Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 165 809
  • 793
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 940
Супер са тези съдове Цептер, но в момента не мога да заделя средства за да си купя. (дори на изплащане).
Иначе в момента се опитваме да се понаучим да се храним здравословно. При първа възможност ще започна да си купувам. Толкова ми хареса идеята да готвиш на два или три етажа...перфектно е.
Има ли някъде някакви брошури. На сайта не е много ясно колко точно са уредите. Или аз пък не съм го намерила. Откъде могат да се закупят тези съдове по принцип?

# 46
  • Враца
  • Мнения: 876
Покажи какво си сготвила след това

# 47
  • Мнения: 34
Аз от 3 години съм с Цептер,майка ми сигурно от 10 и вчера си прецаках единия капак.Имах пържоли на тиган с гъбен сос и ги сложих във фурната да се стоплят в купата.Обаче сигурно съм пуснала по-високи градуси и дръжката на капака се изду като балон,там където е индикатора,сега не знам какво да го правя,иначе си работи всичко

# 48
  • Враца
  • Мнения: 876
DVD капаците не са топлоустойчиви, а само дръжките на съдовете, но не се притеснявай индикаторът е сменяем и се продава отделно...утре ще проверя и ще ти кажа колко струва...споко не си съсипала капака...иначе аз винаги притоплям на котлона, ако е в купата оставям на по - ниска температура за малко и те се задушават...а индикатора работи ли иначе...

аз днес да кажа че готвих тиква на пара и отдору (понеже е сезона на супите) боб чорба 

# 49
  • Враца
  • Мнения: 876
DVD термоиндикатора е 12 е черен и 15 евро бял  Peace

# 50
  • Мнения: 34
DVD термоиндикатора е 12 е черен и 15 евро бял  Peace
Мерси,засега работи ако нещо се прецака ще взема нов Peace

# 51
  • Враца
  • Мнения: 876
провери прилепва ли хубаво към капака и сготви нещо ако намериш някаква промяна го смени, ако не остави го стига да не те дразни...така както разбрах навреме си го извадила и не е голям проблем

# 52
  • Мнения: 34
Сготвих,няма проблем.Аз имам и още един капак,понеже ми е комплект тенджера,тиган и купа с един размер и два капака Peace

# 53
  • Враца
  • Мнения: 876
DVD докато си работи го ползвай така и като започне да се скапва тогава го смени, но ако искаш да печеш във фурна свали пластмаските на дръжките и не използвай капака (който е гледал ББ4 е видял как готвеха на огъня в двора с тези съдове)...

dalka и аз така реших в началото (че са много скъпи), но реално погледнато месечно давах пари за глупости, които като ги сметнеш излизаха двойно тройно над вноската (пример давам с разходите за безалкохолни и сладкиши, за които давах луди пари сега ги заменям с десерт в Цептер или с плод - хем полезно хем по- евтино)...аз съдовете като подарък ги получих от майчето ми наготово, но много други нещица изплащам - системата за пречистване на вода, за почистване на дома, херметическия капак с който започнах да правя и малка система (комплекта съдове се нарича система)...системата за почистване на въздуха сега трябва да пристигне вече изплатена  Mr. Green Mr. Green

50-60 лв месечно е доста разумна цена  за подобно нещо (говоря за съдовете, около 70 е с котлона), а и може да се поръчват и поотделно (първо един, втори, трети етаж в зависимост от възможностите) ...най - практичен е тигана, който е с обем 2.7 литра и става за всичко  или пък тенджрка от 4 л в която спокойно и пиле може да се пече (от тях може да се започне)...

поръчват се от т.нар. търговски консултатнти, които има във всеки град предполагам (аз за Сф, Търново и Стара Загора и разбира се Враца мога само да кажа, че отговаря мацката която мен ме пална по Цептер)... с помощта на които консултанти най - лесно може да се ориентира човек в многобройните варианти (все от някъде се започва  Joy Joy) и кой вариант е най - удачен и финансово и удобен за ползване...ако имаш нужда за разяснения питай спокойно аз съм почти специалист вече  Whistling

Иначе Цептер предлага продукти в няколко основни направления
Home Art - съдове и пр … 86;ри, система за … 72;не и миксиране
Home Care - система и уреди за почиств … 86;ма, на въздуха и водата
Medical - нещото от което си заслужава внимание е лампата Биоптрон (с която нагряваха контузените в Денсинг старс) и което също го прибавям към необходимите неща в дома може би веднага след съдовете
Cosmetics - козметиката която също е невероятна...медицинска и много по - добра според мен от повечето на Виши, Авен и т.н и съответно на по - добра цена
 Luxury - бижута (нямам много наблюдения върху тях)

Почти всички от продуктите им ги има в собствени сайтове с подробна информация...останалото трябва да го видиш в действие

а сега да покажа и това което сътворих днес в стъпки
агнешко с к … 86;фи и на втори етаж любимата ни млечната б … 80;ца

        




Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 21:59 от wb

# 54
  • Мнения: 539
някой готви ли със Синхро-клика-системата за вакуумиране,имам нужда от помощ че не ми се получава нещо.Някой има ли го този капак и ползва ли го ?
WB,всичко ли готвиш в купата,аз правя баницата-не тази,а морковената в тиганчето,купата директно на котлона ли я слагаш?А яденето в какво си го сготвила?

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 12:44 от Denito

# 55
  • Мнения: 772
Здравейте.
Моля ви,дайте ми съвет как да опека риба(пъстърва,скумрия) на грилера на Цептер.
Нещо не се получава при мен.Постоянно ми залепва рибата и при опит да я обърна от другата страна за да се доопече, се разпада на парчета.
Благодаря ви предварително.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 15:18 от valivana

# 56
  • Мнения: 2 931
Момичета аз също готвя в Цептер от няколко години, а майка ми най-малко от 10.
Днес обаче направих ужасна беля и съм бясна.
Включих двата котлона, защото и на двата правих нещо, след което махнах нещата и съм забравила да изключа единия и точно там съм лепнала капака на една от тенжерите ми "Цептер".
Така капака върху котлона си е постоял доста време и направо за нищо не става.
А термостата, който е на капака направо се беше разтопил и разлял по него  #Cussing out
Изхърлих капака, за нищо не става.
Дали ще мога само нов капак към тенджерата да си взема?  newsm78

# 57
  • Враца
  • Мнения: 876
Карамел` не изхвърляй капака, ако не е изкривен може да се смени само термостата (черното се мие с препарата на Цептер лесно)...досега гледах в ценоразписа няма цена само на капак, но имам спомен че една женица от Враца си беше взела само капак (като допълнение за тигана за пържене който е без капак)...обади се на търговския си консултант и го попитай...или директно в централата в Сф и обясни нещата ш  мисля че няма да е проблем да го заменят или да ти предложат изгодна оферта

Denito майка ми има синхроклика и готви доста често в него...питай каквото имаш мисля че ще успея да отговоря...доста бързо стават нещата с него, а  боба и лещата сготвени с него са просто невероятни (така е увирал само боба на баба ми в гърне на село, но той ври часове)...принципа на синхроклика е загряваш на силно докато излезе копчето след което намаляваш боба за около 20-25-30 мин и не се пълни тенджерата повече от резката иначе може течност да влезе в копчето...и не се притеснявай че излиза пара понякога се получава (аз докато го изпробвахме бях се ужасила че не правя нещо като хората че излиза пара докато загрее), а колкото до вакумиращата система имам наблюдения на помпата само (не пробвай да вакумираш в пластмасова бутилка  Joy)...майчето ми трябва да я получи скоро и ще обясня

 купата (3 етаж) я ползвам за десерти предимно и лятото за салати...така свежа се запазва зелена салата че първия път бях  Shocked  не можех да повярвам на очите си, че зелена салата овкусена със зехтин и лимон и престояла една нощ, и на следващия ден на обяд ставаше за ядене (все едно нарязана преди 10 мин)...Така както съм показала агнешкото с картофи и млечната баница ги готвих заедно като два етажа...купата на котлона я слагам единствено когато искам да карамелизирам захар за крем карамела или нещо за бързо притопляне, защото купата няма специалното дъно на съдовете и не е подходяща за дълго готвене (ще се съсипе предполагам)...иначе агнешкто готвих в голямата тенджера (6.7 л е моята и диаметър 24 см) и като втори етаж млечната баница....комплекта съдове отляво е моят ..готвя и в тигана или в голямата тенджера в зависимост за кого...обикновен готвя за 4 души (2 мъже) и затва зареждам системата...когато готвя за мен и мъж ми правя мусака в тигана или каквато и да било друга манджа (2.7 л) са достастъчни за двама трима души...в тигана успешно правя и мляко с ориз (десерт), въпреки че повечето покрай мен жени го правят в купата на 3 етаж, на трети етаж стават хубави "макарони на фурна"...

valivana рибата когато искаме да има загар и от двете страни се пече на тиган (това правих на Никулден с шаран, с грилер трябва да е по - лесно) запича се от първата страна около 5 мин ...след което горещия съд се поставя върху студена плоскост (без да се отхлупва) за около 5 мин от охлаждането и задушаването (капака не се отваря) коричката се отлепва и рибата внимателно се обръща и изпича и от другата страна, като си важи правилото за задушаване поне 2-3 мин както при кюфтетата на скара (в тиган)...на рибата не и трябва много време за печене както месото...пълнен шаран около 1.5 кг стана готов за 20 мин (10 мин от едната и 10 от другата)

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 15:13 от wb

# 58
  • Мнения: 539
WB,вместо системата за готвене под налягане,съм объркала и написах системата за вакуумиране,а вакуумирането ми е ясно,имам няколко съда и вакуумирам като се сетя.А синхро-клика-днес варих домашно пиле,нарязох го да се побере в тенджерата,аз имам една висока и тясна-май 5,7л,сложих малко вода и затворих,нагрях на най-силното,вдигна се щифта и намалих,(аз съм с два керамични котлона-малък и голям,от 1 до 12скала),след като намалих след известно време щифта си падна,почна да излиза пара само от там,пак увеличих,пак се вдигна щифта,и намалих на 4,щифта си стоя вече вдигнат,но през цялото време си излизаше пара от там,а стрелката си стоя в зеленото само.След 1час изключих кмотлона,няма и 1минута и щифта сам падна,отворих си капака,месото си е сварено,ама пак не се дъвче.Та въпросите ми са-
1.твоите котлони какви са,на каква степен слагаш на най-силно и на каква намаляш?
2.Парата през цялото време която излиза,нали е под вакуум и не трябва да мирише вкъщи на манджа
3.Защо като изключих котлона и щифта веднага падна-нормално ли е?
4.Месото да не се дъвче-от месото ли си е,все пак 1час под вакуум не е ли достатъчно
5.Аз ли нещо бъркам?
Иначе имам голям и малък тиган,в тях готвя успешно всичко което ми хрумне.Най-любимият ми е големият тиган.Имам и голямата купа,но в нея не готвя,дори и на етажи,някой ден ще направя от твоите предложения.А някоя идея за миксера-освен за кексове и сладкиши,и за белтъци на сняг друго не съм правила.

# 59
  • Враца
  • Мнения: 876
аз миксера го чакам като подарък към прахосмукачката Туто джебо (но ще ми дойде от новата Туто луксо) и не съм го пробвала или виждала в действие, но гледах един ден Ути правеше сос и мелеше подправки в купата...предполагам че ще е като тези на Браун с различните приставки (систъра ми има такъв) и правя с него всичко каквото се сетиш...разбиване на яйца сметана за торти кремове, с пасатора повече работя директно в консервираните цели домати ги правя на сок, компоти, крем супи...в купата меля месо за рула или кюфтенца, правя ароматизирано масълце за зеленчуците на 2 етаж или риба на пара...но това с обикновения на  Браун...този на Цептер видях само че има повечко приставки и като го получа ще го хваля...аз тъкмо се чудех какъв да си купувам робот или миксер с приставки когато си поръчах прахосмукачката и ми предложиха този като подарък...и спестих малко пари.. Laughing

синхроклика (капака за под налягане) става н всеки един съд с диаметър 20 см, но най удобно е за готвене в по - високите (5.8 или 4.7 л) Майчето ми има 4.7 л, аз чакам по - високата която имаш ти...Правилото е че при синхроклика се добавя вода (аз правих пиле с картоф без и беше залепил леко на дъното)...ако искаме манжда се добавят 50-100 мл вода не повече...при леща или боб или супа най - много до резката... Пуска се на силна степен (при мен е индукционен котлон на 240 градуса или обикновен на 3 (от 4 степени)...Като излезе копчето намалявам на около 90-120градуса на индукционния или 1 или 2 на обикновения...Докато се готви не излиза пара...ако излиза намали котлона..защото ще влезе прекалено бързо в зеления сектор и трудно ще може да определиш дали е готово...когато бъде готово (стигне до средата на зеленото индикатора) се изключва и оставя да се охлади...може да се отвори едва когато стрелката влезе в жълтия сектор или ако бързам охлаждам под чешмата след десетина минути ...и тук както и в другите съдове е хубаво малко да се задуши особено ако е месо или боб...за лещата и супата по - малко време около 10-ин мин, за боба поне 20....Когато се намали температурата щифта е нормално да падне (това да не те притеснява), но провери има още една защитна клапа дали е затворена да не излиза парата през него...

утре ще разгледам упътването и ще го сканирам ако го нямаш...

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 21:52 от wb

Общи условия

Активация на акаунт