Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 166 382
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 036
Много се извинявам, ако в темата е посочена цената на тези комплекти, но нямам време да чета всичко. Ще помоля за координати на дистрибутори или магазини в Пловдив, както и за приблизителни цени.

# 91
  • Враца
  • Мнения: 876
Голямата система с диаметър 24 см с индукционниа котлон е 866 евро като 
І вноска  –  866 € x 20 % = 173.20 €  = 339.21 лв
Останалата сума 866 - 173.20 =  692.80 € 
Изплащане за 12 месеца  - 692.80 / 11 вноски = 62.98 € = 123.34 лв
Изплащане за 18 месеца  - 692.80 / 17 вноски = 40.75 € = 79.80 лв

но това е най-голямата възможна система (отляво на снимкат, включваща трите етажа + тигана+котлона и подходяща за семейство от 4-6 души...

когато са двама или трима души може да е варианта на системата с по - малък диаметър 20 см (диаметъра на снимката в дясно), тогава нещата са 789 евро с големия тиган)

І вноска  –  789 € x 20 % = 157.80 €  = 309.05 лв
Останалата сума 789 - 157.80 =  631.20 € 
Изплащане за 12 месеца  - 631.20 / 11 вноски = 57.38 € = 112.38 лв
Изплащане за 18 месеца  - 631.20 / 17 вноски = 37.13 € = 72.71 лв

котлона е 180 евро и ако имате вкъщи котлон който има минутки или с ниска консумация и може да го извади от сметките по - горе...иначе има и вариант в който човек да си вземе само един съд като начало (той е 4 литра за 240 евро)...той е нещо средно между тенджера и тиган, т.е по - дълбок е от тигана, но успешно може да се печат месца като на скара без мазнина, както и спокойно да се пече цяло пиле като в голяма тенжера...

Забравих да спомена, че този месец бонуса е тиган за палачинки на стойност 130 евро, както и ако е фест се получава и втори подарък ..


извинявам се че се самоцитирам ...при нас фест ще има преди Великден...някой от Пловдив да се включи с координати...най - близкото което мога да дам е София...

между другото правих спагети Карбонара ...удоволствие е да се правят спагети в тенжерките на Цептер..всичко става супер бързо (особено варенето на спагетите 7 мин със завирането бяха достатъчни)...ще кача привечер снимки

# 92
  • Мнения: 2 036
Благодаря. Ще разгледам. А от какъв материал и с какво покритие са тези съдове?
И ако може рецептата на спагетите, че не мога да ги докарам като тези по заведенията.

# 93
  • Враца
  • Мнения: 876
даа наснимала съм спагетите  Mr. Green и ще покажа рецептата...е сигурно няма да са като в ресторантите, но мъж ми много си ги харесва...иначе сос Болониезе за спагетите ми е същия като този за лазанята (добавям само майонеза към него, а и маслини и шунка понякога ако имам налични в хладилника )

съдовете са от  хром никел  18/10, с много висока плътност, която не позволява развиване на бактерии...от същия материал се правят и съдовете в които се пренасят донорските органи...казват че вероятността (ако болен и здрав човек пият от една чаша Цептер) да се разболее здравия човек е 400 пъти по - малка...заради високата плътност храни съхранявани в съдове на Цептер се запазват по - дълго от тези в обикновен съд (казвах ви за свежестта на зелената салата, която хапвахме и на следващия ден)

# 94
  • Мнения: 220
lКаква е цената на капака под налягане. Знам че 22 см. май няма,но имам и една 20 см. тенджера

# 95
  • Мнения: 12 392
Ще ви следя. След няколко месеца се местим в нов дом и свекърва ми ще ми подарява пълен комплект на Цептер. Не знам какво точно включва, не сме го разопаковали, а освен това е купуван преди около 6 г. и повече май, но се надявам, че качеството е същото.

# 96
  • Враца
  • Мнения: 876
s_la капака под налягане (синхроклик)  става само за диаметър 20 и цената му е 270 евро... когато нямаш съд с диаметър 20 е по изгодно да си купиш от т.нар SET 5 при който комбинацията от съд 5.8 л + синхроклик излиза 450 е, т.е спестяват се 85 е (265+270) - поне аз така направих (още ги изплащам)

Сиси ♥♥ ако имате съдовете при вас ги деконсервирайте и започвайте да готвите, така или  иначе имат доживотна гаранция така че възползвайте се...страхотно нещо са...

днес в офиса показвах как се правят кемерки на тиган...в същото време изпекохме и една тава във фурна...е познайте кои излязоха по - хубави и свършиха първи (по - пухкави и мекички станаха - плънката то ясно че беше в тигана на Цептер)...жалко че нямах фотоапарат да ви покажа разликите...решила съм да Ви ги покажа в събота стъпка по стъпки и ще кача снимките със спагетите Карбонара

# 97
  • Мнения: 539
wb,ама страхотни са ти снимките,а това последното което си правила-кемерки,не ми е ясно какво е?Аз от доста отдавна готвя само в Цептер,ама както видя някои неща са ми пълен провал.Е ,последното-млечната баница с юфката стана доста добре но я правих в най-големият дълбок тиган.А за крем карамела пак ще пробвам,но засега нямам желание след големият си провал.Снощи правих пилешки хапки с броколи и моцарела и топено сирене,съвсем елементарно приготвяне и бял ориз в принцеската.С яденетата по се справям,отколкото с десертите, ,само морковената баница и сладкиша с плодове правя доста добре.Но ти си върхът.

# 98
  • Враца
  • Мнения: 876
Denito   bouquet и аз имах провали в началото докато се науча...нормално е..

за крем карамела важно е печенето иначе другото е лесно...трябва да се пече на 90 градуса най - много и в началото да не се загрява на силен огън повече от нормалното (до дръжките на тенджерата)...

кемерките са вид закуска доста популярна в нашия край...представлява питка с плънка от лук и кайма...опитвам се да каче някакви снимки но не ми се получава с нета (ту го има ту не)...

между другото това което споделяш с пилешките хапки е доста интересно...би ли споделила рецептата, че ми се ще да изненадам вкъщи с нещо по-различно

# 99
  • Мнения: 2 382
А за какво се отнася доживотната гаранция?
Преди една година ми се развали капака на съда под налягане и за съжаление си го ползвам като обикновен, защото не ми се помисля колко би струвал ремонта.

# 100
  • Мнения: 539
капака под налягане ако е в гаранция-нищо няма да ти струва,но ако не е -идея си нямам,но може да питаш в някой от офисите.
WB,толкова ми е елементарна рецептата че ме е срам даве да я кажа,но след работа всичко ми е набързо-пилешко на хапки(ако имаш време в някаква марината да е стояло),в моя случай нямах,го запичам в тигана с малко зехтин,като е полуготово слагам замразените броколи,и преди те да са готови-леко поумекнали,слагам подправки,сол и топено сирене и моцарела отгоре(а може и заливка като за мусака),затварям капака,изключвам котлона,то и сосче си пуска,елементарно е но нали е полезно ,броколите де,и бяло оризче за гарнитура и си хапваме.Вчера направих макарони на фурна в тигана(само ги запекох накрая във фурната) иначе в тигана си ги готвих на слаб огън.
Днес ще правя телешко с грах,само се чудя дали с капака под налягане,или само в тенджерката.

# 101
  • Мнения: 2 382
Аз затова питам за кое се отнася доживотната гаранция?
Ако се касае за обикновена гаранция, определено не е , защото съдовете са купувани преди 7-8 години, но аз ги ползвам активно от 3 години(подарък са ми).Капакът се развали след две години не много интензивна употреба.

# 102
  • Мнения: 539
ами тогава доживотната гаранция е за съдовете,с нормалният капак,без термо индикатора(защото той е пластмаса и все нещо може да му стане),аз малко не разбрах какво имаше впредвид,извинявай.Но занеси си капака в някой офис с представители да го видят и да ти кажат колко може да ти струва ремонта.
А може ли да те питам-какво му има на капака?
Питам,защото аз от 2 години го имам,но нещо не мога да го ползвам,и на ремонт го пратих и пак аз ли нещо не съм наред,не става и не става при мен.Аз вече се оплакох тук в темата,но сега ето съм сложила телешкото и пак нищо не става с тоз капак и си сложих нормалния.Вдига се червеният щифт,намалям Т,обаче той си пуска пара от същия вентил(не резервния) и си мирише на телешко колкото искаш,намалям още котлона,и веднага ми пада щифта,и си отварям капака(а не трябва ли поне да минат 10-15 мин да изстине тенджерата и тогава да падне щифта).А от сервиза казаха че работил супер-значи аз съм зле,и вече ми писна.

# 103
  • Мнения: 2 382
Ами проблемът ми е почти същия с тази разлика, че до преди една година си работеше перфектно.Сега излиза пара, като от нормален капак и индикатора не може да надскочи зеления сектор, стои на границата между жълт и зелен.Уплътненията ми изглеждат здрави, според мен проблемът е във вентила.
Не искам да се заяждам, но това с доживотната гаранция си е подвеждащо и не е много редно.Какво може да му стане на един метал, след като гаранцията касае само металните части?Един от останалите индикатори също не ми работи, но нямам нужда от него, защото имам опит и успявам да усетя кога да изключа.
Но това е за две-три години експлоатация, а специално съда под налягане съм го ползвала не повече от 15-20 пъти.При цената на тези съдове...., оставям го без коментар.

# 104
  • Враца
  • Мнения: 876
доживотната гаранция е за съдовете...даже ми казаха че ако един ден ми се видят захабени мога да ги дам да ми ги полират (в случай че искам един ден да  ги подаря на дете, снаха и т.н)...гаранцията е и за индикаторите също...под гаранция е абсолютно всичко и ако се развали не по наша вина те са длъжни да го отстранят...изключение правят електроуредите, чиято гаранция е 1 или 2 години само

Шайн задължително ги занеси синхроклика и другия капак да го проверят и оправят...

Denito   bouquet за рецептата задължително ще я пробвам...аз обожавам моцарела и подобна комбинация ми звучи много интересно...а за лесните неща на мен това ми е необходимо имайки предвид че работя до към 7...тези които отнемат повече време ги правя единствено събота за да поглезя себе си че кулинарията ми е хоби, но не ми остава много време и Цептер-а в това отношение ми е перфектно улеснение...

ще снимам на майка ми капака (моя все още го изплащам), но една позната която го взе заедно с майка ми казваше мирише и мирише, излиза пара и каквото и да слагам не става все сурово...и тогава ги сравнихме двата и се  оказа, че предпазния винтил (втория) беше в друго положение и пропускаше парата...натиснахме го и се оправи и сега каза че готви почти само с него (даже и на дъщеря си купи)...

иначе червения бутон се дига когато се херметизира съда...той е индикатор, че трябва да се намали силата на котлона...намалявайки температурата както казваш - той също пада...

готвенето със синхроклика е като с обикновения капак...загрява се на силен огън докато се дигне червения щифт, след което се намалява на 90-120 градуса (1-2 на обикновените котлони)...неудобството при синхроклика, е че си мирише (сравнено с обикновения капак на Цептер), но сравнено с обикновена тенджера не е болка за умиране имайки предвид че и времето за готвене е значително малко...както казва майка ми с хубавото се свиква бързо  Joy...

когато влезе в зеления сектор стрелката на индикатора може да се изключи (за боб поне до средата) и се оставя също да се задуши като при обикновения капак (докато стрелката не се върне в жълтия сектор)

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 20:36 от wb

Общи условия

Активация на акаунт