Ето времето настана, да се срещнем февруар

• 13 889
  • 292
  •   1
Отговори
# 210

Ние сме 129 бъдещи мами, очакващи 131 големи наслади

Ще си имаме 32     и 21  

Очакваме още 77 сини и розови гащи да станат скоро ясни

stork-boy PIS74f - 34 г., София, първо дете   

stork-boy emym - 32 г., София, второ дете

petrova_hg
kuco_pate
stork-boy lukrecciana
- 33 г., Варна, втора бременност 
stork-girl Pampam
stork-girl  folie
- София , първа бременност

Rylie
carbo - 25 г., София, първо дете
Mia66
stork-boy toni_83
stork-girl бульовче
- 27 г., София, първа бременност
polipoli

marmotka
Anita27
stork-girl viev_3003

Qnush
SvetliD

В_Н_Л - 26 г., София, втора бременност
dari_sari
stork-boy cutesmallcat - 31 г., София, първо детенце 
shonita
dafinka ivanova
stork-girl kremucka - 29 г., Варна, втора бременност 
stork-girl Мартеничка

stork-girl q_dimp - 32 г., София, първа бременност 

stork-boy bobsi - 36г., София, първа бременност
naiema - 30г., Бургас, първа бременност
stork-boy antoshka1101
stork-girl gerganaj1 - 23 г., Шумен, първа бременност
stork-girl dorabella - 26г., София, първа бременност 
stork-boy Савина1
stork-boy larakroft1, първа бременност, 27г.,София

stork-boy krassina77 - 31 г., Сливен/Ню Йорк, първа бременност
vessito75
vilin
РЕД - 25г., Бургас, първа бременност
stork-girl vivi mm - 22г., Варна/Русе, първа бременност 

stork-boy rende 

niunia
stork-boy iva_angel - На 04.10 ставам на 24 години, София, първа бременност

stork-boy MamaZ - 31г., София, втора бременност
hetera
stork-boy Rumcheto
bori 1

stork-girl tutubutu - 26 г., Велико Търново, първо дете
stork-boy Gall78   
dessita_i
stork-girl v.pluemper - 27 г., Плевен/Словения, втора бременност

konikonkoni
Radolinka
marin4e - 25 г., обл.Пазарджик, първо дете
stork-girl  stork-girl Марго - 29 г., Варна, първа бременност

yanast - 32 г., Банско, второ дете
Svetla70 - 38 г., Чирпан, второ дете
Asprona
stork-boy ^desika^ - 25 г., Пазарджик/София, първа бременност

stork-girl m.mega - 29 г., Варна, първо дете
stork-girl krasikoko - 37 г., София, втора бременност
scotiana - 29 г., Велико Търново/София

Янита
stork-girl толо -
33 г., София, втора бременност
dida_p
stork-boy Galiva - 32 г., София , първо дете
zitka
stork-boy mamuri 
zlatina_1982
stork-boy mecholana - 32 г., София, първо дете

stork-boy geri_kkoleva - 26 г., Добрич, първа бременност
stork-boy малката бухтичка - 34 г., София, първа бременност
stork-boy Рися 
Celina

Rumyana
vasi__k - 20 г., София, първо детенце

Албена13, 27 г., Йоханесбург, първо бебе
stork-boy bibi_iv - 28 г., Пловдив, първо детенце
stork-girl riccie

vesves
ladymax
stork-girl siqnie - 23 г., Балчик, първа бременност

stork-boy mother-of-pearlS  - 31г., Пазарджик, второ дете
stork-girl zabche - 32 г., Стара Загора, първа бременност
achko
blueberrygirl - 24 г., София, първа бременност

duffy
*hope - 27 г., Пловдив/Монреал, първо дете
Жълтият Ламтурник

stork-boy hamelionche 
stork-boy radka80 - 29 г., Пловдив, първа бременност
stork-boy tortuga

stork-boy werata 
stork-boy k.penkova - 29 г., Севлиево, второ дете
stork-girl  ивка646

stork-girl Daya9 - 30 г., Ямбол, първо дете
 stork-girl dideroncho - 25 г., София, първо дете
stork-boy sve82
Elisana
stork-girl Darima 

zorata
anelll
N a d i a
stork-boy Inesita - 24 г., Враца, първа бременност   

Дики

stork-boy dessi06 - 30 г., Германия, първа бременност
lucinda
tesori - 26 г., София, първа бременност
kamelllia19

nejno_cvete
foxy81

MayaG
MiraDiva
nerkova
sreburna - 28 г., София, втора бременност

Jessika123 - 29 г., София, първа бременност
Linkata
ioli - 28 г., Техеран -  Иран, първа бременност

sweetylady
Deskata
Geia - 34 г., В. Търново/Мюнхен, второ дете

Мами, чийто термин все още не е определен:
Jennie
akinoreV
kokonut
Baby_02_09
Зюмбюла
cecii
NIKOL-ASY
ratbaq
Violetlilac
tsvetipl

АЗ СЪМ БРЕМЕННА

Предишни теми:

Полезни сайтове:

Календар на бременността по седмици
Какво да правим с домашните любимци, ако чакаме бебе?
http://www.zachatie.org/
Лошото настроение през първото тримесечие на бременността
Втори триместър
Четвърти месец
Четвърти месец
Пети месец
Пети месец
Перфектна мама
Виж своето бебе
3D календар
Таблица на размерите на бебето по седмици
Още един календар за бремеността
Прегледи и изследвания при бременост
ХЕМАТОЛОГИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ
http://www.mamaibebe.com/?id=158
БИОЛОГИЯ НА ВЪТРЕУТРОБНОТО РАЗВИТИЕ
Покачване на теглото по време на бременност
Тегло по време на бременност
Напълняването по време на бременност
Калкулатор за теглото по време на бременност
Магнезий-минерал с важни задачи
Най-важните минерали за вашето дете
Ултразвуков скрининг за откриване на вродени малформации
Електронен дневник - календар за бъдещи родители
Дневник - календар за бъдещи родители PDf
Информационна брошура за всички бъдещи майки от кампанията на Ев … „Ние чакаме бебе”
Брошура – Имунизационен календар
Брошура –  “АЗ ЩЕ СТАВАМ МАЙКА" ПО ПРОГРАМА НА НЗОК &q … О ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”
Брошура - ОТ "О ДО 18"  ПО ПРОГРАМА НА НЗОК “ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ” 

Лечение на простуда и грип по време на бременността

Майчинство, Обезщетения, НОИ и др.
Таблица на НЗООК
НОИ и обезщетения за майчинство
Обезщетение за бременност и раждане
Молба-декларация за получаване на еднократна помощ при бременност

Дрехи за бъдещи мами

Дрехи за бременни Миа
Дрехи за бременни Конти
Дрехи за бременни Охрид
Магазин 9 плюс
Магазин LaRedoute-FR
Дрехи за бременни Рени Фешън
Дрехи за бременни Мис Макси

Албумчето:МАМИ ФЕВРУАРКИ 2009
user: fevruari09
pass: питай на лични някоя мама     bouquet

За розово или синьо щъркелче ПРОСТО напиши до името си:
stork-boy  :stork- boy:  или stork-girl  :stork- girl:    - без интервали!!!

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ:

1. Ето есента дойде, а февруарчето расте, расте!!! /от малката бухтичка/
2. Аз съм февруарска мама - винаги засмяна   Laughing / от малката бухтичка/
3.Ние сме февруарски мамчета с пораснали коремчета (Zabche)
4.Момиченце или момченце, ФЕВРУАРЧЕ ще е най-красивото детенце!!!

# 211
dideroncho аууу розови гащи !!!
Честита ти новина, ще имаш мома!!!  newsm03

Може ли модераторът да ми сложи син щъркел до името моля?

И да попитам за паролата за албумчето???

# 212
  • София
Добро утро и от мен днес!

Едно хубаво слънчице и изгряло, само за разходки, ама си имам и работа вкъщи, ей, човек и в болничен не може да ис почине Wink

Аз да ви се похваля с прегледа от вчера, доки ме успокой, че болките и придърпванията ще стават все по-големи, ама всичко е нормално и да не се притеснявам, да лежа на ляво, каза, че 90% от болките минавали тогава, иначе опасно било, ако болките са силни или имама контракции, ама се оказа, че матката ми е спокойна и съм много щастлива, сладурчето лежеше по гръбче като го видяхме, голямо мързеланче, обърна се 1-2 пъти и спинка ли спинка, доки му търси пишката половин час, аз й казах, че съм ходила на ФМ и тя пита какво са ми казали, казах и момченце, та накрая се отказа да я търси, а после я видя като гледаше нещо друго, та си оставаме мъж:)))) Плацентата ми е ок, добре закрепена, разположена и кръвоснабдена, взеха ми кръв и урина, че не са ме изследвали от юли и се оказа, че всичко ми е наред, хемоглобина ми е бил много добър, нямам белтък в урината, а бях болна до скоро, много съм щастлива, моята доки между другото не ме мери и тегли и не ми мери тоновете на бебчо, само ми мери кръвното и пита всеки път имам ли отоци по краката и ръцете, за кг добре, че е статийката тук, че аз сама си ги следя (когато се престраша да се кача на кантара, разбира се:)) и така, но важното е бебчо да е ОК, а другото както и да е.

konikonkoni, стискам палци скоро всичко да е наред и никакви операции, ще се оправиш, ще видиш, почивай си повече, само така!

Албена13, така поне си разбрала кои са истинските ти приятелки, не му мисли толкова, сега ще са по-малко, но пък качествени, а тази, която те е изкарала виновна за това, че си щастлива и ще имаш бебчо, направо я отписвай, рабирам, че й е станало мъчно, но поведението й е ужасно егоистично, ти не си й с нищо виновна, забравяш за нея и толкова!

Добре дошли и на всички нови мами и успешна и лека бременност, дано не ни тежат толкова коремчетата към финала:)))

Аз исках и нещо да помоля мамите, на които им е втора бременност, ако е възможно както е направила mamuri, да ни разкажат малко повече за количките, защото аз лично представа си нямам какво трябва да търся в една количка, кош и седалка за кола или двете в едно ОК, ама за колелата какви да са, дръжката или коша да се обръщат, чета, чета из нет-а разни обяви и не знам кое е хубаво и кое не, дали да е от алуминий металната част и какво ли още не, какви проблеми сте имали с количките, какво сте забелязали, че ви е нужно, а сте пропуснали при покупката или пък какво сте си мислели за незначително, а се е оказало много важно и сте се радвали, че количката ви е точно такава, моля за помощ!:)

Това е за сега от мен, до скоро писане и виждане:))))

Ау, честито и на новите гащи!!!!

А също и за покупките и аз да се оплача, снощи исках с мъжа ми поне да обсъдим какво горе-долу ще купуваме, а той вика: 'Ми ти нали, 3-4 дни поне ще си в болницата като родиш, аз тогава ще съм в отпуска и ще купим всичко' #Cussing out Леле, как избеснях, как така той ще избира и ще купува неща без мен, тая няма да я бъде, казах му, че аз няма да отида да раждам, ако си нямам всичко и той най-накрая се съгласи да се пазарува декември и януари, ама за някои неща да съм си ги изберяла само, пък той после щял да ги купи, брей, че суеверен човек, пък не си и признава, много ме ядоса!!!!

# 213
dideroncho честито stork-girl
Албена 13 пратих ти паролата.

# 214
 Hug Здравейте всички! Аз съм нова тук и бих желала да се присъединя към вас, ако нямате нещо против!
 На 29 години съм и очаквам първата си рожба около 18 февруари 2009г. Embarassed

# 215
ЗДРАВЕЙТЕ, БРЕМЕЛИНКИ!
Идвам от ФМ и бързам да се похваля- ще си имаме момиче stork-girl  newsm44
Всичко ни е норма, имаме си всичко, тежим 357 гр. и отговаря за 20г.с и 6 дни, което е точно една седмица напред! Таткото също е много щастлив и отиде да купува пушка, за да брани красавицата!  Laughing Прегледа беше в "Фемена" при Цолова, продължи около 45 мин. и гледа много подробно! Доволна съм! Имам диск и снимки на 4Д! Цялото удоволствие ми струваше 90 лв.
Моля, някоя разбираща мама да ми сложи щъркелчето пред името на първа страничка, защото аз не успях, а ми цялото го копирах по-горе! Абе, въобще ме няма с тая техника!  Embarassed
Сега ще кача снимките от 4Д и ще си сменя тази усмихната рибка с някое сладко розово бебче в чест на това, че най- накрая си разкри гащите моето сладурче! Ама, то май, момичетата се разбират по-късно! Както и да е - здраве да е!
4erveno6iika - ДОБРЕ ДОШЛА! Лека и безпроблемна бременност!  Hug
Желая на всички много слънце, усмивки и любов през днешния ден!  wavey

# 216
ААА ама ние вече разбрахме за момата. 
Отново честито!!!

# 217
Добро утро и от мен сладуранки..  bouquet

От къде да започна...ЩЕ СИ ИМАМЕ МОМЧЕНЦЕ..вчера на ФМ се видя много ясно а и ние май въобще не сме срамежливи та се показахме гордо и на мама и на тати и на всички. 25 см , 400 гр. и всичко ни е ок та и ние си отдъхнахме Моля някоя мама дето се оправя с тези неща да напише отпред

Деси, 25 години първа бременност  stork-boy

За кг съм + 4 за сега ама има време аз съм подготвена психически, после ще видим

За покупките аз писах ..всичко наведнъж от на тати магазина..а креватчето тати ще го прави сам. "Аз няма да дам на работниците да барнат креватчето на моето бебе  Heart Eyes" - рече и отсече

Честито на останалите мами и успех на тези който днес са на преглед

Лек ден от мен

# 218
  • София
Аз исках и нещо да помоля мамите, на които им е втора бременност, ако е възможно както е направила mamuri, да ни разкажат малко повече за количките, защото аз лично представа си нямам какво трябва да търся в една количка, кош и седалка за кола или двете в едно ОК, ама за колелата какви да са, дръжката или коша да се обръщат, чета, чета из нет-а разни обяви и не знам кое е хубаво и кое не, дали да е от алуминий металната част и какво ли още не, какви проблеми сте имали с количките, какво сте забелязали, че ви е нужно, а сте пропуснали при покупката или пък какво сте си мислели за незначително, а се е оказало много важно и сте се радвали, че количката ви е точно такава, моля за помощ!:)

На мен ми е трета бременност.
Преди да изберете количка, непременно преценете кога и къде ще я ползвате:
- ще я носите ли по стълби (вкл. качване в градския транспорт)?
- ще се съобразявате ли с размера на асансьора?
- ще трябва ли често да я товарите в багажника на колата и колко е голям той?
- къде планирате да я държите (там широко ли е, прашно ли е?)
- къде и колко ще возите бебето?

Ще споделя за нашия случай.
Живеем в къща. Има място за количката непосредствено до външната врата - чисто и достатъчно широко, няма да се налага да я нося по стълби или да я вкарвам в асансьор. В градския транспорт също няма да я качвам. Така че при мен отпадат съображенията количката непременно да е много лека. Заради чистото място за съхранение, не ми се налага и да я пера твърде често, т.е. свалянето на тапицерията може да е относително трудоемко, ще го преживея.
От друга страна за мен е важно да се сгъва бързо и лесно - за да мога да я слагам в багажника на колата. Новата ми кола е с огромен багажник, та пак размерът на количката не ме тревожи, важното е да се сгъва "с поглед".
Количката ще се ползва основно за спане на бебето в двора и за кратки разходки по паркове, т.е. не ми трябва да е с "висока проходимост" и усилени амортисьори. Не ми трябва и огромен кош за багаж, защото няма да пренасям покупки.
За важно считам да се мести дръжката, т.е. посоката на движение на бебето да се променя в зависимост от посоката на слънцето и вятъра.
Предпочитам кошът за бебето да е разположен сравнително високо, за да е по-далече от уличния прахоляк.

Едва ли има общовалидни съображения, всеки трябва да прецени собствената си ситуация и да съобрази с нея избора на количка.

# 219
  • София
dideroncho ,   ladymax  ЧЕСТИТО и на двете Simple Smile

4erveno6iika,  ДОБРЕ ДОШЛА!   bouquet

iva_angel , радвам се за хубавите новини!!!!

Албена13 , щом си щастлива с мъжа си, ак още от луната да е, приятелките ти трябва да са доволни... а сега щом и бебчо е на път... може би по-щастливи трябва да са само ако на тях се случва..
но момичетата са прави - и една приятелка само да ти е останала, важното е да истинска!

Янита , благодаря за разясненията Simple Smile Записвам си Simple Smile

Пък моето бъдещо детенце, нещо има против мен... Само в пикочния мехур ме рита...  Rolling Eyes за сега устисквам на натиска, но като наедрее още малко и ще трябва да си нося резервни дрехи...

# 220
Здравейте, мами! Блазя на софиянки за слънцето, във Варна е мрачно, дъждовно и задушно. Само ден за проспиване.
Моля и аз за розово щъркелче и за парола за албумчето.
Чудя се аз защо така бързо набъбват темите, а то няколко човека са копирали предългия първи постинг без даже да направят коментар. Отвъртя ми се пръста да въртя скрола.
iva_angel, аз при първата бременност купих всичко като влязох в седмия месец. Така можах спокойно да си изпера, изгладя и подредя нещата, да си оправя сака за болницата и дрешките за изписването на бебето. Само количката оставих за накрая,купих я няколко дена след изписването, и без това ще е зимата и няма да тръгнем веднага по разходки. Количката ми беше обикновена, Чиполино Венеция, но е още здрава и смятам да я ползвам и сега. Това, което отчитам като недостатъци и което бих гледала, ако избирах сега количка са въртящата се дръжка, която действително е много удобна, количката да е лека (моята със зимния кош е доста тежка) и колелетата да са издържливи(количката трябва да е като вседеход, защото улиците ни са кошмарни Rolling Eyes). Според мен, количките с кош за кола вместо зимен кош би трябвало да са удобство, защото няма да ти се наложи да купуваш отделно кошница, а ще заемат по-малко място в кола. Имай впредвид, че зимния кош се ползва около 6 месеца, когато бебето започне да сяда (към 5-6 месец), вече му е по-интересно да гледка, а не да лежи.
И не бързайте да купувате козметика- на бебето в началото му трябва само сапунче или шампоан, зависи с кое сте решили да го къпете и преварен зехтин за омазняване.
На мен този път списъка ми е малък-кошница за кола, дъска за преповиване, слинг, дрешки за изписване и ваничка. А бебешките дрешки на каката ще ги изпера и изгладя към 7 месец- да са готови за всеки случай.

# 221
# 222
  • София
Много благодаря за инфото, мами, много е важно да имаме няколко мнения и да можем да преценим, значи на нас кош ще ни трябва до към август, а няма да започнем и веднага да ползваме количката в снеговете, значи сте прави, че може и по-късно да я купим, ама кош ще ни трябва, аз гледах такива за кола, които са с дръжка и можеш да ис разнасяш бебчо в тях, ама се чудя дали да си купя такъв кош и после количката каква да бъде или пък да ис купя количка с точно такъв кош и да ползвам смао него като за начало, но има време, ще ги измислим и тези неща:)))

# 223
dideroncho ,  ladymax честито и от мен!

Сега идвам от преглед. Потвърди се, че е мъж. Много палав и голям. Засега всичко е наред. Освен, че ми увеличиха магнерота на 3х2, заради периодичните контракции, които имам.
Неприятното е, че при моята лекарка винаги се чака много, независимо от записания час. И бяхме един коридор полу-припаднали и изтощени бременни, които чакахме за преглед и изследвания. Но издържах геройски и дори на работа стигнах. Simple Smile

За количките - аз лично счупих три с дъщеря ми. Не знам некачествени ли бяха или аз им взимах здравето, като ги товарех прекомерно, защото с всяка разходка купувах моркови, ябълки и пр. за неизменните сокчета, които товарех в багажника. А и улиците в квартала, в който живеехме тогава бяха ужасни. Янита хубаво е описала критериите. Аз този път ще внимавам повече за качеството, гумите и комбинативността, да може да се сваля кошчето и да става за кола и пр. екстри.
За останалите покупки - първият път нищо не бях купила предварително. Не от суеверие, по - скоро от незнание. Все си мислех, че е лесна работа и за един ден ще накупим необходимото. Естествено го отнесе горкият татко, който за два дни трябваше да набави всичко необходимо. Никога няма да забравя как ми звънна в родилното и каза: "Аз гладя дрешките за изписването, но ти сигурна ли си, че трябва да са толкова малки? Ютията е по - голяма от тях!" Simple Smile Heart Eyes

# 224
  ladymax  ЧЕСТИТО  stork-boy

4erveno6iika,  ДОБРЕ ДОШЛА!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт