост бебчо да се изака.  Simple Smile Спомням си когато сестра ми роди и малката не беше акала няколко дни. Беше голяма радост за нея, когато милата успя самичка. И като стана въпрос Иринии, мисля, че вашите акита са си добре. Simple Smile А за изхождането с термометър и аз знам, че не е хубаво да се прави често, защото червата на децата стават лениви. По-добре да се потърси друг вариант. На моя приятелка лекарката й е казала да дава дрожди на бебка и тя каза, че помагат. Ама не мога да обясня точно какви са тези дрожди, мамите с такъв проблем питайте педиатрите си.

Флучия, добре завърнала се в отбора!   bouquet

Съншайн  Hug, дано бебка започне да наддава сама и да не се налага дохранване. Стискам палци!

Бизу, и аз не успявам винаги с оригването. Държа го изправен възможно най-дълго и накрая той заспива и аз какво да правя слагам го в креватчето. И резултатът после е, че малко повръща като го събудя и като го изправя. Ако някой може да даде съвет как да оригваме бебетата си. Аз пия кафе, по едно сутрин веднага след кърмене, нормално, не обичам безкофеиновото и с малко мляко. Засега не съм забелязала да пречи на беб.

Беба и моят син се научи да се обръща по гръб. Аз не го подпирам с възглавница, че ми се вижда много голяма и ме притеснява. Но навивам на руло едно негово одеалце, което в повечето случаи върши работа, за да не се обърне. Но и аз изчетох доста статии, че било правилно бебетата да спят по гръб. А в болницата ми казаха да го слагам настрани  newsm78

Миркааа  Hug! Ако знаеш и на мен как ми се е приял бобец и леща също Simple Smile Аз да си призная не се ограничавам много с храните. Не ям само бобови, не пия газирано и алкохол разбира се. Забелязах, че при нас за лесното изхождане действа гроздето. И гледам всеки ден да хапвам по малко.

Нели, честито мила! Явно много си преживяла, радвам се, че детенце е добре.  Hug

Ох, колко дълго стана!

# 156
Мирка, аз докато кърмех Виктор що цитруси съм изяла: портокали, грейпфрути. Нали беше зима и нямаше други плодове. Няма да стоя гладна. Не съм забелязала да са му се отразили по някакъв начин.
Сега ям грозде, ябълки. За цитрусите има още 2-3 месеца да им дойде сезона. Сутрин пия едно кафе. Следобед по-рядко. А газирано мразим и такива неща вкъщи не се купуват. Кисело мляко си хапвам по 1 кофичка минимум на ден.
Виктор само сутрин и вечер е вкъщи и пак колко бели успява да натвори. Ако не ходеше на ясла, не ми се мисли, какво щеше да е. Оная вечер си събори чашата с кисело мляко на земята от масата. Умът ми не го побира, как можа половин чаша мляко да изцапа цяла стая  newsm78. Клапазанинът като видя какво е направил и като писна "Цапа се!", а ние се чудим как да го задържим на стола да не разнесе мръсотията навсякъде. Щото той като изцапа, веднага хуква да си взема стирката от банята и да почва да чисти.

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 12:03 от ston

# 157
Казвала съм го 100000000000000000000 пъти, ама пак - може да ядете всичко!!!
Цитрусите сами по себе си не са алергени. Проблемът при тях е в етеричното масло, което се съдържа в кората. Ако измиете портокала добре, избелите го, измиете го пак и си измиете ръцете - може да ядете без проблем. Всъщност и без цялата тази процедура може, но ако се тревожите - това е начинът Peace

# 158
честити бебчета на Мона и Новичка  bouquet

Бизу, мислех да ти отговарям на въпросите, но Суит много подробно е писала, аз нямам какво да добавя Hug

Ирини, за дупенцето на Джинджи - и при нас се получава понякога този обрив от ситни червени пъпчици, точно около ануса. Мажа обилно с крема за проблемни зони на Себа мед и минава до едно денонощие.  Забелязала съм, че се получава, когато пропусна да сменя памперса нощем (а ние си имаме нощно хранене и съответно - пълен памперс, който е нормално да дразни нежната кожичка)
От вчера акото на Нико е също така воднисто и по-кафяво златисто. Явно е някакво неразположение, защото педито го слуша вчера и каза, че перисталтиката е прекалено засилена, но не ми е споменавала да ограничавам моята храна. Засга - нищо обезпокоително.
Сега аз да се оплача - от вчера кашляме и ми е много жал за мъничето. Кашлицата не е силна и честа, но педи птвърди, че си е кашлица, а аз силно се надявах да е кашлял заради прашинка или нещо застанало на гърлото. Sad Поне гърлото не е червено и нямаме температура и засега няма да гълтаме хапове. Педи каза, че би трябвало да отшуми за 1-2 дни, дано Praynig

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 12:11 от unique_v

# 159
Забравих най-важното - на кърма е от 3-я ден, поради независещи от мен обстоятелства, а на гърда от 5-я ден - засука от раз!  Peace Колкото и да ми беше чудно, от първия опит и двамата се нагодихме, засука си, наяде се и така.

И сега въпросите...  Laughing АСЕ, сигурно е споменавано, ама честно не ми е останало време да се връщам и чета, затова отново:

1. "Нормално" ли е едно хранене да е около час - час и 15-20 мин? ( Храня го от една гърда, другото хранене - другата, почти винаги една "порция" му стига. Проверявам в почивките му дали гърдата е празна, като я стискам леко и ако потече - не е празна, ако не - слагам го на другата)

2. Как да позная кога една гърда се е изпразнила, при условие, че не винаги се чува преглъщането му?

3. Като го позагледам или дори без това, особено между храненията, гърдите ми сами почват да текат. Слагах "превръзки за гърди  Laughing ", но ми спарват зърната. А и те са разранени, та съм на принципа да се трият в блузата, за да загрубеят. Обаче теча сам си тръгва и не е много удобно

4. Има ли "трикове" за уригването??? Нещо май ни е проблем. Дори преди 2 часа, на последното хранене, странно - като никога се уригна, постояхме си малко изправени, унесе се, и като го сложих да легне - има няма 5мин, и повърна. Нямам предвид малко, доста си беше.

Само да кажа в допълнение, че е много лаком, почивките са на около 10-15мин (той сам си ги определя и показва в 90% от случаите). Голям е - преди 2 дни бе 4050 и наддава всеки ден, днес ще го измерим пак, тъй като имаме кантарче, останало от таткото.

Извинявам се за дългия пост, но знам, че разбирате. Обичам ви!!!!!!!!!!!   bouquet

# 160
Ми аз знам че няма проблем ама вече като свикнах да не ям 100 неща и не мога да се пренастроя!!
Моя лекар се хвана за главата като чу колко ограничения ми е наложила педи!!Каза,че всичко това са глупости и че няма да навредят на бебето тея храни а липсата им ще навреди на мен!!
Аз кисело млякце си ям прясно не пия!!
Нели миличка не е било никак леко но важното е че детенце е добре вече!!
Ваня дано се оправи Нико бързичко!И ние се прокашляме от време на време и си мисля че е от прах или се дави но ще взема да питам аз педи макар че я слуша всеки път и до сега не е казала че има проблем!!
Аз малко да се оплача че още нямам пари ooooh!Ама моя "работодател"е занесъм 2та ми болнични листа на 10 септември!!А  първия е от 4 август!Ама нямало смисъл по-рано защото те парите за август щели така и така септември да ги превеждат!Как и да е стана октомври а аз пари за август още нямам!Та в тази връзка да питам-сега за август и септември едновременно или само за август??Щото е безумно тъпо августовските да ги дават октомври така 1 месец се пропуска и като минат 9 аз ще съм взимала реално само за 8 месеца!Не знам някой дали ме разбра!!Не сме умрели за тея пари ама не искам да ги оставям ей така!Все пак сама се осигурявах 9 месеца по 200лева!Ми не са малко парите в крайна сметка и ако могат да се върнат някак си защо да не си ги върна! Rolling Eyes

# 161
Да Дими ,това е моят бебчо Ники.Мерси.Аз вече съм на път да се откажа.Неще да засуче и това е.Мерси на Асето за предложението да се видам ,но в момента няма как да стане.А мисля че колкото повече време минава толкова ще е по-трудно.Все още цедя и давам кърма и редувам с АМ.Педиатърката каза че само мъча детето-в смисъл че ми е малко кърмата.Има ли други бебета само на АМ?

# 162
Привет и от нас!!!
Мойта красвица от 2-3 дни си е харесала 7 часа вечерта за начало на няколко часов ревлив маратон #CrazyНаправо лудваме с таткото-нищо не действа !!
Утре беба става на 40 дни-ще и правим пита,та молбата ми към мамите кулинарки е да дадат някоя рецепта за сладка пита.Казаха ми да направя обикновена и да я намажа с мед ,ама това дали ще е достатъчно??? newsm78
Иначе мерките ни след консултацията-за един месец сме пораснали с 6 см-вече е 56 см и тежи 4110гр.!Бива горе-долу Laughing

# 163
Нели, ама обещай, че като го напша това ще гледаш и предаването в събота Hug Hug Hug

По принцип за такова едро бебе не е съвсем нормално храненето да е толкова дълго. Но все пак той е още малък, а е преживял и неприятности покрай раждането, така че можем да му го простим Hug За да намалиш малко времето можеш да използваш техниката за компресия на гърдата. Така ще му помогнеш да суче по-ефективно.
По правило на едно кърмене се предлагат и двете гърди, но се гледа бебето - ако иска да яде - яде. Ако не иска - не яде Peace
Няма как да познаеш кога една гърда е празна, защото тя никога не е Wink В нея се произвежда мляко и докато бебето суче. Така че... просто преценяш. Щом пусне сам, го повдигаш, уригаш (ако уригне) и предлагаш втората гърда Peace
Ами това с теча... ако не се размине около 20-тия ден ще се размине около 40-тия... А ако и тогава не се размине ще е към третия месец... Просто рефлексът ти е много добър Heart Eyes И няма какво да направиш. Виж за раните по зърната - можеш да мажеш с ампула вит.С и крема на Авнт или Лансинох... или зехтин. Или просто да изцеждаш кърма и да ги оставяш на въздух.. И най-важното да промениш позата... Явно човечето не захапва особено добре - дългото сукане и рагадите са доказателство, че нещо в позата или захапката понакуцва. Но пък с времето нещата се оправят обикновено Peace
Триковете за уригване са като се постави бебето на места, които притискат леко стомахчето, но без да изкарват от храната. Примерно се облегне ра рамото... или се хване през гърдичките с лице напред или се посави на коляно... Но обикновено кърмените бебета не се уригват много. Всъщност ис е до бебе Peace

# 164
Нели, ама обещай, че като го напша това ще гледаш и предаването в събота Hug Hug Hug

По принцип за такова едро бебе не е съвсем нормално храненето да е толкова дълго. Но все пак той е още малък, а е преживял и неприятности покрай раждането, така че можем да му го простим Hug За да намалиш малко времето можеш да използваш техниката за компресия на гърдата. Така ще му помогнеш да суче по-ефективно.
По правило на едно кърмене се предлагат и двете гърди, но се гледа бебето - ако иска да яде - яде. Ако не иска - не яде Peace
Няма как да познаеш кога една гърда е празна, защото тя никога не е Wink В нея се произвежда мляко и докато бебето суче. Така че... просто преценяш. Щом пусне сам, го повдигаш, уригаш (ако уригне) и предлагаш втората гърда Peace
Ами това с теча... ако не се размине около 20-тия ден ще се размине около 40-тия... А ако и тогава не се размине ще е към третия месец... Просто рефлексът ти е много добър Heart Eyes И няма какво да направиш. Виж за раните по зърната - можеш да мажеш с ампула вит.С и крема на Авнт или Лансинох... или зехтин. Или просто да изцеждаш кърма и да ги оставяш на въздух.. И най-важното да промениш позата... Явно човечето не захапва особено добре - дългото сукане и рагадите са доказателство, че нещо в позата или захапката понакуцва. Но пък с времето нещата се оправят обикновено Peace
Триковете за уригване са като се постави бебето на места, които притискат леко стомахчето, но без да изкарват от храната. Примерно се облегне ра рамото... или се хване през гърдичките с лице напред или се посави на коляно... Но обикновено кърмените бебета не се уригват много. Всъщност ис е до бебе Peace

За предаването - веднага сложих напомняне в телефона.  Peace Hug

Мисълта за смяната на гърдите е - нали има предно и задно мляко, и се притеснявам, че ако сменя на всяка почивка гърдите (почивката е през около 10-15 мин.), няма да получи така полезното и хранително задно мляко.  newsm78
Иначе сменяме позата уж - като почне да суче, мама полягва назад, защото струята е силна и той не успява добре да се приспособи, но като намалее, насмогва. Иначе е доста лакомичко бебчето ми. На следващото хранене (след около 3-4 часа ще приложа наученото  Peace  bouquet )
Мажа най-вече с кърма, Гермастан слагах 2-3 пъти, имам и компресчетата за кърмачки Bio-active.
БЛАГОДАРЯ, Асе!!!  smile3525 smile3521 newsm10

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 13:51 от Нели :)

Общи условия

Активация на акаунт