Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 165 818
  • 793
  •   1
Отговори
# 60
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 196
Аз имам миксера...Преди и аз да го получа като подарък, имах също на Браун. И преди и сега ползвам миксера за каквото реша, разлика няма, освен че този на Цептер е много по-удобен от всички останали, които съм имала. Най-голямото му предимство е, че е метален и може да се ползва директно в тенджерата на котлона. Ние много често готвим крем-супички и така е много по-удобно. В купата мелям от подправки до орехи...

# 61
  • Мнения: 539
wb,благодаря ти за обясненията.Имам си упътването на синхроклика и постоянно го чета,но все не ми е ясно защо при мен постоянно си излиза пара при вдигнат щифт,не е от другия вентил,и като изключих котлона веднага падна щифта,все си мислих че ще падне поне след 10 мин.А може и нещо да не ми е наред капака,ще извикам някой да дойде да сготви с моя капак на моите котлони.Като ти дойде миксера непременно да се похвалиш,щом ще е с новите Туто,значи ще го имаш след няколко месеца,нали?Аз засега съм го ползвала с двете ножчета,а има и още две,които още не съм.Eveto,благодаря и на теб че се включи с разяснения за твоя миксер.Днес направих пилешка супа в голямата тенджера,а в най-малкото тиганче направих пиле(петел,де)с настъргано червено цвекло,домати,кафява захар,подправки и топено сирене накрая.Добре беше,чак не повярвах,че и мъжът ми си хапна доста и го одобри преди да разбере какво е .
wb,много ми е интересно за твоите картофки соте-аз веднъж направих по подобна рацепта,ама ми загоряха и залепнаха за дъното,май съм позасилила котлона според мен.Ще опитам както ти си го написала.
А за книжките с рецептите-аз имам една червена и една синя лъскава,но повече гледам по червената.А и да си похваля постните лозови сърми в 5,7л за коледа-станаха Супер,ометохме ги за нула време.

# 62
  • Враца
  • Мнения: 876
Denito я кажи как правиш този петел с червено цвекло...майка ми ще е очарована защото е луда по червеното цвекло, но все не успява да ни убеди да хапваме...аз съм гледала като нещо по - различно пиле в карамел и зеле на втория етаж с гъби, лук, краставици и сусам (типичното китайско), но още не съм го пробвала че не знам ще накарам ли домочадието да го пробва...

ще гледам да покажа тази седмица картофките защото са страхотни и като гарнитура и като мезе а и като основно (когато са със сиренце или кашкавал)...  Party  и са нещо толкова обикновено и същевременно вкусно, и ако тази жена не ми беше споделила не знам дали бих направила (ето затова харесвам партитата - всеки споделя опита си в случая темата ми е много полезна защото разбирам нови нещица и ми идват нови идеи)

за книжките най - любимата ми е тази и понякога я чета (ябълковия сладкиш е от нея) за да разнообразя менюто вкъщи, но повечето пъти импровизирам в рецептите..

Eveto а знам че има няколко приставки миксера за какво са може ли да обясниш  Praynig

а относно новото Туто луксо (аз бях поръчала старото, но нали е на изплащане и на старата цена ще получа новото - късметлийка съм  Mr. Green) първите ще пристигнат пред пролетта и ще гледам да се вредя, защото ни предстои изнасяне в новото ни жилище и ми се иска при първото ми основно чистене да ме улесни (особено при гадното миене на прозорци  Joy)

# 63
  • Мнения: 539
wb,петела нищо особено не съм го правила,първо го сварих и извадих бутчетата и крилата в малкото тиганче,отгоре настъргах червено цвекло,домати на кубчета малко,мащерка,кориандър,кафява захар да не е кисело,и се задушава известно време,като е готово отгоре кръгчета топено сирене,още малко под капак на котлона,изключих го и сервирах,добре беше,нещо по-различно и здравословно,гарнитура-ориз.

# 64
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Момичета, взех и аз да изплащам едни прибори, обаче съм забавила една от вноските. Дали ще е проблем, ако ги внеса по- късно??
не е много по темата ама.....

# 65
  • Враца
  • Мнения: 876
Denito   bouquet ще се пробва задължително


tais до три вноски не е проблем да закъснееш, но е хубаво да наваксаш след това особено ако имаш бонус (защото както ми обясниха бонуса е за лоялен клиент - редовно плащащ вноските си)...другото кото ми казаха е че не е проблем да не е точно на датата плащането но е желателно да е в рамките на месеца да не се води пропуснат, като само на последната вноска е желателно да е до датата в договора ...я сподели какви прибори си взела...аз днес получих бебешкия сет прибори Кимоно...страхотни са ...ще ги снимам довечера

# 66
  • Мнения: 773
"wb",направих баницата в тигана.Стана страхотна.
Благадаря ти.

# 67
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Бебешките прибори са ми следващата покупка, ама чакам да се обебя първо.
А иначе пхринципно харесах Сенатор, с уговорката обаче, че като ги изплатя ще си избера какво точно иска. Без златисто ще са със сигурност, че да мога да ги мия в миялната.
А довечера ще пробвам баницата.

# 68
  • Враца
  • Мнения: 876
и ние снощи хапвахме баничката... Peace

аз приборите за бебо ги взех за подарък, но толкова ми харесаха че въпреки че нямам бебче още ще поръчам и за мен едни...страхотни са просто...а понеже тези за възрастни са ми много големи мъж ми предложи и за нас да си вземем по едни  Joy

tais защо със златното да не може да ги миеш в миялната  newsm78

# 69
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 196
................................
Eveto а знам че има няколко приставки миксера за какво са може ли да обясниш  Praynig
.................................

Да, има 4 приставки + пластмасовият съд, наречен Процесор и една литрова пластмасова мензура

Първата приставка е многофункционален нож: за нарязване, кълцане, пасиране на сурови и термично обработени зеленчуци, плодове (и замразени), бебешка храна, разбива ледени кубчета, готвено месо, смесва тесто...абе за всякакви трудни за обработка съставки;

Приставка за разбиване: разбива, аерира и смесва белтъци и сметана, за получаване на хомогенна смес от супи и сосове, за всичко, което трябва да е леко и пухкаво;

Бъркалка: разбърква и рзбива шейкове, питиета, пюрета, сосове, майонеза, за плътна и кремообразна смес;

Месомелачка: нарязва, накълцва и смила месо, както и по-твърди съставки и зеленчуци;

Процесор: мели, настъргва и кълца всякакви ядки, подправки, зърнени храни и закуски, шоколад, сирене, захар, кафе, хляб, лук, чесън и др.

Мензурката е с пластмасов капак, който затваря плътно и в нея могат да се съхраняват всякакви продукти, обработени с миксера или не.

Всичко това има специална кутия, която побира много добре всичко, като заема минимално място на работният плот в кухнята. Аз имам много малко пространство и щом на мен ми е удобно и компактно, заначи наистина е така. Може, разбира се, да се монтира и на стената, но аз и за това нямам място.

# 70
  • Мнения: 220
Здравейте и от мен. Чета ви редовно ,но не съм се включвала до сега. Имам тенджери /само два етажа/+тиган+микси+прохусмокачката/новата която вкл.прохусмукачка,парочистачка и ютия/. Въобще мога да кажа ,че съм яко зарибена /по меко казано фен съм на Цептер. Моето микси е на стената.Много е удобно. Ползвам уредите от около осем години и съм много доволна. Готвя само в тях. Други тенджерки използвам само за съхранение на ядене в хладилник. Само зелен боб в Цептер не можах да направя както искам .

# 71
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
wb,
не се мият в миялна, тъй като с времето им изпадва златистото. Аз не ги вземам, за да  им слугувам на пустите прибори, а да ги ползвам все пак.
Така ми каза консултантката ми.

# 72
  • Враца
  • Мнения: 876
Eveto   bouquet за подробното описание...сега още повече нямам търпение да дойде

s_la какво не си направила със зеления боб  newsm78 при мен много добре се получава даже аз преди почти не ядях зелен боб, а сега го слагам дори и в супите (от кръглия разбира се)

tais не го знаех но ще попитам, при мен не се е налагало защото аз със златното нещо не ги харесах (то по принцип не харесвам златото може би затова)..но според мен не би трябвало пък да е толкова леко покритие че да се изгуби от миенето

Аз студенствах няколко дни и след дни на нездравословно хранене по ресторанти разбрах какво е Цептер-а за организма ми...веднага усещам разликата, появява се една тежест или както почти винаги при мен киселини..всеки път се заричам че ще си нося и котлона с тигана...

та завръщайки се нямах търпение да направя нещо в съдовете и да зарадвам себе си и мъжо...този път правих лазаня (на фурна)...но си мислех че следващия път ще я пробвам на третия етаж...

ето получения резултат и естествено стъпките по които я правих...както винаги направих двойна доза, на която майчето много се зарадва, а когато няма на кога да дам втората тава я замразявам (преди да е изпечена) и след няколко дни направо я пека ...когато е замразена я пека на около 180 градуса.. гостите винаги се впечатляват от нея...при готвенето със съдовете и котлона на Цептер предимството (освен за качеството на храната разбира се) е съкратеното време при сосовете...общото време за приготвянето на двата соса е 10-15 мин

това е лазанята ми и от тук можете да проследите в стъпки

# 73
  • Мнения: 2 931
Аз се включвам да се оплача, че удрям на камък с разваления капак.
Явно ще се купува нова тенджера.

wb докато преглеждах лазанята така ми потекоха лигите, че още довечера смятам да я направя.
   bouquet

# 74
  • Мнения: 220
Зеленият боб обичаме да бъде задушен с всичко в него-боб,лук,чесън , домати . В цептерска тенджера не извира течноста,а аз искам яденето да остане -на мазнинка-Това не мога да постигна. Може би има някакъв трик.Напиши ми как го правиш.
Аз доката се науча да готвя манжи в цептер-все супи излизаха. Точно по тази причина. Все неможех за уцеля количеството вода. Нали очаквах да изври водата като при другите тенджери.
Лазанята ти е много апетитна. Направих баницата по твоя начин.Стана,но нещо плънката ми беше малко. И да ти кажа успях да се изгоря при обръщането. Въобще имам издънки ,но те са моя вина.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт