Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 166 377
  • 793
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 789
wb,лазанята е страхотна.Благодаря за снимките.Ще пробвам и аз да я направя и после ще пиша.
Но нямам лазаниерата за Цептер.Дали ще мога да я направя в правоъгълна тава?

# 76
  • София
  • Мнения: 3 901
темата е много хубава и полезна, чета я с удоволствие. само имам молба към авторката й - може ли  да си поправи заглавието? Peace

# 77
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Аз се включвам да се оплача, че удрям на камък с разваления капак.
Явно ще се купува нова тенджера.

wb докато преглеждах лазанята така ми потекоха лигите, че още довечера смятам да я направя.
   bouquet
Чак пък нова тенджера!! Можеш и само капак да купиш- доколкото зноя се продават отделно от тенджерата.

# 78
  • Враца
  • Мнения: 876
хехе благодаря за отзивите...вкъщи имам поръчка да направя още две тави с лазаня за събота и неделя (пак ще студенствам) и от майка ми една за село  Joy Joy Joy

Карамел`  tais е права само капак се купува...няма нужда да се хвърляш в излишни разходи...и попитай първо може ли да се поправи преди да купуваш (нали имат гаранция)

s_la не добавяй вода изобщо като готвиш зелен боб...сложи всичко в съда, като доматите сложи без водата, добави мазнинка и би трябвало да стане...и аз в началото все се притеснявах да не загори и слагах но има ли сочни зеленчуци (молкови картофи) не е необходимо и капка да се слага... особено ако не се готви на втори етаж на пара не се слага вода ...друг вариант е ако има прекалено течност след като е сготвено да се отхлупи за 5 мин...за баницата ако е малко плънката добави и две три с.л. кисело мляко и шипка сода...става много сочна..аз по принцип я обръщам с дъска законо ми е по - удобно но много добре става и с пластмасовия капак на третия етаж

valivana всяка една правоъгълна тава става (но е хубаво поне тенджерите да се използват за сосовете защото вкуса е по - хубав и няма тежест както е при спагетите или при лазанята в обикновена тава)...като правиш гледай тавичката да е стъклена (йенска) или глинена за да е по - добър вкуса

между другото забравих да спомена, че втората тава понеже беше престояла една нощ със сосовете (корите набъбнали) и трябваха само 10 минутки да се запече кашкавала

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 13:53 от wb

# 79
  • Мнения: 220
wb къде си . Моля те не изоставяй темата . Видно е ,че има какво да пишеш.Ако трабва промени заглавиета - Напр. Какво наготвих днес с Цептер

# 80
  • Враца
  • Мнения: 876
ааа не изоставям  изобщо  Naughty нали студенствах и затова зачезвам периодично...вече официално съм завършила като остава само дипломната защита лятото...така че скоро очаквайте нови снимки   Wink но очаквам и накоя от вас да се включи да покаже или да разкаже какво готви...защото както знаете всяко семейство има начин на готвене и любими гозби...та предлагам всеки да каже кое е най - често готвено в неговия дом...

при нас както се оказа са скара  Embarassed Embarassed Embarassed (пилешко, свинско, кюфтета) но презимно заради мъжката част, баница и картофите на тиган, а от манждите любимото ми е пилешко с картофи и зелен боб (или грах)...от десертите естествено млечната баница

# 81
  • Мнения: 539
сега готвя на 2 етажа,пълнени чушки и крем карамел,НО нещо не се получи.Чушките се сготвиха,но крем карамела не и сега го сложих само него върху една тенджерка с вода.Защо все нещо не ми се получава,уж всичко по книжката четох,а само да питам за лазанята-под фолио ли се пече или не,защото аз съм я правила под фолио,после слагам кашкавала,махам фолиото и запичам?
А за зелен боб-онзи ден правих зелен боб с картофи,но яхния и се получи добре,но аз нарочно добавих още вода ,нали янхия исках.
А за двуетажното готвене-нали би трябвало да е улеснение за домакинята,а на мен ми се вижда като усложнение,от 3:30 е сложена системата на бавен огън,защото излизах да взема детето от градина,сега е 18ч.,а аз имам само вечерята,десерта след още около 30мин,ако се получи нещо с тоз моя крем карамел?Има ли някаква хитринка да се справя по-лесно.
Ако запека на фурната на горен реотан крем карамела дали ще се получи хубава коричка като на тези в купичките?

# 82
  • Враца
  • Мнения: 876
Denito аз го готвя с нещо което се прави по - дълго време като месо например...не върви със супа защото на супата и трябва малко време...етажното готвене е улеснение поне за мен...особено ако сложиш три неща времето се спестява значително...когато готвя етажно след като е изключил котлона (винаги се уверявам като чуя звука дали индикатора е стигнал в зеления сектор), оставя се времето да се задуши (това е половината от готвенето) обикновено поне 20-30  мин ако има месо, и сервирам вечерята без да отхлупвам десерта, десерта отхлупвам преди сервирането десетина минути...ако ти е странен крем карамела сложи го във фурната и запечи само отгоре за пет шест минути (също ако има малко течност в средата)...обикновено не е готов ако не се е задушил достатъчно време или пък е повече течността...правилото е на 1 яйце се добавят 100 мл мляко като е хубаво да се пълни течността до втората резка на купата...може да пуснеш в сместта и два шоколадови кроасана и се получава крем карамелена торта   Flutter коричката както повечето неща си е чисто визуална необходимост (или навик при нас)..с течение на времето няма да ви прави впечатление че не е тъмно, защото нали така или иначе отива като долна част в чинията

за лазанята не я пекох с фолио (въпреки че преди в йенската винаги я печех захлупена)..просто я печи на ниска температура до 220-230 градуса и няма опасност за изгори отгоре а вътре да са сурови корите ако това се притесняваш  Peace

важното при етажното готвене (пък и за това на 1 етаж) е загряването в началото и задушаването в края...аз съм пробвала боб пуснат за 30 мин, но оставен да се задушава цял следобяд и беше "на масло" (както казват при нас)...загряването ВИНАГИ е на максимална степен докато не стигне до дръжките на основния съд (да не може да се държи ръката), след което се намалява...а при ЗАДУШАВАНЕТО ако не сте засекли време всичко е готово когато индикаторът се е върнал отново в жълтия сектор...

# 83
  • Мнения: 238
Wb    bouquet
Приготвих лазанята по твоята рецепта и стана чудна. Втората доза отлежава във фризера, ще я пека в събота или неделя.
Не бях правила лазаня, а имам лазаниера от доста години.

И аз предпочитам като правя крем-карамел да слагам на първия етаж нещо с повече течност. Най-честата комбинация е отдолу боб чорба или леща, на втория етаж - пълнени чушки и на третия - любимият крем-карамел. Всичко става супер.

# 84
  • Мнения: 539
да ви кажа за крем карамела че нищо не стана,но според майка ми вината е в млякото,Верея,кутия,3,6%,то направо стана вода тоз крем карамел,защото млякото не било мляко ами сухо такова с вода и няма как да коагулира крем карамела ,иначе го правих точно по рецептата от книжката,но следващия път ще го направя с мляко от торбичка.А за лазанята и аз съм и хвърлила око,само да купя кори и ще я направя.

# 85
  • Враца
  • Мнения: 876
Denito  едва ли е от млякото и аз винаги от кутия правя десертите и не е имало проблем  newsm78...виж ако сложа повечко захар или готвя на твърде висока температура се получават шупли или вода...затова и предпочитам да правя крем карамела с нещо, с което да си къкри на ниски градуси и по - дълго време....иначе вкуса е просто необикновен както се изрази една комшийка като кадифе е  Rolling Eyes снощи правих картофки с кюфтенца на тигана и съм наснимала но нямах време да кача така че тази вечер ще показвам   Flutter

# 86
  • Враца
  • Мнения: 876
Момичета да ви представя още едно от любимите ни бързи ястия кюфтета на скара с картофи соте

Необходимите продукти са:
тарелка кюфтета (аз вземам тези от Била като с най - малко примеси - 6 бр)
5-6 картофа средно големи
няколко скилидки чесън и 1/2 връзка копър (при мен замразен от фризера)
Кюфтетата на Била тъй като са много големи разделям на 2 и стават 12 бр които се хващат в тиган с диаметър 24 см в стъпки
Картофите соте в стъпки...извинявам се че пропуснах да снимам началото..улеснението тук е че картофите едновремено се варят и задушават, а не е необходима като в обикновен съд първо да се варят а след това да се задушават с мазнина)
и резултата (снимката е линк)

                              

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 16:36 от wb

# 87
  • Мнения: 511
Как искате да се казва темата?
Тук се говори за рецепти.Може аз да съм пуснала темата и да не пиша редовно,но wp се справя чудесно,защото е явно че има какво да каже момичето.Нямям нищо против да я променя-ама с какво да я поправя???

# 88
  • Мнения: 220
wb картофките са чудесни. Снощи ги направих . До сега правех картофи но слагах вода и ставаха,но така ми харесаха по-вече. С печена на скара риба  и гарнитура -катрофки wb , много добре се получи. Благодаря.

# 89
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Картофките аз даже ги оставям да се "залепят" за тигана, и стават още по- вкусни, леко пържени, ама не съвсем.
А в къщи доста често се хапва месо с гъбки-  запечено месото както WB е показала за кюфтенцата, а после слагам гъби- пресни, от буркан, каквито има всъщност. Като се запекат и те, настъргвам синьо сирене, Е воала!!!

Общи условия

Активация на акаунт