отслабване със сиофор

• 249 741
  • 711
  •   2
Отговори
# 45
Аз го вземам ПО време на ядене. Така ми казаха от самото начало. А спадането на апетита е временно.

# 46
Аз го вземам ПО време на ядене. Така ми казаха от самото начало. А спадането на апетита е временно.

Peace Peace

# 47
А знае ли някой колко дълго максимално може да се приема това лекарство?

# 48
Аз го пия втора година. За спиране не сме говорили, но ефектът с отслабването не е постоянен. Докторката ми беше казала, че организма сам усеща и спира процеса на отслабване.При мен това стана на 9-10 месец.

# 49
Момичета записвам се! Обиколила съм много ендокринолози и след купища изследвания , за купища пари се установи ,че имам проблем с хипофизата, трикратно повишен серумен инсулин и хормони в лошо съотношение един към друг. Симптомите - главозамайващо напълняване, окосмяване, нарушен цикъл. Това е най-общо казано. Двама или трима независими един от друг ендокринолози ми изписваха Сиофор 850 - пиех го по 2-3 месеца, но нямаше ефект и го спирах. Много се радвам, че има и такава тема, защото видях, че го приемате много по-продължително време когато има медицински показания. Ще следя темата.

# 50
  • Sofia, BG
Аз пък се борех със безумния вълчи глад цели 4 години. Нямах нито един от другите симптоми, посказващи, че хормоните на щитовидната ми жлеза, инсулина и половите ми хормони са в абсолютна каша  Confused Спазвах един куп диети с голяма мъка, особено тези, свързани с гладуване. И през цялото време се обвинявах, като си мислех, че това моето е чиста лакомия, търпях и упреците на другите за яденето ми  Confused Добре, че цикъла ми стана нередовен, че да се открие истината, иначе нямам представа още колко време щях да се изтезавам с диети..
Аз пих Метформина 6 месеца, после на моя глава го спрях, но пък нещата се бяха нормализирали.

# 51
дано не ви се сторя невежа с въпроса си, но лекарството колко време се пие,
имам предвид целта е да вкарат резултатите в норма и после се спира, или се поддържат ж норма чрез лекарството.
абе с 2 думи страх ме е да питам за цял живот ли е?

# 52
Не се пие цял живот. За да се лекуваш цял живот трябва да имаш развит диабет. При такъв диабет лекарствата са други. Това по-скоро помага да се нормализират резултатите. Но не е и за много кратко време. Не причимява никаква зависимост, ако това те притеснява. Но всичко това трябва да се определи от лекар.

# 53
Здравейте момичета, съвсем случайно попаднах на темата и съм страшно заинтригувана. От 4 години имам проблеми с теглото, пробвала съм какви ли не диети и резултатите са минимални. През това време родих двете си деца и сега вече един месец съм на диетата на Дюкан , а резултатът е само 2 килограма и съм страшно отчаяна. Бих искала да ми препоръчате добър ендокринолог от София за консултация, защото почвам да си мисля, че имам нещо сбъркано и затова немога да отслабна. Благодаря Ви предварително

# 54
Искам да кажа,че при мен Сиофор не ми помогна да отслабна, а даже сложих още 20 кг. и затова го спрях. отказах се да ходя по лекари, а чета инфо в интернет и сама си правя изводи. отивам само с конкретен въпрос . спрях да го пия и нито съм отслабнала, нито съм надебеляла. newsm78

# 55
Имам-въпрос-задължително-ли-е-Сиофор-да-се-приема-по-време-нахранене? newsm78

# 56
Естествено , че е задължително.Така ми казаха лекарите, мисля че и в листовката съм го чела. Процесите , които предизвиква в организма и хормоните, както и нивата им, процесите свързани с глюкозата, инсулина и кръвната захар, вероятно изискват приемането му по време на хранене с чаша вода. Иначе може да си го взимаш когато желаеш, никой не те задължава в нищо, но какъв ще е ефекта или неефекта един Господ знае!

# 57
Здравейте момичета. Имам голяма болка и искам да я споделя с вас и ако можете да ми помогнете със съвет. Дъщеря ми е на 31 година. През 2002 година е оперирана от възли и киста на щитовидната жлеза и е на заместителна терапия с ел тирокс - хормоните са в норма. До 2004 година дори след операция на щитовидната жлеза теглото й беше между 45 и 47 кг. През 2004 година й бяха изписани от гиниколог женски хормони и за 2-3 месеца качи килограми до 60 при ръст 160 см. Тези килограми ги потдържа до преди 1 година и от март 2008 година до декември 2008 година качи 30 кг и в момента е 90 кг.През февруари 2009 година беше приета в метаболитната клиника в ИСУЛ за изследване. От там излезе с диагноза Декомпенсиран диабет тип 2. Инсулин на гладно 35 и кръвна захар на гладно 8,2. Кръвната захар след натоварване с гликоза е 11,1. Изписаха й Сиофор 1000 - първата седмица сутрин и вечер по време на хранене 1/2 таблетка и от втората седмица сутрин и вечер цяла таблетка. Без да използва лекарството тя спря да консумира сладки неща и си направи отново изследване на гладно инсулина е 16, а кръвната захар 6,8. Отиде при ендокринолог и същия потвърди че трябва да пие сиофор 1000 но по друга схема - първа седмица сутрин и вечер по 1/2, а след това сутрин, обед и вечер само по време на хранене по 1/2. Ако пропусне едно от основните хранения съответно няма да приема сиофор. Но уви. Тя не желае да пие това хапче, защото имало много странични ефекти. Спазва НВ диета, но консумира много хляб макар и ръжен. Като й дойде часа за хранене и Господ не може да я спре да яде. Става нервна, разтреперва се и според мен глада й е неконтрилируем. Моля ви кажете ми наистина ли този сиофор смъквал много кръвната захар и може човек да изпадне в хипогликемия. Тава са нейните страхове. На вас случвало ли се е да изпадате в хипогликемия. Дайте ми малко повече инфо.

# 58
MAMA-AN, единствените странични ефекти на Сиофора са, че през първите 1-2 седмици може да има стомашни неразположения. Това за хипогликемията е вярно, но ако се пие от хора, които нямат проблеми с кр. захар, а го пият само за лесно отслабване. Спадането на кр. захар може да се случи и без да се пие Сиофор. Просто тряба да се хапне парченце шоколад. От това, което пишеш е ясно, че момичето има проблеми. Аз знам какво е неконтролируем глад. Гадно е и попадаш в омагьосан кръг. Естествено е целия свят да ти е крив.Вярно е, че в началото дозата е по-малка, постепенно се увеличава. Аз бях само с ГРАНИЧНИ стойности на кр. захар, когато ми изписаха Сиофор. Дори сега, когато изследванията ми са в норма, продължавам да го пия, защото съм наследствено обременена с диабет.

# 59
Mama-An, от ендокринолог съм чувала че не е възможно Сиофора да предизвика хипогликемия, тъ като той не провокира панкрейса да увеличи производството на инсулин, а само увеличава чувствителността на организма към вече произведения такъв. Така че аз го пия, имам диабет и ми казаха, че е възможно да си правя "разтоварващи" дни - само на растителна храна - включително сиофор, без опасност от хипогликемии. Аз започнах да го пия с голямо предубеждение, след като ми откриха диабет тип 2. Отслабнах с него плюс диета и малко повечко движение почти с 20 кг за около 8 месеца. Сега продължавам да го пия - наистинан първоначално имах стомашно-чревни проблеми, леки, но това беше само около десетина дни. Но искам да споделя че, след като минах надиета и започнах да го пия отпадна чувството за неконтролируем глад, прималяването, даже от време на време ми причерняваше в началото като минах на диета. Сега спазвам нискокалоричен режим, но въобще не ми е трудно. С една дума съветът ми е - ползвайте това лекарство, но под лекарски контрол го започвайте и евентуално спирайте.

Общи условия

Активация на акаунт