Малко помощ за рецепти за Цептер:)

• 166 385
  • 793
  •   1
Отговори
# 105
wb,  bouquet!Обнадежди ме и ще се задействам.
Искам да попитам за един проблем с куатрото.Ако не се лъжа, така се казваше.Задължително се получава, когато пека пилешки пържоли, но понякога и при кюфтета и кебапчета.Първите една ,две се изпичат перфектно и след това всичко започва да залепва по дъното.Както е релефно, представяте си какво се получава.Не мога да го измия с часове.Със свинско и телешко нямам проблем, предполагам защото са по-сухи.Ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 106
  • Враца
Шайн когато залепват поне при мен кюфтетата е признак да намаля температурата, недостатъчно време за печене или другия вариант да сменя каймата...по тигана на Цептер мога да преценя колко примеси има в кюфтетата и кога е чиста кайма...най - качествените кюфтета засега са на Била и на две местни фирми (с най - голямо количество месо разбирайте)...доста голяма част от пакетираните на пазара не знам какво има в тях но определено не е месо или сланина (предполагам жили или не знам какви други отпадъци) и задължително лепват (имам горчив опит със Сачи и Чико и то за едно гости)...

за пилешката пържола когато залепне варианта е да не е достатъчно изпечена...понякога когато бързам гледам да изпека пържолата примерно за 3, а не 4 мин и месото се къса...ако пък е достатъчно времето за печене (температурата е нормалната), а отново залепва тогава остави на студено да малко тигана за 2-3 мин (да не е на котлона, за да се образува конденз вътре) и пържолката сама ще се отлепи...а относно нагара  в снимките … 75;ан, при които се вижда...нормално е кръвта да залепне по тигана особено при печене на голямо количество пържоли, ако има подправки също (знаете че пържоли се подправят едва когато се обърнат да се пекат от втората страна за да не изгорят подправките) ...за полученият нагар просто накиснете тигана (в случая куадра-та) за около 20 -ина минути в хладка вода (аз даже върху горещия тиган пускам студена вода и след 5 мин с обикновената гъба мия)...в никакъв случай не търкайте с телчица защото ще се надраска дъното (дори и релефно)...другото което правя е поне веднъж месечно измивам всичките си съдове с препарата Мегльо...той е обезмаслител и аз почти за всичко го използвам (кухня, баня) и съдовете придобиват особен блясък все едно са нови, друг вариант е със самия препарат на Цептер той също е доста силен и премахва абсолютно всички петна..но задължително и двата препарати използвайте с ръкавици особено на Цептер защото една седмица понеже не послушах майка ми ходих с рошави пръсти  hahaha hahaha hahaha

# 107
Така, като чета, май ще е от високата температура  bouquet.

# 108
  • Враца
пържоли и кюфтета пека най - много на 200 градуса, но когато бързам (и трябва да съм доста бърза, че докато сложа последното кюфте първото се изпекло) иначе обичайната температура е 180 градуса по 2 мин от страна (4 за пържолка)..въпреки че наблюденията ми са че пилешките се пекат по - бавно от свинските  newsm78 (може би защото пилешките винаги ги пека двойни - тип пеперудка)...времето е ориентировъчно и ще свикнеш сама защото на места тока е по - силен, котлона по-слаб и т.н.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 12:17 от wb

# 109
  • Враца
Най - сетне успях снощи да кача прословутите снимки на спагетите...това е вторият вариант освен Болониезето, който похапваме...

Спагети Карбонара...необходими продукти са:
- пакет спагети (за 4 порции)
- 2 кофички заквасена сметана (малка кутия течна)
- 1-2 яйца
- глава лук
- парче шунка около 250 гр.
- 250 гр. кашкавал
- 100-200 гр. маслини

начинът на приготвян& … 87;ки и крайният резултат

# 110
УАУ!wb-страшна си!Толкова подробно ,точно и ясно е всичко.Много добре изглеждат спагетките.Даже от снимките в офиса направо замириса на вкуснооо.Довечера смятам да ги направя.В Куадрата ще стане ,нали?
  bouquet  bouquet  bouquet

# 111
  • Враца
трябва да стане защо не...аз питах между другото каква е разликата между Куадра-та и обикновените тигани (освен външния вид)..релефното дъно било да не залепва храната, т.е за улеснение...иначе били същите...е сладкишите ще са с квадратна форма но пък по - лесно ще се правят порцийки  hahaha

мъж ми е фен на тези спагети, аз пък на тези със сос Болони … 77;зе (червения сос за лазаня  без морковите  и добавка майонеза с къри или топено сирене за омекотяване на киселия вкус на доматите)

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 13:20 от wb

# 112
wb,мерси за рецептата за спагетите,някой ден ще се пробват.И ако не ме лъжат очите-имаш терапията отскоро сигурно,честито ако ти е нова,аз имам по стария вариант,тази изглежда много добре.
шайн,извинявай ако съм те подвела с нещо за гаранцията на съдовете,но и аз не бях много наясно,само имам спомен че за всяко нещо ми искаха гаранционният лист,дори съм си развалила двата термоиндикатора,но мина гаранцията и мисля че няма да ги сменят,ами нови трябва да си купя,но не ми се занимава.За капака под налягане си носих гаранцията,за прахосмукачката също,за друго-не се сещам.Но най-добре питай на място.

# 113
  • Враца
ааа не е от скоро...това е нещото което първо си купих (съдовете са подарък от майка ми), водят се за новия апартамент но си ги ползвам със здраве...някъде т края на лятото го имам, а този който съм снимала е от офиса ни...

Denito ще попитам но моята логика за термоиндикаторите е че са част от съдовете  newsm78 и ако нещо им се е развалило не по моя вина то би трябвало да го оправят...за синхроклика също ще питам аз...а ти коя прахосмукачка имаш и доволна ли си...аз имам дребната т.нар. електрическа метла (другата все още изплащам)...че аз принципно мразя чистенето и оставям задачата на мъж ми, но с нея доста добре се справям  Mr. Green

между другото имам спомен, че  спомена че запичаш във фурната...знам че казват че е хубаво до 180 градуса ....запичате ли често и имало ли е проблем с пластмаските...аз само капака на купата пробвах (не лично) на един пикник и докато видя така се беше насвяткал викам си отиде пласмаската пък то нищо и нямаше (раздухваха огъня с него ooooh!)

# 114
wb спагетите изглеждат страхотно,ще се пробвам и аз да ги приготвя 100%

# 115
Zepter съдовете са прекрасни готвя с удоволствие в тях.Спазвам правилата и всичко става много вкусно.А разликата според мен от другите съдове е огромна!От 4 години нямаме проблеми със стомаха .Използвам най-вече малката книжка с рецепти защото са много сполучливи.

# 116
  • Варна.....
wb  лазаниерата е Цептер, нали?? Не видях щото такова нещо в каталог.
Аз съм харесала една продълговата тенджера, овална, ползвали ли сте такава?? Дали е функционална??
А иначе готвих свинко с гъбки и синьо сирене. Препоръчвам, винаги се харесва вкъщи.
Днес ще правя агнешко- също невероятно вкусно става- запичам в тенджерата от всички страни, слагам половин чаша вино или бира, джоджен (гюзум по Варненски) и колкото повече в тенджерата, толкова повече.
Не са ми открития рецептите, но е вкусно.
Похвалвам и за приготвянето на риба- сьомга правих аз.   chef
п.п. Малиии, що нещо съм сготвила тия дни..... но поне е лесно и вкусно, че хич не обичам да дремя в кухнята. А и трудно става загарянето на храната все пак.....  Joy
А термоиндикаторите не са включени в гаранцията. Така ми каза моята представителка.
А в кои съдове запичате??

# 117
ами запичам в тиганите(малкия и големия високия който ми е най любимото нещо защото всичко готвя в него,дори и супа става,без него не се разделям никога),преди махах пластмасовите дръжки,обаче много ме мързи и някой път не ги махам,ако само пека на горен реотан гледам да е до 180 градуса,досега(да чукна на глава) не съм ги окепазила.Обаче ако някоя фурна е по-силна по-добре ги махайте,лесно е с една отверка.Ако на някой му се рискува-поне да е на ниски градуса.Запичам мусаката,пилешките бутчета,крем карамела.Веднъж пеках питка и просто ползвах тиганчето като кръгла тавичка и тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО махнах пластмасовите дръжки.Е и термоиндикатора не съм го пекла,то е ясно че ще се разтопи,но и в хладилника не съм го слагала,знам че пак ще се развали от ниската температура.
А прахосмукачката-имам с водния филтър,първата,нея също не бих сменила снищо друго,тя е другото любимо нещо от Цептер,всичко чистя с нея-праха,диваните,матрака,и въздуха си остава свеж.
tais,би ли споделила как правиш сьомгата.Аз правех риба-пъстърва,но мъжът ми не я харесваше в тигана и вече я правя само на фурна,а друга риба-на скара.Нещо не харесваме рибата в Цептер,но за сьмга мога да опитам.
Онзи ден правих бутчета със спанак,ориз и моркови,как уцелих времето за приготвяне незнам, но ориза стана много добре.Препоръчвам за набързо .
И последният ми фал пак-яйцата хич не мога да ги докарам,слагам зехтин,загрявам,чуквам 2-3 яйца,след малко намалям, и изключвам котлона,и елате да видите за какво залепване става въпрос,от 3 дни се кисне тиганчето и не мога да го измия.Май много загрявам тигана,нали.Все не ми се получават яйцата и предпочитам да ги правя в тефлонов тиган.Моля за съвет.

# 118
  • Варна.....
Дени, много лесно става сьомгата-
загряваш съда, слагяш рибата, предварително подсушена, дърпаш настрани от котлона, след 3-4 мин обръщаш, още 3-4 минути, тогава слагаш чер. пипер, малко сол. Аз изцедих и половин лимон на края.
Яйца- загрявам си тигана- малкият ползвам аз, слагам малко зехтин, яйцата, бекон, шунка или квото има, захлюпвам с капак.
След 2-3 мин ги обръщам, дръпвам настрана от котлона и след още 2-3 мин. са готови.
А за да се измие лесно, още като извадя яйцата сипвам една чаша вода и оставям да изстине.

# 119
мерси,tais,ще се пробвам със сьомгата и яйцата както ти ги пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт